Suvaitsevaisuuden sokea piste

  Spiral Dynamics -mallin mukaan 6-tason tietoisuus on suvaitsevainen, hyväksyvä, rakkaudellinen ja välittävä. Vihreät arvot jne. Saman mallin mukaan jokainen taso sisältää jonkun ristiriidan, joka lopulta johtaa seuraavalle tasolle nousemiseen – niiden osalta jotka...

Syötkö vahingossa mafiajuustoa?

Castelli on Italian suurin juuston viejä. Kotimarkkinoilla Italiassa Castellin markkinaosuus on olematon, alle yhden prosentin. Italiassa Castellin maine tunnetaan; Suomessa en ole nähnyt vielä yhtään lehtijuttua. Englanniksi löytyy jotain, mutta hyvin vähän....

Mikä tekee talvesta paremman?

Onnekkaimpia ovat he, joille talvi tarkoittaa talviurheilua. Muutkin voivat vaeltaa illan tullen järvenjäälle hengittelemään, ja ihmetellä miten maagiselle tuntuu tähtitaivaan alla, välimatkan päässä infrastruktuurista. Samat jäät ja rannat, metsät ja kukkulatkin,...

Omega-3 – tärkein ravintolisä?

Olin hiljattain terveystietoisten reissulla, eikä yhdelläkään ollut mitään omegaa mukana. Ei minullakaan, ja teki kovasti mieli joten kyselin jos jollakulla olisi edes joku Mölleri matkassa. Harvinaisen hifisti safkailevalla kollegalla oli testien mukaan...

Rypsi vai oliivi?

Monesta kodista löytyy edelleen ravinnetyhjäksi raffinoitu läpinäkyvään muoviin pakattu pahanmakuinen rypsiöljy – koska olemme Euroopan auktoriteettiuskoisinta kansaa, ja teollisuuden edustajat ovat virallisten suositustensa kautta meille niin määränneet. Kumpi on...

Mikä ravitsemuksessa on olennaista?

Edelleen törmää ravintokeskustelussa näkemyksiin, että hiilarit on pahasta. Tai rasvat on pahasta. Tai proteiinit. Tai alkoholi. Tai kovat rasvat, tai pehmeät. Entä jos ne kaikki voivat olla hyviä tai huonoja? Entä jos määrän sijaan merkitseekin laatu? Entä jos laadun...

Sokeri – hyvis vai pahis?

Lapsuudesta muistan, kun söin salaa karkkia ja sain kurkun kipeäksi. Vasta aikuisena ymmärsin, mikä yhteys sokerilla oli sairasteluun. Lääkärinä toiminut äiti kertoi, että jos syö jotain raffinoitua - siis jotain mistä on kaikki suojaravinteet ja aidot aromit...

Kuinka muuttaisin Total 25 -reseptiä?

Korvaisin haitallisen agaven ravitsevalla, ja silti ihan yhtä edullisella kookossokerilla. That's it. Niin Four Sigma Foods tekee, loistavissa Xoco-tuotteissaan. Ei vaikeaa, ei mitään salaista. Kookossokereitakin on hieman erilaisia, ja hyvin läheltä liippaa myös...

Totuus Total-kaksvitosesta

Minua pyydettiin kirjoittamaan mielipiteeni Voimaruoan hittituotteesta, koska sitä näkyy niin paljon kaikkialla, ja moni miettii onko se oikeasti hyvä tuote. No, juuri sitä varten tämä blogi on! En halua sanoa kenestäkään pahaa, koska tunnen Voimaruoankin tyypit, ja...

Ilta-Sanomat ja kalsium

IS on vuosikausia, jopa vuosikymmeniä mainostanut kansalle maitoa ja kalkki-lisiä. Nyt muoti muuttuu, ja iltasanomien trendimaailmassa kalsium onkin pannassa, kuin kasarimuoti 90-luvulla. Kannattaako terveyttä rakentaa sattumanvaraisesti heiluvien muotisuuntausten...

Olli Posti

Olli Posti

Hyvinvoinnin ja ravitsemuksen asiantuntija

Pin It on Pinterest