Hyvät Suhteet

Mistä rakentuu elämän rikkaus – sellainen, joka vain paranee vuosi vuodelta – jopa ilman taakkojen kasvua?

Onko olemassa suhteita, jotka luovat tosi paljon hyvää, jo ilman hidastavia sitoumuksiakin?

(lisää hyviä videoita @Instagram Stories)

Voiko hyvää tai jopa ihan parasta saada tai syntyä ilman hintaa?

Vielä toistaiseksi tuo on outo ajatus, mutta ainakin minun elämässä kaikki parhaat suhteet ovat juuri sellaisia: ei maksa mitään, ei vaadi mitään, antaa tosi paljon ja ihan parasta, synnyttää spontaanisti uutta hyvää ja vuosi vuodelta yhä ihanampaa – molemmin puolin, ja muidenkin nautittavaksi.

Hyvät suhteet kohentavat hyvinvointia, ulosantia, itseluottamusta, iloa – molemmille osapuolille, ja lisäksi vielä laajemmallakin tarkoituksella. Mitä runsaammin ja vapaammin sellaisia suhteita on kaikkien välillä, sen parempi kaikille.

Hyvä suhde saa laiffin tuntumaan upealle silloinkin, kun toinen ei ole paikalla. On vaan huikea fiilis kaikesta siitä mitä olen jo saanut, ja mitä toinen on saanut minulta, ja mitä ollaan luotu yhdessä. Kuinka ihanasti olette jo muuttaneet toistenne elämää. Se, että olette saaneet tutustua toisiinne, tekee jo molemmista parempia.

Hyvä suhde antaa paljon, vaikka vaatii vähän.

Suurin osa suhteistani ei vaadi yhtään mitään. Jos vaaditaan, siihen saa olla jokin expansiivinen syy: sitoudutaan toteuttamaan maailmaa muuttavaa ja kaikkia vaurastuttavaa unelmaa aikataulussa, vielä paremmin, nopeammin ja kestävämmin kuin spontaanisti olisi mahdollista. En enää kovin helposti suostu vaatimuksiin kontraktiivisista eli supistavista syistä – koska se on lähes aina kehno diili kokonaisuuden kannalta.

Syntyi suhteesta tai tulevaisuudesta mitä vaan, jokatapauksessa molemmat vähintään tuntee yhden huikean tyypin lisää. Yksi ihminen lisää, joka tykkää minusta, ja jota kohtaan ajattelen lämpimiä ajatuksia. Taas tuntuu entistä paremmalle asuttaa tätä maailmaa.

Suhteet saa muuttua. Voin olla onnellinen, kun toinen menee eteenpäin. Omassa laiffissa onnellisuus-lähteiden määrä ja laatu kasvaa jokatapauksessa: voin toimia rikkaudesta käsin. Ei tarvi puristaa kiinni leivän murusista; saadaan kasvattaa kakkua kaikille.

Rakkaus on omistus-varmuutta tärkeämpi. Dynaamisessa meiningissä menestys, fiilis, luovuus kohoaa… ja siitä runsaudesta on hyvä hypätä myös parisuhteeseen tai jopa avioliittoon. Ensin runsaus, spontaanisti kohoava, dynaamisesti etenevä rakkaus-ilo – ja siitä hyvästä paikasta käsin voi halutessaan hypätä rakentamaan taas vielä parempaa, eri tavalla. Myös kahdenvälisestä liitosta tulee parempi, kun kumpikin tuo mukanaan hirmu kasan huikeita suhteita, elämänkokemusta, ilon ja luovuuden verkostoja yhteisen tulevaisuuden perustaksi.

Kumppanin valinnassa valitse ennen kaikkea upea kaveripiiri.

Kumppaninvalinnassa valitset ennen muuta ne ihmiset, joiden ajatukset, energiat ja elämäntavat tulevat hyvin läheiseksi osaksi sinunkin maailmaa. Tullakseni paremmaksi kumppaniksi, hankin aktiivisesti maailman ihanimpia kavereita, joiden seura tekee elostani yhä antoisampaa joka päivä – ja ehkä tulevaisuudessa jonkun hyvin läheisenkin elosta… ja jo sitä ennen kaikkien vähemmänkin läheisten. Kaikki se energia kulkee jokatapauksessa myös minun kautta, vaikkei kaikki kaverini tapaisikaan toisiaan suoraan. Kumppanisi ystävien mielentilat ja hyvinvoinnin taso vaikuttaa suoraan tai epäsuorasti ja hyvin vahvasti sinun elämään ja tulevaisuuteen.

Hyvä suhde ei vaadi pienuudesta tai puutteesta käsin, vaan antaa, luo ja iloitsee runsaudesta käsin.

Romantiikka

Vahvojen tunteiden keskellä en osaa keskittyä töihin kovin hyvin. Romanttisissa seikkailuissa paras keskittyä kokemukseen, tuntemiseen, mitä kaikkea herää ja liikkuu.

Omistajuus on taakka. Olo on kevyempi, kun ei tarvitse vahtia toista.
Haluan suhteita, joissa on sopimusta syvempi ja riemukkaampi syy nähdä uudestaan, tehdä tai nauttia jälleen yhdessä.

Omistustakin paremmin oman arvon tuntoni kohoaa kaikesta hyvästä mitä toinen on saanut kokea, luoda tai oppia kanssani. Omistus ei nosta arvontunnettani, jos se perustuu pakkoon tai vaatimukseen; että toinen suostuu tai tyytyy. Se, kun joku viihtyy seurassani omasta ilostaan, ilman lakiteknistä sopimuspakotettakin, kertoo että olen osannut kohdella ainakin häntä erinomaisesti, tai että meillä todella synkkaa luonnostaan ihan mahtavasti. Tätä etsin aina lisää. Sellaiset suhteet rakentuvat luonnollisimmin yhteisen intohimon ympärille, yhteisten kiinnostusten ja ilojen pohjalle, ehkä jopa suhdetta itseään isompaa tarkoitusta varten. Seurakunnassa se voi olla Jumalan palveleminen – ja siksi siellä on tavallista runsaammin hyviä suhteita. Virallisen seurakunnan ulkopuolellakin se voi olla vaikkapa ”rakkauden palveleminen” maailmassa, mitä se kellekin tarkoittaa, tai kuinka voi antaa omia lahjojaan yhdessä toisten kanssa siihen tarkoitukseen.

Suhteen tarkoitus ei tarvitse olla sanallinen tai kirjoitettu; usein merkittävimmät suhteet tunnistaa tunteesta. Usein parhaat suhteet tuovat elämääni jotain parempaa tai uudempaa muutosta kuin osaisin tällä hetkellä aavistaa.

Haluan, että maailmassa on aina vaan enemmän tosi onnellisia ihmisiä, joiden kanssa ei ehkä edes ehditä juuri näkemään – ja hymyillään sitäkin isommin kun nähdään.

Mitä useamman kanssa jaan ja vastaanotan aitoa arvostusta, ja jopa isompaa tarkoitusta, sitä paremmin me kaikki riitetään kaikille. Mitä useammassa suhteessa voidaan luoda jotain ihanaa ja arvokasta kaikkia muitakin ajatellen, luoda lisää iloa maailmaan… ja kehittyä siinä vielä paremmaksi, oppia yhdessä uusia taitoja… lähtee riittävyys lapasesta; tulee runsaus.

Mikäli pidit lukemastasi, jaathan sen muillekkin.
Share on Facebook78Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *