Biohacking Summitin satoa

Biohakkeri-Viljamilla oli sikamaisen hyvää kotimaista Propolis-tinktuuraa – ja sitä saa peräti netistä, ihan hullun edullisesti, Heinäholman hunajatilalta:

http://laatuhunajaa.fi/nettikauppa/ <– osta siitä, niin ei tarvi enää sairastella, ja jos kurkku jo kipeänä tai herpes huulessa, paranee pikaisesti (tosin herpekseen saattaa toimia vieläkin voimakkaampi propolis-uute paremmin). Toisaalta jos muutenkin suosii monipuolisesti voimakkaita aitoja värejä ja makuja & tietää perusteet ruoansulatuksesta, ei mitään erikoiskeinoja ikinä tarvitsekaan. Kuitenkin ”lääkekaapissa” on, vaikkapa lähipiiriä varten, hyvä olla erinomainen propolis, voimakas manuka- tai muu superhunaja, kolloidihopea, jodiakin ehkä eri muodoissaan – sekä vetyperoksidia tai muita happituotteita, jotka tappaa pöpöt tai puhdistaa haavat kaikkein vauhdikkaimmin. Ehkä aloe vera -geeliäkin… Puskaradio kertoo parhaat.

Tsekkaa nettikaupasta myös suodattamaton ”vanhanajan hunaja”, sekä ilman muuta myös siitepöly ja perga, kennohunaja… ja kuulemma myös nuo maustehunajat ovat ihan mielettömiä; huikeita lääkekasveja hartaasti huippulaatuhunajaan imeytettynä… Vuohenputki- ja ruusujuurihunaja kuulemma ainakin toimivat mukavasti… myös 1-vuotiaalle lapselle, vaikke lain mukaan hunajaa saisi edes antaa alle 2-vuotiaalle 😉 Lait ovat aina monissa tilanteissa absurdeja – koska tilanteet ovat aina erilaisia, ja laki aina kaikissa tilanteissa sama.

Gopalan kotimainen propolis on ollut hyvää myös; nyt voin sanoa löytäneeni vielä paremman.

Viljamilla kulkee aina mukana pieni propolis-tinktuurapipettipullo. Taidan lähteä mukaan tuohon tapaan.

Keskuspuistossa biohakkeroimassa

Ben Greenfild puhui avauspuheessaan luonnollisen ja yksinkertaisen puolesta. Miten teknologia – siis sähköinen ja epäharmonisesti säteilevä hakkerointiteknologia – aina aiheuttaa havaittavia muutoksia soluaineenvaihdunnassa ––> usein siihen aivosumuun paras ratkaisu ei olekaan uusi härveli tai entistäkin sähköisempi biohakkerointikikkailu, vaan juurikin niiden vähentäminen; taakan keventäminen sekä aikataulun että säteilykuorman osalta, huonolaatuisen sähkö- ym. melusaasteen upgreidaaminen kohti luonnon harmonioita.

Väkivaltateknologiaakin voi hyödyntää siinä määrin kuin sen tarjoama tehokkuushyöty on todella hintansa arvoinen. ”Väkivaltateknologialla” tarkoitan kaikkea mikä ei toimi luonnon tapaan, vaan juuri päinvastoin; mikä ei toimi kauniisti vaan rumasti. Mikä ei osaa tuottaa symbioottista signaalia, yhtäaikaa elegantin yksinkertaisesti ja äärettömän monimuotoisesti kuin fraktaalimuotoinen luonto, vaan toimii lähinnä öykkärimäisen epäsopuisasti kuten lähes kaikki insinöörikeksinnöt. Luontohan aina korjaa ja parantaa ja ehostaa kokonaisuutta, kasvattaa yhtä aikaa niin laatua kuin diversiteetin rikkauttakin, kun taas väkivaltateknologia aina jo perusluonteensa puolesta saastuttaa, tuhoaa, eikä osaa kaunistaa kokonaisuutta vaan aina vain osia siitä, usein ikävillä sivuvaikutuksilla kokonaisuutta ajatellen. Lääke voi maskeerata oireen muttei edistä terveyttä. Einespitsa saattaa täyttää mahan muttei luo kylläisyyttä vaan ainoastaan kasvattaa todellisia vajeita. Maatalouden koneellis-petrokemiallinen tehostaminen tarjoaa lisää kaloreita nopeammin, mutta tuhoaa itämeren siinä sivussa (hups), kulttuurista, miljööstä, maisemasta, maaperästä ja biodiversiteetista puhumattakaan. Ainakin yli 95% kaikesta ihmisen kehittämästä teknologiasta toimii edelleen juuri noin. Taitaa olla aika koko kulttuurin seurata Biohakkeri-Beniä sille tasolle, missä luonto voittaa luonnonvastaisen laitteen lähes automaattisesti; missä aito terveys voittaa lääkekoukussa olemisen tottakai, ja missä maaperää parantava viljely on tietenkin parempi kuin omaa elinkelpoisuuttaan lähes itsetarkoituksellisesti tuhoava.

Tietoisuuden noustessa alamme luomaan yhä kauniimpaa ”luonnon teknologiaa”, joka toimii imploosiolla exploosion sijaan, joka vähentää entropiaa sen sijaan että lisäisi sitä, joka toimii hienovaraisesti hybris-öykkäröinnin sijaan; viisaasti eikä alkeellisen lapsellisesti kuten melkein kaikki vielä tämänpäiväinen massateknologia.

Insinööri ja hyvin koulutettu suunnittelija hajottaa ja tuhoaa aivan valtavasti miljöötä, luontoa ja kulttuuria luodakseen iPhonen; et halua nähdä niitä kaivoksia. Luonto taas tekee tuhansien miljardien arvosta maansiirtotyötä vuodessa – mutta parantavaa sellaista, ei hajottavaa. Kuten usein totean, hyväntekemisessä tulee olla nöyrä koska se on niin vaikeaa – niin monta asiaa tarvitsee tuntea ja osata niin tarkasti, ja olla niin vahva tuntuma niin laajoihin kokonaisuuksiin ja niiden välisiin vuorovaikutuksiin ja sisäisiin dynamiikkoihin… luonto osaa sen, ja toimii meille mallina siitä, missä meidän osaaminen ottaa vasta ensi askeleitaan. Onhan kaikenlaisia upeitakin teknologioita keksitty jo vähintään sadan vuoden ajan – puhumattakaan niistä jotka olivat käytössä jo pyramideja rakennettaessa – mutta kehnolaatuisesta kulutuskoukutuksesta elävä parasiittinen suurteollisuus on kaikin keinoin pyrkinyt pitämään liian toimivat ratkaisut poissa markkinoilta. Lääketeollisuus ei todellakaan ole ainoa, joka käyttää valtion ylläpitämää valtakoneistoa kilpailijoiden alaspainamiseen ja itselleen suosiollisen lainsäädännön luomiseen. Lopputuloksena meillä on vain huonot lääkkeet ja rumuutta tuottavat koneet, kun vapaammassa maailmassa meillä voisi jo olla erittäin kaunista teknologiaa ja hyvinvointia tuottavia hoitomuotoja – sellaisia, joita ihmiset valitsisivat jos saisivat vapaasti valita; jos sille kaikkein kehnoimmalle epäratkaisulle jätettäisiin jakamatta kymmenien miljardien suorat/verotuet, akateeminen ylivalta ja viestinnällinen yksinoikeus.

Sellaisen ihmisen luoma teknologia ja muukin toiminta, jonka ymmärrys on vielä korkeintaan rationaalisella tai jopa mekanistisella eli reduktionismi-uskovaisella tasolla, on aina kokonaisuuden kannalta tuhoisaa. Vasta rationaalisen tason jälkeen ihminen alkaa havahtua holistisempaan ymmärrykseen, tuntemiseen, intuitioon, sydän-yhteyden arvostamiseen… ja sitten lopulta kykenee integroimaan siihen myös kaiken sen järjen ja tieteen; subjektiiviseen objektiivisen, ja sisäiseen kokemukseen ulkoiset mittaukset. Täällä ”messuilla” on paikalla, juuri tällä viikolla, ehkä koko Suomen ja jopa maailman merkittävin keskittymä asiantuntijoita, jotka ovat jo vähintäänkin heräämässä sille tasolle. Tasolle, jossa voidaan, ensimmäistä kertaa isommin ja näkyvämmin ja taloudellis-poliittisestikin mitä uskottavimmin, alkaa luoda oikeasti hyvää teknologiaa, sellaisesta holistisesta ymmärryksestä käsin joka ymmärtää mikä ero on sotaisan-hajottavassa ja toisaalta kokonaisvaltaisesti parantavassa teknologiassa; joka ymmärtää mikä ero on manipulaatiolla ja rakkaudella, mikä ero on aidon tarpeen totuudenmukaisella ilmaisulla verrattuna käskemiseen; mikä ero on sisältäpäin tuntemisella verrattuna ”ylhäältäpäin” hallinnoimiseen.

”Biohakkeroinnin” olennaisin kontribuutio ja tärkein idea on, että ei se Ambronite korvaa aitoa ruokaa, mutta nykypäivän ydinkaupunkielämässä tulee tilanteita, joissa se palvelee erinomaisesti. Samoin meditaation oppiminen jollain hakkerointilaitteella on huippu juttu – mutta pidemmän päälle voi olla paras kasvaa kohti vähäisempää laiteriippuvuutta ja läheisempää luontoyhteyttä. Siinä, missä teknologia epäharmonisine saastesäteilyineen lähtökohtaisesti satuttaa, rasittaa ja ylikuormittaa, luonto lähtökohtaisesti hoitaa ja parantaa. Rationaalisella tasolla olimme jo voittaneet luonnon, valloittaneet sen villin vaarallisuuden. Post-rationaalisella tasolla ymmärrämme ei pelkästään tarvitsevamme sitä jälleen, vaan olevamme itsekin juuri sitä, päästä varpaisiin.

Movement

Ennen niin peliliike-elämässä kuin terveydessä oli tapana mitata vain yhtä mittaria, ja koittaa manipuloida sitä keinolla millä hyvänsä. Tulosta ylös, vaikka sitten kaikkien sidosryhmien hyvinvoinnin kustannuksella ja jopa koko firman tulevaisuus uhraten. Mieti: luonnossa on lajeja jotka ovat selvinneet ekosysteemissään vuosituhannesta tai jopa -miljoonasta toiseen – olemalla hyödyksi ympäristölleen ja toimimalla herkässä symbioosissa koko kokonaisuuteen. Minun isoisäni oli se ensimmäinen biologi, joka länsimaissa todisti puiden huolehtivan toisistaan, jakavan ravinteita juuriverkoston kautta – ja nykyään tiedetään mm. sienirihmaston lähettävän tarvittavia ravinteita vaikka koko metsäekosysteemin toiselle laidalle jos siellä joku kumppani-organismi sellaista tarvitsee. Sano yksikin kiire-ihmisen luoma parasiittifirma, joka on säilynyt relevanttina ja elinkelpoisena edes sataa vuotta? Kuinka moni maailmaa raiskaava roskabrändi on kestänyt edes yli kahdeksaakymmentä vuotta – edes valtion avustuksilla, tekohengityksillä ja poliittisen valta-aseman pahaksikäytöllä?

”Kolesterolia alas vaikka väkisin, ihan sama vaikka samalla sydänkuolleisuus itseasiassa nousee; pääasia saada se yksi numero painettua alas!”

Nykyään pystytään mittaamaan useampia variaabeleita, tavoittelemaan useampia maaleja yhtä aikaa. Ja lisäksi aletaan osata myös kuulostella kokonaisuutta, myös tuntea ja tunnustella. Voidaan mitata monia eri arvoja kehosta – ja lisäksi tuntea – ja ymmärtää että vaikka arvot olisivat jonkun määritelmän mukaan **turalla, silti kokonaisuus voi toimia yllättävällä tavalla hyvin. Samoin bisneksessä voidaan mitata monenlaisia numeroita – ja lisäksi tunnustaa, että lopulta ne eivät voi vastata tärkeimpiin kysymyksiin, kuten miksi tämä firma on olemassa. Sopivan pienet numerot ja kohtuulliset voitot voivat ollakin hyvä asia, jos tuntuu paremmalle pitää elämä yksinkertaisena ja keskittyä vain osteopaattina kehittymiseen ja asiakkaiden rakastamiseen. Todellisessa todellisuudessa MINKÄÄN numeron kasvattaminen tai manipuloiminen ei voi olla ehdoton itseisarvo. Lopulta aina paras ja olennaisin ja ainoa viimekädessä merkittävä vastaus on se 4v-Neon ymmärtämä ”koska tuntuu hyvälle” -argumentti. Kaikki hakkeroinnit ja mittaukset ja tavoitteenasettelut ovat leikkivälineitä ja pelitekniikoita, kokonaisvaltaisen kauneuden kilpavarustelussa keikaroimiseen. Kauneus on enemmän kuin numero tai mittari – mutta numeroista ja mittareista voi olla hyötyä kauneuden tavoittelussa. Sanat ovat eri kuin todelliset ilmiöt – mutta sanoista on silti hyötyä, kunhan muistaa että todellisuus tapahtuu todellisuudessa, ja siihen saa tunteella suoremman yhteyden kuin järjellä tai edes mittauksilla. Mittaukset kehittävät intuition tarkkuutta – kunhan muistaa että intuitio on se juttu, ei tilasto tilaston vuoksi. Olisi aika ankeaa, jos bisneksessä kaikki numerot olisivat huippuluokkaa ja kehossakin joka ikinen arvo näyttäisi parasta ikinä – ja syy elää olisi kateissa, aamulla heräämisen tarkoitus unohduksissa, aito yhteys omiin tunteisiin ja sisäisiin tarpeisiin hakusessa, keho jumissa jäykkien vaatteiden sisällä 24/7, eikä edes muistaisi välittää itsestään tai toisista, kun pitäisi numeroita todellisuutena. Sekoittaisi subjektin ja objektin; kohtelisi itseä ja toisia ja omaa bisnestäkin vain mittausten ja manipulaatioiden kohteena.

Yleensä ne luontoyhteys-elämänilo-nautinnollinenrakkaus-meditaatio-sisäinenyhteys-tyypit näyttävät voivan parhaiten. Ne, ketkä keskittyvät omaan kehoon ja sillä leikkimiseen eri tavoilla, ympäristöön ja ihmisiin ja kokemuksiin ja siisteihin tarinoihin ja nauruun enemmän kuin välttämättä aina edes tavoitteisiin tai yksisilmäisesti määriteltyihin tuloksiin. Jotka rakastavat bisnestä ja siksi se kasvaa ja resonoi niin kollega- kuin asiakaskunnan kanssa. Yleensä parhaiten toimivat ne tavoitteet, jotka jo nyt saavat olon kihelmöimään, jotka jo nyt tuntuvat tosi innostavalle lähteä toteuttamaan – ja jotka tuntuisivat ihanalle jos ne olisivat jo totta minun maailmassani. Tavoitteita, jotka tekevät tästä leikistä jo nyt vielä kihelmöivempää, eivätkä siirrä onnellisuutta ainoastaan tulevaisuuteen.

 * * * * * * *

Ari Meisel puhui hienosti siitä miten paras ”biohacki” tai siis mittaus-rutiini hänelle oli ottaa kuva joka ateriasta (ja ilmeisesti napostelustakin, juomastakin), ja kirjata ylös kolmen tunnin päästä ”miltä nyt tuntuu”. Tällä simppelillä keinolla hän huomasi nopeasti, miten kehno olo tuli pitkälle ’jalostetuista’ ravinnetyhjistä ultra-teollisesti prosessoiduista mauttomista höttöhiilareista, ja kuinka ravinteikkaampi, rasvaisempi, vähäsokerinen, tasaisempaa oloa tuottava aidompi ravinto toimi hänellä paremmin. (yllätys 🙂

Mikäli pidit lukemastasi, jaathan sen muillekkin.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter

2 kommenttia artikkeliin ”Biohacking Summitin satoa”

 1. Meillä voisi olla terveitä rakennuksia, ei keinotekoisia.
  Meillä voisi olla monisatavuotista rakennusteknologiaa, ei kertakäyttöistä elementtiä. Melkein kaikki suurteollisuuden ja valtiovallan yhteistyössä valtaanpäässyt massateknologia on esteettiseltä tasoltaan viime kädessä synteettistä elementtimonotoniaa.

  Viimekädessä näkisin, että ongelmien alkusyy on verotuksessa. Verotus, eli rahan ottaminen väkisin yhdestä paikasta ja siirtäminen toiseen paikkaan, luo valtakeskittymiä.

  Se, että saan rahaa ja vaikutusvaltaa palvelemalla asiakkaita erinomaisesti, ei ole yleensäkään kovin paha asia. Jos käytän luottamusta väärin, no, en käytä sitä väärin kovin pitkään 🙂 Veroilla ja lainsäädännöllä voidaan luoda asemaa, missä väärinkäytöstä tulee mahdollista, itseään ylläpitävää ja lopulta jopa ”kannattavaa” – siis niille jotka tukia rohmuavat ja suunnittelevat koko verolainsäädännön suuria valtakeskittyämiä eli itseään suosivaksi.

  Julkisen sektorin kasvu ja vallan keskittyminen ja samalla toki myös oikean rahan korvaaminen keinotekoisella kiirettä ruokkivalla velkarahalla ja salaisten pankkien ylivallalla (ultimaattisin valtakeskitys) on johtanut myös teknologiassa aika väsyneisiin ratkaisuihin. Tällä hetkellä kuitenkin mm. tietoteknologia on laskenut yrittäjyyden, viestinnän ja yhteistoiminnan koordinoimisen kustannuksia niin että vapaudesta, inspiraatiosta ja ihmisten palvelemisesta alkunsa saava toiminta on yhä yleisempää ja kannattavampaa. Kaikilla aloilla se ei ole mahdollista, superjähmeästä lainsäädännöstä johtuen – mutta jopa niillä aloilla rakkaus ja raikkaus puskee esiin mitä mielikuvituksellisemmista paikoista. Esim:

  Rakennusala: http://www.menaiset.fi/artikkeli/tyyli/koti/tuleeko_tasta_yhdeksan_nelion_minimokista_kansainvalinen_hittituote

  Pankkiala: http://theendofmoneyasweknowit.com/roger-ver-interview-about-bitcoins-banksters-and-government/
  http://fortune.com/2014/11/20/why-banks-fear-bitcoin/

  Opetusala: https://www.khanacademy.org/
  http://digi.suomenkuvalehti.fi/share/311077/9bf867

  Terveydenhuolto: https://www.facebook.com/biohakkerinkasikirja

  Majoitusala: https://www.airbnb.fi/

  Liikkuminen: https://www.uber.com/fi/cities/helsinki
  http://www.teslamotors.com/
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/15658/dqvvr/GoZero-Pedelec-sahkopyora-taittuvalla-rungolla-20
  https://www.facebook.com/groups/46853781203

  Ruoan kasvattaminen & jakelu, tiukasti reguloiduissa länsimaissakin:
  https://www.facebook.com/entocube
  https://www.facebook.com/exoprotein

 2. ”Vuohenputki- ja ruusujuurihunaja kuulemma ainakin toimivat mukavasti… myös 1-vuotiaalle lapselle, vaikke lain mukaan hunajaa saisi edes antaa alle 2-vuotiaalle” Pyydän oikaisemaan kyseisen lauseen, sillä suositukseen on olemassa ihan oikea syy, eikä se ole mitenkään absurdi. Pienen lapsen suoliston bakteerifloora ei ole tarpeeksi kehittynyt sietääkseen hunajan mukana tulevien clostridium botulinum- bakteerien itiöitä. Jos kyseinen bakteeri pääsee elämään ruoansulatuselimistössä on seurauksena vaikea halvaantuminen tai pahimmassa tapauksessa kuolema.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *