Kun maailma avautuu uudelleen ja jopa Yhdysvaltojen demokraattiosavaltiot ja -kaupungit kumoavat pakkotoimia, kuinka optimistisia meidän tulisi olla? Se, mitä näemme juuri nyt Ottawassa, paljastaa sen tyrannijärjestelmän syvyyden, joka toi meille ensin lukitukset ja sitten pakotukset. Sama systeemi pystyy nyt jäädyttämään tilejä ja käytännössä näännyttämään perheitä nälkään. 

Tämä oli villi salaliittoteoria viime vuonna. Nyt on selvää, että monet hallitukset haluavat edetä samaan suuntaan. Olemme nähneet tästä esimerkkejä viime viikkoina. 

Rekkakuskit Kanadassa ottivat käyttöön joukkorahoitusalusta GoFundMe:n ja keräsivät yhdeksän miljoonaa dollaria, kunnes alusta ilmoitti, että kuskit saavat rahansa vasta kun on julkaistu selkeä suunnitelma siitä, mitä rekkakuskit aikovat tehdä niillä. 

Moni haistoi heti palaneen käryn. Muutamaa päivää myöhemmin GoFundMe ilmoitti, ettei se antaisi rahoja rekkakuskeille vaan muille valitsemilleen hyväntekeväisyyskohteille. Toisin sanoen se varastaisi rahat. Tämä närkästytti monia ihmisiä, muun muassa Elon Muskia, ja internet räjähti raivosta. GoFundMe palautti kaikki rahat takaisin lahjoittajille. 

Lue tästä koko artikkeli englanniksi

Saman draaman seuraavassa näytöksessä rekkakuskit vaihtoivat GiveSendGo-palveluun, joka vaikuttaa riippumattomammalta alustalta ja joka lupasi antaa rahat rekkakuskeille. Ilman mainontaa tai edes selkeää linkkiä Googlessa siitä, minne rahaa voi lähettää, uusi menetelmä keräsi vielä enemmän rahaa. Tämä oli täysin sensuroimattomien verkostojen ansiota, joissa ihmiset jakoivat tietoa. 

Mutta tarina ei ollut vielä läheskään ohi. Alustaan kohdistui palvelunestohyökkäyksiä pahansuopien toimijoiden toimesta, ja sitten se hakkeroitiin. Homma meni pahasti nurin, ja se piti rakentaa uudelleen. Lahjoittajia koskevat tiedot vuotivat hallitukselle ja sen jälkeen Kanadan yleisradioyhtiölle, joka otti yhteyttä lahjoittajiin sillä verukkeella, että se ”tekisi jutun” rahoituksesta. Se oli selvä pelotteluyritys.

Varainministeri puuttui asiaan ja julisti terrotisteiksi kaikki, jotka rahoittavat rekkakuskeja. Trudeaun oikeusministeri meni vielä pidemmälle julistaen että kaikkien, jotka ovat antaneet suuria summia näiden alustojen kautta, ”pitäisi olla huolissaan” pankkitiliensä jäädyttämisestä. 

Se on siis nyt virallista: Kanadan hallitus on ilmoittanut, että se voi jäädyttää kenen tahansa pankkitilin ja takavarikoida sen sisällön tämän poliittisten näkemysten tai hyväntekeväisyystoimien perusteella. Kaiken tämän keskellä Trudeau julisti hätätilavaltuudet, jotka antavat hallitukselle mahdollisuuden tehdä samoin kaikille sääntöjen vastaisesti toimiville, ja vieläpä ilman oikeuden päätöstä. 

Seuraava askel tässä hämmästyttävässä draamassa: krypto. Alusta TallyCoin onnistui navigoimaan määräysten läpi ja siitä tuli toimiva tapa käyttää kryptoa joukkorahoitukseen, jolla pankit ohitetaan (kunhan kryptoa ei vaihdeta dollareiksi). 

Hyvin nopeasti alusta keräsi rekkakuskeille miljoona dollaria. Tämän kaiken kokosi rekkakuskien ryhmä, joka kutsui itseään HonkHonkHodliksi. 

Lähes välittömästi Kanadan kuninkaallinen ratsupoliisi (Kanadan FBI) lähetti monille kryptopörsseille kirjeitä, joissa vaadittiin, että niiden järjestelmien kautta virtaavista varoista, joiden tiedetään olevan tarkoitettu lahjoituksiksi rekkamiehille, on ilmoitettava välittömästi.

Kyllä, kaikki nämä toimet ovat selvästi poliittisia, totalitaarisia ja perustuvat pohjimmiltaan rahan ja rahoituksen hallintaan hallinnon vallan tukemiseksi ja poliittisen opposition murskaamiseksi. 

Olen jo viikkojen ajan ollut huolissani siitä, että Trudeau tavoittelee Tiananmenin aukion tyylistä ratkaisua. Tätä strategiaa käytettiin Kiinassa vuonna 1989 estämään samanlainen hallinnon romahdus, joka oli leimannut tapahtumia Itä-Euroopassa ja entisessä Neuvostoliiton imperiumissa. Jonkin aikaa näytti siltä, että hallitukset voitaisiin kaataa, jos tarpeeksi monta ihmistä kokoontuisi kaduille. Kiina osoitti toisin: luodit, panssarivaunut ja keskeisten johtajien pidätykset riittävät turvaamaan vallan, jos valtiot eivät tunnusta länsimaisia arvoja kuten kansalaisoikeuksia. 

Tänä päivänä Tiananmenin tyylinen ratkaisu saa toisenlaisen muodon. Kun rahoituksen välittäjät on pakotettu toteuttamaan valtion käskyjä, kapinat voidaan kukistaa tekstiviesteillä, sähköposteilla ja muutamalla klikkauksella käyttöliittymässä. Omaisuus jäädytetään, sitten varastetaan, ja kansalainen jää ilman työtä tai minkäänlaisia taloudellisia mahdollisuuksia. Vankiloita ei edes tarvita. 

Kyllä, krypto voi auttaa ohittamaan järjestelmän, mutta sen on silti selviydyttävä kolmesta valtavasta esteestä: 1) pörssit ja alustat joutuvat selviytymään valtavasta sääntelytaakasta, 2) krypton hankintakanavat ovat yhä tunkeilevampia, 3) krypton käteiseksi vaihtamis kanavat alkavat olla tiukasti säänneltyjä. Mikään tästä ei ole sinänsä krypton vika.

Sivuhuomautuksena, yksi sana, jota tuskin puhuttiin tämän uskomattoman draaman aikana, on Cåv1d. Kyse ei oikeastaan koskaan ollutkaan viruksesta. Maailma on siirtymässä viruksen ohi, ja jäljelle on jäänyt vain massiivinen ja kauhistuttava valtakoneisto, joka syntyi kansanterveyden varjolla. 

Olen vuodesta 2013 lähtien kirjoittanut yksityistetyn rahajärjestelmän mahdollisuudesta. Se vaikutti ihanalta ihanteelta. Jonain päivänä pääsemme siihen varmasti, muodossa tai toisessa. Siirtyminen on kuitenkin muuttunut äärimmäisen monimutkaiseksi, kun valtion viranomaiset pyrkivät käyttämään perinteistä rahaa ja säänneltyjä pörssejä koskevaa nykyistä sääntelyvaltaansa saadakseen aikaan Kiinan kaltaisen sosiaalisen luottoluokitusjärjestelmän. 

En voi nytkään uskoa, että kirjoitin juuri nuo lauseet, joita olen ennen kuullut vain astetta ufommilta kommentaattoreilta. Nyt hörhöteoriat ovat totta. Jos on kiinnittänyt huomiota viime vuoden salaliittoteorioihin, on voinut ennakoida suuren osan uutisista. 

Monet maailman viisaimmat mielet ovat havainneet, että tärkein keino, jolla voimakkaat valtiot ottavat haltuunsa ja säilyttävät hallinnan, on rahan valtakunta. Aseet auttavat. Maine auttaa. Mutta viime kädessä rahan hallinta on se, joka pitää ihmiset orjuudessa. 

Krypto oli aikoinaan vain nörttien juttu. Nyt siitä on tullut työkalu, jolla työväenluokkaa pelastetaan hallitsevan luokan rahoitusrakenteen hävitysvoimien hegemonialta. Työväen vallankumous kulkee erilaista tietä kuin kukaan 1800-luvulla olisi voinut kuvitellakaan: dieselistä kryptoon ja vapauteen. 

Tai, niin voimme toivoa.

Alkuperäinen artikkeli: And Now, It’s Economic Warfare

Tekijä

  • Jeffrey A. Tucker on Brownstone Institute -instituutin perustaja ja puheenjohtaja sekä useiden tuhansien tieteellisessä ja populaarissa lehdistössä julkaistujen artikkeleiden ja kymmenen kirjan kirjoittaja viidellä kielellä, joista viimeisimpänä Vapaus vai lukitus. Hän on myös The Best of Mises -kirjan toimittaja. Hän puhuu laajalti taloustieteen, teknologian, yhteiskuntafilosofian ja kulttuurin aiheista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *