Vastarinta nousee usein odottamattomista paikoista. Kirjoittaessani tätä (27.1.2022) tuhannet rekkakuskit (luvut vaihtelevat ja ovat kiistanalaisia) ovat Kanadassa mukana 50 mailin mittaisessa saattueessa, joka on matkalla pääkaupunki Ottawaan vastalauseena pääministeri Justin Trudeaun määräämälle törkeälle kokotemääräykselle. Heidän seuraansa liittyy saapuessaan valtava määrä mielenosoittajia, jotka uhmaavat viimeisten lähes kahden vuoden rajoituksia, sulkemisia ja tajuttomia tautitoimia. 

Kolminkertaisesti kokotettu Trudeau on puolestaan päättänyt, että hänen on piilouduttava syvälle, koska hän altistui C0v1dille. Hänen kaltaisensa siistin, hallitsevan luokan, hyväkuntoisen ja muodikkaan vasemmistolaisen ei voi olettaa kohtaavan tällaista taudinaiheuttajaa suoraan. Lukitun eliitin etujoukkoon kuuluvana hän ei saa koskaan ottaa riskejä (vaikka ne olisivat kuinka pieniä) ja hänen on pidettävä itsensä turvassa. On pelkkä sattuma, että hän joutuu lukkojen taakse piiloon, kun rekkakuskit saapuvat yhdessä satojentuhansien kansalaisten kanssa, jotka ovat kyllästyneet siihen, että heitä kohdellaan kuin koe-eläimiä. 

Trudeau oli aiemmin, lähes kaksi vuotta sitten, sanonut, että rekkakuskit ovat sankareita. Maaliskuun 31. päivänä 2020 hän twiittasi: ”Vaikka monet meistä työskentelevät kotoa käsin, on myös muita, jotka eivät voi tehdä niin – kuten rekkakuskit, jotka työskentelevät yötä päivää varmistaakseen, että hyllymme ovat täynnä. Joten kun voit, kiitä #ThankATrucker kaikesta siitä, mitä he tekevät, ja auta heitä miten voit.”

Se on totta. Kuten monet ”välttämättömät työntekijät” Yhdysvalloissa, nämä rekkakuskit kohtasivat urheasti viruksen ja monet ovat jo saaneet luonnollisen immuniteetin, jota Kanadan laki ei tunnusta. Trudeau päätti, että heidät on pakotettava kokotukseen joka tapauksessa. Muistakaa, että nämä ihmiset kuljettavat ruokaa kauppoihin, paketteja koteihin ja muita tuotteita, jotka pitävät elämän liikkeessä. Jos he eivät aja, ihmiset eivät syö. Se on niin yksinkertaista. Nyt Trudeaun on käsiteltävä #FreedomConvoy2022.

Muutama nykypäivän esimerkki on paljastanut sen valtavan luokkaeron, joka hallitsijoiden ja hallittavien välillä vallitsee. Lähes kahden vuoden ajan läppärityöläisten luokka on kokenut täysin erilaisen todellisuuden kuin työväenluokka. Yhdysvalloissa tämä alkoi muuttua vasta, kun korkeasti kokotettu Zoom-väki sai C0v1din joka tapauksessa. Vasta sitten alettiin nähdä artikkeleita siitä, kuinka sairastuminen ei ole häpeällistä. Vaikuttaa siltä, että monissa maissa työväenluokka, joka joutui varhaisessa vaiheessa kohtaamaan viruksen, on saanut mittansa täyteen.

Tämä on massiivinen työläisten lakko, mutta ei sellainen, josta kommunistit unelmoivat. Tämä on ”työväenluokan” liike, joka seisoo suoraan vapauden puolesta kaikkia viimeisten kahden vuoden aikana tehtyjä pakotteita vastaan, jotka yläluokka määräsi kuulematta lainsäätäjiä juuri lainkaan. Kanadan kansa on saanut kokea yhden rajuimmista vapaudenriistokampanjoista koko maailmassa. Saattue on valtava voimannäyttö siitä, kuka todella pitää maata käynnissä. 

Saattueeseen ovat liittyneet myös rekkakuskit eri puolilta Yhdysvaltoja, jotka nousevat solidaarisuuteen. Tämä on helposti merkittävin ja vaikuttavin protesti, joka Pohjois-Amerikassa on koskaan syntynyt. Siihen liittyy jopa puoli miljoonaa Kanadan kansalaista, jotka tukevat tätä protestia (nyt jo reilusti yli miljoona), kuten voi havaita hurraahuudoista valtatiellä matkan varrella. Todellakin, se rikkoo todennäköisesti historian suurimman rekkakuskisaattueen ennätyksen, samoin kuin rakastetuimman. 

Trudeau puolestaan on tyrmännyt koko jutun ääriainesten ”pienenä marginaalina” ja sanoo, ettei se merkitse hänelle mitään eikä muuta mitään. Tämä johtuu hänen mukaansa siitä, että näillä rekkakuskeilla on ”näkemyksiä, joita ei voida hyväksyä.” 

Tästä on tulossa yksi maailman merkittävimmistä yhteenotoista vapauden ja niiden hallitusten välisessä suuressa taistelussa, jotka ovat ryhtyneet murskaamaan vapautta. 

Hetkinen, etsin nyt tietoa tästä valtavirtamediasta. Sosiaalisen median ulkopuolella sitä ei juuri ole. Fox uutisoi asiasta jonkin verran, mutta siinä kaikki. Epoch Times on ihana poikkeus, kuten olemme viime kuukausina saaneet huomata. Rekkarallista ei kerrota syvällisesti Kanadan lehdissä ja televisiossa. Kaikki viralliset tahot Yhdysvalloissa ovat jättäneet tämän mahtavan liikkeen täysin huomiotta. On melkein kuin nämä paikat olisivat luoneet vaihtoehtoisen version todellisuudesta, sellaisen, joka kieltää sen hämmästyttävän todellisuuden, jonka kuka tahansa voi nähdä ikkunan ulkopuolella. 

Joo, tiedän, että me kaikki olemme tottuneet odottamaan, ettei korporaatiomedia uutisoi siitä, millä on oikeasti merkitystä, ja paljon siitä, mistä se uutisoi, se tekee sen vain vahvasti puolueellisesti hallitsevan eliitin laatimia kertomuksia kannatellen. Siitä huolimatta tuntuu olevan uskottavuuden kannalta ylimitoitettua, että suuret tiedotusvälineet teeskentelevät, ettei mitään rekkarallia olisi tapahtumassa. 

Rallissa ei oikeastaan tai pelkästään ole kyse piikkipakkojen vastustamisesta. Kyse on siitä, mitä ne edustavat: hallitus ottaa haltuunsa elämämme. Jos he voivat pakottaa sinut ottamaan pistoksen, jonka suhteen sinulla on epäilyksiä, kaikki puheet vapaudesta menettävät merkityksensä. He vaativat todisteita siitä, että olet noudattanut käskyjä. Seuraavaksi on vuorossa puhelinsovellus, joka sidotaan pankkitiliisi ja työhösi, viestintämahdollisuuksiisi ja mahdollisuuksiisi maksaa vuokraa tai asuntolainaa. Se tarkoittaa lopulta 100-prosenttista hallituksen hallintaa jokaisen kansalaisen koko elämästä. Teknologia on jo olemassa. Kaikki, mitä nyt tapahtuu näiden passien kanssa, vie kohti totalitaarista tyranniaa. 

Tämän takia rekkakuskit lakkoilevat tällä tavalla. Se on rohkeuden teko mutta myös epätoivon teko. Jos ”terveyspassien” annetaan tulla, voi olla jo liian myöhäistä vaikuttaa. Mahdollisuus tehdä asialle jotain on siinä kohtaa sulkeutunut. Tämä on siis se hetki. Toista tilaisuutta ei ehkä tule. Jotain on tehtävä ihmisoikeuksien ja vapauden puolesta taistelemiseksi ja sellaisten järjestelmien luomiseksi, jotka tekevät sulkutoimista ja mandaateista mahdottomia tulevaisuudessa. 

Kanadan rekkaralli

Tämä on suurin ja viimeisin esimerkki kapinasta, ja se voi vaikuttaa tähän mennessä eniten. Mutta se on vain yksi merkki monien muiden joukossa siitä, että useimmissa maissa hallitseva eliitti on ylipelannut kätensä. He ovat ylimielisesti pakottaneet suunnitelmansa kaikille muille vain muutamien harvojen mielipiteiden perusteella ja kuulematta aidosti eri mieltä olevia asiantuntijoita tai niitä ihmisiä, joiden elämään pandemian torjunta on vaikuttanut syvästi. 

Yhdysvalloissa kapina on saanut monia muotoja. Viime viikonloppuna oli mielenosoitus DC:ssä . Se oli vaikuttava. Myös viimeisimmät mielipidemittaukset poliittisista liittoutumista osoittavat, että demokraatit ovat menettäneet suuren osan kannatuksestaan. Virginian osavaltio osoittaa juuri nyt, mihin tilanne on menossa. Puolue menetti valtavan osan poliittisesta vallastaan viime vuoden vaaleissa ja nyt republikaanit hallitsevat osavaltiota suurella suosiolla. 

Minähän katselen Bidenin viimeisimpiä suosiolukuja. En melkein voi uskoa silmiäni. Kyseessä on 14 prosenttipisteen ero hyväksynnän ja paheksunnan välillä. Jos tämä on osoitus siitä, mitä tapahtuu sulku- ja pakkotoimia kannattavalle poliittiselle eliitille, on ymmärrettävää, että Trudeaun pitäisi olla huolissaan. 

Vietnamin sodan aikana monet amerikkalaiset pakenivat kutsuntoja menemällä turvaan yli pohjoisen rajan. Se oli yksi tapa, jolla Kanada oli pitkään ansainnut maineensa ihanan normaalina, rauhallisena ja armollisen tylsänä. Kanadan pandemiapolitiikka muutti tämän, alistaen kanadalaiset yhteen maailman tiukimmista pakkotoimista. 

Kukaan ei tiedustellut työläisten tuntemuksia. Nyt työväenluokka antaa äänensä kuulua. Eikä sillä ole väliä, että 78 prosenttia kanadalaisista on kokotettu (ja jopa 90 prosenttia rekkakuskeista). Etuoikeusasema ei poista mielipahaa siitä, että ihmiset on pakotettu hyväksymään jotain, mitä he eivät usko tarvitsevansa eivätkä alunperinkään halunneet. Kokotetut eivät automaattisesti luovu halustaan olla vapaita ja saada pitää ihmisoikeutensa. 

Tyrannian vastustaminen ottaa aikanamme monia odottamattomia muotoja. Matkalla tulee olemaan monia vastakkainasetteluja, ja matkaa on vielä hyvin paljon jäljellä. Jossain vaiheessa, eikä kukaan tiedä milloin tai miten, jonkin on annettava periksi. 

Alkuperäinen artikkeli: Brownstone Institute

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *