Elokuulta 2021:

#käsivarrenmitanpäässä #jaksetaanvielävähän

Niinhän se on, että jos auktoriteeteilla olisi tapana valehdella omaksi edukseen, hehän kertoisivat sen meille 😊

Jos lehden valehtelisivat, sehän uutisoitaisiin Hesarin etusivulla 😉

Jos päättäjät olisivat epärehellisiä, hehän varottaisivat koko kansaa päättäjien epärehellisyydestä.

Jos akateemisuus tarkottaisi rahan ja vallan suuntaan kumartamista arvojen kustannuksella, tästähän kerrottaisiin sinisilmäisille opiskelijoille jo viimeistään pääsykokeissa.

Jos suomalainen virkamies olisi korruptoitavissa, hän kertoisi siitä rehdisti korruption uhreille.

Jos lääkkeet eivät toimisi, lääkkeitä myymään ostetut tahot tietenkin paljastaisivat koko huijauksen.

Jos korporaatiot ja säätiöt ohjaisivat valtiota kulissien takana, ei kai valtio kehtaisi salata asioiden todellista laitaa.

Jos hyvinvointialan vaikuttajat vaikenisivat tärkeistä asioista, tokihan he kertoisivat rehdisti tekevänsä niin, ja paljastaisivat kulissien takaiset syyt hiljaisuuteen?

Jos tiede olisi maksettua mainontaa, sehän toimisi tehokkaammin jos se paljastaisi olevansa oikeasti lähinnä maksettua mainontaa?

Jos kalorienlaskentadieetit olisivat epäeettistä rahastusta, kai he kertoisivat siitä asiakkailleen?

Jos maailmassa olisi huijareita, hehän kertoisivat sen heti kaikille?

2 Kommenttia

 1. Tuoreempi iltis, lyhenneltynä:

  THL:n Mika Salminen: Uusi arvio paluusta normaaliin elämään

  Vaikka 80 prosentin piikkikattavuus saavutetaan tällä viikolla, paluu normaaliin ei voi alkaa. THL:n Terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen kertoo nyt kaiken siitä, miltä Suomen tulevaisuus näyttää.

  Vielä lokakuun alussa pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi, että lopuistakin rajoituksista luovuttaisiin, kun piikkikattavuus ylittää 80 prosentin rajan. Tämä kauan odotettu raja saavutetaan tällä viikolla.

  Normaalitilaan ei kuitenkaan Salmisen mukaan päästä vielä siirtymään. Lisäksi hän kertoo, että THL haluaa piikkipassit laajempaan käyttöön Suomessa talven ajaksi.

  – 80 prosentin piikkikattavuus on hallituksen asettama tahtotila. Tuolla prosentilla on kuitenkin ollut enemmän symbolinen kuin käytännön merkitys. Hallituksessa varmaankin ajateltiin, että kun 80 prosentin kattavuus saavutetaan, voitaisiin siirtyä normaalitilaan, mutta ikävä kyllä nyt ei ihan siltä näytä, Salminen arvioi.

  Hän arvioi, että viimeistään keväällä Suomessa voidaan elää normaalia elämää. Sitä ennen yhteiskunnan avaamista voitaisiin kattavammin turvata piikkipassien laajemmalla käytöllä talven ajan.

  – Näkemyksemme on se, että piikkipassista olisi vielä enemmän hyötyä, jos sitä voitaisiin käyttää laajemmin tulevan talven aikana. Passilla voitaisiin välttää muita rajoituskeinoja. Nyt passin soveltaminen on hieman monimutkaista, sillä sitä voidaan käyttää vain alueilla, joilla on voimassa rajoituksia. Suomessa yhteiskunta saataisiin laajemmin ja pysyvämmin auki, jos passi olisi laajemmassa käytössä, Salminen sanoo.

  Hän varoittaa, että piikittömien riski sairastua vakavaan tautiin on suurempi kuin viime jouluna.

  – Riski on korkeampi kuin viime vuonna, sillä ilmaantuvuus on piikittömillä korkea. Jos suurin osa ihmisistä ei olisi nyt piikitetty, tilanne olisi sama kaikilla.

  Uusia rajoituksia ei haluta, mutta THL:n näkemys on se, että pakon edessä työkalupakki niitä varten on oltava silti olemassa. Edessä on myös uusi yhteiskunnallinen keskustelu siitä, missä määrin piikittömät määrittävät muiden ihmisten elämää.

  – Tulevaisuudessa on pohdittava sitä, määrittävätkö ne piikittömät, jotka ovat valinneet etteivät halua piikkiä, edelleen rajoitusten käyttöönoton ja niistä luopumisen. Tietysti sairastuvat ihmiset täytyy hoitaa. Täytyy kuitenkin arvioida syvällisesti etiikkaa sen ympärillä, onko oikein sulkea yhteiskunta kaikilta muilta heidän takiaan. Se on vaikea paikka.

  Salminen kertoo, että parhaillaan tehdään suunnitelmia ja arvioita siitä, milloin kolmas annos olisi ajankohtainen myös muulle väestölle.

  – Tärkeintä tällä hetkellä olisi saada ne aikuiset, jotka eivät vielä ole ottaneet piikkiä, ymmärtämään kuinka suuressa riskissä he tulevat olemaan koko talven ajan. Jokainen heistä tulee ennemmin tai myöhemmin saamaan tartunnan ja ilman täyttä piikkisuojaa vakavan sairastumisen riski on varsin huomattava.

  – Muulla täysin piikitetyllä väestöllä on tällä hetkellä erittäin hyvä suoja k-tautia vastaan. Kolmas annos ei nykyarvion mukaan ole ajankohtainen koko väestölle ainakaan muutamaan kuukauteen. Jos kolmas annos arvioidaan nuoremmillekin tarpeelliseksi, se toki otetaan käyttöön.

  Pandemia ei ole häviämässä maailmasta. Viime keväänä valmiuslaki jouduttiin ottamaan uudestaan käyttöön, vaikka piikitykset olivat käynnistyneet.

  Nyt mennään kuitenkin Salmisen mukaan parempaan suuntaan ja keväästä on todennäköisimmin tulossa paljon helpompi.

  – Tilanne paranee vuosi vuodelta. Kyllä normaalitila on kevään puolella jo lähellä, ellei yllätyksiä tule.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008374234.html

 2. Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai http://ladydahmer.fi/ siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.
  Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *