Juuri muutama päivä sitten linkitin eeppisen artikkelin pandemian torjunnan historiasta. Se julkaistiin 10. huhtikuuta 2020, alle kuukausi lukitusten jälkeen. Legendaarinen Harvardin epidemiologi Martin Kulldorff, jonka moitteettomaan akateemiseen ansioluetteloon kuuluu muun muassa sellaisten tilastopakettien kirjoittaminen, joita käytetään kaikkialla maailmassa kokotteiden turvallisuuden arvioinnissa, ei löytänyt kustantajaa lukituksia vastustavalle artikkelille. Lopulta hän päätti julkaista sen LinkedIn-tilillään. 

Tämän artikkelin julkaiseminen oli tärkeä hetki sulkutoimien ja niihin vastaamisen nykyaikaisessa historiankirjoituksessa. Siitä tuli tärkein englanninkielinen vastalause ennenkuulumattomalle ja katastrofaaliselle vastatoimelle, jota valtiot ympäri maailmaa käyttivät. LinkedIn teki tämän mahdolliseksi, koska se antoi käyttäjilleen vapauden julkaista ajatuksiaan. 

Tänä päivänä, jos yrität katsoa tuota tutkimusta, huomaat, että se on täysin kadonnut. LinkedIn, alusta, joka on alun perin suunniteltu antamaan työntekijöille ja ammattilaisille mahdollisuus verkostoitua ja löytää työmahdollisuuksia elämänsä parantamiseksi, on poistanut Kuldorffin kokonaan. 

Kuldorffin cancellaus on niin uusi, että Google uskoo sivun olevan edelleen olemassa:

Tosiasiassa se ei ole: https://www.linkedin.com/in/martin-kulldorff-8a31a775/

[Huomautus: LinkedIn palautti Kulldorffin tiliyhteyden useita tunteja sen jälkeen, kun tämä artikkeli julkaistiin ja yhtiötä vastaan räjähti räjähdysmäinen paheksunta. Kuinka monella muulla ei ole ollut vastaavaa pääsyä vapaille alustoille, joilla olisi voitu puolustautua peruutusta vastaan? Brownstone on innoissaan siitä, että Kulldorffin tili on palannut, mutta asioiden ei pitäisi toimia näin. Ja säästäkää meidät huomautuksilta, joissa väitetään, että kyseessä oli jokin tekninen vahinko. LinkedIn on toistuvasti aiemmin poistanut hänen ja myös minun postauksiaan sekä lähettänyt varoituksia.]

Yksi maailman tärkeimmistä äänistä perinteisen kansanterveyskäytännön ja tieteen käyttöönoton puolesta pandemian aikana on deplatformoitu tällä Microsoftin alustalla. 

Täällä oli Martinin henkilökohtainen sivu vielä muutama tunti sitten. Täällä ilmestyi hänen 10. huhtikuuta 2020 ilmestynyt artikkelinsa. Jos klikkaat tuota linkkiä, sinulla on vain muutama sekunti aikaa huomata, että se on kadonnut, ennen kuin ohjelmisto pyyhkii todellisuuden pois ja korvaa sen jollain muulla. 

Tässä sijaitsee Archive.orgin kopio hänen artikkelistaan (ja toinen versio), ja luojan kiitos Archive.orgista, joka (toistaiseksi) jotenkin estää Internetiä syöksymästä täysin täydelliseen muistiaukkovetoiseksi versioksi orwellilaisesta mallista, jossa teeskentelemme, ettei tapahtunutta koskaan oikeasti tapahtunutkaan. 

Tämä artikkeli on julkaistu Brownstone-sivustolla jossa kuka tahansa voi lukea sen. Mutta Google tekee tästä monimutkaista. Jos etsit tämän artikkelin tarkan otsikon, ensimmäinen linkki on nyt jo poistuneeseen LinkedIn-versioon. Selasin kymmenen sivua hakutuloksia enkä löytänyt mitään Brownstone-versiosta. 

DuckDuckGo antaa parempia tuloksia, niin että Brownstonen uudelleen painettu artikkeli ilmestyy sivulle 3. Osittain tämä johtuu algoritmista: alkuperäiset versiot saavat paljon korkeampia hakutuloksia. Mitä tapahtuu, kun alkuperäinen versio poistetaan summarum koko alustan toimesta ilman varoitusta, ilmoitusta ja ilmoitusta? Voi kestää kuukausia, ennen kuin muutos näkyy hakutuloksissa, ja ehkä uudelleen painettu versio ei koskaan ilmesty. Sitä ei koskaan tiedä. 

On mahdotonta välttää tunnetta, että Big Tech kirjoittaa koko pandemian ja sen vastatoimien historiaa reaaliaikaisesti uudelleen peitelläkseen, mitä tapahtui, kuka kirjoitti mitä ja milloin ja miten asia konkretisoitui reaaliajassa. Se, että Kulldorff käytti Great Barringtonin julistusta kansikuvana, antaa vihjeen siitä, mihin tämä johtaa. 

Ja tämä on vain yksi tapaus, josta tällä hetkellä tiedämme. Kuinka monta muuta on deplatformoitu, saatettu katoamaan, kadonnut historiasta, poistettu kerronnasta? Tämä on Orwellin juttu, ei fiktiota vaan todellisuutta. Ja sitä tapahtuu kaikkialla. Olisi voinut olettaa, että LinkedIn olisi jotenkin Facebookin ja Twitterin kaltaisten alhaisten alustojen aiheuttaman rähinän yläpuolella, että se käyttäytyisi ammattimaisemmin. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole. 

Ei ole kyse vain sisällöstä. Kyse on ihmisten elämästä. Martin, kuten niin monet miljoonat muutkin, on sijoittanut valtavasti aikaa ja keskittynyt LinkedIn-profiiliinsa. Nyt koko juttu on poistettu – ei edes vastauksena mihinkään, mitä hän on viime aikoina julkaissut, vaan todennäköisesti kostoksi hänen roolistaan Great Barringtonin julistuksen laatimisessa, asiakirjan, joka on nyt maailmanlaajuisen maineen partaalla, koska se on 100-prosenttisesti oikeassa parhaan mahdollisen vastauksen osalta. 

Nyt Martin itse on deplatformattu maailman tärkeimmästä ammatillisesta sosiaalisesta verkostosta – ikään kuin hänellä ei olisi merkitystä ammattilaisena tai edes ihmisenä. Ja selvyyden vuoksi: tämä ei ollut kostotoimenpide jotain tiettyä hänen viime aikoina julkaisemaansa sisältöä vastaan. Se näyttää olevan yritys poistaa hänen ammatillinen vaikutusvaltansa ihmisenä. 

Tämä on minulle henkilökohtaisesti hyvin musertavaa, koska olen kirjoittanut niin paljon puolustaakseni LinkedIniä työntekijän vaikutusmahdollisuuksien välineenä, joka antaa yksilöille oikeudet valita institutionaaliset yhteytensä ja kuljettaa mukanaan paikasta toiseen omia henkilökohtaisia verkostojaan, eivätkä suuret yritykset näin ollen voi poistaa heidän henkilöllisyyttään. 

Itse asiassa kirjoitin seuraavan (toinen linkki tähän kirjoitukseen), jossa esitin seikkoja, joita LinkedIn itse kaksi vuotta myöhemmin käyttäisi omassa yrityspainotteisessa mainonnassaan:

LinkedInin nerokkuus: se sallii sinun pysyä jatkuvasti työmarkkinoilla – viljellen verkostoa – vaikuttamatta epälojaalilta kollegoillesi ja esimiehillesi ja pomoillesi. On täysin moitteetonta laittaa nimensä tänne. Ja koska LinkedInissä voit luoda verkostoja nykyisen työnantajasi perusteella, yritys pitää sitä jopa etuna. Se viittaa siihen, että välität yrityksestäsi. Se viittaa siihen, että välität työstäsi ja olet iloinen, että se on osa identiteettiäsi….. Ja vastoin väestön käsitystä, jonka mukaan sosiaalinen media on hölmöä ja että teknologian päätarkoitus on tyrkyttää lisää vempaimia, LinkedIn on todella parantanut ihmisten elämää ja muuttanut työn ja työntekijän etsinnän luonnetta. Se on pyrkinyt vähentämään dramaattisesti tiedon epäsymmetriaa, joka vallitsee ostajien ja myyjien välillä työmarkkinoilla. 

Totta kai, kaikki tämä on hienoa, kunnes – kunnes LinkedIn itse päättää tehdä sinusta ja kaikesta kirjoittamastasi ja julkaisemastasi yhtäkkiä katoavaa, jolloin näyttää siltä, että sinua ei ole olemassa eikä ole koskaan ollutkaan. Ja yritys voi tehdä tämän kenelle tahansa poikkeuksetta ja ilman näkyvää syytä. ”Työntekijöiden voimaannuttamisen” välineestä on tullut työntekijöiden katoamisen väline. 

Ystäväni, ottakaa tämä vakavasti. Asiat muuttuvat nopeasti. Historiaa kirjoitetaan uudelleen. Näyttää siltä, että tarkoituksena on kaunistella lukituksia ja teeskennellä, ettei uskottavaa vastustusta ole koskaan ollutkaan. Suuret tiedemiehet katoavat silmiemme edessä. Enää ei ole mahdollista uskoa, että kyseessä on jonkinlainen erehdys, jokin sattuma teknologiassa, liian tunnollinen algoritmi, joka vahingossa kohdistuu väärään henkilöön. Tämä on tahallista. Tämä on aggressiivista. Tätä tekevät ihmiskädet tahallaan. 

Ja miksi? Kyse on dogmista, historian uudelleenkirjoittamisesta, eriävän mielipiteen poistamisesta kaikissa muodoissaan ja yrityksestä tyrkyttää ortodoksiaa, jossa lukkojen pitäjät ja valtuuttajat ovat ja ovat aina olleet oikeassa. Näistä foorumeista, joihin kerran luotimme ystävinämme, paikkoina, jotka tekevät puheestamme vapaampaa ja elämästämme parempaa, on tullut niiden voimien palvelijattaria, jotka ovat vieneet meiltä vapaudet. 

Alkuperäinen artikkeli: Brownstone Institute

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *