Ketä äänestäisin missäkin vaalipiirissä?

Ennen kaikkea välttelisin ääneni päätymistä koronatyrannille tai muulle vallan keskittäjälle ja byrokratian paisuttajalle, joka tulisi ajaneeksi ylikasvaneen valtiovallan laajentamista entisestään. Valtion pointti turvata itsestäänselvät ihmisoikeudet ja kaikille kuuluvat kansalaisvapaudet – joiden pahin vihollinen valtiosta tuppaa tulemaan pöhöttyessään.

Missään nimessä en antaisi ääntäni parhaallekaan Kokoomuksen, SDP:n tai Keskustan edustajalle, koska nämä puolueet ovat ajaneet aggressiivisesti suunnilleen kaikkea sitä mistä en pidä: vallan keskittäminen ulkomaille, rahojen lähettäminen ulkomaille, asevoimien johdon antaminen ulkomaille, kehollisen itsemääräämisoikeuden siirtäminen WH0:lle, ja ylipäänsä koko Perustuslain ja yhteiskunnan alasajo. Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset eivät ole olleet ihan niin pahoja, vaikka olennaisimmilta osin ovat mukana samoissa agendoissa. Heidän riveissään on kuitenkin muutama niin ihana ehdokas, että mainitsen heidätkin tässä.

Lyhyesti

Helsinki

 1. Simo Ruoho 252
 2. Vanessa Olsen
 3. Olli Posti

Uusimaa

 1. Ossi Tiihonen 469
 2. Juho Lyytikäinen
 3. Juha Korhonen
 4. Rauli Mäkelä

Varsinais-Suomi

 1. Teuvo Kauppi 7
 2. Eero Tarmo

Satakunta

 1. Marko Mellberg 6

Häme

 1. Niko Kauko 125
 2. Samuel Gryning

Pirkanmaa

 1. Kari Virtanen 111

Kaakkois-Suomi

 1. Sakari Peltola 148

Savo-Karjala

 1. Pekka Timonen 57

Vaasa

 1. Heli Rämäkkö 31
 2. Annukka Talvitie

Keski-Suomi

 1. Sanni Berg 126

Oulu

 1. Mirka Väyrynen 50
 2. Jouni Ahola

Lappi

 1. Tapio Jankkila 103
 2. Tarja Impiö

Pidemmin

Helsinki

252 Simo Ruoho

247 Vanessa Olsen

249 Olli Posti

250 Mira Puro

253 Ari Salo

Uusimaa

469 Ossi Tiihonen

438 Juho Lyytikäinen

439 Seppo Tanhua

453 Juha Korhonen

463 Rauli Mäkelä

450 Kirsi Kautiainen

470 Tatu Tyni

466 Julius Sarisalmi

440 Cia Grönberg

341 Onni Rostila

Varsinais-Suomi

7 Teuvo Kauppi

16 Eero Tarmo

2 Jouni Aaltonen

3 Michel Ben-David

13 Lauri Saarela

21 Katriina Hiippavuori

Satakunta

6 Marko Mellberg

3 Antti Ketola

112 Laura Huhtasaari

Häme

125 Niko A. Kauko

50 Ville-Veikko Elomaa

122 Samuel Gryning

Pirkanmaa

111 Kari Virtanen

101 Matti Karvonen

Kaakkois-Suomi

148 Sakari Peltola

143 Risto Huovinen

142 Juha Huhtala

Savo-Karjala

57 Pekka Timonen

52 Pauliina Kuhlmann

53 Kim Lilja

Vaasa

31 Heli Rämäkkö

32 Annukka Talvitie

24 Dawson Clay

Keski-Suomi

126 Sanni Berg

131 Lasse Paananen

130 Lasse Lampen

45 Tapio Puolimatka

Oulu

50 Mirka Väyrynen

48 Matti Nikkola

41 Valtteri Ilola

40 Jouni Ahola

Lappi

103 Tapio Jankkila

102 Tarja Impiö

Jos tahdot perehtyä näihin upeisiin ehdokkaisiin pintaa syvemmin ja inspiroitua heidän teoistaan tai ajatuksistaan:

Helsingin vaalipiiri

252 Simo Ruoho

”Korjataan ilmasto- ja energiapolitiikka. Suoraan sanoen, nyt loppuu se valehtelu teille. Jos halutaan tehdä uudistus, se tulee toteuttaa REHDISTI, sillä valheen päälle rakentaminen ei luo kestävää pohjaa uudistuksille. Valehtelua kohtaat nyt sekä lämpiämisen tasossa, sen tulevaisuuden arvioissa, sekä sen vaikuttavien osatekijöiden suhteissa. Pohjaan tieteelle, nykyisen ulkomaisen lobbauksen ja propagandan sijaan, Suomen vaihteleva ilmasto huomioiden.

Edellinen liittyy laajempaan ongelmaan, joka sisältää mm. politiikan ja journalismin korruptiota. Törmäsin itse jälkimmäiseen, kun Yle MOT pyrki mustamaalaamaan edustamani tahon. Sinä olet oikeutettu oikeaan tietoon laajemmasta näkökulmasta. Jos Yle haluaa tehdä propagandaa, toimikoon yksityisenä ja rahoittakoon toimintansa mainoksin tai erillismaksuin. Julkisilla varoilla ei saa tuottaa propagandaa, ja sellainen peli loppuu heti kun yhdessä haluamme sen loppuvan.

1970-luvulla opetushallitus jäi kiinni ’Pirkkalan Monisteen’ kautta ajetusta kommunistisen agendan syöttämisestä lastemme historian opetukseen. Kun yhdessä hoidamme nykyisen ’Ilmastomonisteen’ syötön pois ja rakennamme kohti arvopohjaa, jossa rehellisyys voittaa ahneuden, politiikkaa ja mediaa myöten, turvaamme kaikkien tulevaisuutta.”

SIMO RUOHO #252

Twitter/SimoRuoho

Ilmastopuhe presidentille

247 Vanessa Olsen

”Olen viimeiset kaksi vuotta koettanut herätellä ja aktivoida ihmisiä katsomaan ympärilleen, että mihin suuntaan maatamme ollaan viemässä milloin ilmastonmuutoksen, koronan tai sodan varjolla. Meidän rahaamme ja oikeuksiamme viedään järjestelmällisesti pois tahoille, jotka ovat kaukana suomalaisten elämästä.

Olen viimeisten vuosien aikana osallistunut ja järjestänyt mielenosoituksia (#kadulle), tehnyt yhteistyötä poliisien kanssa, sekä valittanut AVI:n rajoituksista hallinto-oikeuteen, jonka jälkeen Uudenmaan uimahallit ja kuntosalit avattiin. Olen myös tuonut samankaltaisia ihmisiä yhteen monien vapaa-ajan tapahtumien keinoin ja pyrkinyt sitä kautta luomaan edellytyksiä muutokselle.

Minut on myös pidätetty täysin mielivaltaisesti eduskuntatalon portailta. Ja nämä kuvan poliisit pääsevät pian tuomarin eteen.

Elinkeinoani ovat rajoittaneet mm. uimahallien kiinni pitäminen, sekä koronapassit ja minut poistettiinkin tämän vuoksi uimahallista voimatoimin.

Oikeusvaltio on palautettava

Yllä oleva kuva antaa ymmärtää, että kannatan oikeutta. Oikeutta puhua asioista, joilla on merkitys.
Oikeudesta päättää omasta kehosta. Oikeudesta ilmaista itseään. Oikeus osallistua elinympäristöni
kehittämiseen. Oikeus olla vapaa. Oikeus työhön. Oikeus elämään. Nämä ovat kaikki meille lakiin
kirjattuja oikeuksia, mutta silti niitä on kovasti viety meiltä pois viruksen varjolla.”

VANESSA OLSEN #247

Twitter/terrieri

Vapauden liiton viikkokatsaus EU:sta

Itse suuri Tuomas Malinen on kertonut äänestävänsä Hesassa juurikin Vanessaa.

249 Olli Posti

Minulle annettu ääni voi auttaa Vanessaa tai Simoa pääsemään Eduskuntaan, jossa he tulevat pitämään herkullisempia puheita kuin minä. Olen porukan voluntaryisti, libertaari, itävaltalaisen koulukunnan kannattaja tai mitä näitä sanoja nyt onkaan vapaus-uskovaiselle, joka ei tykkää puuttua toisten asioihin väkipakolla, vaan viihtyy vapaaehtoisissa tilanteissa, missä kaikki ovat innolla mukana. Eduskunnassa pyrkisin lähinnä käyttämään politiikkaa kansallisena mediakanavana vapausnäkökulman opettamiseen, pohtimiseen tai korostamiseen, aina kuhunkin ajankohtaiseen aiheeseen tai asiaan liittyen. Valtio on sitä parempi, mitä vähemmän se tekee: mitä vähemmän lakeja, byrokratiaa ja virkakoneistoa, sen parempi. Valtion tai muun väkivallankäyttäjän vallankäytön voidaan katsoa olevan oikeutettua vain siinä määrin kuin se on pakollista meidän kaikkien olennaisimpien oikeuksien ja vapauksien varmistamiseksi. Nykyään valtio vie meiltä väkisin rahaa lähettääkseen sitä mitä kummallisimpiin tarkoituksiin ympäri maailmaa samalla kun se laiminlyö lakiin kirjattuja perustehtäviään.

Tietenkin terveyspuheen ja -toiminnan vapauttaminen on sydäntäni lähellä. Ei ole kenenkään asia määrätä, mitä sanoja toinen saa käyttää puheessaan, tai millaista hoitoa sinä saat myydä ja ostaa.

Valtiotakin pahempia tyranneja ovat niitä isommat valtakeskittymät, joille Suomen valtio on viime vuosina ja vuosikymmeninä suorastaan tyrkyttänyt valtaa. Mitä kauemmas päätösvalta viedään ihmisestä, sen karmeampi lopputulos ennen pitkää. EU ei edes yritä esittää demokratiaa, vaan komissio sanelee, eikä kukaan meistä ole äänestänyt Ursulaa sen johtoon.

Oikeasti ei ole olemassa kovinkaan paljoa ”yhteisiä asioita”, joista pitäisi päättää demokraattisesti. Maailmassa on ikävä kyllä konnia, joille valta kelpaa, joten he pyrkivät tekemään yksityisistä asioista yhteisiä, jotta niistä voidaan päättää ”demokraattisesti”. Jos nyt kuitenkin on jotain yhteisiä asioita, niistä on paras päättää lähellä heitä, joita päätökset koskevat. Siis paikallisesti. Esimerkiksi Sveitsissä valtaa on hajautettu tällä tavoin.

Byrokraattisten hallintokerrosten kasvattaminen palvelee byrokraatteja. He ovat olleet ainakin Suomessa hyviä myymään ajatuksen lystin maksajille, eli kansalle. Minun juttu on aina herätellä ihmisiä: älä usko, mitä einesfirma mainostaa telkkarissa, vaan osta aitoa ruokaa. Älä usko, kun valtio tai muu koneisto haalii lisää valtaa itselleen sinun vapauksiasi vähentäen, vaikka perustelut kuulostaisivat ihanan kauniille. Ymmärrä, että usein he ovat itse luoneet sen ongelman, jonka ”ratkaisuksi” myyvät sinulle vapauksiesi vähennystä, raskaampaa verotaakkaa ja kovempaa kontrollia.

”Viime vuosina saimme huomata, ettei edes perusoikeuksia voi enää pitää itsestäänselvinä, joten vapauden puolustajien on tärkeää saada ääntään kuuluviin kaikissa kanavissa, myös politiikassa.”

OLLI POSTI #249

Twitter/olliposti

Mitä et voi sanoa -paljastusartikkeli

250 Mira Puro

”Urani lääketeollisuudessa loppui lääkkeistä sairastumiseen. Koska halusin olla elinvoimainen äiti lapsilleni, aloitin tutkimaan mistä hyvinvointi koostuu. Terveyteni elpyi lääkärien odotuksien vastaisesti. Se vahvisti taipumustani etsiä kaikesta juurisyytä ja tekemisen motiivia sekä hahmottaa kokonaiskuva. Olen julkaissut viisi kirjaa hyvinvoinnin löytämisestä.”

MIRA PURO #250

Johanna Blomqvist haastattelee Miraa Rauha-kirjasta

253 Ari Salo

”Näitä suunnitelmia ei tuoda yhteisen pohdinnan alle kansan silmien eteen vaikka näistä tavoitteista maailman päättäjät kuitenkin keskustelevat omilla epädemokraattisilla foorumeillaan, kuten vaikkapa Maailmanhallinnon huippukokous Dubaissa https://www.youtube.com/watch?v=a-vHK3kO3wI.  He kertovat kuinka he ovat tunkeutuneet vaikuttamaan eri maiden hallituksiin https://www.youtube.com/watch?v=uOuLQDRCexs.  WEF foorumeilla on puhuttu  neljännen teollisen vallankumouksen mukanaan tuomasta muutoksesta jonka tekniikat tulevat muuttamaan meidät täydellisesti yhdistämällä, fyysisen, digitaalisen ja biologisen maailman. että meidän ihmisten tulee tottua ajatukseen että emme ole enää mystisiä sieluja vaan ohjelmoitavia eläimiä. https://www.youtube.com/watch?v=Rw9FSYH6kL8 Kansallisvaltioiden suvereeniuden tuhonnan tavoitetta ei suoraan kansoille voi sanoa, koska mikään kansa ei hyväksyisi sitä. On ymmärrettävä että, niin kauan kun on olemassa yhteen hiileen puhaltavia, itsenäisiä ja vahvoja kansallisvaltioita jotka pitävät kiinni tavoistaan, kansankodistaan, perusoikeuksistaan ja itsemääräämisoikeudestaan, ei ole mahdollista rakentaa valtarakennetta joka yksinapaistaa koko maailman. 

Kansat on saatu hyväksymään oma kansallinen itsemurha valtamedian propagandaa hyväksikäyttäen. esim EU:sta puhuttaessa: ”emme pärjää yksin, tienaamme ja saamme turvaa”, oman rahan poistamisesta ”ei tarvitse vaihtaa valuuttaa matkustettaessa” ”helpottaa elämää” :), velasta puhuttaessa: ”muut maat ovat paljon enemmän velkaa”, valtion velka on hyvää velkaa, ”maahanmuutosta” puhuttaessa: emme pärjää yksin koska vanhenemme. ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa”, ”olemme sidottuja sopimuksiin”, ”meidän pitää auttaa”? Kaikki tämä on hölynpölyä, koska auttamiseen on olemassa paremmat ja tehokkaammat konstit. Tämän sodan tärkein ase onkin vallan omistama media/disinformaatio. Kansallisvaltiomme ja itsemääräämisoikeutemme purkua on tehty jo sukupolven ajan (Koiviston Konklaavista lähtien, n 25 vuotta) https://www.youtube.com/watch?v=jjWF2Bs5sUA. Jos emme ymmärrä todellisuutta emme reagoi oikein ja tulemme luovuttamaan itse kansallisen omaisuutemme ja itsemääräämisoikeutemme vieraan vallan käsiin näiden kriisien varjolla ilman laukaustakaan ja vieläpä hurraamaan sille.


Sokea valtamediauskovaisuus on johtanut siihen, että uutisten levittämää pelkopropagandaa ei enää kyseenalaisteta, vaan se hyväksytään totuutena ja näin ihmismassoja voidaan helposti ohjailla hyväksymään mikä tahansa huonon hallinnon esitys, kuten vaikkapa K-piikitysten kohdalla oli helposti nähtävissä, Ihmiset hyväksyivät hyvin nopeasti kyselemättä uuden toimintamallin joka esitettiin sekä mediasta ja hallinnolta liikkumisrajoitusten suhteen, vaikka ne olivat perustuslain vastaisia, tai K-piikitysten suhteen vaikka ne olivat kokeellisia ja eivät tehokkaita. Sananvapaus on jyrätty somessa yhteisönormeilla. Valtamedia on muuttunut agendamediaksi, Ja ollaan jopa kuultu vanhan valtamediakonkarin suusta lausuttuna että valtamedia on hylännyt perinteisen tutkivan journalismiin ja levittää nyt härskiä propagandaa. Monenkeskisen Informaation jonka pitäisi virrata vapaasti yhteiskunnassa ja varmistaa demokratia on nyt kontrolloitu Google hakukoneen algoritmeilla, somesensuurilla, agendamedialla ja politikkojen puheissa, jossa eri mieltä olevat ihmiset haukutaan ilman perusteluita.”

”Mikäli päädyt äänestämään minua, pyydän että varmistat äänesi lähettämällä minullle mailin osoitteeseen salonaari@gmail.com viestillä ”VAALIT OK ” NIMI JA PAIKKAKUNTA.
tällä varmistan itselleni ja äänestäjälle ettei yksikään ääni katoa matkanvarrelle tai jos katoaa niin tiedotan siitä kaikkia äänestäneitä”

ARI SALO #253


Uudenmaan vaalipiiri

469 Ossi Tiihonen

”Jos emme nyt laajalti nouse vastustamaan ylikansallisen eliitin vallankaappausta, ei meillä kohta ole jäljellä enää mitään vapauksia.”

OSSI TIIHONEN #469

Twitter/OssiTiihonen

Asian Ydin: Kuuma NATO-keskustelu
Vapauden liiton viikkokatsaus 23.8.

438 Juho Lyytikäinen

”Tämän hetken tilanne valitettavasti on se, että kansan ja luontomme edun sijasta eduskunta keskittyy pääsääntöisesti joko tiedostaen tai tiedostamattaan kansainvälisten suuryritysten, mukaan lukien lääkeyrityksien ja sotateollisuuden, taloudellisen voiton tuottamiseen.

Tämä suunta on muutettava, ja muutos lähtee kansasta. Minä olen osa kansaa ja tahdon tehdä oman osani tulevassa muutoksessa.

Aion elää nyt ja tulevaisuudessa siten, että voin katsoa peilistä itseäni silmiin, hymyillä ja rakastaa. Jotta tuo on mahdollista, seuraan sydäntäni, ja minun tapauksessani se vie eduskuntavaaleihin.”

JUHO LYYTIKÄINEN #438

Odysee/Juho

Avoin viesti piikeistä kansanedustaja Veikko Vallinille
Disinformaatio, Kristallipuolue, Totuus – Juho Lyytikäinen
Politiikka & Vaikuttaminen – Keskustelua Juho Lyytikäisen kanssa
9/11 Mediavalheita jo 20 vuotta
Samuli & Juho Lyytikäinen – Valoa varjoihin – Osa 1/2

439 Seppo Tanhua

”Ääni sisälläni ei antanut minulle rauhaa. Uskon, että minulla on vaalikampanjassa sellaista sanottavaa, että se helpottaa ihmisten oloa ja auttaa ymmärtämään inhimillisen yhteisön valtavan merkityksen rajujen yhteiskunnallisten muutosten keskellä. Haluan kannustaa ratkaisullani kaikkia muitakin ilmaisemaan rohkeasti ja rehellisesti mielipiteensä ja kasvattamaan sillä tavalla tietoisuuden määrää maapallolla. Suomi tarvitsee valon sotureita jakamaan ilon ja rakkauden sanomaa vaikeinakin aikoina. Vaalikiertue on loistava mahdollisuus jakaa mahdollisuutta liittyä valon joukkoihin.”

SEPPO TANHUA #439

Vaalikeskustelu Seppo ja Juho
Matkalla Valoon 7
Matkalla Valoon 8

453 Juha Korhonen

”Nykyiset poliitikot eivät enää aja Suomen tai suomalaisten etua. Rahaa pumpataan etelä-Eurooppaan ja mahdollistetaan heidän halpa eläminen.”

JUHA KORHONEN #453

Twitter/Juha_Korh2

Juhan haastattelussa Mauno Saari

463 Rauli Mäkelä

”Ensimmäinen ’ulostuloni’ oli olla käynnistämässä kansalaisaloitteita kansalaisten ja luonnon suojelemiseksi jatkuvasti kasvavalta mobiilisäteilyltä.

Suomen viranomaiset sallivat edelleen mobiilisäteilylle raja-arvot, jotka tiede on todistanut vaarallisen korkeiksi. Ymmärrän, että 5G:stä voidaan rakentaa kansalaisten valvontakoneisto Kiinan esimerkin mukaisesti.

 • Toinen ’ulostuloni’ oli liittyä niihin lääkäreihin ja tutkijoihin, jotka vaativat ehdotonta koronarokotuskieltoa perusterveille lapsille, joiden vaara sairastua vakavaan koronatautiin on olematon ja rokotuksista on siis odotettavissa vain haittoja.

Pelastetaansuomenlapset.fi – ryhmämme on kirjoittanut Suomen viranomaisille lukuisia vetoomuksia koronarokotuskampanjoiden lopettamiseksi, koska nyt on tullut erityisen selväksi, että kaikki voivat saada vakavia ja hengenvaarallisia sivuvaikutuksia mRNA-rokotteista. Ryhmämme vetosi voimakkaasti kansanedustajiin etteivät ne hyväksyisi koronapassia eivätkä sairaanhoitohenkilöstön pakkorokotuksia.

 • Nyt uusimpana ja erittäin vakavana uhkana näen sen, että kaikki päätäntävalta Suomen kansanterveydestä ollaan ehdoin tahdoin luovuttamassa lääketeollisuuden kaappaamalle WHO-järjestölle.

Vaikka edellä mainitut aiheet saavat valtaosan huomiostani,  en voi olla näkemättä isänmaallemme tuhoisaa kehitystä, jossa pieni päättäjien joukko taluttaa muuta kansaa haluamaansa suuntaan.

Saimme päättää kansanäänestyksellä liittymisestämme EU:hun, mutta ei enää liittymisestä tuhoisaan yhteisvaluutta euroon. Massiivit etelään suunnatut EU- tukipaketit päätettiin kansan mielipidettä kysymättä ja päätös hakea NATOn jäsenyyttä tehtiin muutaman pienimuotoisen gallupin perusteella.

Nyt näyttää myös siltä, että Suomea ollaan taluttamassa WHO:n diktatuuriin mahdollisimman salatusti ilman mitään mahdollisuutta kansalaiskeskusteluun äänestyksistä puhumattakaan.”

RAULI MÄKELÄ #463

Twitter/PSLRauli

Erikoislääkäri Rauli Mäkelä – Katsaus rajoitustoimien vaikutuksista

450 Kirsi Kautiainen

”Koulutukseltani olen terveystaloustieteen tohtori, PhD, ja ennen yrittäjäksi ryhtymistä työskentelin vuosien ajan ensin terveystaloustieteen tutkijana THL:ssä ja sen jälkeen lääkkeiden korvattavuusasiantuntijana lääketeollisuudessa. Pohjakoulutukseltani olen terveydenhoitaja. Yrittäjänä olen toiminut lähes viiden vuoden ajan täydentävien hoitojen parissa. 

Laaja ja kokonaisvaltainen näkemys terveydestä ja terveydenhuollosta

Olen elämäni aikana vuosikausia kerryttänyt kokemusta niin virallisen terveydenhuollon kuin täydentävänkin terveydenhuollon osa-alueilta, minkä seurauksena ymmärrykseni terveydestä ja terveydenhuollosta on paljon keskivertoa laajempi. Tein väitöskirjani sairaaloiden tuottavuuden ja tehokkuuden mittaamisen tematiikkaan liittyen uskoen tuolloin, että sairaaloiden toiminnan tehostaminen ja kustannusvaikuttavuuden edistäminen on tärkeää. Nykyään näen asian paljon laajemmassa mittakaavassa ja ymmärrän, että meidän on ensiarvoisen tärkeää tehokkailla keinoilla panostaa sairauksien ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen hoitoon, jotta yhteiskunnallemme kaikista kallein sairaalahoito ja ihmisille elämänlaadun alennusta tuottavat vakavat sairaudentilat pystytään mahdollisimman pitkälle ehkäisemään.  Nykyisessä muodossaan terveydenhuoltomme on tehoton, sillä sen piirissä ei ole tehokkaita keinoja puuttua ihmisten stressiin, uupumukseen ja muihin sairastumisen juurisyihin ajoissa, jotta sairaudet eivät pääsisi etenemään. Terveydenhuolto on yhteiskunnallemme iso menoerä ja nykyisessä muodossaan terveydenhuoltomme kustannusvaikuttavuudessa on vakavia puutteita. Terveydenhuoltoa laaja-alaistamalla ja ottamalla käyttöön kokonaisvaltainen näkemys terveyteen pystytään verorahojamme käyttämään paljon hyödyllisemmin Suomen kansalaisten nykyistä paremman hyvinvoinnin edistämiseksi.”

KIRSI KAUTIAINEN #450

Twitter/KKautiainen

Mitä tilastot todella kertoivat koronahysterian aikana?
Avoin ja rehellinen kuvaus ”salaliittoteoreetikosta”

470 Tatu Tyni

”Kuuluin Perussuomalaisiin 2012-2022 ja olen Raaseporissa kaupunginvaltuutettu. Perussuomalaiset erottivat minut puolueesta lokakuussa 2022, asian taustoista voit lukea enemmän tästä ja tästä.

Minun arvomaailmani rakentuu kodin, uskonnon ja isänmaan päälle, lue tästä.”

TATU TYNI #470

Tiihosen linja 2/3
Tiihosen linja 3/3

Ukrainan sodan taustat ja nykytilanne
470 Tatu Tyni

466 Julius Sarisalmi

”Suomi ensin. Suomi on jo pitkään toiminut EUn pillin mukaan ja sen pitää loppua. Suomen on otettava ohjat omiin käsiin ja luotava oma tie, jonka päämääränä on suomalaisten hyvinvointi ja omavaraisuus.

On irtisanouduttava EU:n Venäjän vastaisesta pakotepolitiikasta, pyydettävä anteeksi Venäjältä toimiamme ja palautettava kauppasuhteet Venäjän kanssa.

Ei Natolle. Suomen on irtauduttava kaikista sotilaallisista liittoutumispyrkimyksistä ja pysyttävä puolueettomana. Puolueettomuus on Suomen vahvin puolustus. Myös USAn kanssa solmittu sotilaallinen yhteistyö on purettava.”

JULIUS ’JUJU’ SARISALMI #466

Juju – Hullu

440 Cia Grönberg

”Vapauden liitossa toimin puoluesihteerinä, Espoon Vapauden liitto ry:n hallituksen sihteerinä (2023) ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettuna (2022–2025).

EI NATOlle.
EI EU:lle.
EI eurolle.
EI WEFille.
EI Great Resetille.
EI globaalille eliitille.
EI kuonokopille.
EI muuntogeeni-injektioille.
EI digi-identiteetille.
EI YK:lle.
EI WHO:lle.
EI Punaiselle Ristille.
EI Unicefille.
EI ”viralliselle totuudelle” eli narratiiville.
EI sensuurille.
EI henkilöpalvonnalle.
EI kulteille.
EI sodalle ja tappamiselle.
EI kansojen alistamiselle.
EI propagandalle.
EI valtamedialle ja sen tuhonneille aktivisteille.
EI poliittiselle teatterille.
EI pelolle.
EI hysterialle.
EI intersektionaaliselle feminismille.
EI seksuaaliselle hyväksikäytölle.
EI pedofilialle.
EI liian lepsuille rikostuomioille.
EI korruptiolle.
EI poliittiselle korrektiudelle.
EI toisten kyttäämiselle ja kellottelulle.
EI lisääntyvälle valtiovallalle.
EI totalitarismille.
EI vihervalheelle.
EI luonnon tuhoamiselle.
EI huoltovarmuuden tuhoamiselle.
EI kotimaisen maatalouden ja teollisuuden tuhoamiselle.
EI väestönvaihdolle.
EI turvapaikkajärjestelmän hyväksikäytölle.

KYLLÄ vapaudelle.
Sen kaikissa ilmenemismuodoissaan:
Vapaudelle ajatella, puhua, liikkua ja elää.”

CIA GRÖNBERG #440

Twitter/cia_kirsikka

Keskustelua miehisyydestä ja paljon muusta

Cia Grönberg: Erotaan EU:sta!

447 Yazka Jani

”Viimeisen 25 vuotta olen tehnyt töitä myös täydentävien hoitojen parissa ja erikoisosaamiseni liittyy terveysteknologiaan, sisäelinhierontaan ja energeettisiin hyvinvointiterapioihin. Lisäksi kierrän ympäri Suomea, luennoin terveyden ylläpidosta ja toisinaan globaalista korruptiosta.

Se mistä minut tänä aikana parhaiten tunnetaan, taitaa olla Youtubessa ja Tokentubessa (niin juuri, siellä Juha Korhosen ylläpitämässä kamalan pelottavassa striimausalustassa) Merirosvokanavan monipuolisena yhteiskuntakriitikkona, joka on keskittynyt globaalin eliitin suhmuroinnin ja salassa pidettyjen asioiden paljastamiseen sekä muiden yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden esille nostamiseen. Jotkut – esimerkiksi valtamedia – kutsuu minua salaliittoteoreetikoksi ja disinformaation levittäjäksi. No, mitäpä muuta voi odottaa, kun heille palkka tulee isoilta rokoteyhtiöiltä ja globaaleilta “filantropiaan” omistautuneilta organisaatioilta kuten Bill ja Melinda Gates – säätiöltä tai vaikkapa Pfizerilta.

Ai niin, olin aikoinani myös TV-toimittaja, mutta se tahtoo helposti unohtua, kun kyseinen ammattikunta alkaa olla ajan saatossa kärsinyt luottamuspulaa kohdeyleisön keskuudessa uutisoinnin avoimuudesta sekä totuudenmukaisuudesta. Minut taidetaan tuntea myös kovasta mediaan kohdistuvasta kritiikistäni. Joten siksi päätin alkaa striimata omalla kanavalla ja avata toisenlaista perspektiiviä ja totuutta maailmaan.

Kun aikaa on, luen ja kuuntelen äänikirjoja – suomeksi ja englanniksi – ja juoksen kanojen kanssa pihalla, ajan sähköpyörää ja kunnostin vanhaa Jopoakin siltä varalta ettei kohta ole varaa ladata pyörän akkua energiapolitiikan seurauksena… Kesäisin hoidan pihaa, kasvimaata, kasvihuonetta ja pörrään ruohonleikkurin kanssa. Katson joskus elokuvia, mutta kiinnostavin elokuva on tällä hetkellä ihan elävä elämä.”

YAZKA JANI #447


Perussuomalaisista äänestäisin Uudellamaalla lakimies Onni Rostilaa, joka puolustaa vapautta ahkerasti tärkeissä asioissa.

…tai mahdollisesti puolikkaalla äänellä Mika Niikkoa, joka otti loislääkettä koronaan ja sai nuhtelut Sanna Ukkolalta. Niikko on rauhoitellut jopa NAT0-huumaa, ja auttanut kansalaisia irti riistohintaisista sähkösopimuksista.


Varsinais-Suomen vaalipiiri

7 Teuvo Kauppi

Uljas ja oikeamielinen Teuvo piti ravintolaansa auki, kun valtio päätti sulkea pienyritykset pois isojen jaloista, käyttäen tekosyynä nuhaa, joka ei missään vaiheessa täyttänyt yleisvaarallisuuden tai pandemian määritelmiä. Mies, joka on valmis ottamaan potkut julkisen sektorin virasta ihmisoikeuksien tähden, on oikea ihminen edustamaan kansaa julkisella sektorilla.

”Lähdin kansanedustajaehdokkaaksi, koska kaikki keinot on nyt koitettava, että tämä Suomen maan ja palveluiden systemaattinen alasajo loppuisi. Huomaatte sen jokaisessa osa-alueessa; terveydenhuolto, vanhustenhoito, koulujärjestelmä, lastensuojelu, omavaraisuus, infra, pienet yritykset jne.

Tämänhetkiset päättäjät kumartelevat ja nöyristelevät kaikkialle muualle paitsi, sinne minne heidän
kuuluisi, eli meille – oman maan kansalaisille, palkanmaksajille. He ovat viimeisen 3 vuoden aikana rajoittaneet meidän oikeuksiamme ja vapauttamme huomattavasti, vedoten johonkin vaaralliseen, mikä ei koskaan ollutkaan niin vaarallinen ja vain nimi muutettuna, flunssaan.

Sain itse osakseni näistä perusteettomista, järjettömistä ja perustuslain vastaisista rajoituksista. Olin
ravintolayrittäjä (ravintola Uljas) ja virkamies, kunnes kumpikin toimi vietiin minulta puolustaessani
oikeuksiani ja vapauttani.

Vaaliteemojani ovat:
VAPAUS: Vapaus antaa merkityksen koko elämälle. Ihmisten elämää tulee rajoittaa mahdollisimman vähän. Pääsääntöisesti jokainen kantaa vastuun omista tekemisistään. Pienyrittäjien on annettava vapaasti yrittää, yrittäjyyteen liittyvää byrokratiaa on huomattavasti vähennettävä. Suuryritysten valtaa rajoitettava tarvittaessa. Veroja poistettava ja vähennettävä, esimerkkeinä kiinteistö-, perintö- ja polttoainevero. Ylimääräisiä virkamiehiä kunnalliselta ja valtiolliselta sektorilta on poistettava, kuten esimerkiksi täysin naurettava kompostitarkastaja. Sanan- ja mielipidevapaus ovat todella tärkeitä, ihmisillä tulee olla vapaus käyttää ja sanoa haluamiaan termejä ilman poliittista korrektiutta.”

TEUVO KAUPPI #7

Twitter/KauppiTeuvo

Teuvo Kauppi, Ravintola Uljas

16 Eero Tarmo

”Olen turkulainen 33-vuotias isä, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, vapaa kirjoittaja, filosofi-yhteiskuntakriitikko ja terveysvaikuttaja.

Instagramissa vuodesta 2020 alkaen toimineen, viikoittain satoja valveutuneiden kansalaisten pohdintoja julkaisevan @taajuusvaste-tilin ja siihen liittyvän podcastin lempeän kontroversiaali isäntä, jonka sydänalaa kutkuttelevat myös musiikki ja huumori. Työkokemusta vuodesta 2006 alkaen löytyy meijeristä messuihin ja kioski-esimieheydestä rockjournalismiin sekä luokan- ja erityisopettajan tehtäviin.

Viime vuosina sosiaalisen sensitiivisyyden tilannesidonnaiset vaatimukset ovat menneet nähdäkseni överiksi tavoilla, jotka ovat alkaneet muodostua todelliseksi esteeksi oman kannan ilmaisemiseen uskaltautumiselle niin työpaikoilla, sosiaalisessa mediassa, radio- ja tv-debateissa kuin joskus jopa perheiden sisälläkin. Uhkana vaikuttaa yhä useammin olevan joko sosiaalinen- tai taloudellinen sanktiointi, tai molemmat.

Edellä mainitun mielipideilmaston kaventumisen näen olevan erittäin keskeinen osa akatemioista (yliopistot), medioista ja varsinkin näitä rahoittavilta tahoilta kauko-ohjattua, täysin tarkoitushakuista ihmismassojen marssittamista kohti mahdollisimman kansainväliseksi kaavailtua, alati keskitetympää ja näin myös keskusjohdetumpaa maailmanhallitusta. Meidän tapauksessamme Suomen ja suomalaisuuden kustannuksella.

Vallitseva ilmasto on onnistuttu saamaan aikaan verhoilemalla yhteiskunnallisia teemoja sivuavien näkemysten julkituomisen estäminen (>”canceloiminen”) paradoksaalisesti ”moniarvoisuuden edistämiseksi” (>”WOKE”).

Kuten ei-niin tavoiteltavasta lähihistoriastakin tietää voimme, suuria joukkoja on toki helpompi hallita olosuhteissa, joissa yksilöllisyys on kuoletettu, kaikki ovat samaa mieltä, eikä kukaan uskalla sanoa mistään mitään.”

EERO TARMO #16

Twitter/taajuusvaste

Eero Tarmo – Keskustelua wokesta, ajattelusta ja maailman tilasta.

Isät keskustelevat vanhemmuudesta

2 Jouni Aaltonen

”Koronaplandemian varjolla nykyhallitus kielsi meiltä työnteon, vapaan hengittämisen, vapaan harrastamisen, vapaan liikkumisen, vapauden itse päättää niistä lääketieteellisistä kokeista joihin osallistua jne.

Helsingin eristäminen tiesuluilla, suunnitelmat uhkasakoista ja ulkonaliikkumiskielloista nuhan takia, olivat ns. viimeinen pisara ja päätin, ettei kirjoitteleminen enää riitä, vaan tarvitaan käytännön toimenpiteitä, kuten osallistumista mielenosoituksiin ja nyt siis myös osallistun eduskuntavaaleihin ehdokkaana.

Nähdäkseni koko nykyinen hallinto- ja virkamiesjärjestelmä on läpimätä ja systemaattisen hyvävelikorruption saastuttama. Myös valtamedia ja työmarkkinajärjestöt ovat korruptoituneita ja vaativat perusteellista läpikäyntiä. Juuri koronaplandemia kaikkine sivuoireineen ja valheineen on vahva ja elävä todiste tästä korruptiosta. Maailmaa diktatuurin elkein johtava rikollinen korruptioeliitti eli 0,001% jengi, rakentaa meille Great Resetillä New Normal Utopiaansa, joka lähemmin tarkasteltuna onkin Dystopiaa.

Liikkumisen, ajattelemisen ja omistamisen rajoitukset ovat olennainen osa tätä uutta ”Normaalia”. Itse asiassa he tulevat rajoittamaan elämämme kaikkia osa-alueita, mukaan lukien sitä, kuka saa tehdä lapsia ja kuinka kauan saamme elää. Turvattu vanhuus, eläke ja luonnollinen kuolema tulevat olemaan muistoja vain. Natsien tavoin he aikovat poistaa yhteiskunnasta vanhukset, vammaiset, mielenterveysongelmaiset, toimettomat, haluttomat ja kaikki muutkin hyödyttömät ruokailijat, kuten Henry Kissinger aikoinaan asian on ilmaissut. Heidän mielestään meitä on myös liikaa, ja he haluavat päättää siitä kuka saa jäädä ja kuka joutuu lähtemään.

Kauhukseni olen todennut, että kaikki nykyiset hallituspuolueet eli Kolmen Kopla – SDP, Keskusta ja Vihreät,  ovat vastaansanomatta viemässä meitä kohti Dystopiaa ja jopa sotaan Venäjää vastaan. Mielestäni olemme jo samassa tilanteessa ja menossa samaan tuhoon kuin 30-luvun eurooppalaiset ja nyt on viimeinen tilaisuus laillisin keinoin vaikuttaa siihen, asummeko huomenna EUvostoliitossa vaiko vapaassa Euroopassa.

Kannustankin kaikkia veljiä ja sisaria ottamaan vakavasti tämän viimeisen taistelun vapauden puolesta. Nyt ei ole aikaa hukattavaksi ja näkyvyyttä pitää saada aikaiseksi kaikilla foorumeilla, sekä turuilla, että toreilla.”

JOUNI AALTONEN #2

3 Michel Ben-David

”Hinnat ovat nousseet ja elämisestä on tehty todella kallista. Puhumattakaan tästä koronapandemiasta: Rajoituksia, sulkuja, irtisanomisia, konkursseja, pakkorokotuksia, tartuntatautilain pykälä 48 a, ihmisoikeusrikkomuksia jne.

Nykyään meidän puolesta päätetään ulkomailla ja siksi tulokset ovat meille epämieluisia, joudumme vain lisää maksamaan ja tukemaan talouttaan huonosti hoitaneita valtioita ja kaikki tämä vielä velkarahalla.

On tullut aika palauttaa päätöksenteko takaisin Suomeen, hyödyntämään suomalaisia, tukemaan meillä huonossa asemassa olevia, pitämään huoli että kaikilla suomalaisilla olisi mahdollisuus edetä, ennen kuin lähdemme rahoittamaan ja lahjoittamaan rahaa maihin mihin sitä on pumpattu vuosikymmeniä ilman mitään konkreettisia tuloksia ja aina vain pitäisi lähettää lisää.

On tullut aika ruveta miettimään Suomea ja suomalaisia ja siksi päätin lähteä kansanedustajaehdokkaaksi Vapauden liitoon, missä oikeasti vaalitaan yksilön vapautta kehoonsa, yrittämisen vapautta, sananvapautta, missä ei ole puoluekuria mikä estäisi minua tuomasta omia näkemyksiäni ja ideoita mikä voisi hyödyntää kaikkia.

Ero EU:sta on välttämätöntä jos halutaan itse päättää meidän asioista ilman ulkopuolisen tahojen vaikutusta päätöksentekoomme.”

MICHEL BEN-DAVID #3

13 Lauri Saarela

”Tulen täysin politiikan ulkopuolelta, mutta nyt on rakkaassa Suomen maassa asiat siinä mallissa, että asioihin on pakko puuttua.

Suomen hallitus ajaa globalistien agendaa, jonka pyrkimys on hävittää kansallisvaltiot ja siirtää näiden hallinta keskitetylle globaalille johdolle, jossa globaalit yritykset ja finanssivalta alistaa kaikkien maiden kansalaiset oman lujan kontrollinsa alle. Tämä on estettävä.

Perustuslakia on alettava noudattamaan ja tähän tarvitaan perustuslakituomioistuin. Nykyisin perustuslakivaliokunta valvoo itse säätämiään lakeja, jolloin perustuslain vastaisiin lakeihin ei puututa. Perustuslain on käytännössäkin mentävä EU-lakien edelle.

Suomen on irtauduttava EU:sta ja alettava hoitamaan asioitaan itsenäisenä ja puolueettomana maana. EU:sta eroaminen on helppoa, pelkkä pääministerin ilmoitus riittää. Suomen pitää pysyä liittoutumattona ja NATO:lle on sanottava ei.

Nykyinen hallintosysteemi on läpeensä mätä ja korruptoitunut. Kansalaiset maksavat veronmaksajina päättäjien palkan, joten päätöksenteon, samoin kuin verorahojen käytön tulee olla läpinäkyvää. Koko verotussysteemi vaatii täydellisen uudistamisen. Kansalaisaloitteet, jotka ovat keränneet sovitun kannatusmäärän, tulee ottaa eduskunnan käsittelyyn. Puoluekuri on poistettava, jotta ihmisillä on vapaus äänestää omantuntonsa mukaisesti.

Tahdon edistää ja puolustaa yksilön vapauksia. Räikeää sortoa nähtiin koronapassin käyttöönotossa, kun ihmiset jaettiin niihin, jotka pääsivät mm. ravintoloihin ja tapahtumiin ja niihin, jotka eivät päässet. Ministeri Krista Kiuru on selkeästi todennut, että tällainen passi tarvitaan, jotta sitä voidaan käyttää myös silloin, kun ei ole tarvetta millekään terveydelliselle rajoitukselle. Kyse on käytännössä sosialistisesta Kiinan hallintojärjestelmää seuraavasta totalitaristisesta mallista. Digitaalista identiteettiä ollaan nyt ajamassa hivuttaen sisään ja tämän vaaralliset seuraukset on pysäytettävä.
Pankkitiedot, terveystiedot, ajokortti ym. henkilön tiedot eivät voi olla siten, että niitä voidaan käyttää väärin, kuten sulkemalla tili mielenilmaukseen osallistujalta, rajoittamalla liikkumista tai estämällä rokottamattomilta pääsy johonkin. Piikittömien hoitajien ajaminen pois töistä ja jättäminen ilman oikeusturvaa ja palkkaa, oli käsittämätöntä syrjintää.

Ihmisillä pitää olla sananvapaus. YLE-vero on poistettava. On väärin käyttää verorahoja yksipuoliseen ”uutisointiin”, joka nykyään on lähes pelkkää propagandaa. Valtamedia ei enää toimi vallan vahtikoirana, jos on koskaan toiminutkaan.

Sydäntäni lähellä ovat luonto ja luonnonmukainen maatalous. Geenimanipuloidun ruoan tulo ruokalautasille on estettävä. Suomen tulee pyrkiä mahdollisimman suureen omavaraisuuteen ruoan- ja energiantuotannossa. Kompostitarkastajia emme tarvitse ihmisten pihoille vahtimaan. Pohjavedet on säilytettävä suomalaisilla, ettei niille käy kuten sähkölle.”

LAURI SAARELA #13

14 Marko Sihvonen

”Olen toiminut kansalaisaktivistina kauan siitä syystä, että hallituksen ja hallitusten säätämien lakien perustuslaillinen epäselvyys on ollut nähtävissä jo pitkään, aina EU-jäsenyydestä sekä euroon liittymisestä asti. Esimerkiksi euroon liittymisestä ei ole edes lakia olemassa, vaan liittyminen tehtiin pääministerin ilmoituksella. Samoin kuten pandemia-ajan lockdownit ja yritysten sulkutoimet. Nämäkin ovat pahasti ristiriidassa perustuslain kanssa, kuten myös hoitajien pakkorokotukset joten käynnissä oleva terveydenhuollon katastrofi juontaa juurensa samaan lähteeseen.

Kukaan ei siis valvo läinsäätäjiä eli kansanedustajia, heidän toimiaan lainsäätäjinä ja tähän seikkaan on ensisijaisesti saatava muutos. Ongelman perussyy on siis perustuslaillinen. Ja koska perussyy on perustuslaillinen, sen ratkaisun tulee olla myös perustuslaillinen. Ongelman syvyyttä lisää se, ettei meillä ole mitään keinoa osoittaa tämän syyn olemassaoloa, sillä meiltä puuttuu siihen toimiva elin, Perustuslakituomioistuin.

Lainsäädäntöämme valvoo Perustuslakivaliokunta, joka koostuu lainsäätäjistä, he siis valvovat itse säätämiä lakejaan. Tämän lisäksi, vaikka Perustuslakivaliokunta osoittaisikin käsittelyyn tulleen lain virheellisyyden, siltä puuttuu tuomiovalta.

Ja koska elimeltä puuttuu tuomiovalta, tapahtuu käytännössä niin, että perustuslain vastaiset lait saavat ”laittoman” lainvoiman, ja sen kautta muuttavat yhteiskuntaa pois perustuslaillisesta tilasta, joka on koko yhteiskunnan perusta, tuki ja turva. Oikeusjärjestelmästämme puuttuu tämä elin, jolla on tuomiovalta toteennäyttää perustuslain vastaiset lait, sekä estää niiden pääsy yhteiskunnan pilareihin, romahduttamaan niitä. Se tutkii tähän saakka säädetyn lainsäädännön, julkituo perustuslain vastaiset lait, sekä asettaa niiden säätäjät rikos- ja korvausvastuuseen, eli Perustuslakituomioistuin.

Koko historiamme ajan meiltä on puuttunut laillisuusvalvonta. Kukaan ei ole valvonut sitä, millaisia lakeja maahamme on säädetty. Vapauden liitto on ensimmäisenä puolueena ottanut tämän asian puolueohjelmaansa.

Nykyinen vallitseva tila on lähdettävä korjaamaan, ja tämän korjauksen lähtökohtana on asettaa maahan perustuslaillinen, riippumaton tuomioistuin. Ymmärrän että koko tämä asia on monille täysin uusi, koska sen puuttumisesta ei olla ääntä pidetty.”

MARKO SIHVONEN


Perussuomalaisista voisin Varsinais-Suomessa ehkä antaa puolikkaan äänen Ville Taviolle, vaikken kaikesta olekaan samoilla linjoilla. Hän on puolustanut vapautta ja järkeä koronahysterian keskellä. Miinuksena kuitenkin väitti piikin suojaavan vakavaa tautimuotoa vastaan.


Satakunnan vaalipiiri

6 Marko Mellberg

”Joku voi tarrautua poliittisen kokemuksen puuttumiseen, siihen voin vastata että jokainen näkee mihin jamaan tämä maa on nyt ajettu nimenomaan poliittisella kokemuksella.

En väitä olevani mitenkään muita erityisemmin viisas ihminen, mielestäni eduskunta tarvitsee joukkoonsa myös ihmisiä jotka eivät ole syntyneet kultalusikka suussa ja ovat kohdanneet elämässään myös epämukavia kokemuksia. On hyvin tärkeää että kansanedustaja tietää omakohtaisesti miten hänen päätökset vaikuttavat juurikin tavallisen kansalaisen elämään!

No niin ja sitten niihin poliittisiin ajatuksiin ja tavoitteisiin!

Minä en lupaa teille ihmiset sellaisia lupauksia että kun minä pääsen läpi niin näin tulee tapahtumaan! Eduskunnassa on 200 edustajaa ja minä olisin läpi päästessäni vain yksi heistä, en voi muiden puolesta luvata asioita tapahtuvaksi. Sen sijaan voin luvata sen mitä haluan saada aikaan ja minkä eteen teen töitä.

Haluan ihan ensiksi Suomen eroavan EU:sta ja Eurosta. Meille luvattiin paljon kun Suomi liittyi EU:hun. Käytännössä olemme maana vain velkaantuneet liittymisen jälkeen. Me lähetämme avustuksia ties mihin milloinkin saamatta itse apua sitä tarvitessamme. 300 miljoonaa Euroa Afrikan ilmastotoimiin kuulostaa hurjalta maamme terveydenhuollon ja maatalouden ollessa romahduspisteessä. Erotessamme EU:sta jäisi maallemme paljon rahaa hoitaa oma maamme kuntoon.

Haluaisin elvyttää maatalouden, turvetuotannon ja maaseudun takaisin niin hyvään tilaan että meillä olisi hyvä omavaraisuusaste ja huoltovarmuus. Metsien hallinta ja käyttö tulee ehdottomasti säilyttää meillä Suomalaisilla. EU yrittää sitäkin viedä meiltä pois. ”Suomi elää metsästä” Milläs me sitten elämme jos metsätkin viedään? Jos EU muuttuisi vapaakauppaliitoksi, silloin jäsenyydessä olisi järkeä.”

MARKO MELLBERG #6

Twitter/MarkoMellberg

Instagram/Meleperi

Sana sunnuntaiksi
Juju, Meleperi, Kuhlmann

3 Antti Ketola

”Kansalaisilla pitää olla vapaus päättää omista asioista ja oikeus tavoitella onnea parhaaksi katsomallaan tavalla.

Valtio yrittää kaventaa yksilönvapauksia jatkuvasti. En voi hyväksyä tätä kehitystä vaan tulen taistelemaan sitä vastaan kaikin laillisin keinoin.”

ANTTI KETOLA #3

Twitter/AnttiKetola3


Perussuomalaisista äänestäisin Satakunnassa Laura Huhtasaarta, joka kehtasi kyseenalaistaa k-piikit jo toissavuonna. Uskalias europarlamentikko tohtii arvostella Eurostoliittoa ja jopa itänaapuriin kohdistuvaa pakotepolitiikkaa. Kristittyjä on moneen lähtöön, hän vaikuttaa olevan aidommasta päästä. Vaalinumero #112


Hämeen vaalipiiri

122 Samuel Gryning

Twitter/Samuel_Gryning

Myöhäisillan pohdintoja – Aki Nummelin

125 Niko A. Kauko

”Olen ollut mukana Suomen
itsenäisyyden palauttamiseen tähtäävässä poliittisessa toiminnassa jo parisenkymmentä
vuotta, eli toisin sanoen ollut jo pitkään vastustamassa suomalaisia koskevan päätöksenteon
siirtämistä maan rajojen ulkopuolelle. Poliittisen toimintani avulla haluankin puolustaa
Suomen kansan oikeutta kansanvaltaiseen ja itsenäiseen Suomeen nykyisen
harvainvaltaisen EU-liittovaltion sijasta.

Tulevat eduskuntavaalit ovat tilaisuus muuttaa suuntaa

Suomalaisten tulisi alkaa äänestämään näissä tulevissa eduskuntavaaleissa sellaisia
kansanedustajia itselleen, jotka todella puolustavat kansan asiaa, sen itsenäisyyttä, sen
valta-asemaa, sen oikeuksia, sen turvaksi säädettyä Suomen omaa perustuslakia, siis
kansanedustajia, jotka ovat kategorisesti vierasta valtaa vastaan.

Vapauden liitto on perustettu vastaamaan tähän huutoon, eli tässä kohtaa äänestäjä voi
unohtaa ns. vanhat puolueet ja niiden edustajat perussuomalaisia myöten, sillä ne kaikki
ovat EU-jäsenyyden ja sen tueksi ryhtymisen myötä hylänneet kansan etujen ajamisen ja
alkaneet yhä avoimemmin ylikansallisen vallan palvelijoiksi Suomen kansan palvelemisen
sijasta.

Onkin tosiasia, että yhä useammalla suomalaisella ministerillä ja poliitikolla on nykypäivänä
EU:n lisäksi avoimesti kytköksiä myös esimerkiksi NATO:on, World Economic Forumiin,
Bilderberg-kerhoon taikka he ovat Young Global Leadersin jäseniä, minkä tulisi tietysti olla
äänestäjille hälytyssignaali, sillä näiden järjestöjen agendat ovat Suomen kansalle vieraita ja
vahingollisia aivan samoin kuin EU:nkin agenda.

Ylikansallisen vallan poliittiset ja taloudelliset lonkerot syövät pala palalta Suomen
itsenäisyyttä omien poliitikkojemme suosiollisella avustuksella. Erilaiset monikansalliset
suuryhtiöt, kuten vaikkapa “terveysjätit”, jotka on jo päästetty käsiksi SOTE-rahoihimme, ovat
saamassa hallintaansa yhä tärkeämpiä osia Suomesta. Ylikansallisten rakenteiden kautta
monikansalliset suuryhtiöt saavat myös helposti korruptoitua kansan suojaksi perustettuja
instituutioita, kuten näimme tapahtuvan esimerkiksi korona-aikana.

Suomea käytetään maksumiehenä ja moukkana

Ylikansallinen valta tulee viemään suomalaiset myös yhä useammin mukaan meille vieraisiin
sotiin väittämällä niitä “meidän sodiksemme” Ukrainan sodan narratiivia toistaen. Yhä
suurempi osa Suomen resursseista tullaan käyttämään EU:n ja mahdollisesti myös NATO:n
kautta niiden suurvaltapolitiikan edistämiseen. Suomen kansalle on siis eliittimme
siunauksella varattu taas sama kohtalo kuin Ruotsinkin suurvalta-aikana, jolloin Suomi oli
Ruotsin alusmaa, josta vietiin miehiä myöten kaikki resurssit mitä irti saatiin Ruotsin
suurvaltapyrkimysten pönkittämiseksi.

Lisäksi matkaamme pohjalle vauhdittaa EU:n nimissä harjoitettava pakotesota, joka
köyhdyttää Suomea ja vie suomalaisia suurin joukoin kurjuuteen esimerkiksi
moninkertaistuneiden energian hintojen takia. Kun EU on pakottanut meidät katkaisemaan
elintärkeät kauppasuhteemme Venäjään, niin Suomesta jää jäljelle vain varjo entisen
hyvinvointivaltiomme loistosta, eli kohtalomme on olla taantuva, velkaantuva, köyhtyvä ja
merkityksetön Pohjolan pussinperä.

On siis ymmärrettävä, että Suomella on vain moukan ja maksajan rooli EU:ssa, joka
pohjimmiltaan on Euroopan suurten maiden suurvaltaprojekti, jossa sen pieniä jäsenmaita
käytetään avoimesti hyväksi. EU:n osana olemme joutuneet häviämisen ja nöyryytyksen
kierteeseen, josta on päästävä ulos.”

NIKO A. KAUKO #125

Twitter/NikoKauko


Perussuomalaisista äänestäisin Hämeessä kirurgia ja totuudenpuolustaja-vapaustaistelijaa Ville-Veikko Elomaata. Hän oli koronavuosina ensimmäisiä, joka käytti arvovaltaansa medianarratiivin kyseenalaistamiseen. Rohkea ja erinomainen mies. Vaalinumero #50

Ville-Veikko Elomaa

Pirkanmaan vaalipiiri

111 Kari Virtanen

”Otin jo aluevaaleissa vaaliteemakseni: Talous, turvallisuus ja moraali takaisin sille tasolle, joka se Suomessa tulee olla. Viestini sai vastakaikua kansalaisilta ja yhä useampi lähti porukalla tuota viestiä, videoitani, levittämään. Yhdessä menimme huippuäänimäärällä vaikuttamaan Pirkanmaan aluevaltuustoon. Nyt kutsunkin jälleen jakamaan viestiä, jotta Arkadianmäelle saadaan rohkea, suomalainen tekijä.

Pirkanmaan Käräjäoikeudessa toimin maallikkotuomarina, lautamiehenä. Tehtävänäni siellä on viedä tervettä maalaisjärkeä käräjäsaliin. Nyt sitä samaa maalaisjärkeä tarvitaan eduskunnassamme, enemmän kuin ehkä koskaan aiemmin.”

KARI VIRTANEN #111

Twitter/KariAVirtanen

Rumble/KariVirtanen

Kari Virtanen

101 Matti Karvonen

”Miksikö politiikkaan? No siksi, että valta omista asioistasi on tässä kollektiivissa poliitikoilla ja en pidä siitä. En kaipaa yhteiskunnan holhousta ja byrokratialla perusteltuja kasvottomia organisaatioita sanelemaan, miten elämääni elää. Tahdon yhteiskunnan, joka koostuu vapaista, vastuuntuntoisista ja terveistä yksilöistä; voi kumpa hallituksemmekin olisi sellainen… No, ehkäpä ensivaalien jälkeen.

Poliittisen motiivin perusteluja

Mielestäni valtiovallalla on liikaa valtaa yksilöihin. Lakeja on liikaa, ja ne liiaksi puuttuvat yksilön arkeen. Tarvitsemme vahvan perustuslain suojaamaan yksilön oikeuksia hallinnon mielivaltaa vastaan, sekä vahvan ymmärryksen oikeuteen etsiä oma kohtalomme.

Toisinaan tulee pohdittua syntyjä syviä ja mieleeni herää monia kysymyksiä. Esimerkiksi: Mihin me oikeastaan edes tarvitsemme valtiota? Kun tämä valtio lähinnä näyttää nykyisin sanelevan ihmisille asioita, kuten mitä mieltä olla tietyistä asioista, mitä syödä, mihin uskoa, millä liikkua, missä asua, millä talonsa lämmittää ja muita tällaisia. Valtio työntää itsensä aamukahvin joukkoon kahvista maksettavana arvonlisäveronakin. Voisimmeko kenties pärjätä jopa ilman valtiota?

Monesti puhutaan demokratiasta*, mutta mitä se edes on? Onko se sitä, että saa äänestää? No, mitäpä jos EU:n laajuisesti sitten äänestettäisiin, että saako mämmiä syödä? Koittaa siinä sitten 5 miljoonaa suomalaista(olettaen että he kaikki äänestäisivät mämmikieltoa vastaan) äänestää 200 miljoonaa muuta vastaan (olettaen että muut tahtovat sen kieltää). Onko tämä tällainen demokratiaa, kansanvaltaa? No ei ole. Suomalaiselle mämminystävälle tässä kohtaa EU näyttäytyy saneluvaltana.

Mielestäni valta täytyy olla maksimaalisesti yksilöllä itsellään. Se päättäköön, ketä asia koskee. Määräenemmistöpäätöksiä voidaan käyttää, mutta vain heidän kesken, joita se asia koskee. Tuossa edelläkin, eipä paljoa koske espanjalaista, ei edes ruotsalaista, että miltä se mämmi Suomessa maistuu.  Siispä ei heillä pidä olla mitään valtaa siihen aiheeseen. Enkä lähde minäkään neuvomaan sitten heitä vaikkapa härkäjuoksuperinteeseen liittyen, vaikken sitä täysin ymmärräkkään; näyttää viihdyttävän väkeä siellä se laji. Se, että joku muu päättää asioistasi, on aina diktatuuria, jopa tyranniaakin joskus; ei väliä, onko se päättäjä joku hallitus tai komissio, sotapäällikkö, vaiko sinut kellariin vanginnut psykopaatti. Sama se sinun kannaltasi, jos heillä on väkivaltamonopoli jolla sinua alistaa. Jokaisella pitäisi mielestäni olla oikeus seurata omaa kohtaloaan ja elää vapaana.

Mutta entäpä, jos meillä ei olisi valtiota? Olisiko silloin meitä määräileviä lakejakaan? No olisi toki. Luonnonlait ovat aina voimassa ja yksi näistä on ”vahvimman oikeus”. Tätä luonnonlakia vastaan me kuitenkin voimme organisoitua joukoksi, jossa meillä on yksilöä suojaava ja kaikille yhteinen perustuslaki, joka turvaisi ainakin koskemattomuuden ja oikeuden yksityisomaisuuteen; siinä saa sitten ”vahvimman oikeutta” käyttävä oligarkki köniinsä perustuslain puolustajilta, jos alkaa ryttyilemään… Eli tästä päästäänkin tähän kotimaiseen ongelmaan: Koska meillä ei ole perustuslakituomioistuinta, niin tässä on viimevuosinakin nähty kaikenlaisia mielivaltaisia temppuja hallitukseltamme, joilla etenkin ravintolayrittäjiä on kiusattu. Eipä nimittäin nykyistä WEF-johdettua hallintoamme taida paljoa kansalaisten vapaudet kiinnostaa…

Kotitehtävänä pyydän sinua miettimään: Montako lakia sinä tarvitset?

*Suomi ei ole demokratia. Perustuslaissa määritelty tasavallaksi. Se on eri asia, kuin demokratia.”

MATTI KARVONEN #101

Matti Karvonen (Pirkanmaa #101)

Kaakkois-Suomen vaalipiiri

148 Sakari Peltola

”Olen koko ikäni ollut erittäin kiinnostunut luonnosta ja viimeiset kymmenen vuotta olen syventänyt ymmärrystäni biologisten ja inhimillisten järjestelmien toiminnasta opiskelemalla päivittäin useita tunteja, kuuntelemalla eri alojen luentoja biokemiasta psykologiaan ja maaperän toiminnasta talouteen, yhteiskuntatieteisiin sekä historiaan. Pyrkimykseni ei ole saada mitään todistusta ja muodollisen koulutuksen tuomaa suojatyöpaikkaa, vaan oikeasti ymmärtää kuinka maailma toimii ja jakaa tätä tietoa myös muille.

Viime vuosien tapahtumat, ja etenkin valtavasti lisääntynyt sensuuri, sekä
algoritmien mielivalta on tehnyt ilmeiseksi, että ihmisten valistaminen,
vaikkapa sosiaalisen median kautta, ei onnistu enää tehokkaasti ja tämä on
saanut minut etsimään muita vaikuttamiskeinoja. Politiikka on yksi
tällainen keino.

Yritän muodostaa maailmankuvaani tieteen avulla ja toivon, että
suomalaisesta yhteiskunnasta kehittyisi asiantuntijayhteiskunta, jonka
näkemyksiin myös poliittinen päätöksenteko pohjautuisi. Ideologia ja
taloudellisen hyödyn tavoittelu hallitsevat tällä hetkellä liiaksi monella
alalla ja tämä on vääristänyt esimerkiksi maatalouden, ravitsemuksen ja
lääketieteen toimintatavat ja näihin liittyvän tieteen tekemisen. Tästä
kuluneet reilu kolme vuotta ovat pelottava esimerkki.

Tähän täytyy saada muutos tai seuraukset ovat surkeat. Todennäköisesti
jopa katastrofaaliset.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yksittäisten ihmisten päätöksiin
omasta elämästä puututtaisiin minkään asiantuntijan taholta ilman tuon
ihmisen suostumusta. Lähtökohta on, että ihmiset ovat itse parhaita
asiantuntijoita, mitä tulee heidän elämäänsä.

Autoritäärinen kehitys, joka on taas havaittavissa maailmassa täytyy saada
kääntymään ympäri. Tarvitsemme ihmiskunnan, joka koostuu kypsistä
aikuisista ja valistuneista yksilöistä, ketkä kantavat vastuun omista
päätöksistään ja teoistaan.”

SAKARI PELTOLA #148

Youtube/Sakari

Manipulaation ja joukkohysterian historia

WHO.n virallisia lukemia

Joukkopsykoosista
Maskikansa
Sakari Peltola

143 Risto Huovinen

”Perussuomalaiset erottivat allekirjoittaneen valtuustoryhmästään, koska vastustin Suomen jäsenyyttä Natossa ja Naton tukikohdan perustamista omaan kotikaupunkiini, Lappeenrantaan. Nyt olen tullut siihen lopputulokseen, että en voi toimia perussuomalaisissa ja erosin puolueesta, koska perussuomalaisten riveissä en voi enää ajaa Suomen etua.

Tällä hetkellä näen, että Vapauden liitto on sillä linjalla, jolla perussuomalaisten tulisi olla. Vapauden liitto vastustaa Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisen itsenäisyyden tuhoavaa Natoa ja Vapauden liitto ei halua tuhota Suomen taloudelle ja turvallisuudelle välttämättömiä suhteita Venäjään. Vapauden liitto haluaa Suomen eroon EU:sta, mikä on välttämätön toimi Suomen pelastamiselle. Vain EU-ero lopettaa suomalaisten rahojen jakamisen Etelä-Euroopan velkamaille ja vain eroamalla EU:sta suomalaisduunarien töitä uhkaava ulkomainen halpatyövoima saadaan pidettyä pois Suomesta.

EU-ero on myös ainoa tapa lopettaa massamaahanmuutto, koska vain oma rajavalvonta mahdollistaa rajoillemme tulevien maahanmuuttajien pääsyn estämisen maahamme. Paluu itsenäiseksi kansallisvaltioksi on lopulta ainoa tapa pelastaa Suomi. Lisäksi Vapauden liitto vastustaa laittomia pakkorokotuksia, joiden takia on terveydenhoidon ammattilaisiakin irtisanottu. Näille rokotuksille ei ole olemassa mitään lääketieteellisiä perusteita ja tämän takia irtisanomiset ovat yksiselitteisesti perustuslain vastaisia.

Äänestäjien on nyt oleellista ymmärtää, että vain Vapauden liitto tarjoaa sellaisen vaihtoehdon, joka on itsenäisen Suomen edun mukainen. Nyt on käsillä viimeiset hetket pelastaa itsenäinen Suomi.”

RISTO HUOVINEN #143

Risto Huovinen 143

142 Juha Huhtala

”Poliitikon tulee olla immuuni lahjonnalle ja uhkailulle – poliitikon tulee aina palvella totuutta. Minä vastustan korruptiota. Muun muassa siksi olen päättänyt, etten ota senttiäkään vastaan vaalirahoitusta, keneltäkään. Sanotaan että rahalla on isäntä. Minä olen itse itseni isäntä nyt, ja tulevaisuudessa.

Kun muut puhuvat sodasta, minä puhun rauhasta. Ihmiskunnan keskeneräisyyden osoittaa
kykenemättömyys hoitaa erimielisyyksiä ilman väkivaltaa. Mutta me voimme muuttua paremmaksi. Rauha asuu rakkaudessa – rakkaus on universumia koossa pitävä voima.

Maailma ulkopuolella näyttää kaoottiselta ja sekavalta. Asiat vaikuttavat menevän väärään suuntaan. Meillä on kuitenkin toivoa. Ja juuri toivo on muutoksen mahdollistava tekijä. Toivo on kuin hyökyaalto, joka huuhtoo pois pelon, antaen käyttövoiman muutokselle. Koska minulla on toivo paremmasta, haluan luoda ja levittää toivoa myös muille.”

JUHA HUHTALA #142

Twitter/huhtalajvt

Tiktok/juhahuhtala

Juhan kiehtovat tarinat politiikasta ja sen taustalta

Savo-Karjalan vaalipiiri

57 Pekka Timonen

”Olen 50-vuotias lääkäri. Kuopion kaupunginvaltuutettu ja Pohjois-Savon aluevaltuutettu. Olen määrätietoinen vaikuttaja. Uskon vahvasti perinteisiin arvoihin, kuten oikeudenmukaisuus, koti, kunnia ja isänmaa. Asun Kuopiossa 3 koirani kanssa.

Päätös lähteä politiikkaan syntyi seurattuani, kuinka kotimaatani ollaan kiihtyvällä nopeudella viemässä suuntaan, jota en pidä hyvänä, tai edes hyväksyttävänä. Suomi on hyvä maa. Palautetaan se yhdessä takaisin maaksi, jossa ensisijainen päämäärämme on omien kansalaistemme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen.”

PEKKA TIMONEN #57

Lääkäri Pekka Timosen näkemys mRNA- injektiosta

Pekka Timonen 57

52 Pauliina Kuhlmann

”Perustuslakimme ja kansainväliset ihmisoikeudet, ne ovat nyt ja tulevaisuudessa kansamme turva, ja aina ensisijaisesti määrääviä lakeja. Niitä ei saa polkea eikä kiertää, eikä varsinkaan laittomasti muuttaa.”

PAULIINA KUHLMANN #52

Twitter/lindapauliinaq


Vaasan vaalipiiri

31 Heli Rämäkkö

Vapauden liiton 1. varapuheenjohtaja

HELI RÄMÄKKÖ #31

Twitter/heliramax

10.1.2023 Yazkan vieraana Heli Rämäkkö pt.1

32 Annukka Talvitie

”EU ei palvele suomalaisia, joten EU:sta on irrottauduttava, koska se vie päätöksenteon kauas kansasta ja mahdollistaa päätökset, jotka heikentävät suomalaista yhteiskuntaa. Suomalaiset eivät ole hyötyneet EU-jäsenyydestä vaan päinvastoin suomalaiset ovat joutuneet ulkoistamaan itseä koskevan päätöksen teon kauas Eurooppaan, jonka myötä päätökset hyödyttävät enemmän muita tahoja kuin suomalaisia. Myös päätöksenteon erkaantuessa kansasta mahdollisuudet poliittiseen korruptioon ovat kasvaneet huomattavasti. Vapaakauppa- ja talouskumppanuussopimukset riittävät siihen, että suomalainen vienti pysyy vahvana. Suomen tulee pysyä itsenäisenä ja puolueettomana valtiona, jolloin voimme pysyä erossa konflikteista ja oikeasti omistaa oman yhteiskuntamme, päätöksentekomme ja omat luonnonvaramme. 

Ihmiset ovat kykeneväisiä tekemään itse päätöksiä omasta elämästään, joten valtion kontrollia on vähennettävä ja ihmisille itselleen on annettava enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia huolehtia omasta elämästä ja siihen liittyvistä päätöksistä. Kansanedustajien tehtävä on tukea omia kansalaisiaan ja huolehtia, että jokaisella on mahdollisuus hyvään elämään. Hyvää elämää ei saada sillä, että ihmisistä tehdään riippuvaisia valtiosta. 

Suomalaiset eivät voi elättää ja pelastaa koko maailmaa, jos he eivät ensin huolehdi itsestään. Kuten sanotaan, happinaamari on aina ensin laitettava itselle. Oma kansa siis aina ensin, koska tyhjästä rahakirstusta ei ole paljon jaettavaa. Suomalaisia ei tule alistaa korkeille veroille siksi, että muut eivät osaa hoitaa talouttaan. Suomalaisilla on vasta sitten jotain annettavaa muille, kun oma talous ja hyvinvointi ovat kunnossa ja tasapainossa.”

ANNUKKA TALVITIE #32

Twitter/annukkatalvitie

14.2.2023 Yazkan vieraana hyvinvointivalmentaja Annukka Talvitie
Annukka Talvitie (Vaasa #32)

24 Dawson Clay

”Tartuntatautilakiuudistuksen 48a takia en ole työskennellyt kliinisessä työssä vuonna 2022. Sen sijaan olen tehnyt etätöitä.

Politiikkaan lähdin edellä mainitun lain takia, ja koska koronavuosien aikana kansalaisten perusoikeuksia lähdettiin rajoittamaan liiallisesti eikä perustuslakia kunnioitettu. Muutenkin olen kyllästynyt ideologisesti värittyneisiin poliittisiin päätöksiin, joissa käytännön ongelmiin ei haeta ratkaisuja, vaan jatkuvasti edistetään utopistisia tavoitteita. Pienpuolueiden listalta valitsin asettua ehdolle, koska näen sen ainoana varteenotettavana ryhmittymänä, joka pyrkii suomikeskeiseen politiikkaan.

Lyhytaikaisina tavoitteina, mikäli eduskuntaan pääsen, on pyrkiä vahvistamaan perustuslain asemaa ja ihmisten perusoikeuksia. Maan omavaraisuusastetta täytyy varmistaa. Euroopassa oleva kriisi täytyy luovia hyvin, jottemme kärsi turhaan Keski-Euroopan mukana. Tällä hetkellä maatalous on erityisesti sydämelläni. EU-jäsenyys vaatii uudelleenarviointia. Unioni ei ole sama nyt kuin mitä meille luvattiin vuonna 1994. Olen sitä mieltä, että eroamiselle löytyy perusteet.

Keskipitkä- ja pitkäaikaisina tavoitteina on lähteä Euroopan Unionista ja palauttaa oma valuutta. Voimme pysyä itsenäisenä maana Euroopan kauppayhteisössä samaan tapaan kuin Norja, Islanti ja Sveitsi ovat osa sitä. Suomessa on paljon rakenteellisia ongelmia paisuneen byrokratian takia. Tavoitteena on tehdä valtion koneistosta kevyt ja ketterä. Tämä antaisi tilaa kansalaisten luovuudelle, joka on edellytys kehitykselle, innovaatiolle ja vaurastumiselle.

Ulkopoliittinen näkemykseni on, että puolueettomuus on turvallisin ulkopoliittinen linja. Vihollisuus naapureiden kesken ei ole koskaan kannattavaa. Rakentava rauhaan pyrkivä diplomatia on keskeistä. Puolueettomuutta täytyy uudelleenrakentaa seuraavien vuosikymmenten aikana. Mikäli Eurooppa jatkaa eristäytymistään Venäjästä Ukrainan sodan takia Suomen asemoituminen välimieheksi Euroopan ja Venäjän välille kaikilla mahdollisilla sektoreilla olisi erinomaisen tuottoisa asema.”

DAWSON CLAY #24


Keski-Suomen vaalipiiri

126 Sanni Berg

”Oma poliittinen kokemukseni ja kiinnostukseni on aina ollut olematonta, mutta korona-ajan räikeät epäkohdat herättivät seuraamaan yhteiskunnallisia asioita uudenlaisella innolla ja sittemmin olen ahkerasti tarjonnut tuoreita näkemyksiä päivän polttaviin puheenaiheisiin blogissani. Näin aloittelijana en voi sanoa tietäväni asioista tarpeeksi voidakseni muodostaa järkkymättömiä mielipiteitä, mutta koen Vapauden liiton puolueohjelman edustavan juuri sellaista oppositiota, jollainen Suomesta tällä hetkellä puuttuu. Yhteiskunnallisten päätösten tulisi perustua siihen, että valistuneelle kansalle tarjotaan valikoimatonta tietoa eri tulokulmista sen sijaan, että ennakkoon päätetään, mitä kansan halutaan asioita ajattelevan.

Olen aina ollut arvomaailmaltani hyvin liberaali ja lähtökohtaisesti kunnioittanut ihmisiä statukseen, väriin tai suuntautumiseen katsomatta. Mielestäni tietyt ideologiat ovat kuitenkin saaneet liikaa valtaa yhteiskunnallisessa keskustelussa tehden käytännössä katsoen mahdottomaksi käydä moniäänistä ajatustenvaihtoa.

Henkilökohtainen tavoitteeni ei ole päättää muiden asioista, vaan rohkaista ihmisiä ottamaan enemmän vastuuta omista valinnoistaan ja vähentää auktoriteettien roolia henkilökohtaisessa päätöksenteossa.”

SANNI BERG #126

Twitter/sanniberg

Facebook/sanni.puikkonen

Sanni Berg 126 (Ollin haastattelussa)

131 Lasse Paananen

”Nuoruudesta aikuisuuteen vietin aikaani pitkälti kamppailulajien parissa. Yhdestä lajista minulle on myönnetty mustan vyön arvo. Vuosia koulutin kamppailulajia Saarijärvellä ja jonkin verran myös muualla Suomessa. Olen muutenkin ollut aina liikunnallinen, yhden maratoninkin olen käynyt juoksemassa. Olen ollut kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista ja olenkin opiskellut itseni perinteiseksi jäsenkorjaajaksi. Ainoastaan erikoistumisjaksot ja näyttökoe on tekemättä, koska en asiasta itselleni ammattia ole halunnut. Olen vain halunnut osata auttaa omia lapsia ja läheisiä parhaani mukaan. Siksi taidon olen opiskellut.

Olen seurannut maailman menoa jo pitkään sivusta. Heräsin miettimään, että onko kaikki niin kuin meille on mediassa kerrottu, kun sain lukea uutisista, että lentokoneet voi “höyrystyä” ja teräsrakenteiset pilvenpiirtäjät voi sortua sammutetun tulipalon voimasta lähes vapaan pudotuksen nopeudella maan tasalle? Itselle väitteet ei kelvannut ja aloin tutkimaan asioita ja huomasinkin, että vastaavaa hämäryyttä on kaikkialla. Lääketeollisuus saa myydä mitä tahansa lääkettä ilman vastuuta kenelle tahansa, rahaa luodaan velkana jossa on korko (enemmän velkaa liikenteessä kuin rahaa), ravinnosta otetaan hivenaineet ja vitamiinit pois ja ne myydään purkeissa tilalle. Suomen päätäntävalta on luovutettu EU:lle jossa päättämässä on henkilöt joita ei ole vaaleilla valittu. Tämän lisäksi näyttää siltä, että länsimaita ohjaa globaali eliitti seuroineen (WEF yms). Eliitin tavoitteena vaikuttaa olevan New World Order eli yksi hallinto joka johtaa koko maailmaa, jossa yksilö ei itse omista mitään ja on ’onnellinen’. WEF:n ajama talouden resetointi on kovassa vauhdissa ja hallitukset nostaa keinotekoisesti kaiken hintaa saadakseen kansan polvilleen. Itse en voi tätä kehitystä hyväksyä ja siksi päätin lähteä mukaan taisteluun muutoksen puolesta.

Vapauden liitto ja sen ajama puolueohjelma on sellainen minkä takana voin helposti seisoa ja pyrkiä saamaan muutosta asioihin. Siksi olen mukana.

Minulle on tärkeää, että jokaisella on vapaus tehdä itse omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa liittyvät päätökset vapaasti. Viime vuosina näitä oikeuksia on poljettu rankasti ja niin ei saa enää jatkossa tapahtua!

Kannatan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta. Suomen pitäisi olla rauhan rakentaja eikä osallinen suurvaltojen sodissa.”

LASSE PAANANEN #131

Molemmat Lasset

130 Lasse Lampen

”Viimevuosina tapahtuneet aivan absurdit puuttumiset yksilöiden itsemääräämisoikeuksiin tulee saada oikaistua, ettei tällaista toimintaa enää jatketa. Malliesimerkkeinä kokeellisella tasolla olevat lääkeaineet joita on injektioiden muodossa ihmisille tuputettu, tai jos ei ole suostuttu, pahimmillaan on piikitetty ilman aitoa lupaa (vanhukset hoitolaitoksissa, lapset oppilaitosissa) tai sitten on viety kaikki toimeentulo, kuten on hoitajille monelle käynyt.
Lisäksi ihmisten pakottaminen maskituksiin, vaikka oli jo aikaisemmin Suomessa viranomaiset todenneet seuraavasti, suora lainaus Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisusta jo vuodelta 2020: ”Tutkimusnäytön perusteella kasvosuojusten käytön vaikutus hengitystieinfektioiden leviämiseen väestössä on vähäinen tai olematon.”
-Lähde: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162266

On aiheutettu valtavasti kärsimyksiä ihmisille ja etenkin pienyrittäjien koko elämäntöiden tuhoamisia, kun on pakotettu rajoituksiin, suljettu esim. kuntosaleja, vaikka juuri siten voi jokainen terveyttään tukea ja samaan aikaan baareja oli auki.

Kaupunkilainen olen suurimmaksi osaksi, näinpä muutama vuosi sitten tuumasin että muutanpa joksikin aikaa asumaan luomumaatilalle, niin tietääpä sitten mitä se elämä oikeasti on. Näin tein.

Kehitysapuun laitetaan satoja miljoonia ulkomaille joka vuosi, siitäkin huolimatta että on todettu korruptiolle valuvan tästä lähes kaiken. Samaan aikaan otetaan valtiolle lisää lainaa, mielipuolista! Näin on ollut vuosikaudet, kannattaako sellaista jatkaa, vai käyttää veronmaksajien rahat järkevämmin?”

LASSE LAMPÉN #130


Kristillisdemokraateista voisin Keski-Suomessa äänestää Tapio Puolimatkaa, joka on vuosia taistellut väsymättömästi totuuden ja vapauden puolesta.

Tapio Puolimatka: Lasten koronarokotusten eettisiä ongelmia

Oulun vaalipiiri

50 Mirka Väyrynen

”Tartuntatautilain väliaikainen pykälä 48a rikkoi jo alkujaan ihmisen perusoikeuksia ja rikkoo sitä edelleen. Koronapassille ei ole koskaan ollut todellisia perusteita. Digi-id:tä (digitaalinen identiteetti) koskeva laki tulee kumota. Lain oli tarkoitus tulla voimaan 1.1.2023, mutta voimaantulon aikataulua on myöhennetty alkuperäisestä syyskuun alkuun 2023. Suomalaisten veroeurojen syytäminen rajojen ulkopuolelle tulee lopettaa. Natojäsenyyden hakeminen oli suuri virhe ja EU:sta tulee erota heti. Suomen etu on, että meitä ja maatamme koskevat päätökset tehdään Suomessa, suomalaisten toimesta.

Huoltovarmuus niin energian osalta, kuin maataloudenkin osalta on menetetty hetkellä millä hyvänsä ja parasta aikaa metsätaloutemme on liipaisimella EU:n taholta. Turvetuotannon alasajo on ollut yksi merkittävimpiä virheitä, mitä Suomessa on tehty. Turvetuotannon kannattavuus täytyy varmistaa pitkällä aikavälillä ja nostomääriä lisätä aiemmasta. Tuulivoimaa ei tule rakentaa enää yhtään enempää. Tuulivoima on tehotonta, kallista ja haitallista niin ihmisille kuin ympäristöllekin.”

MIRKA VÄYRYNEN #50

Twitter/mirkavayrynen

Mirka Väyrynen 50

48 Matti Nikkola

”Todellinen monikulttuurisuus syntyy siitä, että on todella olemassa erilaisia kulttuureja, eikä nykyisen kaltaista mössökulttuuria. Tämän ajatuksen merkittävin puolesta puhuja on vihreä Eero Paloheimo.”

MATTI NIKKOLA #48

41 Valtteri Ilola

”Olen opiskellut terveyden hoitamista omatoimisesti ja teen jonkin verran nykykäsityksen mukaan ’puoskarointia’ eli hierontaa, energiahoitoa, kansanparantajatyyppistä kehonhuoltoa, jonka taitaminen on kulkenut suvussani. Olen käynyt myös funktionaalisen lääketieteen kursseja.

Itselläni on herännyt kiinnostus yhteiskunnallisten asioiden hoitoon pitkälti omien kokemusten kautta ja huomatessani kuinka rajoitettua ihmisten elämä tässä maassa on. Ihmisiä ei kannusteta yrittämiseen eikä oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tai omavaraisuuteen. Meitä ohjataan ja kontrolloidaan liikaa turhilla asetuksilla, jotka pitkälti hankaloittavat ja aiheuttavat lisää kustannuksia. Perustuslaki on palautettava voimaan ja sitä on noudatettava tarkoin. Perustuslain päälle kasatut laittomat asetukset/lakihimmelit on purettava välittömästi. Minun tavoitteenani on vapaa ja itsenäinen kansa sekä sitä kautta myös vahva valtio, jota kansa yhdessä hallitsee ja pitää siitä huolta mieluiten hajautetummalla paikallishallinnolla.”

VALTTERI ILOLA #41

Valtteri Ilola

40 Jouni Ahola

”Olen myös Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen varavaltuutettu. Ryhdyin klapiyrittäjäksi palvellakseni oman asuinalueeni ihmisiä konkreettisilla tuotteilla ja palveluilla. Toimitan lämpöä ja tunnelmaa talven varalle.

Suomen nykyinen tilanne ja suunta on huono. Meillä on ratkaisematta ainakin sotekriisi, talouskriisi, energiakriisi, yrittämisen kriisi ja omavaraisuuskriisi. Näyttää siltä, että Suomen nykyinen johto ei aja suomalaisten asiaa. Samoin näyttää siltä, että Suomea johdetaan maamme rajojen ulkopuolelta. Nykyiseen tilanteeseen Suomessa on tultu rikkomalla Suomen perustuslakia tahallaan ja törkeästi, erityisesti viime vuosina. Toisin kuin monissa Euroopan maissa, maassamme ei ole perustuslakituomioistuinta. Tarvitsemme sellaisen. Perustuslakituomioistuimen keskeinen tehtävä on varmistaa, että valtion johdon tekemät lait ja asetukset ovat perustuslain mukaisia.

Kaikki nämä kriisit ja muut vinksallaan olevat asiat ovat kuitenkin korjattavissa. Laittomuuden tilasta on palattava perustuslailliseen tilaan. Valtiomme johdon tulee tunnustaa nykyiset kriisit ja alkaa toimia aktiivisesti kansalaisiaan kuunnellen kriisien ratkaisemiseksi. Tarvitaan päättäväisiä toimia, jossa keskeisintä on Suomen perustuslain ja perusoikeuksien palauttaminen kunniaansa. Perustuslakimme on aikanaan laadittu kansalaisten suojaksi. Kun eduskuntaan saadaan riittävä joukko Suomea ja sen kansaa rakastavia suoraselkäisiä, aidosti kansaa kuuntelevia ja kansaa edustavia kansanedustajia, tämä muutos on mahdollinen. Olen halukas ja valmis tekemään osaltani kansanedustajana kaiken sen mitä tarvitaan, jotta Suomi on jälleen täysivaltainen tasavalta, jossa valtiovalta kuuluu kansalle. Oikeasti.

Koska olen yrittäjä itsekin, niin yrittäjien asiat ja heidän menestymisensä Suomessa on lähellä sydäntäni. Menestyvät pienet ja keskisuuret yritykset ovat suomalaisen hyvinvointivaltion selkäranka. Valtion on luotava näille yrityksille menestymisen mahdollisuudet Suomessa. Keinoja löytyy, kun tahtoa löytyy. Tällä hetkellä maassamme lopettaa pysyvästi noin kolme maatilaa päivässä. Tämä uhkaa vakavasti puhtaan kotimaisen ruoan saatavuutta ja kokonaista elinkeinoa. Tahdon palauttaa maaseudun elinvoimaisuuden. Suomen ja suomalaisten omavaraisuus on arvokas asia. Tahdon tehdä voitavani, jotta myös Suomen metsät pysyvät suomalaisissa käsissä. Metsänomistajien tulee voida itse päättää metsäomaisuudestaan.

Tahdon, että Suomi on valtio, joka on hyvissä väleissä kaikkien kansojen kanssa niin diplomatian, kuin kauppasuhteidenkin tasolla. Itsenäinen ja puolueeton Suomi ei pyllistele eikä kumartele mihinkään suuntaan, vaan on riippumaton ja suvereeni Suomi.

Suomen on päästävä eroon EU:sta, josta on tullut Suomelle valtava taloudellinen rasite ja suomalaisten orjuuttaja pakottavan lainsäädäntönsä takia. Suomen asioista ei tule päättää EU:ssa, vaan Suomessa. Kansalaisia koskevat päätökset tulee tehdä niin lähellä kansalaista kuin mahdollista. Kauppaa tulee voida käydä kaikkien maiden kanssa. Suomen on viisainta hankkiutua eroon eurosta ja ottaa Suomen markka takaisin käyttöön.”

JOUNI AHOLA #40

Jouni Ahola

Lapin vaalipiiri

103 Tapio Jankkila

”Olen uupumaton eränkävijä ja oleskelen luonnon keskellä suurimman osan vapaa-ajastani.  Villi luonto, erämaa ja sen puhtaus ovat lähellä sydäntäni ja sieluani.

Äänestäni olen jo tuttu osalle Lappia musiikin saralta.  Sen matkan varrella olen tutustunut suureen joukkoon hienoja ihmisiä ja saanut antaa heille palan itseäni musiikkiviihteen parissa.

Tule yhdessä Meidän kanssamme rakentamaan Uutta vapaata, riippumatonta Suomea, jossa perustuslaki ja sen suomat oikeudet, sananvapaus, itsemääräämisoikeus ja yksilön kunnioittaminen ja yrittämisen vapaus ovat keskiössä.”

TAPIO JANKKILA #103

102 Tarja Impiö

”Nykyinen sairauksien hoitoon keskittyvä terveydenhuolto on pahassa kriisissä. STM:n raportin mukaan joka kolmas lääkärissä käynyt ei saa diagnoosia. Eli pitkittyneisiin toimintakykyä vaikeastikin rajoittaviin häiriöihin ei löydy syytä vielä erikoissairaanhoidon tutkimustenkaan jälkeen. Koululääketieteen lisäksi tulisi tarjota perinnehoitoja, luonnonlääkintää ja palveluseteleitä. Ennalta ehkäisevän terveydenhuollon ja perinnehoitojen avulla olisi arvioiden mukaan saatavissa miljardisäästöt.”

TARJA IMPIÖ #102

Facebook/Tarja

Tarja Impiö

Muista puolueista haluaisin Lapissa äänestää väsymätöntä totuuden puolustajaa Paavo Väyrystä. Tosin näissä vaaleissa jättäisin äänestämättä häntä, koska puoluetoverinsa puheissa olen ”salaliittoteorioita lukeva foliohatta, joka ei ota rokotetta.”

Paavon haastattelussa Pirkko Turpeinen-Saari

11 Kommenttia

 1. Kuulemma Perussuomalaisista ”meikäläisiä” ainakin:

  HÄME
  Ville-Veikko Elomaa

  UUSIMAA
  Mika Niikko
  Onni Rostila

  SATAKUNTA
  Laura Huhtasaari

  VARSINAIS-SUOMI
  Ville Tavio

  1. … ja googlekin vahvistaa tämän, mitä tulee k-piikkeihin ja niiden kyseenalaistamiseen.

   1. Jaaha, eli Pekka Timosta voisi? Kiitos, jos tosiaan pitää paikkansa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *