K-taudin hoidosta
Päivitetty: Syyskuu 2021
Lukuisat kansainväliset tutkimukset osoittavat, että ennaltaehkäisy ja ensivaiheen hoito voivat merkittävästi vähentää k-kuolemia ja vakavia tautitapauksia.
.
Hoitoprotokolla
Ennaltaehkäisyyn
Tavoite: Immuunisysteemin tukeminen, viruskuorman vähentäminen.
- D3-vitamiini (2000 IU päivässä)
- C-vitamiini (500mg päivässä)
- Sinkki (20-30mg päivässä)
- Kversetiini (250mg päivässä)
- Suuvesi ja nenäsuihke (tai nenäkannuhuuhtelu) [sisältäen esimerkiksi jodia, aitoa suolaa tai alle prosentin vahvuiseksi laimennettua vetyperoksidia]
.
Ensivaiheen hoito
Tavoite: Taudin etenemisen estäminen, viruksia, tulehdusta ja veritulppariskiä vähentäen.
- Sinkki (75-100mg päivässä)
- Kversetiini (500mg päivässä)
- Arginiini (3-5g päivässä)
- Artemisia annua (jauhe) [tämä on se Madagascarin C*vid–lääke, jota käytetään myös ainakin Tansaniassa. Kummassakaan maassa ei ole k-epidemiaa. Moni Afrikan presidentti on kuollut tai murhattu sen jälkeen, kun on kieltäytynyt lähtemästä mukaan piikkihullutukseen, ja suositellut sen sijaan kansanlääkintää kansalaisilleen. Onneksi sentään Madagascarin presidentti selvisi etujaan suojelevan lääketeollisuuden murhayrityksestä.]
- Suuvesi ja nenäsuihke (tai -kannu)
.
Katso myös
- FLCCC C*vid-19 Prophylaxis and Treatment Protocols (FLCCC)
- Early Outpatient Treatment of C0V1D-19 (McCullough et al.)
- C*vid-19 Early Treatment Study Overview (c19early.com)
Tutkimuksia
Sinkki ja kversetiini
Sinkki häiritsee k-virusten jakautumista. Kasveista saatava kversetiini tukee sinkin imeytymistä soluun ja tarjoaa lisäksi anti-viraalisia ominaisuuksia.
- Espanjalainen tutkimus havaitsi, että veriplasman matala sinkkitaso (alle 50 mikrogrammaa/dl) lisää sairaalapotilaiden k-kuolleisuutta 130%.
- Amerikkalainen tutkimus paljasti 84% vähenemisen sairaalahoitoon joutumisissa ja 45% alenemisen kuolemissa käytettäessä sinkkiä ja hydroksiklorokiinia [kversetiini ajaa samaa asiaa kuin hydroksiklorokiini, mitä tulee sinkin biosaatavuuden paranemiseen].
- Amerikkalainen tutkimus havaitsi k-oireiden pikaista paranemista korkealla sinkkiannoksella.
- Italialainen tutkimus huomasi merkittävän vähentymisen sairaalahoitoon joutumisissa ja kuolemissa, kun k-potilaille annettiin kversetiinia.
.
D3-vitamiini
D3-vitamiini tukee ja parantaa immuunivastetta infektioihin.
- 96% väheneminen tehohoitoa vaativissa tautitapauksissa, kun potilaille annettiin mega-annos D-vitamiinia.
- 87% väheneminen tehohoitotapauksissa ja 79% väheneminen kuolemantapauksissa, kun potilaat saivat isoa D-vitamiiniannosta.
- 89% helpotus kuolleisuuteen, kun potilaat saivat korkeaa D-annosta k-taudin aikana tai juuri ennen tartuntaa.
- Englannissa sairaalapotilailla 80% pienempi kuolleisuus korkealla D-vitamiiniannoksella.
- Israelilainen tutkimus havaitsi vahvan yhteyden D-vitamiinitason ja k-taudin vakavuuden välillä.
- Tästä löydät lisää tutkimuksia D-vitamiinin yhteydestä k-tautiin.
.
Arginiini
Arginiini-aminohappo tukee kudosten korjautumista, immuunipuolustuksen itsesäätelyä ja verenkiertoa.
- The Lancet E-Clinical Medicine, 3g of arginiinia päivässä vähensi k-potilaiden lisähappitarvetta ja sairaalahoidon kestoa merkittävästi.
- Critical Care Explorations; alhaiset arginiinitasot liittyivät korkeaan kuolleisuuteen tehohoitopotilaissa.
- K-potilaiden arginiinitasot merkittävästi alemmat kuin terveillä ihmisillä.
.
Artemisia annua (jauhe, uute tai juoma)
Artemisialla on hyvin tunnettuja antiparasiittisia ja antiviraalisia ominaisuuksia, kuten ivermektiinillakin.
- Saattaa olla tehokas k-juttua vastaan realistisilla annoksilla.
- Voi estää k-viruksen jakautumista.
- Viruskuorma väheni nopeammin artemisiinituotteella hoidetuissa k-potilaissa.
- 2005 tutkittiin jo artemisiinin tehoa silloista S@RS-virusta vastaan.
- Madagascar oli ensimmäinen maa, joka otti käyttöön artemisiauutteen k-tautia vastaan. Madagascarissa k-kuolleisuus ja kokonaiskuolleisuus ovat säilyneet hyvin alhaisina, jopa Afrikan maihin verrattuna.
- Harvardilaisen tutkimusryhmän simulaatiotutkimuksessa malarialääke amodiaquine osoittautui tehokkaimmaksi k-viruksen jakautumisen estämiseen. [taas sama kaava: mikä auttaa malariaan, auttaa yleisesti viruksiin, jossain määrin yleisesti parasiitteihin, ja erityisesti k-juttuun]
.
Lisähuomiot
Ensivaiheen hoito on tärkeintä, heti kun tyypillisiä k-oireita ilmaantuu, oli PCR-testia tai ei. Sairastuneiden sulkeminen kotiin voi tuoda päinvastaisia tuloksia eikä ole suositeltavaa. Tauti kannattaa hoitaa eristämisen sijaan. Samalla saa todennäköisesti pitkäkestoisen immuniteetin.
Jos asut aktiivisella epidemia-alueella, voit harkita ennaltaehkäisevää hoitoprotokollaa sinkkeineen, kversetiineineen ja C- & D-vitamiineineen. Ensihoidon tarkoitus on vähentää sairaaloiden kuormitusta. Jos silti sattuisi joutumaan sairaalaan, kokeneet tehohoidon osaajat suosittelevat välttämään hengityskoneiden käyttöä viimeiseen asti, ja antamaan sen sijaan hellävaraisempaa lisähappea.
Jätin tästä käännöksestä tarkoituksella lääkeaineet pois; löydät nekin koko artikkelista.
Injektiopiikki tarjoilee tärkeää tekstiä tähänkin aiheeseen:
Kauppalista k-jutun torjuntaan!
Media on tehnyt täysin selväksi yhden asian: K-tautiin tehoaa ainoastaan piikki! Piikin teho on jopa 95%. Sinun tulee ottaa injektio, jotta et tartuta piikitettyjä. Ymmärrätkö? Jos et ota piikkiä, tartutat ihmiset, jotka ovat saaneet tuotteen. Sitten, jos tartutat piikin saaneen henkilön, hän tartuttaa toiset piikitetyt. 70% kattavuus riitti aluksi, mutta se muutetiin 80%:iin. Se ei kuitenkaan riitä, vaan kattavuus täytyy nostaa ainakin 90%:iin, jotta yhteiskunta voidaan avata. Luultavasti edes 100% kattavuus ei riitä, koska piikitetyt tartuttavat tautia toisiin piikitettyihin.
.
Voiko k-taudin riskiä pienentää?
Ryhmät, joilla on heikko immuunipuolustus, piikitetään ensimmäisenä. Tämä antaa viitteen siitä, että immuunipuolustuksella saattaa olla jotain tekemistä taudin puhkeamisen kanssa ja viranomaiset ovat ainakin jollain tasolla tietoisia asiasta.
.
Immuunipuolustuksen vahvistaminen
Eikö olisikin järkevää, että hoitaisit oman puolustuksesi kuntoon esimerkiksi vitamiineilla ja hyvällä ruoalla? Oletko nähnyt mediassa ohjeita immuunipuolustuksen parantamiseen? Et niin, tämä tärkeä aihe on täysin unohdettu tai jopa piilotettu k-jutun aikana. Hyvä immuniteetti kun saattaisi alentaa piikkimyönteisyyttä.
.
Yleiset suositukset
Suomessa on ollut hyvin maltillinen D-vitamiinisuositus. Monet kansainväliset tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että viralliset saantisuositukset ovat liian alhaisia. Suomessa tilanteen tekee entistä tukalammaksi se, että jopa puolet suomalaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta eli nykyisetkään suositukset eivät toteudu. 30-luvulla Arvo Ylppö alkoi antaa lapsille D-vitamiinia 2,5 -kertaisena annoksena nykyannoksiin nähden ja ilmeisesti hänellä oli hyvä viisaus asiaan. 80-luvulla vitamiinisuositukset laskettiin ja nyt noin puolet kärsii D-vitamiinin puutteesta nykysuosituksillakin.
.Maailmalla on menossa jatkuvasti tutkimuksia eri aineiden vaikutuksesta k-tautiin. Ennakoivaa ja tartunnan jälkeistä hoitoprotokollaa Suomessa ei varsinaisesti ole.
Kun saat tartunnan
Tartunnan jälkeen ihminen lähetetään kotiin ja annetaan lappu mukaan jossa kehotetaan syömään parasetamolia tarvittaessa sekä soittamaan sairaalaan, jos vointi menee huonoksi.
Tämä ei ole järkevää. Kun saat tartunnan, viruksen replikoituminen pitäisi estää mahdollisimman tehokkaasti. Pieni määrä virusta aktivoi oman immuniteetin ja jos hyvin käy, se ehditään eliminoimaan ennen kuin se aiheuttaa suuria ongelmia tai yhtään mitään ongelmia. Israelissa tehdyn laajan tutkimuksen mukaan noin 50% sairastaa k-tartunnan oireettomana.
Luonnollinen immuniteetti
Kun virus on vieraillut elimistössä ja tauti tuhottu, sitä vastaan kehittyy tulevaisuuden varalle vasta-aineita. Kun virus seuraavan kerran tulee kehoon, vasta-aineet merkkaavat sen tappolistalle ja se tuhotaan hyvinkin nopeasti, niin ettei sitä ehkä edes huomaa. Nykyisessä tilanteessa ihmisiä piikitetään aineella, joka sallii tartunnan ja sen levittämisen. ”Vuotava” piikki antaa virukselle tilaa hengissä pysymiseen.
.
Piikkiproteiiniongelmat
Viruksen tuottaman piikkiproteiinin tukoksia aiheuttavat ongelmat pitäisi hoitaa heti tartunnan jälkeen mahdollisuuksien mukaan. Jos tauti pääsee pahaksi ja hengitysvaikeus alkaa, se johtuu lähinnä piikkiproteiinin tukkimista keuhkokapillaareista (hiussuonistosta). Pystyt hengittämään, mutta pienten verisuonitukosten vuoksi kaasut eivät vaihdu vereen parhaalla mahdollisella tavalla, mikä aiheuttaa luonnollisesti hengitysvaikeuden.
.
Miten voimme parantaa luonnollista immuunipuolustusta?
Käydään läpi lyhyesti muutamia marketeista, luontaistuotekaupoista ja apteekeista saatavia reseptivapaita valmisteita. Nillä on tutkimusten mukaan yllättävän paljon vaikutusta k-tautiin.
.
D-vitamiini
D-vitamiini pitäisi olla jokaisen päivittäinen rutiini. Meneillään olevat tutkimukset on kerätty c19vitamind.com sivustolle. Niiden perusteella sen riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 81% parannuksen. Jos D-vitamiini aloitetaan vasta taudin puhkeamisen jälkeen sillä saadaan 56% parannus. Kirjoita siis kauppalistaan D-VITAMIINI.
.
Magnesium
Magnesium edistää normaalia lihasten toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa. Sillä on tärkeä rooli luuston hyvinvoinnin varmistamisessa. Elimistö tarvitsee magnesiumia toimiakseen moitteettomasti. Kirjoita siis kauppalistaan MAGNESIUM.
.
Sinkki
Sinkki on aine, jota jokaisen tulisi syödä ilman k-juttuakin. Sillä on positiivinen vaikutus verensokereihin sekä näläntunteeseen. Myös sinkistä löytyvät meneillään olevat tutkimukset c19zinc.com sivustolta. Niiden perusteella sen riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 74% parannuksen. Jos sinkki aloitetaan vasta taudin puhkeamisen jälkeen sillä voidaan saada 32% parannus. Kirjoita siis kauppalistaan SINKKI.
.
C-vitamiini
Myös C-vitamiinista löytyvät meneillään olevat tutkimukset c19vitaminc.com sivustolta. Niiden perusteella C-vitamiinin riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 43% parannuksen. Jos C-vitamiini aloitetaan vasta taudin puhkeamisen jälkeen sillä saadaan 20% parannus. C-vitamiini ei ole yhtä tehokas kuin D-vitamiini ja sinkki, mutta kirjoita kauppalistaan C-VITAMIINI.
.
Kversetiini
Yllä olevat ovat tuttuja varmasti jokaiselle. Kversetiini onkin vieraampi. Sitä saa luontaistuotekaupoista. Se on tutkimusten mukaan erittäin hyvä k-taudin torjunnassa. Tutkimukset löytyvät c19quercetin.com sivustolta. Se kannattaa ehdottomasta laittaa kauppalistalle, koska riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 79% parannuksen. Kirjoita siis kirjoita kauppalistaan KVERSETIINI.
.
Mustakumina
Mustakuminalla on pitkä historia. Egyptiläiset sanoivat sen parantavan kaiken muun, paitsi jo valmiiksi kuolleen. Myös tutkimusten mukaan sillä on 84% vaikutus varhaisessa hoidossa. Kirjoita siis kauppalistaan MUSTAKUMINA
.
NAC
NAC eli N-asetyyli-L-kysteiinin on todettu olevan hyödyllinen k-torjunnassa. Kirjoita siis kauppalistaan NAC.
.
L-arginiini
L-arginiinin sanotaan kohentavan sydänterveyttä, nopeuttavan haavojen paranemista, voimistavan vastustuskykyä, lisäävän lihasta ja vähentävän rasvaa, vahvistavan ihoa, parantavan seksuaalista toimintakykyä sekä kohentavan mielialaa. Se saa myös elimistön tuottamaan typpioksidia. Typpioksidi taas laajentaa ja rentouttaa verisuonia, parantaa verenvirtausta ja estää verihiutaleiden liimautumista toisiinsa eli tukostaipumusta. Lancet-lehden tutkimuksessa todettiin olevan hyötyä myös vakavissa k-tapauksissa. Kirjoita siis kauppalistaan L-ARGINIINI.
.
Kamomilla
Kamomillaa on käytetty luonnonlääkkeenä kautta aikojen. Siispä kirjoita kauppalistaan KAMOMILLA. Kamomilla voi aiheuttaa kohdun supistuksia, joten raskaana oleville sitä ei suositella.
.
Varsin tehokkaita ravintolisiä
Tutkimusten mukaan yllämainituilla tuotteilla voi boostata immuunipuolustusta huomattavasti. Ne kannattaa käydä hakemassa heti seuraavalla kauppareissulla.
Injektiopiikki tarjoaa ladattavan/tulostettavan pdf-tiedoston, joka sisältää tarkemmat tiedot ja aineiden määrät immuunipuolustuksen boostaamisesta.
Kauppalista vielä lyhyesti:
- D-vitamiini
- Magnesium
- C-vitamiini
- Sinkki
- Kversetiini
- NAC
- Arginiini
- Mustakumina
- Kamomilla
.
Ravintolisät ovat toimiva apu immuunipuolustuksen boostaamiseen
Kuten tutkimuksista käy ilmi, lisäravinnehyllystä löytyvillä tuotteilla on tutkimusten mukaan yllättävän paljon vaikutusta, kun niitä käytetään jo ennakkoon. Jos ihminen saa pahan k-taudin, tilanteelle ei ole juurikaan mitään tehtävissä. [paitsi hardcoremmilla biohakkerointikeinoilla, joista lisää alempana]
.
Estetään yhdessä vakavan k-taudin puhkeaminen
Lähes kaikki lääkkeet perustuvat luonnon ominaisuuksiin ja kasveissa ja yrteissä on voimaa. Hoidetaan immuunipuolustus parhaaseen mahdolliseen kuntoon, jotta tartunnan tullessa elimistöllä on parhaat aseet sitä vastaan ensilinjan puolustuksessa.
––> Tutki tästä koko artikkeli <–– Kiitos IPiikille tärkeästä työstä.
Chris Masterjohn: The Food and Supplement Guide For the C*r0n@v1rus
Käännän alle lainauksia ja tiivistyksiä ravitsemusprofessorin k-kirjan tuoreimmasta eli seitsemännestä versiosta. En kopioi tähän läheskään kaikkea, vaan poimin Chrisin ohjeista suunnilleen käytännöllisimmät, tarpeellisimmat, helpoimmat ja turvallisimmat helmet. Loput löydät Chrisin sivulta. Opas on parantunut versio versiolta, ja suunnilleen viidennen painoksen kohdalla pystyin jo allekirjoittamaan siitä suunnilleen kaiken. Oppaan ensimmäisissä versioissa Chris mm. varoitteli turhaan D-vitamiinista perustuen reduktionistiseen spekulaatioon ACE2-reseptorin potentiaalisesta herkistymisestä. Edelleenkään en pidä Masterjohnin suosittelemaa Betadine- / Povidoni-jodia niin puhtaana tuotteena että sitä kovin mieluusti käyttäisin, mutta sitäkin korkeammalle arvostan yleisesti jodin merkityksen korostamista, erityisesti limakalvojen suojaamisessa.
Protokolla
Iso kuva
Tämä itsehoitoprotokolla korostaa ravintoaineita, yrttejä ja muita luomuaineksia joiden takana on pätevää tiedettä. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että uni, lepo, terveellinen stressi, ihanat ihmiset, nautinnollinen laiffi, positiivinen mieli, merkityksellinen tekeminen, luonnon valo, raikas ilma ja iloinen liike ovat terveyden kulmakiviä, ennen mitään ihmetuotteita.
Mikä tahansa ravitsemuksellinen vaje voi vahingoittaa immuunipuolustusta. Oppaassaan Chris kertoo, miten varmistaa yleishyvä ravitsemustila, pohjaksi pikki pilleriprotokollalle.
Tärkeimmät
Niin ennaltaehkäisyyn kuin taudin parantamiseen tarvitset ainakin D-vitamiinia. Infektion iskiessä sopiva annos on jopa 10 000 IU eli 250 mikrogrammaa päivässä. [Ollin suositus: hommaa hyvin imeytyvä tuote, jossa ainakin osa D-vitamiinista on uutettu kalasta, eikä kaikki tule pelkästään lampaan villan lanoliinista kuten yleensä kaikki D3-vitamiini tulee. Moni on huomannut saavansa sellaisista tuotteista enemmän irti, esim. Carlson Solar D Gems 4000 IU, Puhdistamon D-vitamiini, Bioteekin 50-mikrogrammainen kapseli tai BlueBonnet-merkiltä sellainen versio jonka tuotetiedoista paljastuu D-vitamiinin merellinen alkuperä. Omat D-vitamiinini otan mieluiten kesällä keskipäivän auringosta, ja talvella sellaisesta ”solariumista” jossa on ns. ”vitamiinilamput”, eli riittävästi UVB-valoa D-vitamiinin tuotantoon]
Tarvitset A-vitamiinia, retinolina tai retinyylipalmitaattina, 5000 IU jos k-juttu iskee päälle. [Ollin kommentti: en käytä mitään synteettistä a-vitamiinilisää. Tämä perustuu Altti Parviaisen ja muiden ihmeparantajien opetuksiin, ja vähän tieteeseenkin. Aito A-vitamiini koostuu monista osista; luonnosta et voi saada mitään niistä irralla kokonaisuudesta. Mikään keinotekoinen A-vitamiinilisä ei ole minun kehossani tuntunut kovin hyvälle, mutta tuoreruokaa nauttineen laiduneläimen maksa tuntuu sitäkin paremmalle. Jos A-vitamiinilisän tulee kätevyyden vuoksi olla nimenomaan kapselimuodossa, suosittelen maksakapseleita.]
Tarvitset K2-vitamiiniaviite1, 200 mikrogramman annos, mieluiten sekoitus MK-4 & MK-7 muotoja. [tämän yhdistelmän saat ehkä helpoiten Taimi Immunity -tuotteesta, jossa valmiiksi paljon olennaista samassa. Iherb-tuotteiden joukosta K2-asiantuntijana tunnetuksi tulleen Masterjohnin suositus on Innovix Labs. Suomesta on vaikeaa saada K2-tuotteita, joissa olisi mukana tärkeä MK4-muoto. K2-vitamiinissa ei tarvitse tyytyä pariin sataan mikrogrammaan, muttei kannata turhaan käyttää myöskään tuhansia mikrogrammoja päivässä, koska liioittelulla voi olla biologinen hintalappu, tai vähintään rahallinen.]
Tarvitset matala-annoksisen E-vitamiinin, noin 20 IU [Ollin suositus: kannattaa olla mahdollisimman kokonainen E-vitamiini, ei pelkkä alfa-tokoferoli. Minun E-vitamiinilisänä toimii Puhdistamon Seleeni, jossa mukana sopiva määrä varsin kokonaista E-vitamiinia. En silti täysin luota siihenkään, koska en ymmärrä kyseisen raaka-aineen lopullista laatua, tuotantoa tai toimitusketjua tarpeeksi hyvin, joten turvaudun myös luomu auringonkukansiemeniin, joista pidän muutenkin, ehkä noin ruokalusikallisen verran päivässä.]
Mustakuminaöljy (black seed oil, 500mg kapseleissa)
Arginiini (jauheena tai kapseleina, noin puolentoista gramman kerta-annoksina)
[huomaatko, miten ympäri maailmaa on päädytty samansuuntaisiin suosituksiin? Paitsi virallismedikalisoituneissa piireissä]
.
Parhaat lisäykset
Sinkkiä, kuparia ja muita hivenaineita voit saada ruoasta tai ruokaperäisistä ravintolisistä, kuten Oystermax. Kuparia saa ostereiden ja hummereiden lisäksi mukavasti maksasta, spirulinasta ja shiitakesienistä. Rautalisää tarvitset vain, jos käytät voimakasta sinkkilisää, joka siis kuluttaa rautaa kehosta. [myös rautalisänä suosittelen sisäelinkapseleita, jotka eivät vie epätasapainoon vaan tukevat kaikkien näiden hivenaineiden koko aineenvaihduntaa]
Jos käytät kversetiinia, sen on paras olla ”fytosomi-muotoa”. [Suomessa olen kuullut eniten kehuja Kverilla-nimisestä kversetiinista. Myös Global Healing Center tarjoaa fytosomi-muotoisen tuotteen]
.
Perusteet
Pidä veren D-vitamiini jopa niinkin korkealla kuin välillä 125-150 nmol/l. [Ollin oma D-vitamiini oli viime mittauksessa noin 100 nmol/l, mitä pidetään korkeana]
Useimmilla tämä vaatii noin 100 mikrogramman päiväannosta, eli esimerkiksi yksi Puhdistamon D-vitamiinikapseli päivittäin.
Jotta rasvaliukoiset vitamiinit ja kalsiumaineenvaihdunta pysyvät jonkinlaisessa tasapainossa, eli ettei runsas D-vitamiinilisä aiheuta ongelmia pidemmän päälle, Chris suosittelee syömään vähintään 3000 IU päivässä A-vitamiinia [Ollin suositus: maksa- tai sisäelinkapselit, maksan syöminen toisinaan], 20 IU E-vitamiinia, sekä 200 mikrogrammaa K2-vitamiinia, mieluiten MK-4 ja MK-7 -muodot sisältävästä yhdistelmätuotteesta. [Ollin huomio: myös magnesiumlisä on tärkeää, jottei runsas D-vitamiini kuluta sitä vähiin, ja jotta D-vitamiini pääsee tehokkaasti muuttumaan aktiivisimpaan muotoonsa kalsidiolista kalsitrioliksi]
Sinkkilisääkin saatat haluta käyttää 7-15 milligrammaa päivässä – tai jopa enemmän. Sopivan kerta-annoksen sinkkiä saa kahdesta osterista, sadasta grammasta maksaa tai 150 grammasta punaista lihaa.
Kun tulee kipeäksi
Jos iskee flunssan oireita, kuumetta, lihaskipuja, kuivaa yskää tai mitä tahansa tyypillisiä k-oireita, kuten haju- tai makuaistin menetystä, kyseessä voi olla k-juttu. Ennen kuin menet edes testiin, ota heti näitä niin kauan kunnes oireet helpottavat:
● D-vitamiini: Ota peräti 100,000 IU eli 2500 mikrogrammaa ensimmäisenä päivänä, saman verran seuraavana päivänä, ja siitä eteenpäin 10 000 IU eli 250 mikrogrammaa päivässä kunnes helpottaa. [Kyllä, luit oikein: tämä tarkoittaisi siis kahtena ensimmäisenä päivänä yhteensä jopa 50 kappaletta Puhdistamon kapseleita, eli melkein koko purkki parissa päivässä! Itse en ottaisi niin paljoa kyseistä tuotetta, koska saisin aikamoisen yliannoksen kalaöljyä, ja tämän tuotteen kalaöljy maistuu ainakin joissain erissä hieman eltaantuneelle, joten isosta määrästä tulisi varmastikin aika huono olo. Älä huoli, jos et pysty tai kehtaa ottaa niin isoja määriä. Kunhan vaan tiedät, että niinkin isoa annosta voi ottaa päivän tai pari jos tarvetta on, eli viruksen kuumottaessa vitamiiniövereitä enemmän]
● A-vitamiini: Jos syöt maksaa, aitoa kalanmaksaöljyä joka sisältää luonnollista A-vitamiinia, laadukkaita kananmunan keltuaisia, ja voimakkaanvärisiä kasviksia (erityisesti vihreitä) – tai jos olet käyttänyt A-vitamiinilisää [kuten maksakapselit] – eikä sinulla ole merkkejä A-vitamiinin puutoksesta, kuten heikko hämäränäkö, silmien kuivuminen… et tarvitse ylimääräistä A-vitamiiniannosta D-vitamiinitankkauksen tueksi. Jos sen sijaan A-vitamiini ei ole valmiiksi hyvissä kantimissa, voit ottaa kahden ensimmäisen päivän aikana puolet siitä IU-määrästä mitä otat D-vitamiinia. Jos siis ottaisit jopa 100 000 IU D-vitamiinia kahden päivän ajan, sen kanssa voisi ottaa A-vitamiinia jopa 50 000 IU. [itse ajattelen, että ”mieluummin laatu kuin määrä”, mutta näköjään joskus voi ajatella myös ”mieluummin överit kuin vajarit”]
● K2- ja E-vitamiinit: jatka normaalia annostusta. Älä ainakaan jätä K2-vitamiinia kokonaan pois isolla D-vitamiiniannoksella hurjastellessa. K-vitamiinin annostuksen voi nostaa jopa yli tuhannen mikrogramman, mutta se ei ole pidemmän päälle suositeltavaa (vaikkei varsinaisesti vaarallistakaan).
● Mustakuminaöljy[1, 2]: 500 mg kerralla kaksi kertaa päivässä, tai tuotteessa lukevan ohjeen mukaan.
Lisäksi voit kokeilla kversetiinia [pakkauksen ohjeen mukaan, tai ensimmäisenä päivänä jopa tuplasti].
.
Jos ei henki kulje
Arginiiniviite2: puolitoista grammaa kerralla, kaksi kertaa päivässä, josta tulee yhteensä noin 3 grammaa päiväannokseksi. Vesilasin kanssa tyhjään mahaan tai ennen ateriaa, muttei aterian aikana eikä sen päälle.
Glutationi: Chris suosittelee perus glutationilisääviite3 2000 milligrammaa päivässä. Tai 1000-2000mg kerralla aina jos tulee hengitysvaikeuksia (maksimissaan 5000mg päivässä)
.
Tsekkaa tästä koko Chris Masterjohnin opas! E-kirjan lopusta löydät yli 150 lähdeviitettä, joista suuri osa varsin herkullisia. K-jutun hoidosta ja parantamisesta tiedetään jo tieteellisestikin vaikka mitä. Medikalisaatiokoneisto, mukaanlukien valtamedia, ei voi liikaa hiiskua voimaannuttavia vinkkejä. Chris pärjää nykyään ilman Matrix-rakenteiden hyväksyntää, koska saa elantonsa suoraan kansalta, joten hän voi puhua akateemisten kollegoiden nyrpistelystä riippumatta.
Virolainen Biohakkeri Siim Land ja tunnettu tutkija James DiNicolantonio ovat takoneet olennaisen oppaan immuunipuolustuksen fiksaamiseksi. Teos tarjoaa yli 2400 tieteellistä lähdeviitettä, jotka löydät oppaan loppupuolelta. Poimin alle malliksi niistä muutamia herkullisia, loput löydät tilaamalla kirjan. Opus on täynnä aarteita; tässä esimakua:
Mikä heikentää immuniteettia?
- Kilpirauhasen vajaatoiminta
- Krooninen stressi, mikä voi auttaa viruksia villiintymään. Jopa lapsuuden traumat saattavat vaikuttaa siihen, kuinka terveesti immuunisysteemi reagoi haasteisiin aikuisena. Stressi kuluttaa magnesiumia, josta useimmilla on pulaa. Musiikki voi auttaa, samoin nautinnollinen liike – kunhan ei ”lääkitse” stressiä vielä isommalla fyysisellä stressillä. Kannattaa olla ystäviä lähellä, luontoa ja viihtyisää tilaa. Kaikenlainen stressi[1] (fyysinen, henkinen, itsensä haastaminen) tekee vahvemmaksi, mutta annoksen noustessa se ei enää vahvistakaan niin paljoa, ja jossain kohtaa tulee raja, jossa stressin haitat kääntyvät hyötyjä suuremmiksi. Näin toimii myös auringonvalo: pieni, sopiva, nautinnollinen määrä on erittäin hyväksi, ihon punoitus on huono juttu, ja auringossa palaminen vielä pahempi. Sama pätee jopa pelkojen kohtaaminen ja riskien ottamiseen. Reppureissatessa voi nähdä vaikka päivittäin uuden kaupungin jos siltä tuntuu – ja sitten viikon päästä hoksata jäädä lukemaan kirjaa riippukeinussa, kun ei enää kiinnosta nähdä uusia maisemia hetkeen.
- Lymfanesteiden kehno kierto – eli kannattaa hyppiä, kävellä, leikkiä, vaikka seistä päällään seinää vastaen ja heittää kärrynpyöriä.
- Maksan ja muiden sisäelinten heikko toimintakunto. Ei kannata liikaa käyttää juurikaan alkoholia, teollisesti prosessoituja sokereita, ja kaikkein vähiten halpoja siemenöljyjä. Maksan kuntoa voi korjata glysiini-aminohappo[2], sekä koliini värikkään herkullisista munankeltuaisista, joita ei kannata kuumentaa pilalle.
- Heikko hormonitoiminta
- Raskasmetallien yliannos ruoasta, kosmetiikasta, ympäristöstä
- Valkosokeri ja sokerisiirapit, höttöhiilarit ja teolliset siemenöljyt[3] (kuten rapsi)
- Immuunisysteemi ja verensokerin sääntely liittyvät vahvasti toisiinsa.[4] Ideaalitilanteessa verensokeri on luontaisesti tasainen ja solut insuliiniherkkiä, jolloin haiman ei tarvitse pumpata isoja määriä insuliinia. Karkinsyönti, vehnän puputtaminen ja teolliset siemenöljyt vievät kohti insuliiniresistenssia, lisäten hapetusstressiä ja tulehdusta kehossa. Sokeri heikentää neutrofiili-syöjäsolujen kykyä syödä pöpöjä. Diabetes ja korkea verensokeri häiritsevät defensiini-nimisten antimikrobiaalisten yhdisteiden toimintaa, jolloin pöpöjä pääsee enemmän läpi limakalvoista. Sokeroidussa kehossa moni epätoivottu mikro-organismi pääsee lisääntymään nopeammin. Liika sokerin syönti voi kuluttaa kuparia, mikä voi edesauttaa entisestään maksan rasvoittumista ja insuliiniresistenssia. Kuparin vaje vähentää SOD-antioksidantin tuotantoa, mikä taas lisää hapetusstressiä ja rasvojen hapettumista kehossa.[5,6] Magnesiumin puute heikentää verensokerin sääntelyä.[7,8]
- Heikko glutationin tuotanto
- Vuotava / huonokuntoinen suolenseinämä
- Insuliiniresistenssi ja metabolinen syndrooma on k-taudin riskitekijöiden ytimessä. Sitä pahentaa:
– ylipaino
– teolliset sokerit, munkit, niksut ja naksut
– rasvan ja makean yhdistäminen. (Syön yleensä aika keto-tyylisesti eli proteiinia, rasvaa, suolaa, kasviksia..)
– liikkumattomuus, istuminen aamusta iltaan (jos ei pääse leikkimään fyysisiä leikkejä päivittäin, kannattaa pitää sokerit minimissä ja syödä aika keto-henkisesti. Liikkumattomassa elämäntyylissä höttöhiilareista on lähinnä vain haittaa)
– unettomuus
– transrasvat ja teolliset siemenöljyt. Älä ylikuumenna ruokaa, koska hyvätkin rasvat kärsivät siitä aina. Kalasäilykkeet eivät ole paras idea suurissa määrin, koska niiden pastöroinnissa käytetään voimakasta lämpötilaa, mikä jättää kalojen herkät omega-rasvat elataantuvaan tilaan. Ruoan paistamiseen kannattaa käyttää perinteisiä eläinkunnan öljyjä kuten voita, gheeta, naudanrasvaa tai sian rasvaa (terveistä lähteistä, koska väkirehulla kasvaneen, sisällä kärsineen stressieläimen rasvakudos kannattaa jättää vähemmälle ruokavaliossa). Kasvikunnan öljyistä ruoanlaittoon sopii kookosöljy, punainen palmuöljy, sekä jossain määrin laadukas oliiviöljy ja avokadoöljy. Jos kala(öljy) tai kasviöljy haisee ja maistuu eltaantuneelle, sitä ei kannata käyttää. Immuunisysteemin kannalta yksi keskeisimmistä asioista on pilaantuneiden ja huonojen rasvojen vähentäminen, vaihtamalla parempiin.
– magnesiumin puutos[14,15,16]
Magnesiumin lisäksi kaikkeen tähän auttaa, eli ikäänkuin valkosokerin vastavaikuttajana toimii, mm. kurkuma, kaneli, kversetiini, valkosipuli, hyvä omega3-lisä kuten Zinzino Balance oil, sekä monet fytoravinteet, polyfenolit[17] ja karotenoidit eli vahvoista kasveista kuten marjoista, mausteista, yrteistä, vihreistä ja spirulinasta alkunsa saavat väri- ja aromiaineet. Sekä ennen kaikkea lihaksia kasvattava salitreeni. Jos sinulla ei ole Balanstri– tai Balance öljyä, voit ottaa ruokalusikallisen tai puolikkaan hyvää omegaöljyä kuten Eskimo Pure, ja sen kanssa ruokalusikallisen tai kaksi voimakkainta antioksidanttirikasta oliiviöljyä, mitä löydät. Jälleen, nykyruokavaliossa vähäinen glysiini-aminohappo voi olla hyödyllinen metabolisen syndrooman kääntämisessä voitoksi.[18]
- Ravinnepuutokset. Vajeet ovat yleisiä A-vitamiinista (koska emme syö enää maksaa), D-vitamiinista, K2-vitamiinista, magnesiumista (koska emme enää saa sitä juurikaan juomavedestä[19], ja kemikaaliviljely on köyhdyttänyt viljelymaiden magnesiumtasot), koliinista (laadukkaat munankeltuaiset ja maksa, ilman kovaa käristämistä), omega-kolmosista sekä sinkistä.
Mikä vahvistaa vastustuskykyä?
- Kilpirauhashormonit
- Lymfanesteen / kehon nesteiden liike
- Mikroravinteet, eli pääasiassa vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet. Erityisesti vitamiinit D[20,21,22,23,24,25,26,27,28,29], A, K2 ja B-vitamiinit (ja C tietyin varauksin) sekä magnesium, seleeni, sinkki[30,31,32], kupari, jodi. Tämä ei tarkoita, että näitä kaikkia kannattaisi ottaa purkista, ainakaan kehnosta tai keskinkertaisesta sellaisesta. Turvaudun laadukkaisiin ravintolisiin ainakin magnesiumin, B-vitamiinien, K2-vitamiinin ja joskus sinkin ja seleenin kohdalla. Mikroravinteiden merkityksestä k-taudin kohdalla ymmärretään jatkuvasti lisää.[33,34] Mistä tunnistaa laadukkaan ravintolisän? Ennen se oli vaikeaa ja vaati jopa vuosien opiskelua ja testailua. Nykyään laadun löytäminen on helppoa: mene terveyskauppaan, ja osta melkein mitä vaan. Marketissa hyvää laatua tarjoaa Puhdistamo. Muut Puhdistamon tuotteet ovat osittain vähän heikkoja, kuten patukat ja kombuchat, mutta Puhdistamon ravintolisät eli ennen kaikkea kapselituotteet ovat edelleen hyviä kautta linjan (paitsi Puhdistamon entsyymeistä menee monilla maha sekaisin ja niissä on outo sivumaku).
- Liike (tosin liian kova treeni ilman riittävää lepoa voi sairastuttaa)
- Sauna (sen verran kuin tuntuu hyvälle)
- Glutationi ja sen raaka-aineet. Glutationi on kehon oma tärkein antioksidantti; sitä tuotetaan maksassa. Glutationi on keskeinen immuunijärjestelmän toiminnassa ”tulipalojen sammuttajana” ja myös esimerkiksi raskasmetallien putsaamisessa kehosta. Glutationia käytetään DNA:n korjaamiseen, proteiinien rakentamiseen ja entsyymien aktivointiin – eli suunnilleen kaikkeen mitä kehossa tapahtuu. Glutationin tuotantoa voi avittaa kenties n-asetyylikysteiinilla, glysiini-aminohapolla, jota saa ihan mukavasti kollageenista, parsakaaliniduilla, sipuleilla, magnesiumilla ja seleenilla. C-vitamiini saattaa auttaa glutationin tuotantoa. Glutationia vähentää ympäristömyrkyt, univaje, alkoholismi, huono liikastressi, tulehdusta aiheuttavat teollisuusruoat ja ravintoainevajeet. Tosibiohakkerit hoitavat k-jutun pahemmatkin muodot paljolti nimenomaan glutationilla, kunhan on tuote tai käyttötapa, joka todella imeytyy ja vaikuttaa.[35]
- Terve energiantuotanto soluissa. Lihasten kasvattaminen stimuloi uusien mitokondrioiden kasvua, ja magnesium auttaa aktivoimaan ATP:ta (adenosiinitrifosfaatti), joka on keskeisin solujen energiantuotannossa. Yliprosessoidut höttöhiilarit kuten karkit, pastat ja perus leivät päin vastoin kuluttavat ATP-varastoja.[36]
- Aito suola ja hyvä nesteytys. Suola on tärkeää mahahapon tuotannolle, jotta ruoka sulaa, ja onhan mahahappo itsessäänkin osa immuunipuolustusta. Neutrofiili-tappajasolut erittävät hypokloriittia, jolla ne tappavat taudinaiheuttajia; myös sen tuotanto vaatii suolaa. Suolaa tarvitaan tauriinikloramiinin tuotantoon, joka rauhoittaa monien k-tautiin kuolleiden potilaiden kohtaloksi koitunutta sytokiinimyrskyä. Suolavettä voi käyttää kurlaamiseen ja nenäkannuhuuhteluun. Suolahuoneissa hengittely tekee monenlaista hyvää keuhkoille.
- Autofagia.[37,38] Solujen on hyvä päästä välillä syömään pois turhia, huonosti toimivia, vanhoja ja viallisia osia ja rakentamaan niistäkin uusia. Tässä puhdistus- ja uusimisprosessissa taudinaiheuttajat saavat kyytiä, DNA korjaantuu ja tulehdus vähenee. Autofagia käynnistyy ja voimistuu paastotessa pitkään, mutta sitä buustaa myös treeni, kylmä, kuuma, ketoruokavalio (rasvan syöminen hiilihydraattien sijaan), ja kaikki mikä saa lymfanesteet virtaamaan, kuten trampoliini, kaikenlainen leikkiminen, tuliset ruoat ja aktiivihiili.
- Kollageeni & glysiini
Terveen immuunipuolustuksen ruokavalio
Immuunisysteemin terveydelle on tärkeää, että aineenvaihdunta toimii, ja se näkyy sopusuhtaisessa elopainossa.
Viralliset ruokasuositukset suosittelevat syömään runsaasti eltaantunutta omega6-rasvaa sisältäviä ultraprosessoituja siemenöljyjä. Parempi idea on syödä mahdollisimman vähän herkästi hapettuvaa omega6-rasvaa. Siemenet kannattaa syödä siemeninä, ei siemenöljyinä. Kokonaisissa ruoka-aineissa on paremmin tallella herkkiä rasvoja suojaavat antioksidantit.
D-vitamiini ja K2-vitamiini toimivat synergiassa ja tarvitsevat toisiaan.[39] Liiallinen D-vitamiini suhteessa K2-vitamiiniin voi lisätä epätoivottua kudosten kalkkeutumista.[40] K2-vitamiinin vaje on yhteydessä ikävämpiin tautimuotoihin k-taudin iskiessä. K2-vitamiini vähentää keuhkojen toiminnalle keskeisen elastaanikudoksen kalkkeutumista, mikä helpottaa vakavaakin tautimuotoa. K- ja D-vitamiinien vaje ovat molemmat yhteydessä tulehdusta aiheuttavien sytokiinien kohonneisiin tasoihin.
D-vitamiinia voi saada tarpeeksi villikalasta[41], mutta paras lähde on aurinko paljaalle iholle. Rasvaliukoisia vitamiineja (A, D, E, K) voi saada riittävästi rikkaasta ruokavaliosta, joka sisältää sisäelimiä, villiötököitä ja vihreää ruohoa nauttineiden kanojen munankeltuaisia[42], hapatteita kuten hapankaalia ja pitkään kypsytettyjä juustoja, parhaassa tapauksessa jopa kalan mätiä.
Magnesium on elintärkeää kaikille kehon prosesseille, myös immuunisysteemille.[43,44] Magnesiumin vaje, kuten D- ja K2-vitamiinienkin vaje, johtaa tulehdusta lisäävien sytokiinien kohoamiseen[45], ja vähentää CD8+ T-soluja. (molemmat huonoja uutisia, etenkin mitä tulee k-juttuun). Magnesiumin vaje lisää tulehdusta aktivoimalla makrofageja, neutrofiileja ja endoteelisoluja. Magnesiumin vaje nopeuttaa kateenkorvan surkastumista lisäämällä solukuolemaa ja hapetusstressiä.[46] Magnesiumia tarvitaan D-vitamiinin aktivoimiseen[47,48,49] ja kuljettamiseen ympäri kehoa.
Seleeni on ehdoton hormonien tuotannolle ja kehon sisäisyntyiselle antioksidanttisuojaukselle ja -tasapainolle. Sopiva päiväannos on 50-200 mikrogrammaa; 400 mikrogrammaa päivässä menee ehkä toksisen puolelle ainakin pidemmän päälle. Seleenin puute auttaa monia viruksia villiintymään.[50,51]
A-vitamiini tarkoittaa kokonaista joukkoa rasvaliukoisia ravintoaineita. A-vitamiiniin kuuluu ainakin retonoli, retinali, retinoidi sekä epäaktiiviset muodot eli karoteenit kuten beta-karoteeni, alfa-karoteeni ja beta-kryptoksantiini. A-vitamiini on ehdottoman tärkeä terveelle fyysiselle kasvulle ja erityisesti immuunijärjestelmän toiminnalle. Jo sadan vuoden ajan on tiedetty A-vitamiinin vähentävän tulehdusta ja kötistävän taudinaiheuttajia.[52,53] A-vitamiinissakin tasapaino D-vitamiinin kanssa on tärkeää.[54] Jos A-vitamiinia on liikaa suhteessa D-vitamiiniin, voi liiallinen A-vitamiini jopa pahentaa esimerkiksi hengitystieinfektioita. Rasvaliukoiset vitamiinit eli ennen kaikkea K2, D ja A kannattaa kelata niin, että:
– K2 on perustavanlaatuisin, se kannattaa olla kunnossa, eikä siitä hirmuista haittaa tule yliannoksillakaan.
– D-vitamiinia kannattaa olla kunnolla, muttei mielellään liikaa K2-vitamiiniin nähden
– A-vitamiinia kannattaa olla jonkin verran balansoimassa, muttei liikaa D-vitamiiniin nähden. Jos otat hirmu annosta D-vitamiinia, voit vähentää sen toksisuutta lisäämällä A-vitamiinia. Ja sama toisin päin: D-vitamiini vähentää A-vitamiiniövereiden haitallisuutta. Se ainakin on varmaa, että huipputerveet luonnon kansat ovat saaneet kaikkia näitä rasvaliukoisia vitamiineja ruoastaan monta kertaa – joiltain osin ehkä jopa kymmenen kertaa – nykyistä normia enemmän.
Näitä rasvaliukoisia vitamiineja ei tarvitse saada joka päivä. Yhdellä aterialla voit saada tarpeeksi A-vitamiinia jopa viikoiksi. Parhaita A-vitamiinin lähteitä ovat maksa, kalan maksa, laadukkaat eli voimakkaan väriset ja raakanakin herkulliset kananmunan keltuaiset ja kala (ehkä erityisesti lohi). Maksa on A-vitamiinin lähteistä ylivoimainen. Jos syöt toisinaan lihaa ja joskus jopa sisäelimiä ja muniakin, et tarvitse A-vitamiinilisää.
Riittävä B-vitamiinien saanti tukee immuunisysteemin tervettä toimintaa monin tavoin.[55,56,57,58,59,60,61]
Suurin osa arvokkaista ravintoaineista kannattaa saada hyvästä ruoasta. Ruoan prosessointi voi olla tervettä ja perinteistä, kuten kylmäpuristettu oliiviöljy, pastöroimaton pitkään kypsytetty juusto tai luomu hapankaali. Suurin osa ruokateollisuuden prosessoimasta ruoasta on prosessoitu pilalle, ja siihen on lisätty poistettujen ravintoaineiden tilalle sokeria, halpoja siemenöljyjä, transrasvoja ja myrkkyhomeita kiusaamalla tuotettuja lisäainekemikaaleja.
Laadukas valkosipuli voi tappaa viruksia suoraan. Kunhan sitä ei ylikuumenna; vähän voi lämmittää. Aika hyvä omatekoinen viruslääke on hommata kauppahallista, pientilalta, puutarhasta, biodynaamiselta tilalta tai maalaispuodista tehokasta valkosipulia, ja nauttia voimakasaromisen pientilahunajan kanssa sitä niin paljon kuin kerralla pystyy, hyvin pureksien ja hengitellen, jotta valkosipulin ainesosat pääsevät altistumaan hapelle ennen nielemistä. Hyvien valkosipulien kilohinta on yleensä 20-50 euron välissä.
Muutkin tuoreyrtit ovat tehokkaita, kuten timjami, rosmariini, voikukka[62] (myös juuri) ja muut villiyrtit, oregano[63], sitruunaruoho, luomu inkivääri, luomu tuorechili..[64] Yrteistä saa eniten irti, kun käyttää niitä reilusti osana lämmintä ja rasvaista keittoa, kuten kanakeittoa, joka valmistetaan nahkoineen kaikkineen, mieluiten luomukanasta tai muuten markettilaatua terveemmästä linnusta. Kannattaa käyttää niin paljon sitruunaa, kuten Foodin sitruunamehua, ettei keittoa tarvitse missään vaiheessa kuumentaa edes kiehumispisteeseen asti, kun happamuus hoitaa osan kypsytyksestä. Tämä on erityisen tärkeää kalakeittoa valmistaessa, jotta kalan herkät rasvat pysyvät ehjempinä.
Aktiivihiili puhdistaa kehosta pois taudinaiheuttajia ja toksiineja. Toimii parhaitan juuri ennen nukkumaan menoa tyhjään mahaan reilunkokoisen vesilasin tai iltateen kanssa. Suomesta ei yleensä saa puhdasta aktiivihiiltä kätevissä kapseleissa, joten sen joutuu tilaamaan ulkomailta. Pur-kaupasta saa sentään hyvää jauhetta – oho, ja näköjään Fitnesstukusta saakin nykyään myös kelpo kapseleita! Aktiivihiili toimii myös Oil Pulling –purskutuksen tehostamiseen. Yöksi tyhjään mahaan otettuna aktiivihiilikapseli saattaa parantaa unta, koska sisäelinten puhdistustaakka vähenee ja nekin saavat paremmin levätä.
Pahimpia immuunisysteemin pilaajia
- Eltaantuneet rasvat kuten rapsi, margariini ja auringonkukkaöljy ovat erittäin tulehduksellisia ja suistuttavat sekä immuunisysteemin että koko aineenvaihduntakoneiston raiteiltaan. Melkein kaikessa teollisuus- ja ravintolaruoassa on käytetty näitä halpoja tulehdusöljyjä. Silti on hyvä muistaa, ettei parempiakaan rasvoja, tai rasvaa sisältäviä raaka-aineita, kannata kuumentaa koskaan kovin kovasti.
- Viljat, etenkin vehnä. Viljat kannattaa päivittää parempiin, kuten luomu spelttiin, mutta eipä niistä silti mitään kovin olennaista saa. Perinteiset hapanjuurileivät olivat parempia, mutta nykyään lähes kaikki viljatuotteet ovat täynnä ongelmia. Katso lisää SuSu-videolta:
- Yliprosessoidut höttöhiilarit, karkit, siirapit, sipsit, ranskalaiset, simut, niksut ja naksut. Toki tietty määrä voi olla ok, ja jos treenaa paljon, voi voida varsin hyvin isommallakin määrällä ravinneköyhiä yliprosessoituja höttöhiilarinaksuja, kunhan saa vitamiinit ja muut mikroravinteet jostain. Useimmille olisi suositeltavaa vähentää teollisesti prosessoituja hiilihydraatteja ja lisättyjä sokereita ruokavaliossa. Ei aamiaisella tarvitse syödä weetabixia saati sokerimuroja. Useimmille tulee parempi olo, kun nauttii pientilan kanamunia, sopivan pehmeitä avokadoja, suolaa, hyvää oliiviöljyä, vaikkapa lohisalaatin muodossa… rasvaa, proteiinia, suolaa ja vihreitä mieluummin kuin verensokerivuoristorataa ja insuliini-iskua maidon, sokerin ja viljan myötä.
Koko metabolia menee pikkuhiljaa pieleen, kun aloittaa aamun sokerilla (korkea glykeeminen indeksi), nykyvehnällä (vielä korkeampi verensokeripiikki) ja maidolla tai jugurtilla (vielä korkeampi insuliini-indeksi). Näin useimmissa suomalaisissa perheissä tehdään. Kun mitä tahansa stimuloidaan luonnottoman rajusti päivästä toiseen, se johtaa vähintäänkin solureseptorien turtumiseen ja vähenemiseen. Voidaan sanoa, että soluista tulee ”insuliiniresistenttejä”, eli tarvitaan aina vaan isompia insuliiniannoksia verensokerin tasapainottamiseen. Jatkuvasti kohoavat insuliinitasot johtavat kohoavaan tulehduksellisuuteen, ja nuorentaville hormoneille kuten testosteronille, progesteronille ja DHEA:lle jää vähemmän tilaa. Vuosi vuodelta pahenevan ruokariippuvuuden ja sokeriviljakoukun sijaan suosittelen etenemään kohti vähemmän makeaa ja aidompia aromeita & monipuolisia makuja sisältävää ruokaa, joka tekee soluista ajan kanssa insuliiniherkempiä. Jos tarvitset sitten vaikka salitreenin jälkeen hetkellistä insuliinibuustia lihaskasvun moottoriksi, puolikas banaanikin riittää siihen, kun solut ovat tarpeeksi herkkiä insuliinille. Toki kaikenlaisia hiilihydraatteja saa ja useimpien kohdalla kannattaa syödä ainakin iltaa kohden jos treenaa paljon. Totuus on kuitenkin, että useimpien kohdalla menneiden aikojen fyysinen työ on jo aikaa sitten vaihtunut tietotyöhön. Läppäriä näpytellessä toimii pää paremmin, kun pitää solut insuliiniherkkinä ja elimistöä vanhentavan krooniset tulehdusmarkkerit minimissä.
Nokkelimmat jo ymmärtävät, ettei lääketeollisen kompleksin kehittyminen ei tarkoita kansanterveyden paranemista, vaan teollisuuden paisumista ja vallan keskittymistä Rockefellereille. Myöskään ruoka ei ole ruokateollisuuden olemassaolon aikana kehittynyt juurikaan laadullisesti, vaan ”kehityksen” tarkoitus on ollut pääasiassa teollisuuden lihottaminen. Mitä tarkoittaa teollisuuden etu ruokakulttuurin kehittymisessä? Teollisuus voi sitä pulskeammin, mitä isommaksi kansalaisen maha kasvaa. Lihavilla on moninkertainen riski saada k-jutun vakava tautimuoto, ja ruokatoellisuuden lisäksi he ruokkivat lääketeollisuutta herkullisesti.
Ruoan addiktiivisuus on teollisuuden etu. Siksi nykyvehnässä on niin paljon esimerkiksi amylopektiini A -nimistä tärkkelystä joka heiluttaa verensokeria valkosokeriakin voimakkaammin. Mitä tyhjempää ravinto on, sitä enemmän sitä tekee mieli, kun ei koskaan tule kunnolla kylläiseksi. Mitä sokerisempaa ruoka on, sen enempi sitä syö. Mitä pahemmin koko aineenvaihduntakoneisto tuhotaan teollisilla siemenöljyillä, sitä kroonisemmasta energiavajeesta kansa kärsii, ja sitten lääkitsee itseään karkkipatukalla tunnin välein, kunhan muistaa ottaa päivittäiset reseptilääkkeet aamuin illoin.
Vastakohta nykypäivän normidystopialle on se tila, missä huomaat nauttivasi laajasta makujen ja aromien kirjosta, eikä kaiken tarvitse maistua voimakkaalle valkosokerille ja teräville keinoaromeille.
- Teollisesti prosessoidut lihatuotteet. Makkarat ja muut lihajalosteet ovat täynnä tulehdusta lisääviä täyte- ja lisäaineita. Kala on teoriassa terveellinen, mutta nykyään ongelmallinen. Isot kalat ravintoketjun huipulla ovat liian täynnä elohopeaa, dioksiineja, PCB-yhdisteitä ja muita ympäritömyrkkyjä. Pienemmät kalat ovat parempi idea. Kasvatetuille kaloille syötetään suurimmilta osin aivan kauheaa ravintoa, jota kalan ei todellakaan tulisi syödä, kuten ultraeltaantuneita siemenöljyjä, tehotuotettuja viljoja ja roundup-myrkytettyä GMO-soijaa. Itse syön jonkin verran kasvatettua lohta tai luomulohta, koska tykkään sen mausta salaatissa. Nykyään Lidlista saa hyvää melko tuoretta makrillia jääkaapista. Älä anna sen pilaantua huoneenlämmössä, vaan säilytä mahdollisimman kylmässä ja käytä koko paketti kerralla sen jälkeen kun avaat sen.
Kuinka pitää vastustuskyky tikissä läpi elämän?
Iän myötä T-solujen tuotanto tyypillisesti heikkenee, ja NK-solujen tehot vähenevät. Vanhentuessaan soluista tulee turhia ja tulehduksellisia ”zombisoluja”. Jos haluaa saada pahan k-flunssan, kannattaa antaa insuliiniresistenssin ja liiallisen insuliinin rakentaa huonoa höttökudosta, joka on täynnä tulehdusta lisääviä zombisoluja, jotka vanhentavat soluja ympärillään.
Autofagia tulee apuun. Siinä keho uudistaa itseään ”syömällä” ja puhdistamalla vanhoja soluja ja soluelimiä. Parhaiten autofagiaan pääsee pätkäpaastolla etenkin pitkällä paastolla. On hyvä totuttautua ketoruokavalion tyyppiseen syömistapaan, jotta siihen on helppo palata aika ajoin, kun keho osaa jo pärjätä ilman sokeriasafkoja. Aamulenkki tyhjällä mahalla voi auttaa autofagiaa, ja liikunta ylipäänsä. D-vitamiinista ja magnesiumista voi olla apua tässäkin.
Mitä eläimet tekevät tullessaan kipeäksi? Lakkaavat syömästä. Sama pätee luonnollisesti ihmisiin. Kasvaako ruokahalu kuumeen iskiessä, vai väheneekö se? Ruokahalu yleensä vähenee, kunnes tilanne on hoidettu. Kipeänä ei kuitenkaan kannata mitään extremeä hurjastella. Lähes kaikenlaisista ravinteista ja rasitteista on hyötyä sopivissa määrin ja haittaa täysin övereissä määrin. Jos tauti itsessään on jo rasite keholle, ei kannata heittää bensaa liekkeihin ennätyspaastolla, vaan mieluummin tarjota keholle mahdollisimman hyvät ja helpot olot ja tarvittavat ravintoaineet haasteen voittamiseen. Sokeria kannattaa välttää aina jos on jotenkin kipeänä, ja suosia mieluummin mausteita[65,66], yrttejä, vahvoja makuja, suolaa, hapanta, kosteaa ja lämmintä. Huonointa sairastamisruokaa olisi karkit, keinorasvat, riksut ja raksut. Perinteisesti nuhat on parannettu mausteisella, rasvaisella, suolaisella ja happamalla kanakeitolla. Perinteisesti kanat olivat terveempiä kuin ne tehomutantit mitä marketissa pääosin myydään. Helpoin tapa löytää hyvää kanaa on ostaa vähän isommasta ruokakaupasta luomukanaa; ainakin pakkasesta pitäisi löytyä kokonainen luomukana, jonka voi suoraan laittaa kattilaan veden, sitruunan, curryn ja mausteiden kanssa. Suolaa ja sipulia voi lisätä myöhemmin, samoin porkkanaa ja kotimaista tai luomua varsiselleria. Tulee ihan käsittämättömän hyvää! Hyvä kana, runsas sitruuna, sipuli ja suola. Vettä sen verran, että kana juuri ja juuri peittyy. Aluksi voit käyttää kovempaa lämpötilaa jotta vesi ja kana vähän lämpeää, mutta muuten suosittelen pitämään keittoa kannen alla pienimmällä teholla mitä hellalta löytyy. Kun sitruunaa, suolaa ja mausteita on tarpeeksi, keitto säilyy kattilassa hellalla niin kauan kuin siitä riittää syömistä, eli joissain tapauksissa jopa useita päiviä. Lihat pehmeävät ensin pinnalta. Myöhemmin voit syödä jopa luiden päitä: niistäkin saa paljon tärkeää, mitä lihasta ei saa.
Mitä ravitsevammin syö, sitä paremmin parantuu ja pysyy terveenä. Tiheässä ruoassa on enemmän aitoja makuja, aromeja, väriä, vitamiineja, hivenaineita ja vaikka mitä hyvää jokaista suupalaa kohden. Kehoa ei kannata täyttää laimealla makealla ja kuumottavilla keinoaromiaineilla kuten Suomessa on tapana, vaan ryhtyä metsästämään aitoja makuja.
Viitteet
[1] Nigella sativa for the treatment of COVID-19: An open-label randomized controlled clinical trial (vuodelta 2021)
[2] Clinical Trial of Black Seeds Against C0V1D-I9 in Kirkuk City (2021)
[3] Heated vegetable oils and cardiovascular disease risk factors (2014)
[5] Copper deficiency may be a leading cause of ischaemic heart disease (2019)
[7] Magnesium in Man: Implications for Health and Disease (2015)
[8] Dietary Magnesium and Cardiovascular Disease: A Review with Emphasis in Epidemiological Studies (2018)
[9] The weight of obesity on the human immune response to vaccination (2015)
[10] The inflammation highway: metabolism accelerates inflammatory traffic in obesity (2012)
[11] Obesity is associated with impaired immune response to influenza vaccination in humans
[12] Increased risk of influenza among vaccinated adults who are obese
[13] Obesity and metabolic syndrome are risk factors for severe influenza, C0V1D-I9
[16] Effect of magnesium supplementation on insulin resistance in humans: A systematic review
[17] The Reciprocal Interactions between Polyphenols and Gut Microbiota and Effects on Bioaccessibility
[19] Calcium and Magnesium in Drinking-water, Public Health Significance (WHO)
[20] Induction of cathelicidin in normal and CF bronchial epithelial cells by 1,25-dihydroxyvitamin D(3)
[21] Cutting edge: 1,25-dihydroxyvitamin D3 is a direct inducer of antimicrobial peptide gene expression
[22] S@RS-C0V-2 positivity rates associated with circulating 25-hydroxyvitamin D levels
[23] Vitamin D supplementation for prevention of mortality in adults
[28] Applications of vitamin D in sepsis prevention
[29] Vitamin D and the Immune System
[31] Low zinc status: a new risk factor for pneumonia in the elderly?
[32] Zinc in Human Health: Effect of Zinc on Immune Cells
[33] C0V1D-I9: is there a role for immunonutrition, particularly in the over 65s?
[34] A Review of Micronutrients and the Immune System–Working in Harmony to Reduce the Risk of Infection
[36] Added sugars drive nutrient and energy deficit in obesity: a new paradigm
[37] Autophagy as an immune defense mechanism
[38] Autophagy, immunity, and microbial adaptations
[39] Vitamin D toxicity redefined: vitamin K and the molecular mechanism
[42] Free-range farming: a natural alternative to produce vitamin D-enriched eggs
[43] Magnesium in Man: Implications for Health and Disease
[44] Possible roles of magnesium on the immune system
[45] Magnesium-deficiency elevates circulating levels of inflammatory cytokines and endothelin
[47] Role of Magnesium in Vitamin D Activation and Function
[48] Low serum concentrations of 1,25-dihydroxyvitamin D in human magnesium deficiency
[50] Host nutritional selenium status as a driving force for influenza virus mutations
[52] Vitamin A Regulation of Viral Growth
[53] Vitamin A, infection, and immune function
[54] Role of Fat-Soluble Vitamins A and D in the Pathogenesis of Influenza: A New Perspective
[55] Vitamin B1, B2, B3, B5, and B6 and the Immune System
[56] Role of the B vitamins in the immune response
[57] The effects of vitamin B on the immune/cytokine network and their involvement in depression
[58] Pyridoxal 5′-phosphate to mitigate immune dysregulation and coagulopathy in COVID-19
[59] The Many Faces of Cobalamin (Vitamin B 12) Deficiency
[60] Can vitamin B12 be an adjuvant to COVID-19 treatment?
[62] Anti-influenza virus effect of aqueous extracts from dandelion
[63] Oregano Essential Oil as an Antimicrobial and Antioxidant Additive in Food Products
[65] Antibacterial and Antifungal Activities of Spices
[66] Antimicrobial Activities of Clove and Thyme Extracts
Piikkiproteiini
Mikä siihen auttaa? Sekä k-taudin että k-piikkien haitoilta suojautuminen liittyy paljolti piikkiproteiiniin. Jokainen joka tapauksessa altistuu tässä ajassa tälle uudenlaiselle piikkiproteiinille, jos ei muuten niin ainakin hengaamalla piikitettyjen seurassa. Pahinta on laittaa oma keho tuottamaan sitä ottamalla k-piikki, mutta piikittömätkin voivat saada ainakin kuukautishäiriöitä ja päänsärkyjä piikitettyjen seurassa, sekä joissain tapauksissa esimerkiksi selittämättömiä mustelmia raajoihin. Kaikkien näiden voi olettaa johtuvan jos ei muusta niin ainakin piikkiproteiinin aikaansaamista verihyytymistä.
Olit sitten piikitön, piikitetty, altistunut k-taudille tai muuten vaan elävä ihminen nykyajassa, näistä ohjeista voi olla iloa.
Koska sosiaalista ympäristöämme saastuttava piikkiproteiini saa aikaan verihyytymiä, kannattaa olla tietoinen asioista, jotka tekevät verestä virtaavampaa. En ehkä sentään lähtisi popsimaan aspiriinia huvikseen, mutta laadukas omega-lisä voi olla paikallaan. Vettä kannattaa juoda, ja mitä laadukkaampaa, sitä paremmin nesteet virtaa. Lähdevesi, mehustus, maadoitus, auringonvalo, tuleen tuijottelu ja punavalo voivat olla oivia ideoita tässä ajassa.
Piikkiproteiinin leviämistä ei mikään maski estä; se on virustakin pienempi. Itsekin olen välillä kokenut omituita pistosta rinnassa vietettyäni päivän piikitettyjen ilmoilla. Koska tältä Faucin, Daszakin, Barrickin ja kumppaneiden kehittämältä bioaseelta ei voi täysin välttyä, koen saaneeni jonkin asteista apua suonia laajentavista biohackeista kuten niasiini (B3-vitamiini, noin 100 milligrammaa), ginkgo biloba, cayenne ja arginiini.
Maailmalla hehkutetaan kuusen ja männyn neulasia, fenkolinsiemeniä, tähtianista, voikukkaa ja sitruunankuorta:
Suomessa Kalevi Korento on kertonut, että olennaisin ainesosa näissä saattaakin olla toluidiini. Sen kemiallinen kaava on C14 H16 N2, ja Kalevi kertoo sen tuhoavan suoraan piikkiproteiinia. Suramiini on Kalevin mukaan kyllä kemiallisesti toimivaa tähän tarkoitukseen, mutta liian tiukkaa ihmisille riittävissä määrin. Kalevi suosittelee vanhaa suomalaista teereseptiä, jossa kuumaan veteen sekoitetaan sekä kuusen että männyn neulasia. Neulasten tai kerkkien tulee olla vihreitä, ei ruskeita eikä harmaita. Yrttien sisältämiä potentiaalisia taika-aineita saattavat tämänhetkisten arvauksien perusteella olla siis ainakin toluidiini, suramiini, shikimic acid (sikimihappo?) ja kiniini. Sekä tietenkin Suomesta sensuroitu i…mektiini.
Hardcore-osasto
Vahva suositus fulvohapolle. Tuotteen nimi on ”Hymato Huminicum”. Se auttaa monen muun hyvän lisäksi ikävien asioiden poistumisessa ja vaurioiden korjaamisessa solutasolla.
Ruokasoodasta ja savesta saattaa olla iloa. Minun ruokasoodan lähteenä toimi ennen Puhdistamon maustamaton ellujauhe, johon lisättiin varta vasten juurikin ruokasoodaa ja muutenkin bikarbonaatteja. Nyttemmin ovat näemmä taas vähentäneet niitä, joten voisin lisätä johonkin juomapulloon ehkä neljäsosa-teelusikallisen ruokasoodaa päivittäin. (Paitsi että hiljattain ilmestyi uusi Ketokamu Ellu-maku, jossa bikarbonaattia on taas riittävästi.) Savea minulla on nytkin mukana juomapullossa täällä kirjastolla kirjoitellessani. Paratiisikaupan paketissa on saven lisäksi mukana oikeanlainen bikarbonaattijauhe; saatan ottaa sen käyttöön seuraavaksi.
Marjo Urbanski kertoo paljon olennaista piikkiproteiinilta suojautumiseen tässä Yazkan haastattelussa:
Bitchute-alustasta löytyy katsomisen arvoinen sensuroitu keskustelu, jossa lääkäri Mikael Kivivuori haastattelee Marjoa suunnilleen samasta aiheesta.
Jos Marjon jutut resonoi, tsekkaa tästä Marjon ”kauppalista” eli lyhyt yhteenveto videoillakin mainituista keinoista piikkiproteiinin ja k-piikkien haitoilta suojautumiseen.
Dr. Lee Merritt suosittelee piikitettyjen erittämältä myrkyltä suojautumiseen NAC (n-asetyylikysteiinia) sekä metyyliryhmien lähteitä kuten trimetyyliglysiini tai dimetyyliglysiini. Trimetyyliglysiini on toiselta nimeltään betaiini, ja sitä saa mukavasti ainakin gojimarjasta, parsakaalista, pinaatista ja punajuuresta. Koliini saatta olla vieläkin parempi metyyliryhmien lähde, ja sitä saa mahtavasti maksasta ja kananmunan keltuaisista – kumpaakaan ei kannata käristellä liikaa, ja molemmissa laatu on tärkeää. Metyyliryhmien lähteenä MSM on yksi suosikeistani. Kun ajattelet mitä tahansa myrkkjen poistumisen tehostumista, muista MSM osana reseptiä. Sopiva päivittäinen MSM-annos on aluksi ehkä tasainen teelusikka, mutta lopulta saa mennä kokonainen ruokalusikallinenkin, kun keho tottuu voimakkaasti puhdistavaan aineeseen. Metylaatiobuusteireista puhuttaessa on hyvä mainita kerran glysiini-aminohappo sellaisenaankin, sekä kreatiini, metyylikobalamiini-muotoinen B12-vitamiini, metyylifolaatti-muotoinen B9-vitamiini, P5P-niminen B6-vitamiini sekä rikkipitoiset kasvit kuten ”ristikukkaiset” eli kaalikasvit kuten parsakaali, sipulit[viite] – sekä jälleen myös magnesium ja D-vitamiini, joita ilman juuri mikään ei toimi kunnolla.
Moni on kehunut k-jutun ja piikkivaurioiden hoidossa glutationia. Glutationi ei kuitenkaan sellaisenaan imeydy kovin hyvin kehoon vaan ehtii enimmäkseen hajoilla ennen aikojaan. Siksikin moni käyttää NAC-lisää, koska se voi auttaa kehoa valmistamaan glutationia. Glutationin valmistuksessa voi olla hyötyä rikkipitoisista kasviksista kuten sipuleista, kaaleista ja erityisesti hapankaalista, sekä seleenista. Magnesium on aina suositeltavaa, koska sen puute kuluttaa glutationia.
Helppo ”kotitekoinen” glutationibuusteri on 300mg NAC, suunnilleen saman verran C-vitamiinia, sekä 50 (korkeintaan 100) mikrogrammaa seleeniä. Mukaan voi ottaa myös maarianohdaketta maksan tukipaketin täydentämiseksi. Mikään tällainen ei kuitenkaan saata riittää, jos puhutaan ihan akuutista ja rajusta tilanteesta. Kun tarvitaan ”kättä pidempää”, maailmalla moni turvautuu suonensisäiseen glutationilisään. Suomessa sellaisten saatavuus on olematon, joten tehokkainta täällä on ns. ”liposomaalinen glutationi”. Niitäkään ei ole paljoa saatavilla, mutta nettikaupoista voi tilata, ja NaturaZonen jääkaapista saattaa löytyä:
Glutationi on turvallinen, muttei sitä huvikseen kannata tankata, koska erinomaisesti imeytyvät tuotteet maksavat melkoisesti, ja minkä tahansa vaikuttavan aineen luonnottoman suurella saannilla voi olla pidemmän päälle jonkinlainen biologinen hintalappu.
Lopulta paras ”biohack” glutationillekin on vaan antaa oman maksan voida hyvin. Eli vähemmäksi teolliset siemenöljyt kuten rapsi, rypsi, auringonkukka, maissi, soija ja puuvilla. Sokerisiirapit minimiin, kuten glukoosi-fruktoosisiirappi, maissisiirappi ja muut tyypilliset teollisuusruoan ainesosat, valkosokeri mukaanlukien. Suomessa Marja Ruuti jakaa kelpo ohjeita maksan hyvinvointiin.
Teollisen valmisruoan lisäksi ravintolaruoka on haaste. Laadukkaatkin ravintolat käyttävät halpaa rapsiöljyseosta, joten pyrin suosimaan annoksia, joissa ei ole käytetty paistorasvaa. Tosi biohakkeri pyytää käyttämään aitoa voita rapsin sijaan annoksensa valmistamiseen.
Lue tästä loput Lee Merrittin ohjeet.
.
Dr. Lee Merritt kertoo myös videolla olennaisia ohjeita. Tässä Merritt menee syvemmälle koko k-jutun hoitamiseen.
Hankalissa tilanteissa tärkein apu saattaa olla autofagia, (pätkä)paasto ja nälkä. Silloin keho pääsee korjaus- ja putsausmoodiin ihan kunnolla. Prosessia voi tehostaa noin 10-30-minuuttisella Oil Pulling -purskuttelulla johon avaa mukaan aktiivihiilikapselin, saunomisella, ja ainakin pidempään paastotessa myös suolihuuhtelulla tai jopa colonic–hoidolla.
Tärkeimmät käytännössä
Nyt tuli paljon dataa. Mistä lähteä liikkeelle? Suosittelen:
- Magnesium, kuten Plantforce tai Puhdistamo
- Hyvä nesteytys, jossa voi auttaa Ellu-jauhe
- Kversetiini+sinkki
- Rasvaliukoiset vitamiinit, erityisesti K2 + D. Ne saat ehkä helpoimmin Taimi Immunity -tuotteesta
- Maksan hyvinvointi, mitä voi auttaa monin tavoin, etenkin vähentämällä teollisia siemenöljyjä
- Tutustu Marjo Urbanskin juttuihin
Entä ihan puhtaasti piikkihaitat, niiden korjaaminen ja ehkäiseminen?
Jos on jo ottanut piikin, kuinka tehdä haittojen esiintymisestä mahdollisimman epätodennäköistä?
Dr. Paul Cotrell joutui ottamaan piikin jatko-opintojensa vuoksi.
Tässä hänen ohjeita:
– kurkumaa ennen ja jälkeen piikityksen – ja muutakin tulehdusta vähentävää.
– C60, eli rasvaliukoinen ”aktiivihiili”: mitokondrioiden terveys, antioksidantti
– monivitamiini, sinkki
– D- ja K2-vitamiinit
– ashwagandha, verensokerin tasaaminen
– NMN (nicotinamide mononucleotide), resveratroli
– nano silver (esim. ACS200?)
– ”get the blood moving”
Tässä Paul kertoo protokollastaan:
https://www.brighteon.com/e9c722d5-aafa-4dfa-a86a-a0bbc76d456f
(olennainen alkaa noin 36 minuutin kohdalla)
Verensokeri tasaiseksi
Tulehdus alas
Solujen terveys, mitokondrioden kunto
Naturopaatit puhuvat, että glutationin lisäksi NAD (suonensisäisesti) on auttanut piikkivaurioiden korjaamiseen. Niinhän se on, että keho pystyy vaikka mitä, kun energiantuotanto toimii.
Hei! Olen Janne Oksala. Törmäsin äskettäin kirjoitukseesi jossa kerrot käyttäneesi ivermektiiniä jo pidemmän aikaa koronaa ennaltaehkäisevästi. Olen tutkinut tätä ilmiötä paljon ja tullut samaan johtopäätökseen kuin sinäkin: ivermektiini ja hydroksiklorokiini olisivat hyviä lääkkeitä käyttää taudin alkuoireiden ilmaantuessa.
Olen tällä hetkellä karanteenissa ja odotan tuloksia. Minulla on lieviä oireita. Altistuin työssäni palomies-ensihoitajana.
Kysymykseni sinulle olisikin että onko sinulla tiedossa lääkäriä joka olisi perehtynyt koronan hoitoon ja joka voisi kyseisiä lääkkeitä määrätä?
Arvostaisin suuresti apuasi tässä asiassa. Saattaisin jopa olla henkeni sinulle velkaa jos vanhaa sanontaa voi tässä yhteydessä käyttää.
Tänään iltaa vasten nousi 38.1 kuume. En löytänyt yhteystietojasi muulla keinolla. Tuo luontaistuote lista on käytössä.
Terveisin Janne Oksala
Lääkäreitä uhkaillaan lupien menetyksillä jos menevät määräämään toimivaa hoitoa kaikkien aikojen tuottoisimpaan huijaukseen.
Korjaus/lisäys artikkeliin:
– sanoin, että pyrin pitämään rasvat ja makeat erillään. Oikeasti kyllä yhdistän makeaan, kuten marjoihin, jonkin verran rasvaa. Pieni rasva tai öljy samalla aterialla auttaa marjojen rasvaloukoisia karotenoideja imeytymään paremmin.
Toinen korjaus/lisäys:
– puhun tekstissä (Immunity Fix -kirjaa mukaillen) vähän liian yksisilmäisesti keto-tyylisen syömisen ja pätkäpaastoilun puolesta. Ayurvedasta ja monista muista suuntauksista sekä myös kokemusperäisesti tiedetään, ettei sellainen ole parasta läheskään kaikille, läheskään kaikissa tilanteissa.
Erityisesti naisille voi tulla jopa hormonaalisia ongelmia pidemmän päälle pätkäpaastoilusta, vaikka se aluksi tuntuisi hyvälle.
Kuitenkin Immunity Fix -kirjan ideoissa on silti ideaa, kun haluaa ymmärtää sitä suuntaa, mistä parempi immuunipuolustus löytyy: kyllä karkkia kannattaa vähentää. Supermarket survival -kirjassani olenkin huomattavasti sallivammalla linjalla. Siinä en kehota ketään juurikaan syömään tietyllä tavalla, vaan syömään omalla tavallaan, jonka sisällä autan löytämään laadukkaampia valintoja.
Wau mikä setti, Kiitos Olli!!!
Kiitos SK ärsytyksestä:
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kukaan-ei-tuomitse-vaan-kannustaa-salaliittoteorioiden-kehittely-tarjoaa-yhteison-jossa-hulluimmatkin-ideat-sallitaan
Menee hermo jos joku kehtaa väittää, että vain Klausilla, Gatesilla, Rämetillä ja Salmisella olisi ”oikeaa tietoa” ja kaikki muu temmattu tuulesta.
Kiitos Olli.
Mites lääkinnäliset sienet pakuri, reishi ja shiitake yms?
On hyvä juttu, ja on mainittu myös Immunity Fix -kirjassa.
Jätin pois, koska en vaan näe ihan niin olennaiseksi kuin tärkeimmät vitamiinit ja ennen kaikkea kivennäis- ja hivenaineet.
Mutta nyt kun asiasta puhutaan, ja tämäkin kommentti jää osaksi artikkelia, sanon että jos jos aihe henkilökohtaisesti resonoi, annan erittäin vahvan suosituksen tuplauutetulle pakurille, ja muillekin lääkinnällisille sienille. Eikä pelkästään immuniteettia varten, vaan ainakin minulla myös mieli on skarpimpi, kun sitä vähän tukee Lions Manella, pakurilla ja muillakin sienillä.
Sienissä on sekin hyvä puoli, että niitä tuottavat firmat ovat tyypillisesti hyvin tietoisia asioista ja ihmisinä erittäin oikealla asialla. Joten kaikki sympatiat myös sienituotteiden ja -tuottajien suuntaan.
Tässä jotain hyviä, vaikka oikeasti lista on loputon:
– Four Sigmatic (pienellä stevia-varauksella)
– Kääpä Health: https://www.kaapahealth.com
– Chaga Health -juomat on tosi kivoja vaikka toki hintavia: https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-mustaherukka-500-ml
https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-tyrni-500-ml
Näitä joisin varmaan joka päivä jos olis jo lottovoitto tilillä:
https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-mustaherukka-luomu-500-ml
https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-tyrni-luomu-500-ml
Muistelen joskus lämmöllä niitä aikoja, kun olen saattanut käyttää päivittäin vähintään neljää, joskus jopa kymmeniä eri sieniä, enimmäkseen tuplauutteina. Elämäni ehkä parasta tennistä olen pelannut syötyäni kesken pelin melkein purkillisen Stamets 7 -sienisekoitusta.
Sami Nuoralta kuitenkin opin joskus kesällä 2013, että adaptogeenien ja parhaidenkin toonikumi-yrttien väärinkäyttö voi olla juuri sitä, kun niillä saa olotilan niin hyväksi ja vireäksi, ettei edes huomaa jotain fundamentaalisempaa puutosta sienillä buustatun pinnan alla.
Sittemmin olen opetellut tankkaamaan fundamentaalisempia juttuja kuten magnesiumia ja K2-vitamiinia, tavoitteena saada olo hyväksi ilman mitään stimulantteja, jopa ilman adaptogeeneja, ilman edes lääkinnällisiä sieniä.
Jos siihen päälle jotain yrttejä haluaa testailla, ykkössuositukseni on kyllä juurikin lääkinnälliset sienet. On muutenkin hyvä ajatus täydentää ruokavaltiota ”neljännellä eliökunnalla” eli sienillä, joita nykyään syödään liian vähän. Uskon, että kaikkien terveydelle tekisi hyvää safkailla vähintään yhtä, mielellään jopa kymmeniä eri lääkinnällisiä sieniä jonkin verran, vaikka jopa päivittäin. Jopa mahan mikrobiomille voi lääkinnällisten sienten runsaskin käyttö tehdä hyvää.
Jos Mikko Reishiniemi jaksaa tehdä taas kimppatilauksen, voisin ottaa jälleen kilon verran tuplauutettua LionsManea suoraan alkulähteiltä tietotyön buustaamiseen. Sienistä voi saada ehkä 10-20% lisätehoa vähän kaikkeen, ilman mitään varsinaista miinuspuolta mistä olisin tietoinen; päinvastoin ”sivuvaikutukset” ovat tietääkseni positiivisia. Paitsi toki rahaa voi mennä.
Taimi Immunity -tuotetta suunnitellessa halusin laittaa siihen runsaasti ennen kaikkea monia lääkinnällisiä sieniä, koska ajattelen niiden olevan niin helppoja ja hellävaraisia, varmoja valintoja. Minua viisaampi Denis Vinokur kuitenkin sanoi, että hänen potilaskokemuksensa mukaan esimerkiksi maitake on joillekin sen verran stimuloiva, että päädyimme varman päälle varsin pieneen määrään.
Denis osaa itse selittää paremmin, ”stimuloiva” voi olla ehkä väärä sana tässä. Mutta siis jollain tavalla ”raju”.
Haluan aina kysyä Deniksen näkemystä, koska hän on yksi parhaita ihmeparantajia minun kirjoissa:
https://www.akupunktio.nu
Katja Kokko kirjoittaa Deniksen kirjasta:
https://katjakokko.com/tuli-maa-vesi-denis-vinokur
Viisas mies:
https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512098200/tuli-maa-vesi
https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512088874/terveyden-kiinalainen-kasikirja
Ruotsista kuulin jo epidemian alussa, että siellä oli saatu loistavia tuloksia k-taudin ehkäisyssä (ja ilmeisesti myös parantamisessa) nimenomaan pakurilla. Ihme jos pakuri ei auttaisi, kun se tukee suolenseinämää, limakalvoja, ja toimii voimakkaana antioksidanttina – ja kouluttaa valkosoluja toimimaan fiksummin.
Tästä olisi kiva saada lisää tietoa, kokemuksia, mitä vaan. Tiede ei käsittääkseni ole jaksanut vielä testailla pakurin tehoa k-juttuun?
Asiaa typpioksidista, ja kuinka se voi auttaa:
https://www.yumpu.com/fi/document/read/65164546/koronakirja-30
Kiitos paljon tästä isosta työstä mitä olet tehnyt!!
Ihana kuulla, ettei ole hukkaan mennyt!
Miten suramiini, toluidiini ja shikimic acid liittyvät toisiinsa:
– The possible antidote to transmission is called Suramin. But Suramin is the pharmaceutical version of Shikimic Acid called Shikimate. It’s found in Pine, Spruce, Fir and Cedar needles
Suramiini saadaan toluidiinista. Suramiini on shikimaatin farmaseuttinen versio?
https://ambassadorlove.wordpress.com/2021/05/06/pine-tea-possible-antidote-for-spike-protein-transmission
https://www.lewrockwell.com/2022/02/joseph-mercola/an-easy-and-effective-shield-to-protect-from-covid-19
Viime aikoina olen kuullut juttua, että salvia tee auttaisi käytännössä ihmisillä parantamaan oloa piikkiproteiinialtistuksen jälkeen.
Ayurveda-asiantuntija sanoi, että piikkiproteiiniin (myös piikitettyjen seurasta saatuun):
– vihreää, viherjauhetta, vihermehua, vihersmoothieta, villivihreitä…
– Karin havupuu-uutejuoma:
https://www.ruohonjuuri.fi/products/karin-havupuu-uutejuoma-havupuu-uutejuoma-600-ml
(en tiedä sen vaikuttavan piikkiproteiiniin kuten männyn neulasista ja kuusenkerkistä hauduttamalla uutettava suramiini / shikimaatti / toluidiini tai mikä lie. Mutta kuulemma pycnogenoli ja sen sellainen joka tapauksessa tekee hyvää verenkierrolle ja on havaittu auttavan mm. lentokoneissa aiheutuviin laskimotukoksiin.
K-kaupassa olemme hyvin pettyneitä brändimme kuvan alentamisesta ”k-tauti” termin käytöllä. K-kaupasta ei saa tauteja. 🙁
Olli mitä käyttäisit k piikistä aiheutuneeseen nivelten paukkumiseen ja niskakipuun? Oireita oli alunperin n. 50 lisää, muttaa näin vuoden jälkeen on tulehduksen tunne lapaluissa, leukaperissä ja niskassa, sekä epästabiilit ja aivan oikeisti kuivakan rouskuvat raksuvat ja poksuvat oudon tuntuiset rintarankan, niskan, ranteet, polvet, nilkat, kyynärpäät ja jopa solisluut paukkuu ja jumittuu. En tiedä mistä on kyse, vai syökö tämä s proteiini tai autovasta-aineet sidekudokset, mutta jotain pitäisi tehdä ja apuhan ei tule tälläkään kertaa sieltä minne aina käsketään menemään.