Sain sähköpostia:
– Moi Olli Posti
En tiedä syytä mutta jostain syystä Suomessa ei ole uutisoitu tällaisesta mielestäni aika tyhjentävästä tiedosta, joka julkaistiin Yhdysvalloissa juuri äskettäin. Suuri ja pitkäikäinen (perustettu vuonna 1877) Yhdysvaltalainen vakuutusyhtiö OneAmerica on julkaisut tilastonsa – tämä ei ole siis mielipide, jonkun tekemä artikkeli, vaan tilastotietoa – joka kertoo aivan selkeästi, että kuolleisuus on lisääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana ällistyttävän isosti ikäryhmässä 18-64 vuotta. Kuolleisuus ei kuitenkaan liity k-v1rukseen, vaan johonkin muuhun. Eli arvatenkin tuoreiden piikkituotteiden massatestaukseen. ”Most of the claims for deaths being filed are not classified as C-deaths.”
Vakuutusyhtiön mukaan tällainen kuolleisuuden lisääntyminen on katastrofaalisen harvinaista ja suurta, ja tämä muuttaa ihmiskuntaa. Näin siis kertoo heidän tilastot.

Lähde:
https://www.thecentersquare.com/content/tncms/live/ (Klikkaus ja sivulle pääsy vaatii VPN:n päällä olon, joka voi olla syynä siihen että tätä uutista ei ole vielä täällä Suomessa huomioitu.)

Tekstistä:

Indianalaisen vakuutusyhtiön johtaja sanoo kuolemien nousseen jopa 40% 18-64-vuotiaissa.
Näemme nyt korkeimpia kuolleisuuslukuja mitä olemme koskaan nähneet vakuutusalan historiassa.

OneAmerica ei ole mikään pikkufirma, vaan sadan miljardin dollarin vakuutusjätti, jonka päämaja on sijainnut Indianapolisissa vuodesta 1877. Yrityksellä on noin 2400 työntekijää ja se myy henkivakuutuksia.

Toimitusjohtaja Davison toteaa kuolleisuuden nousun olevan ”älyttömän valtavaa”, eikä kyse ole pelkistä vanhuksista [Suomessahan k-tauti ei juurikaan ole vienyt alle 65-vuotiaita]. ’Jokin’ kaataa pääosin työikäisiä, joiden työnantajilla on OneAmerican tarjoama ryhmävakuutus.

Näemme vuoden 2021 kolmannen kvartaalin tilastoissa [eli tuplapiikitysten jälkeen] huimaa nousua kuolleisuudessa, joka näyttää jatkuvan vuoden viimeiselle neljännekselle.

”Antaakseni ideaa, kuinka pahasta tilanteesta on kyse, noin kerran kahdessa vuosisadassa saattaa tapahtua katastrofi, joka aiheuttaa 10% nousun kuolleisuuteen. Useamman kymmenen prosentin nousua ei ole ennen nähty.”


Lääkäri Peter McCulloughlough kommentoi tapausta tw1tterissaan:


Steve Kirsch kirjoittaa:

Ennennäkemätöntä: Työikäisten kuolemat nousseet jopa 40%

Tämä on suurta. Jokin tappaa terveitä ihmisiä ennennäkemättömällä vauhdilla. Kyseessä ei ole k-tauti. Voiko kyseessä olla ”turvallinen ja tehokas” k-piikki? Uskon niin. Tässä todisteet.

Steve KirschJan 3755958
What You Need to Know Before Your Next ER Visit - Mather Hospital

Lue ensin “Indiana life insurance CEO says deaths are up 40% among people ages 18-64. Lue se kokonaan nyt heti.

Tässä toimitusjohtaja kertoo saman asian videolla:

Mikäli uutinen ”häviää”, on ainakin Stevella varmuuskopiot kaikesta.

Tämä on todella suurta. Enkä ole ainoa, joka ajattelee niin.

Pääpointit:

  1. 18-64-vuotiaiden kuolemat ovat nousseet 40 prosenttia vuonna 2021, normaalivuosiin verrattuna.
  2. Tämä on älyttömän isoa. HURJAA. Vakuutusyhtiöt eivät ole koskaan nähneet mitään vastaavaa. Kuolleisuus ei tavallisesti vaihtele juuri yhtään. Näin suuri kuolleisuuden nousu on suunnilleen yhtä harvinaista ja epätödennäköistä kuin asteroidin osuminen vakuutusyhtiön päämajaan huomenna niin että asteroidin osat muodostavat täydellisen Nike-logon. Tai jotain sinne päin. Eli mahdotonta.  Kyseessä ei ainakaan voi olla tilastollinen sattuma tai tavallinen vaihtelu.
  3. Vakuutusalalla moni ihmettelee samaa.
  4. Kyseessä ei ole k-tauti.
  5. Mikä ikinä ennennäkemättömän ylikuolleisuuden aiheuttaa, on suurempaa ja tappavampaa kuin k-tauti, ja vaikuttaa suurimpaan osaan kansasta.
  6. Viranomaisilla on homma hallussa… ok, se oli vitsi. Viranomaisilla ei ole tästäkään tilanteesta hajuakaan.

”Jokin” aiheutti älyttömän ylikuolleisuuden vuonna 2021.

Mikä se voisi olla?

Lähdetään tutkimaan johtolankoja:

  1. Kuolemat alkoivat piikkikampanjan aloittamisen jälkeen.
  2. Ylikuolleisuus koskee pääosin ikäryhmiä välillä 18-64v, joiden työnantajilla on OneAmerican vakuutus. Toisin kuin k-tauti, tämä koskee merkittävästi myös nuoria.
  3. Koska kuolemia on enemmän kuin koskaan, uhan täytyy olla uusi – kuten vaikkapa testivaiheessa oleva kokeellinen kokote, jolle suurin osa on altistunut.
  4. K-tauti se ei voi olla, koska k-kuolemat ovat olleet pikemminkin vähenemään päin.
  5. Nämä ihmiset ovat kuolleet virallisesti moniin syihin, joten syy ei voi olla yhteinen ruokamyrkytys tai huono ilma. K-piikeille sen sijaan tunnetaan laaja kirjo kaikenlaisia haittavaikutuksia ja -mekanismeja.
  6. Jotta kuolleisuus voi kasvaa jopa 40 prosenttia, on suurimman osan populaatiosta pitänyt altistua uudelle vaaratekijälle – kuten esimerkiksi työntekijöiden pakkopiikityksille.
  7. Indianassa, josta luvut saatiin, on erityisen kova poliittinen piikitysinto päällä.
  8. Kyseessä ei ole vain yksi henkivakuutusyhtiö. Koko ala on alkanut huomaamaan hurjaa nousua. Kyseessä on siis koko kansaa koskeva ilmiö – kuten esimerkiksi kansallinen piikkipakko tai jotain sen tapaista.
  9. Kuolemien lisäksi epätavallista nousua nähdään vammautumisissa. Mikä ikinä ihmisiä tappaa, näyttäisi myös vammauttavan monia joita se ei tapa – mitä k-piikit todistetusti tekevät.
  10. Brian Tabor, Indianan lääkäriliiton presidentti, sanoi että osavaltion sairaalat ovat täynnä ”erinäisiä valvoja potevia ihmisiä”.
  11. Sairaalat ovat nyt täydempänä kuin k-taudin aikana ennen piikkejä. Mikä ihmisiä tappaakaan ja vammauttaa, on siis pahempi kuin k*rona. Morona se ei muutenkaan voi olla, koska nythän meillä on ”turvalliset ja tehokkaat” piikit pelastamassa 😉
  12. Vakuutusyhtiön toimitusjohtaja ei usko kuolemien ja vammautumisten johtuvan piikeistä. Päin vastoin, hän kehottaa työväkeään piikeille. Hän ei huomaa, että piikki sopii kaikkiin tunnettuihin faktoihin. Toimitusjohtaja ”tietää”, että piikit ovat tutkittuja, turvallisia, tehokkaita ja tarpeellisia. Hänellä ei tietenkään ole todistusaineistoa uskomuksensa tueksi, mutta koska hän on auktoriteettihahmo, meidän tulee kaiketikin uskoa häntä. Auktoriteetteja nyt vaan pitää uskoa, vaikka todistusaineisto osoittaisi toisaalle. Kuka todisteita tarvitsee? Tiede cancelloitiin 2021, sitä ei enää ole.

Olen hämmentynyt.


Steve laskee tilastoista, että työikäisten 40% ylikuolleisuus tarkoittaisi Amerikassa noin 187 tuhatta ylimääräistä kuolemaa 18-64-vuotiaiden ikäryhmissä jostain uudesta syystä johtuen.

Verrataanpa tätä VAERS-piikkihaittatietokannasta saatavaan ennusteeseen sen ikäisille:

Vähennetään 2156 VAERSiin raportoidusta kuolemasta 40 tavallista kuolemaa joita olisi muutenkin tapahtunut ja kerrotaan tämä URF-numerolla 41 (UnderReportingFactor, eli kuinka moni lääkehaitta jää tyypillisesti ilmoittamatta tietokantaan), ja saamme tulokseksi 87 tuhatta piikkikuolemaa kyseisessä ikäluokassa vuonna 2021.

Tämän perusteella k-piikit eivät kokonaan riittäisi selittämään vakuutusyhtiön havaitsemaa ylikuolleisuutta. Tämä voi tarkoittaa, että:

  1. On olemassa jokin muu uusi tekijä, joka tappaa vielä enemmän väkeä kuin k-piikit työikäisten ikäryhmässä. (tämä on varsin epätodennäköistä)
  2. Steve Kirschin arvioima URF-numero 41 on 2,15-kertaisesti liian matala.

Steve pitää todennäköisempänä selitystä #2. Steve on aina sanonut, että hänen arvioimansa suhdeluku 41 on konservatiivinen, eli se saattaa olla korkeampikin. Ehkä vain yksi sadasta lääkehaitasta päätyy viralliseen tilastoon?

Vielä huonompi uutinen: firmojen vakuutusmaksut tulevat nousemaan vähiten piikitetyillä alueilla. Piikkikuolemien kustannukset maksatetaan piikittömillä.

OneAmerican toimitusjohtaja Scott Davidson sanoo, että kohonneen kuolleisuuden kohottamat preemiot tullaan targetoimaan vähiten piikitetyille alueille:

“Vakuutusalan yhtiöt ovat alkamassa suuntaamaan korkeampia vakuutusmaksuja kuntiin, joissa on alhainen piikkikattavuus.”

Vakuutusyhtiöt ovat siis kaatamassa piikkihaitat piikittömien niskaan (mikä on älytöntä).Ehkä yhtiöt haluavat suojata selustansa poliittisesti herkässä ilmapiirissä.

Tämä on uutispommi. Läheiset ystäväni ovat huomanneet saman artikkelin ja kirjoittaneet siitä.

Robert Malone, Jessica Rose ja Mathew Crawford julkaisivat omat juttunsa samasta aiheesta jo ennen Stevea. He ovat kaikki samaa mieltä uutispommin merkittävyydestä.

Robert Malonen artikkeli

What if the largest experiment on human beings in history is a failure?
Lainaus:

Alkaa näyttää, että ihmiskunnan laajin ihmiskoe on päättymässä epäonnistumiseen. Mikäli Indianalaisen henkivakuutusyhtiön raportti pitää paikkansa, on lakimies Reiner Fuellmichin “Crimes against Humanity” -projekti askeleen lähempänä uutta Nürnbergia.

VÄHINTÄÄNKIN, meillä näyttäisi olevan käsissämme valtava tragedia ja terveyspolitiikan epäonnistuminen. Piikkeihin pakottaminen ja muiden hoitojen kieltäminen on johtanut käsittämättömiin kuolinmääriin.

PAHIMMILLAAN kyseessä saattaa olla rikos ihmiskuntaa vastaan


Jessica Rosen artikkelista

Insurance companies – just like banking, not so boring anymore!
Lainaus:

Mitä tämä kertoo meille? Istumme mahdollisesti melkoisen törkykasan päällä, suoraan sanoen. Mitä mahtaa vielä paljastua?


Mathew Crawfordin artikkelista

Why are Non-C0V1D Deaths at Historic Highs in Indiana?
Lainaus:

Davidson kuvaa kymmenen prosentin kuolleisuusnousua niin harvinaiseksi, että sen pitäisi tapahtua vain kerran kolmessa vuosisadassa. 40% nousun voisi samalla kaavalla arvioida tapahtuvan vain 300 miljardin vuoden välein.

Kukaan ei halua myöntää piikkihaittojen mahdollisuutta. Aiheesta ei suostuta edes keskustelemaan.


Tämä ei ole yksittäistapaus

Life insurance death claims shoot 41%, up 3.5x in 2021

Phoenixissa kaupungin työntekijöiden kuolleisuus tuplaantui vuonna 2021, verrattuna kymmenen vuoden keskiarvoon – eli vielä enemmän kuin Indianassa.

Euroopan ja Englannin ylikuolleisuuslukemat osoittavat, että yhä nuorempia kuolee yhä nopeammin, ja 0-14-vuotiaiden kuoleminen on kiihtynyt vuoden loppua kohden. Mitä lapsille alettiinkaan antaa loppuvuonna 2021?

Massamedian reaktion saattoi arvata: vaikenivat tämänkin uutisen

Googlesta ei löydy yhtään mitään paitsi alkuperäinen artikkeli. Kukaan muu ei siis pitänyt tätä tärkeänä. Paitsi itsenäiset mediat ja maailman huippuasiantuntijat, joiden olemassaoloa google ei meinaa enää edes myöntää.

Vaihtoehtoiset selitykset?

Voiko piikkien jälkeen alkanutta maailmanlaajuista ylikuolleisuutta selittää jotenkin muuten?

Voihan olla jotain, mitä emme ole tulleet ajatelleeksi. Tiesitkö, että Twitter selittää urheilijoiden ylikuolemat janolla, kuumuudella ja diagnosoimattomilla sydänvaivoilla? Se, että kuolemia tapahtui talvella, no, unohdetaan se. Se, ettei somejätillä ole mitään perusteita oletukselleen, ei taaskaan yllätä. He eivät edes yritä selittää, miksei kuolemia tapahtunut vielä 2020 ja miksi äkkikuolemat alkoivat vasta piikitysten jälkeen.

Piikkikampanjassa ei ole hätäjarrua

Kaikissa muissa lääkekokeiluissa on stop-nappi jos jotain menee pahasti pieleen. K-piikkikampanjassa ei ole mitään vauriomäärää, minkä kohdalla kokeilu lopetettaisiin.

Mitä voimme tehdä?

Steve Kirsch kerää vastaavaa tilastodataa muistakin vakuutusyhtiöistä havainnon varmistamiseksi. Jos työskentelet vakuutusyhtiössä, voit liittyä Steven “special” substack-kanavalle joka on vain tätä tarkoitusta varten ja lukea sieltä artikkelin, joka ohjeistaa datan jakamiseen. Jos tunnet jonkun, joka työskentelee (henki)vakuutusyhtiössä, pyydän jakamaan hänelle tämän tekstin.

Kiitos!


Suomessa aiheesta ehti jo kirjoittaa Avoin media:

USA: 40% kasvu työikäisten kuolemissa

Vakuutusyhtiöt ovat kiinnittäneet huomiota kuolleisuuden ”valtavaan ja ennennäkemättömään” kasvuun 18-64 vuotiaiden ikäryhmissä.

Indianasta käsin toimiva OneAmerica -vakuutusyhtiö sanoi TrialSiteNewsin toimittajalle Mary Beth Pfeifferille 4.1.2022 antamassaan lausunnossa, että Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC:n lukujen pohjalta tehdyn analyysin perusteella ”18-64 vuotiaiden ikäryhmissä on 40% kasvu kuolleisuudessa kun verrataan vuoden 2021 kolmannen kvartaalin (Q3) dataa pandemiaa edeltäneen ajan dataan.”

Ikäryhmä ei ole erityisen altis C19 -taudille. CDC:n lukujen mukaan alle 18-vuotiaiden kuolleisuus laski ns. p*ndemiavuosina 2020- (lokakuu)2021 verrattuna ajanjaksoon 2018-2019.

Vakuutusyhtiö kieltäytyy spekuloimasta kuolemien syyllä, mutta toteaa, että suurinta osaa ylikuolemista ei ole listattu C19 -taudin aiheuttamiksi. Indianan sairaalayhdistyksen puheenjohtaja Brian Tabor on kertonut alueen sairaaloiden tulvivan potilaita, joilla on ”erilaisia oireyhtymiä.” Indianan pääterveysviranomainen tri Lindsay Weaver sanoo sairaalahoitoa tarvitsevien määrän Indianassa olevan nyt suurempi kuin ennen k-piikitysten aloittamista; sairaalahoidon tarve on korkeampi kuin missään vaiheessa edeltäneiden viiden vuoden aikana.

Vakuutusyhtiö Prudentialin maksamat kuolemiin liittyvät korvaukset ovat nousseet 87%, kun verrataan vuosien 2020 ja 2021 kolmatta kvartaalia toisiinsa. New York Life -yhtiöllä nousu on 27%, Pacific Lifella 12% ja Pacific Life & Annuity -haaralla yli 80%raportoi American Thinker -sivusto.

Osa kuolemista saattaa selittyä tautitoimilla. Sulkutilat, karanteenit, jatkuva stressi ja elinkeinon menetykset ovat epäilemättä lisänneet päihteiden käyttöä ja itsemurhia. Lisäksi k-potilaiden priorisointi on johtanut hoitovajeeseen; diagnosoimattomia ja hoitamatta jätettyjä vakavia sairauksia on paljon. Tutkitaanko k-piikkien osuutta ylikuolleisuuteen, ei ole tiedossa.

Vakuutusyhtiöissä ”kuolleisuusruuhka” on lisännyt maksettavien korvausten määrää. Kustannukset aiotaan siirtää työntekijöilleen vakuutuksia ottavien työnantajien maksettavaksi, OneAmerica kertoo.


Lisäys 8.1.2022

Sain viestin, että ”tsekkaapa mitä Britanniassa tapahtuu”:

Tyrmistyttävä kuolleisuustilasto

Jättimäinen kansanterveyspolitiikan epäonnistuminen

Aaron J. Courtney 21. joulukuuta 20214

Twitter-keskustelu sai minut sukeltamaan syvemmälle k-piikkiä koskeviin tilastoihin. Office for National Statistics on palvellut hyvin koko p*ndemian ajan, toisin kuin monien muiden maiden tilastokeskukset.

Britannian data osoittaa, että kuolleisuus on korkeampi piikitetyissä kuin piikittömissä. Alle 60-vuotiaiden aikuisten piikitettyjen kuolleisuus on kaksinkertainen verrattuna samanikäisiin pikittömiin. Olen tarkastanut datan, ja graafit pitävät paikkansa.

Britannian tilastokeskus ONS jakaa piikkidatan viiteen kategoriaan:

  1. Piikittömät
  2. Alle 21 päivää ekasta annoksesta
  3. Yli 21 päivää ekasta annoksesta
  4. Alle 21 päivää 2. annoksesta
  5. Yli 21 päivää 2. annoksesta

Britannian tilasto ei siis kategorisoi hiljattain piikitettyjä ”piikittömiksi” kuten muut maat virheellisesti tekevät, joten pääsemme näkemään miten piikit ihan oikeasti vaikuttavat. Emme keksi uudenlaisia määritelmiä ”kokottamattomalle”.


Sain myös kuvan, joka kertoo piikkien jälkeisestä jopa kymmenien prosenttien ylikuolleisuudesta Suomelle läheisissä maissa:

Tämän artikkelin Facebook-kommenteissa muutenkin osuvia lisäyksiä:

https://www.facebook.com/ollipostiofficial/posts/328733539117908?comment_id=328861499105112

16 Kommenttia

    1. Kiva että on kiinnostanut! En näe lukijatilastoja mistään, joten kommenteista näen parhaiten, mikä on osunut maaliin.

  1. KIITOS SIITÄ MITÄ TEET, KOKO KANSAKUNNAN HYVÄKSI, KIITOS OLLI 🙂♥️

  2. Moi Olli, tämä koronahan oli alusta asti jo pelkkää bullshittiä. Riston kanssa puhuttiin tästä ja vieläkin tää sama kusetus jatkuu. Harmi vaan, että Risto meni jo:)

    1. Miettiny samaa! Risto olis viihtynyt, päästessään näkemään tätä massaheräämistä. Kannetaan me soihtua eteenpäin senkin edestä.

    1. Eniten pelkään tässä sitä, että koska media väärentää aivan kaiken täysin systemaattisesti, tiede ja tilastot mukaanlukien, niin tätä rokottamisen vyöryä ei pysäyttäisi yhtään mikään, vaikka puolet ihmisistä kuolisi tänä vuonna. Toivottavasti olen pahasti väärässä ja ihmisiin vaikuttaisi yhtä paljon ns. virallisen median ulkopuolinen tieto.

      1. Siksi tarvitaan vastalääkettä eli valheenpaljastusmediaa. Eli kansalaismediaa, jota me kaikki voidaan tehdä ja jakaa.

  3. Pelottavaahan tässä on ettei ihmiset halua herötä dystopiastaan vaan ottavat mieluummin terveydellisen riskin kunhan kuuluvat laumaan.
    Lauma joka perustuu alistetuista pelon valtaamista, ns ”kunniakansalaisista” joille jopa vapaudenmenettäminen on osa vastuunkantoa.
    Sinisilmäiset käy juuri niin monella pikillä kuin terveytensä sallii.

  4. Kiitos Olli Posti – olen kokoajan ajatellut et tässä on jotain mätää, ja se rupeaa näyttämään selkeämmältä. Keep it up. Totuuden on tultava esille oli se mikä ikinä.

    Alusta alkaen minusta on eniten epäilyttänyt ne merkit jotka viittaavat siihen mitä sinä kutsut massapsykoosiksi.

    Tsemppiä.

    PS. Olen puhunut näistä omissa verkostoissani.

    1. Nyt on tavoitteena julkaista uusi ajatusten herättelyartikkeli joka aamu! Kiitos kannustuksista, ja vaikuttamisesta.

  5. Löysin FB:n kautta maininnan kirjoituksestasi ja sivuillesi. Itse uutisesta olen jo aiemmin kuullut, mutta en näin laajasti avattuna, kuin nyt kirjoitat. Kiitos!

    1. Joo, olihan tuossa työtä, mutta tämän huijauksen paljastaminen tuntuu nyt tärkeimmälle asialle koko maailmassa.

  6. Mahtavaa työtä, tais olla Kempen jälkeen kun sut huomioin, ja tulin siihen tulokseen että tämän kaverin ajatuksia on hyvä seurata ja puntaroida enemmänkin, yllättävän vähän jos ollenkaan on ollut turhaa tietoa. Voimia ja menestystä

  7. Pari tilastoa joita itse seuraan:
    https://www.covid.is/data – pitkä rimpsu graafeja Islannin virustilanteesta, joista löytyy myös rokotettujen osuus sairastuneista kun kelaa alaspäin. Jo ennen joulua rokotettujen sairastumistahti ohitti rokottamattomat, ja edelleen rokotetut sairastuvat enemmän. Sen alla vielä sairaalahoitoon joutuneet – siinä näyttää rokottamattomilla olevan enemmän sairaalahoidon tarvetta. Mutta samainen graafi näyttää myös, että kolmeen kertaan rokotetut joutuvat enemmän sairaalahoitoon kuin kahteen kertaan rokotetut. Kummallista.

    https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ Euroopanlaajuinen kuolleisuustilasto – all cause mortality. Näyttää merkittävää ylikuolleisuutta euroopanlaajuisesti työiköisten osalta. 2021 aikana kummallisesti alkoi 15-44 ja 45-64 ikäryhmissä kuolleisuus nousta vielä paljon korkeammalle kuin 2020 aikana. Laskin, että 2021 loppulukemissa 15-44 ikäryhmän kuolleisuuden nousu on 119,7% verrattuna 2020 tasoon, joka sekin on pitkän ajan keskiarvoa korkeampi. Lukumääräisesti 15-44 ikäryhmän kuolleisuus on pientä koko euroopan tasolla. Lukema nousi 2857 kuolleesta 2020 luokemaan 6278 vuonna 2021. 45-64 ikäryhmässä kuolleisuuden nousu on 58,7% verrattuna 2020 tasoon, joka sekin oli pitkän ajan keskiarvoa korkeampi. Yli 85-vuotiaiden kuolleisuus taas väheni lukumääräisesti 71 373 henkilöllä. Tämä kompensoi vuosikeskiarvossa kokonaan alle 74 vuotiaiden ihmisten kuolleisuuden nousun.

    Eli summa summarum: kuolleisuuden vertailussa ikäryhmillä on väliä. Nuorempien ikäluokkien kuolleisuuden lisääntyminen on tulevaisuuden kannalta erittäin huono juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *