Tässä artikkelissa lainaan ja linkkaan pelkästään Yleisradion tekstiä ja videoita (linkit löydät otsikoista).

Pistää miettimään, onko Ylestä tullut salaliittoteoreetikko?

.

Davosin ihmiset

Maailmanherrojen salaseura

”Jättipankkien ja suurteollisuuden muodostama Bilderberg on salamyhkäinen taustavaikuttaja. Sen suljettuihin kokouksiin on osallistunut myös suomalaisia poliitikkoja ja median edustajia.”

https://areena.yle.fi/1-1987277

Mitä sinä olet mieltä, ovatko nämä eliitin kokoukset hyvä juttu ja ajetaanko siellä kansan etua?

.

.

.

Ulkolinja: Davosin foorumin kulisseissa – eettistä diplomatiaa vai talouseliitin tapahtuma?

TV1 torstaina 23.1.2020 klo 22.00 – 23.35, uusinta sunnuntaina 26.1. klo 00.20, Areenassa

Talouselämän ja politiikan isot nimet kokoontuvat vuosittain tammikuussa Maailman talousfoorumin kokoukseen Sveitsin Davosiin.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävään talousfoorumiin osallistuvat muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, ilmastoaktivisti Greta Thunberg, Uberin toimitusjohtaja Dara Khosrowshani ja Suomen pääministeri Sanna Marin.

Maailman talousfoorumiin (World Economic Forum, WEF) kokoontuu liike-elämän, hallitusten, kansainvälisten järjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan edustajia. Sveitsiläisen taloustieteilijän Klaus Schwabin perustaman tapahtuman tarkoituksena on parantaa maailmaa globaalin vuoropuhelun avulla.

Nuori Davosin ihminen

.

.

.

Suomalaistutkimus: Yhtenäinen eliitti määrää yhä maailman talouslinjat

Talouseliitti toimii kuin kaikukammiossa – yhtenäinen sanoma voimistuu.

Näin voisi tiivistää Helsingin yliopiston tutkijan Markus Ojalan tuoreen väitöstutkimuksen havainnot. Viestintätieteilijä Ojala on tutkinut, miten talouseliitin yhteiset keskusteluareenat kuten Maailman talousfoorumi ja Financial Times -lehti, edistävät talouden vapauttamista.

Tulos on kirkas: maailman talouspolitiikan linjat määrittää yhtenäinen ja kansainvälinen eliitti, joka on sitoutunut edistämään maiden talouksien yhteenkietoutumista yli rajojen.

– Eliittijulkisuuden omat tilat, kuten Maailman talousfoorumi ja Financial Times, tukevat pyrkimyksiä ohjata maailmantaloutta, Ojala sanoo.

Kun ihminen nousee eliittiin, hänestä tulee davosinihminen

Talouseliittiin lasketaan maailmantalouden vallankäyttäjät eli kansainvälisten järjestöjen, hallitusten ja isojen ylikansallisten yritysten johtajat.

Rooliin tulllaan aseman myötä puoluekantaa kysymättä. Esimerkiksi Sdp:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen oli valtiovarainministerin pestiinsä asti kansallinen poliitikko, mutta nimityksen jälkeen myös osa kansainvälistä talouseliittiä.

– Yhteisissä talousforumeissa eliittiä kohdellaan davosinihmisinä. Siellä heihin kohdistuvat oletukset ovat aika erilaisia kuin vaikka oman maan kansalaisten tai osakkeenomistajien taholta.

.

Vanhempi Davosin ihminen

.

.

.

No okei, lainataan vähän muutakin.

Teologian tohtori, dosentti ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio kirjoittaa:

.

EU:n elpymisrahasto ja Maailman talousfoorumin Great Reset

Otsikko ja sen ajankohtaisuus perustuvat siihen, että kuluneella viikolla, 25.1. – 29.1.2021, on ollut sähköisesti koolla normaalisti Sveitsin Davosissa vuosittain kokoontuva Maailman talousfoorumi, World Economic Forum, WEF. Vuoden 2021 tammikuun kokouksen isona teemana on ollut niin sanottu Davosin agenda 2021 eli niin kutsuttu Great Reset, Suuri uudelleenasettaminen. Maailman talousfoorumin perusti vuonna 1971 saksalainen Klaus Schwab. WEF on koko maailman, kommunistinen Kiina mukaan lukien, johtavan talous- ja rahaeliitin yhteinen foorumi, jolla lanseerataan globalistiset talouspoliittiset linjaukset.

Kannattaa lukea Klaus Schwabin The Great Reset -aiheinen artikkeli Time-julkaisussa 22.10.2020, otsikolla ”A Better Economy Is Possible. But We Need to Reimagine Capitalism to Do It”. Artikkeli muodostaa katkelman Schwabin kirjasta Stakeholder Capitalism: A Global Economy that Works for Progress, People and Planet (Wiley, 2021). Schwab on selostanut kattavasti Great Reset -näkemyksiään myös kirjassa Klaus Schwab, Thierry MallertCovid-19: The Great Reset (World Economic Forum, 2020).

The Great Reset -uudelleenasettamishankkeessa on kyse globaalin talousjärjestelmän ja omistamisen käsitteen radikaalin vallankumouksellisesta muuttamisesta ja tähän väistämättä liittyvästä globaalista kulttuurillisyhteiskunnallisesta – uskonnollisestakin – muutoksesta, k-taudin- ja ilmastonmuutoksentorjunnan oikeutuksella ja varjolla. Sitä, minkä luonteisista muutoksista on perimmiltään kyse, selostaa Alex Newman 2.12.2020 päivätyssä The New American -artikkelissaan ”’Great Reset’ Transhumanism: Merging Man & Machine”. Kannattaa kuunnella myös Patmosplus-ohjelma-arkistosta ne Ajankohtafoorumi-radio-ohjelman jaksot, joissa käsittelen kollegani Leena Metsämäen kanssa Great Reset -teemaa sekä Suomen taloudellista tilannetta.

Laajempia taustoja Great Reset -aiheeseen on tarjolla jo viidenteen painokseensa edenneessä Vaarallinen vihreä valhe (Kuva ja Sana, 2017) -teoksessa sekä K-virus, globalismi ja pedon merkki (Kuva ja Sana, 2020) -teoksessa, josta on julkaistu toinen painos. Hanki ja lue itse nämä teokset ja totea, mitä niissä oikeasti kirjoitan ja mitä en. Älä luota minkäänlaisiin pelkän kansikuvan synnyttämiin mutuoletuksiin äläkä luule sen nojalla, mitä joku muu väittää noissa kirjoissani väitettävän. Tarkista itse. Ole itse selvillä asioiden todellisesta laidasta. Vertaa sitä, mitä noissa kirjoissani oikeasti esitän siihen, mitä Davosin Great Reset -agenda yhtä oikeasti juuri nyt globaalisti ajaa. Uskalla ajatella itse, kriittisesti.

Tällä viikolla koolla olleen Davos-kokouksen linjauksista voi lukea James Delingpolen Breitbart-artikkelista 27.1.2021, jonka otsikko on “Delingpole: ‘Trussst Usss! We’re Not Evil’ Claims Davos WEF Great Reset Promo Video”.

Katso myös Davosin vuoden 2021 kokousta ja sen Great Reset -teemaa markkinoiva video, joka on 25.1.2021 Maailman talousfoorumin itsensä julkaisema vajaa viisiminuuttinen Youtube-video, nimeltään ”What is the Great Reset? | Davos Agenda 2021”. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Kannattaa myös katsoa ja kuunnella kaikki taloustieteen dosentti Tuomas Malisen tätä aihepiiriä käsittelevät kannanotot ja haastattelut.

Pane merkille, että edellä viitattu Davosin agendan mukainen Great Reset on EU:n ajaman velkaelpymisrahastohankkeen ja sen pakonomaisen läpiviennin taustalla. EU:n elpymisrahasto, jonka taloudelliset vaikutukset Suomelle ovat tuhoisat, on tarkoitettu rahoittamaan nimenomaan koro- ja ilmastotoimia eli toimia, joiden on määrä auttaa talouksia ja yhteiskuntia jälleenrakentumaan pandemian syövereistä ja ilmastonmuutoksen aiheuttaneen talousjärjestelmän syövereistä. On siis tarkoitus Build Back Better eli rakentaa, niin sanotusti, kokonaan uusi ja parempi maailma ja talousjärjestelmä.

.

Suomen johtavat päättäjät kuten Sanna Marin kuuluvat kommunistikerhon ”nuoriin johtajiin”

..

.

.

Myöhemmin Juha jatkaa:

.

Great Reset on kuin onkin todellisuutta

Niin kutsuttu Great Reset eli suuri nollaaminen tai uudelleenasettaminen on kuin onkin todellisuutta. Tämän todellisuuden alleviivaaminen on nyt erityisen ajankohtaista kahdesta syystä.

Ensiksi. Käsittelimme Leena Metsämäen kanssa tätä aihetta tuoreeltaan 12.9.2021 päivätyssä Radio Patmoksen Ajankohtafoorumi-ohjelmasarjan jaksossa ”Nuoret globaalit johtajat ja The Great Reset”. Nostimme, lähteisiin nojaten, esiin senkin tosiasian, että hallituksemme ministereistä Annika Saarikko ja Sanna Marin kuuluvat Davosin Maailman talousfoorumin YGL-verkostoon eli Young Global Leaders -verkostoon eli Nuorten globaalien johtajien verkostoon. Tämäkin verkosto ajaa ohjelmallisesti The Great Reset -agendaa.

Toiseksi. Yhtä tuoreeltaan Yle, niin sanotusti valtavirtaisen vastuullinen julkinen tiedotusvälineemme, nosti 19.9.2021 artikkelissaan ”Marin ja Saarikko kuuluvat nuorten huippujohtajien globaaliin verkostoon, joka tukee talousjärjestelmän ’nollausta’ – professori: Sidonnaisuus olisi ollut syytä ilmoittaa” esiin juuri ne samat teemat liittyen Nuorten globaalien johtajien verkostoon ja Great Resetiin kuin mekin Ajankohtafoorumin jaksossa. Ylen artikkelin ingressi lausuu näin:

”Young Global Leaders -jäsenyys antaa nuorille johtajille mahdollisuuden verkostoitua muiden äärimmäisen menestyneiden ihmisten kanssa. Mutta jäsenyys voi altistaa myös vaikutusyrityksille.”

Edellä mainittu Ylen artikkeli kannattaa lukea ajatuksella.

Mielenkiintoista on, että Yle:n artikkeli kattavasti vahvistaa sen, mitä viikkoa aikaisemmin nostimme omassa ohjelmassamme esiin. Huomaa siis, että puhe Davosin Great Reset -agendasta ei todellakaan ole mitään salaliittoteoriapuhetta, vaan Great Reset on ankaraa todellisuutta. Myös Saarikon, Marinin ja muidenkin suomalaisten vaikuttajien osalta.

On hyvä kuunnella myös 12.3.2018 päivätty ja pidetty luentoni ”Gender-ideologia läpivalaisussa”. Tämä löytyy Patmosplussan ohjelmakirjastosta Radiopuheet-valikosta, Juha Ahvion nimellä.

Tässä neljättä vuotta sitten pitämässäni puheessa nostan esiin gender-teollisuuden eli transgenderbisneksen ja siihen liittyvän Big Pharman oleellisen merkityksen gender-ideologian läpimurron tapahtumisen kannalta. Pane merkille, että olen nostanut tämän Big Pharma -teeman ratkaisevan merkityksen esiin jo neljättä vuotta sitten. Big Pharma, Iso lääkebisnes, ei ole teema, joka olisi nostettu esiin vasta nyt, tänä päivänä, vain jonkinlaisena keinotekoisena koro-epidemiaan liittyvänä virityksenä.

Iso lääkebisnes on jo pitkään ollut vahva tekijä globaalilla näyttämöllä, siinä ja tässä asiassa. Tästähän – nykyään Big Pharman oleellista merkitystä uuden digitaalisen aikakauden läpimurtajana korostavan Davosin WEF:n Ison rahan YGL-verkostoon kuuluva – Sanna Marinkin muistutti runsaat kymmenen vuotta sitten eli 8.10.2010 päivätyssä tekstissään ”Raharikas lääketeollisuus” , kuten palautan mieliin omassa 20.5.2020 päivätyssä artikkelissani ”Se on salaliittoteoria!”.

Lue myös 16.8.2021 päivätty Ivan Wecken openDemocracy -artikkeli “Conspiracy theories aside, there is something fishy about the Great Reset”.

Tämä isompi ja laajempi tausta on syytä tuntea realistisesti, jotta osaa arvioida ja kykenee arvioimaan lääkeyhtiöiden toimintaa ja strategisia tavoitteita tänään, myös k-epidemiaan liittyen. Ja ennen kaikkea Maailman talousfoorumin WEF:n ja sen Great Reset -agendaan liittyen.

Edellä viitatun Ylen artikkelin mukaan Great Reset on seuraavaa:

”Se on hanke, jonka tavoitteena on rakentaa koko maailman yhteiskunta- ja talousjärjestelmä kestävämmäksi ja ympäristöystävällisemmäksi k-epidemian jälkeen. Schwabin keskeinen ajatus on, että maailman hallintajärjestelmät ovat rikki, koska ne eivät pysty ratkomaan pandemian ja ilmastonmuutoksen kaltaisia suuria ongelmia. Siksi Schwabin mielestä pitäisi valita uusi polku ja kaikki teollisuudenalat energiasta teknologiaan tulisi ’nollata’ ja keksiä uudelleen. Suuri nollaus perustuu kolmeen osa-alueeseen…Toiseksi taloudessa pitäisi hyödyntää laajasti uusia teknologioita, joita Maailman talousfoorumi kutsuu ’neljännen teollisen vallankumouksen’ teknologioiksi. Niitä ovat esimerkiksi tekoäly ja robotiikka, 3D-tulostus, bioteknologia sekä aivojen ja tietoisuuden toimintaan liittyvä neuroteknologia. Innovaatioita käytettäisiin muun muassa teollisuuden automatisointiin, palvelujen digitalisointiin sekä yhteiskunnallisten ja terveyteen liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.”

.

Isä aurinkoinen

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *