Hyvän päivän anatomia

Ei mitään hurjan syvällistä nyt, vain pari sitäkin huikeampaa suositusta, mitä päivä toi vastaan – samalla muistiinpanoina itseänikin varten. Haluan kirjata talteen ja jakoon, mistä tulee erityisen hyvä olo.

PCA Scala

Ensin, Hoffice eli Home Office – kannattaa kokeilla. Jaetun kotitoimiston tapoihin kuuluvaa aamuteetäni hakkeroin NAC- ja CDG-lisillä, ruusujuurella sekä jodilla, sinkillä ja seleenillä, C-vitamiinilla; ehkä nekin saattoivat vaikuttaa aamun flowhun – kuten myös korkea työpöytä, jossa sain datailuasennon pitkästä aikaa pystyksi, selän suoraksi ja hapen kulkemaan. Yhä koitan manifestoida kätevästi mukanakulkevaa ratkaisua läppärin kanssa työskentelyyn, jossa näytön saisi silmien tasolle – selkä suorana – ja kädet silti rennosti alas, tähän tyyliin:

Ergonomia

Home Office -päivän välitauolla Rupla teki vaikutuksen, ja etenkin niiden Voimakahvi. Liikkeen tarjonnassa oli muutenkin kaikkea tosi hifiä, kuten HealthForcen Vitamineral Green & Spirulina Manna – sekä Four Sigman lähes kaikki sienituotteet.

Edellisessä Hofficessa herkuttelin Ambronitella; toimi loistavasti ”kiireiseen aamupäivään”, ihan kuten luvataan. On vaan ihanaa tehdä täysiä, ja sitten vaikka venytellä lattialla, kehossa kaikki energiat virtaamaan kuin valmistautuisi innostavaan urheilusuoritukseen; tärkeään otteluun jonka todella haluaa voittaa. Ja tehdä kaikesta mahdollisimman kätevää, niin että kaikki siinä ympärillä toimii hyvin ja palvelee sitä huippusuoritusta ja itsensä ylittämistä, jollaisena haluan kaiken tekemäni työn nähdä. Miksi tehdä työssä jotain, josta ei välitä vähintään yhtä vahvasti kuin rakkaasta harrastuksesta?

Ekolossa oli ihan mielettömän intohimoinen myyjä, joka kertoi heidän maahantuomastaan Karma Kombuchasta – joka olikin reilusti paras maistamani. Kotimaisen Kellaripanimon kaverit on hyviä frendejä, ja illan päätteeksi päädyinkin samoihin juhliin heidän kanssaan – mutta silti haluan hehkuttaa ”kilpailijaa” eli Karma kombuchaa, joka oli erittäin vähäsokerinen, ja täysin valkosokeri-vapaa. Valitsin inkivääri-maun, koska sen sanottiin olevan kaikkein voimakkain ja vähiten makea. Kuten David Wolfe opettaa, mitä paremmin saat happea ja ravinteita, hivenaineita ja entsyymejä, ja mitä vähemmäksi makeaa, sitä paremmin saat haltuun kaikki muutkin elämän osa-alueet: sitä enemmän energiaa, kykyjä, ja vapautta addiktioista. Toki makeallekin on paikkansa ja pointtinsa, mutta sweet spot löytyy huomattavasti maltillisemmasta makeudesta kuin mihin keinoruokakulttuurissa on yleisesti totuttauduttu. Ja aito makea sisältää aina runsaasti juuri niitä tasapainottavia entsyymejä ja ravinteita, ja parhaassa tapauksessa jopa happea, jolloin saat runsaasti aitoakin energiaa, eikä energiabuusti jää pelkän lyhytaikaisen, hiivaa tuottavan ja sisäelimiä rasittavan sokeri-hitin varaan. Jos yksi elämänohje pitäisi antaa, se olisi ”etsi sitä energiaa, joka ei tule sokerista tai kofeiinista, ja tuntuu vielä ruokaakin paremmalle”. Silloin kun huomaat olevasi energinen ja keskittynyt, vaikket olisi hetkeen saanut vakosokeria tai muitakaan keinostimulantteja, tiedät löytäneesi jotain todellista.

Makeaa kannattaa käyttää ravinteiden ja lääkinnällisten yrttien sisäänajamiseen, ihan kuin alkoholiakin. Sellaisenaan, ”paljaana”, puhdistettuna eli raffinoituna, niin sokeri kuin alkoholikin menee hukkaan, ja pikemminkin kuluttaa kehosta ravinteita, vaikka olisi ollut mitä toimivin väline niiden nauttimiseen & perille kuljettamiseen.

karmakombucha-609x250

Voisin alkaa juomaan jopa päivittäin yhden Karma Kombuchan! Joskus olen juonut Kellaripanimon vanhaksimenneitä kombuchoja, joista valkosokeri on jo ehtinyt hävitä lähes kokonaan; niistä olen tykännyt myös. Kellaripanimon normi-versiossa valkosokerin määrä on liikaa minulle, mutta toki cokikseen tottuneemmalle vähintäänkin riittävän vähän; Kellaripanimon koko konseptissa voi olla potentiaalia koko kansan hittijuomaksi. Itse tykkään sitä enemmän, mitä vähemmän valkosokeria tai muuta totaalisen luonnotonta eli kaikista arvokkaista ravinteista ”puhdistettua” nauttimani tuotteet sisältävät.

Toinen hyvä elämänohje: etsi niitä nousuja, joista ei seuraakaan laskuja. Onko sellaisia? Kyllä – kaikki aidot nautinnot, kaikki korkealaatuiset. Stimulaatio tai muu kuluttava nauttiminen on rahvaanomaista ja halpamaista, ainakin omaa kehoa ja sielua kohtaan. Aito ilo jättää mitä parhaan olon seuraavallekin päivälle. Tai riittävän laadukas nautintoaine:

nousuissa

 

Ruohonjuuressa myyjä tiedusteli, liotanko kasviksia viinietikassa? Sain kuulla maaperästä  mahdollisesti tulevista ”salaattimadoista”, jotka voi poistaa parin minuutin viinietikkahuuhtelulla – siis isoon astiaan (suodatettua) vettä, ja ruokalusikka viinietikkaa sen seassa riittää, ja pari minuuttia liotusta.

Toissapäivänä taas kuulin, miten viemärit voi avata myös viinietikalla kemikaalien sijaan: desi ruokasoodaa ja desi raffinoimatonta merisuolaa sinne, ja sitten olikohan korkeintaan desi viinietikkaa perään, niin johan alkaa aukenemaan (ja kuulemma ei kannata jäädä hengittelemään höyryjä mitä siinä reaktiossa syntyy..).

Samana päivänä kuulin myös aivan loistavan Aaro Löfin luennon! Aaro on rakkaus-aiheiden loistava opettaja ja asiantuntija, ja hänen valmennukseen itsekin todennäköisesti tässä ennen pitkää hakeudun.

 

Eilisellä paluumatkalla kuunneltiin David Wolfen vanhaa pätkää, ja on kyllä niin hyvää matskua, että haluan jakaa sen tähänkin:

– ei tarvinnutkaan taistella luontoaan vastaan tai luopua yhtään mistään – kun voi keskittyä niihin kymmeniin ja satoihin uusiin herkkuihin, joita pääsee ennen pitkää kokeilemaan tässä uudessa maailmassa.

– voit päästä kokeilemaan maailman kaikkien aikojen parhaita ruokia. Se siitä ”vaivalloisuudesta” tai ruokavalion rajoittamisesta 🙂

 

– perus banaaneissakin on lopulta aika nihkeästi hivenaineita tai entsyymejä, ja ravinnetiheyteen nähden aika reilusti sokeria – ja silloin kun makeus on korkea verrattuna ravinnemäärään eli makuun tai väriin, silloin yleensä mukana tulee myös enemmän tai vähemmän hometoksiinejakin..

– ”when you’re talking about minerals, you’re talking about real medicine”

 

Kuinka aikaa edellä kaveri on voinut olla, vuonna 2004 =D

Wolfen ykkössuositukseen, eli miltei päivittäiseen vihermehu-lasilliseen, törmäsin viikonloppuna jo huippuinnostavan Tara Langen muodossa. Kaikista vahvin suositus:

<3 http://vihermehut.fi/ <3

KansiViherTaraLange

Vihermehujen lisäksi jos saadaan vesikefiiri, laadukas kombucha tai muu edullinen perinteinen hapanjuoma joka kotiin, nähdään aika erilainen yhteiskunta, ilman vatsavaivoja eli (niistä seuraavia) terveysongelmia.

Taas sain kokea, hyvin lyhyessä ajassa, miten paljon ainakin yhdellä ihmisellä voi näihin juttuihin panostaminen / perusasioiden kertailu ja hyvinvointipiireissä liikkuminen olotilaa muuttaa 🙂

Niin, ja se kaverin esittelemä perulainen viidakkotupakka, ”rape” toimi myös. Jos haluat kuulla lisää paheiden päivittämisestä parempiin, kuluttavien syntien korvaamisesta laatuskaalan toisella, harvinaisemmalla, vähemmän mainostetulla ääripäällä, tsekkaa viimevuotinen Biohakkerin Podcast:

Ehkä nähdään keskiviikkona ja torstaina Biohacking Summitissa! Kaapelitehtaalla räjähtää:

biohacker summit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *