Swiss Policy Research kertoo:

K-taudin hoidosta

K-jutun vaiheet ja hoidot (EVMS)

Päivitetty: Syyskuu 2021

Lukuisat kansainväliset tutkimukset osoittavat, että ennaltaehkäisy ja ensivaiheen hoito voivat merkittävästi vähentää k-kuolemia ja vakavia tautitapauksia.

.

Hoitoprotokolla

Ennaltaehkäisyyn

Tavoite: Immuunisysteemin tukeminen, viruskuorman vähentäminen.

 1. D3-vitamiini (2000 IU päivässä)
 2. C-vitamiini (500mg päivässä)
 3. Sinkki (20-30mg päivässä)
 4. Kversetiini (250mg päivässä)
 5. Suuvesi ja nenäsuihke [sisältäen esimerkiksi jodia, aitoa suolaa tai alle prosentin vahvuiseksi laimennettua vetyperoksidia]

.

Ensivaiheen hoito

Tavoite: Taudin etenemisen estäminen, viruksia, tulehdusta ja veritulppariskiä vähentäen.

 1. Sinkki (75-100mg päivässä)
 2. Kversetiini (500mg päivässä)
 3. Arginiini (3-5g päivässä)
 4. Artemisia annua (jauhe) [tämä on se Madagascarin C*vidlääke, jota käytetään myös ainakin Tansaniassa. Kummassakaan maassa ei ole k-epidemiaa. Moni Afrikan presidentti on kuollut tai murhattu sen jälkeen, kun on kieltäytynyt lähtemästä mukaan piikkihullutukseen, ja suositellut sen sijaan kansanlääkintää kansalaisilleen. Onneksi sentään Madagascarin presidentti selvisi etujaan suojelevan lääketeollisuuden murhayrityksestä.]
 5. Suuvesi ja nenäsuihke

.

Katso myös


Tutkimuksia

Sinkki ja kversetiini

Sinkki häiritsee k-virusten jakautumista. Kasveista saatava kversetiini tukee sinkin imeytymistä soluun ja tarjoaa lisäksi anti-viraalisia ominaisuuksia.

 • Espanjalainen tutkimus havaitsi, että veriplasman matala sinkkitaso (alle 50 mikrogrammaa/dl) lisää sairaalapotilaiden k-kuolleisuutta 130%.
 • Amerikkalainen tutkimus paljasti 84% vähenemisen sairaalahoitoon joutumisissa ja 45% alenemisen kuolemissa käytettäessä sinkkiä ja hydroksiklorokiinia [kversetiini ajaa samaa asiaa kuin hydroksiklorokiini, mitä tulee sinkin biosaatavuuden paranemiseen].
 • Amerikkalainen tutkimus havaitsi k-oireiden pikaista paranemista korkealla sinkkiannoksella.
 • Italialainen tutkimus huomasi merkittävän vähentymisen sairaalahoitoon joutumisissa ja kuolemissa, kun k-potilaille annettiin kversetiinia.

.

D3-vitamiini

D3-vitamiini tukee ja parantaa immuunivastetta infektioihin.

.

Arginiini

Arginiini-aminohappo tukee kudosten korjautumista, immuunipuolustuksen itsesäätelyä ja verenkiertoa.

.

Artemisia annua (jauhe, uute tai juoma)

Artemisialla on hyvin tunnettuja antiparasiittisia ja antiviraalisia ominaisuuksia, kuten ivermektiinillakin.

 • Voi olla tehokas k-juttua vastaan realistisilla annoksilla.
 • voi estää k-viruksen jakautumista.
 • Viruskuorma väheni nopeammin artemisiinituotteella hoidetuissa k-potilaissa.
 • 2005 tutkittiin jo artemisiinin tehoa silloista S@RS-virusta vastaan.
 • Madagascar oli ensimmäinen maa, joka otti käyttöön artemisiauutteen k-tautia vastaan. Madagascarissa k-kuolleisuus ja kokonaiskuolleisuus ovat säilyneet hyvin alhaisina, jopa Afrikan maihin verrattuna.
 • Harvardilaisen tutkimusryhmän simulaatiotutkimuksessa malarialääke amodiaquine osoittautui tehokkaimmaksi k-viruksen jakautumisen estämiseen. [taas sama kaava: mikä auttaa malariaan, auttaa yleisesti viruksiin (jossain määrin yleisesti parasiitteihin) ja erityisesti k-tautiin]

.

Lisähuomiot

Ensivaiheen hoito on tärkeintä, heti kun tyypillisiä k-oireita ilmaantuu, oli PCR-testia tai ei. Sairastuneiden lockdownaaminen kotiin voi tuoda päinvastaisia tuloksia eikä ole suositeltavaa. Tauti kannattaa hoitaa eristämisen sijaan. Samalla saa todennäköisesti elinikäisen immuniteetin.

Jos asut aktiivisella epidemia-alueella, voit harkita ennaltaehkäisevää hoitoprotokollaa sinkkeineen, kversetiineineen ja C- ja D-vitamiineineen. Ensihoidon tarkoitus on vähentää sairaaloiden kuormitusta. Jos silti sattuisi joutumaan sairaalaan, kokeneet tehohoidon osaajat suosittelevat välttämään hengityskoneiden käyttöä viimeiseen asti, ja antamaan sen sijaan hellävaraisempaa lisähappea.


Jätin tästä käännöksestä tarkoituksella lääkeaineet pois; löydät nekin koko artikkelista.


Loistava Injektiopiikki-sivusto tarjoilee tärkeän artikkelin tähänkin aiheeseen:

Kauppalista k-jutun torjuntaan!

woman holding shopping bag
Injektiopiikin suunnittelema paketti löytyy pian yhdellä klikkauksella Kärkkäisen kaupasta!

Media on tehnyt täysin selväksi yhden asian: K-tautiin tehoaa ainoastaan piikki! Piikin teho on noin 95%. Sinun tulee ottaa injektio, jotta et tartuta piikitettyjä henkilöitä. Ymmärrätkö? Jos et ota piikkiä, tartutat ihmiset, jotka ovat saaneet sen. Sitten, jos tartutat piikin saaneen henkilön, hän tartuttaa ihmiset, jotka ovat ottaneet piikkinsä. Huomaatko? Ainoastaan injektioilla voi ehkäistä epidemian etenemistä, koska piikitön on herkkä tartuttamaan piikittyjä. 70% kattavuus riitti aluksi, mutta se muutetiin 80%:iin. Se ei kuitenkaan riitä, vaan kattavuus täytyy nostaa ainakin 90%:iin, jotta yhteiskunta voidaan avata. Luultavasti edes 100% kattavuus ei riitä, koska piikitetyt tartuttavat tautia toisiin piikitettyihin.

.

Voiko k-taudin riskiä pienentää?

Ryhmät, joilla on heikko immuunipuolustus, piikitetään ensimmäisenä. Tämä antaa viitteen siitä, että immuunipuolustuksella saattaa olla jotain tekemistä taudin puhkeamisen kanssa ja viranomaiset ovat ainakin jollain tasolla tietoisia asiasta.

.

Immuunipuolustuksen vahvistaminen

Eikö olisikin järkevää, että hoitaisit mahdollisimman hyvin immuunipuolustuksesi kuntoon esimerkiksi vitamiineilla ja hyvällä ruoalla? Oletko nähnyt ohjeita mediassa miten saat parannettua omaa immuunipuolustusta? Et niin, tämä tärkeä aihe on täysin unohdettu tai jopa piilotettu k-epidemian aikana. Hyvä immuniteetti kun saattaa laskea piikkimyönteisyyttä.

.

Yleiset suositukset

Suomessa on ollut hyvin maltillinen D-vitamiinisuositus. Monet kansainväliset tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että viralliset saantisuositukset ovat liian alhaisia. Suomessa tilanteen tekee entistä tukalammaksi se, että jopa puolet suomalaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta eli nykyisetkään suositukset eivät toteudu. 30-luvulla Arvo Ylppö alkoi antaa lapsille D-vitamiinia 2,5 -kertaisena annoksena nykyannoksiin nähden ja ilmeisesti hänellä oli hyvä viisaus asiaan. 80-luvulla vitamiinisuositukset laskettiin ja nyt noin puolet kärsii D-vitamiinin puutteesta nykysuosituksillakin.

.

Tutkimuksia k-ehkäisyyn eri aineilla

Maailmalla on menossa jatkuvasti tutkimuksia eri aineiden vaikutuksesta k-tautiin. Ennakoivaa ja tartunnan jälkeistä hoitoprotokollaa Suomessa ei varsinaisesti ole.

Kun saat tartunnan

Tartunnan jälkeen ihminen lähetetään kotiin ja annetaan lappu mukaan jossa kehotetaan syömään parasetamolia tarvittaessa sekä soittamaan sairaalaan, jos vointi menee huonoksi.

Tämä ei ole järkevää. Kun saat tartunnan, viruksen replikoituminen pitäisi estää mahdollisimman tehokkaasti. Pieni määrä virusta aktivoi oman immuniteetin ja jos hyvin käy, se ehditään eliminoimaan ennen kuin se aiheuttaa suuria ongelmia tai yhtään mitään ongelmia. Israelissa tehdyn laajan tutkimuksen mukaan noin 50% sairastaa k-tartunnan oireettomana.

Luonnollinen immuniteetti

Kun virus on vieraillut elimistössä ja se on tuhottu, sitä vastaan kehittyy tulevaisuuden varalle vasta-aineita. Kun virus seuraavan kerran tulee kehoon, vasta-aineet merkkaavat sen tappolistalle ja se tuhotaan hyvinkin nopeasti, niin että et edes välttämättä sitä huomaa. Nykyisessä tilanteessa ihmisiä piikitetään aineella, joka sallii tartunnan ja sen levittämisen. Piikki antaa virukselle tilaa hengissä pysymiseen.

.

Piikkiproteiiniongelmat

Viruksen tuottaman piikkiproteiinin tukoksia aiheuttavat ongelmat pitäisi hoitaa heti tartunnan jälkeen mahdollisuuksien mukaan. Jos tauti pääsee pahaksi ja hengitysvaikeus alkaa, se johtuu lähinnä piikkiproteiinin tukkimista keuhkokapillaareista (hiussuonistosta). Pystyt hengittämään, mutta pienten verisuonitukosten vuoksi kaasut eivät vaihdu vereen parhaalla mahdollisella tavalla ja se aiheuttaa luonnollisesti hengitysvaikeuden.

.

Miten voimme parantaa luonnollista immuunipuolustusta?

Käydään läpi lyhyesti muutamia marketeista, luontaistuotekaupoista ja apteekeista saatavia reseptivapaita valmisteita. Nillä on tutkimusten mukaan yllättävän paljon vaikutusta k-tautiin.

.

D-vitamiini

D-vitamiini pitäisi olla jokaisen päivittäinen rutiini. Meneillään olevat tutkimukset on kerätty c19vitamind.com sivustolle. Niiden perusteella sen riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 81% parannuksen. Jos D-vitamiini aloitetaan vasta taudin puhkeamisen jälkeen sillä saadaan 56% parannus. Kirjoita siis kauppalistaan D-VITAMIINI.

https://c19vitamind.com/

.

Magnesium

Magnesium edistää normaalia lihasten toimintaa ja energia-aineenvaihduntaa. Sillä on tärkeä rooli luuston hyvinvoinnin varmistamisessa. Elimistö tarvitsee magnesiumia toimiakseen moitteettomasti. Kirjoita siis kauppalistaan MAGNESIUM.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7861592/

.

Sinkki

Sinkki on aine, jota jokaisen tulisi syödä ilman k-juttuakin. Sillä on positiivinen vaikutus verensokereihin sekä näläntunteeseen. Myös sinkistä löytyvät meneillään olevat tutkimuksen c19zinc.com sivustolta. Niiden perusteella sen riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 74% parannuksen. Jos sinkki aloitetaan vasta taudin puhkeamisen jälkeen sillä voidaan saada 32% parannus. Kirjoita siis kauppalistaan SINKKI.

https://c19zinc.com/

.

C-vitamiini

Myös C-vitamiinista löytyvät meneillään olevat tutkimuksen c19vitaminc.com sivustolta. Niiden perusteella C-vitamiinin riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 43% parannuksen. Jos C-vitamiini aloitetaan vasta taudin puhkeamisen jälkeen sillä saadaan 20% parannus. C-vitamiini ei ole yhtä tehokas kuin D-vitamiini ja sinkki, mutta kirjoita kauppalistaan C-VITAMIINI.

https://c19vitaminc.com/

.

Kversetiini

Yllä olevat ovat tuttuja varmasti jokaiselle. Kversetiini onkin vieraampi. Sitä saa luontaistuotekaupoista. Se on tutkimusten mukaan erittäin hyvä k-taudin torjunnassa. Tutkimukset löytyvät c19quercetin.com sivustolta. Se kannattaa ehdottomasta laittaa kauppalistalle, koska riittävä päivittäinen saanti saa aikaan 79% parannuksen. Kirjoita siis kirjoita kauppalistaan KVERSETIINI.

https://c19quercetin.com/

.

Mustakumina

Mustakuminalla on pitkä historia. Egyptiläiset sanoivat sen parantavan kaiken muun, paitsi jo valmiiksi kuolleen. Myös tutkimusten mukaan sillä on 84% vaikutus varhaisessa hoidossa. Kirjoita siis kauppalistaan MUSTAKUMINA

https://c19ns.com/

.

NAC

NAC eli N-asetyyli-L-kysteiinin on todettu olevan hyödyllinen k-torjunnassa. Kirjoita siis kauppalistaan NAC.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7649937/

.

L-arginiini

L-arginiinin sanotaan kohentavan sydänterveyttä, nopeuttavan haavojen paranemista, voimistavan vastustuskykyä, lisäävän lihasta ja vähentävän rasvaa, vahvistavan ihoa, parantavan seksuaalista toimintakykyä sekä kohentavan mielialaa. Se saa myös elimistön tuottamaan typpioksidia. Typpioksidi taas laajentaa ja rentouttaa verisuonia, parantaa verenvirtausta ja estää verihiutaleiden liimautumista toisiinsa eli tukostaipumusta. Lancet tutkimuksessa siitä oli todettu olevan hyötyä myös vakavissa k-tapauksissa. Kirjoita siis kauppalistaan L-ARGINIINI.

https://www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(21)00405-3/fulltext

.

Kamomilla

Kamomilla on käytetty luonnonlääkkeenä kautta aikojen. Siispä kirjoita kauppalistaan KAMOMILLA. Kamomilla voi aiheuttaa kohdun supistuksia, joten raskaana oleville sitä ei suositella.

.

Varsin tehokkaita ravintolisiä

Tutkimusten mukaan yllämainituilla tuotteilla voi boostata immuunipuolustusta huomattavasti. Ne kannattaa käydä hakemassa heti seuraavalla kauppareissulla.

Injektiopiikkiin tehdään ladattava/tulostettava pdf-tiedosto, joka sisältää tarkemmat tiedot ja aineiden määrät immuunipuolustuksen boostaamisesta. Se lisätään palveluun muutaman päivän kuluessa. Ennen sitä, ota purkeista niissä olevat suositellut annokset.

Kauppalista:

 • D-vitamiini
 • Magnesium
 • C-vitamiini
 • Sinkki
 • Kversetiini
 • NAC
 • L-arginiini
 • Mustakumina öljykapselit
 • Kamomilla

.

Ravintolisät ovat toimiva apu immuunipuolustuksen boostaamiseen

Kuten tutkimuksista käy ilmi, lisäravinnehyllystä löytyvillä tuotteilla on tutkimusten mukaan yllättävän paljon vaikutusta, kun niitä käytetään jo ennakkoon. Jos ihminen saa pahan k-taudin, tilanteelle ei ole juurikaan mitään tehtävissä. [paitsi hardcoremmilla biohakkerointikeinoilla, joista lisää alempana]

Kun potilas joutuu teholle, hoito on ns. oireenmukaista. Varsinaista hoitoa tautiin ei ole. Sytokiinimyrskyä vaimennetaan kortisonilla ja tukoksia hepariinilla, mutta siinä vaiheessa varsinaista parantavaa lääkettä ei ole. Tehohoitovaiheessa tuetaan myös hengitystä sekä yritetään estää lisäinfektiot antibiooteilla.

.

YRITETÄÄN YHDESSÄ ESTÄÄ VAKAVAN K-TAUDIN PUHKEAMINEN

Lähes kaikki lääkkeet perustuvat luonnon ominaisuuksiin ja kasveissa ja yrteissä on voimaa. Hoidetaan immuunipuolustus parhaaseen mahdolliseen kuntoon, jotta tartunnan saadessa elimistöllä olisi parhaat aseet sitä vastaan ensilinjan puolustuksessa.


––> Lue tästä koko artikkeli <–– Kiitos IPiikille tärkeästä työstä.


Chris Masterjohn: The Food and Supplement Guide For
the C*r0n@v1rus

Käännän alle lainauksia ja tiivistyksiä ravitsemustieteen professorin k-kirjan tuoreimmasta eli seitsemännestä versiosta. En käännä tähän läheskään kaikkea, vaan poimin Chrisin ohjeista suunnilleen käytännöllisimmät, tarpeellisimmat, helpoimmat ja turvallisimmat helmet. Loput voit lukea Chrisin sivulta. Opas on parantunut versio versiolta, ja suunnilleen viidennen painoksen kohdalla pystyin jo allekirjoittamaan siitä suunnilleen kaiken. Aiemmissa versioissa Chris mm. varoitteli turhaan D-vitamiinista perustuen virheelliseen spekulaatioon ACE2-reseptorin potentiaalisesta herkistymisestä. Edelleenkään en pidä Masterjohnin suosittelemaa Betadine- tai Povidoni-jodia niin hyvänä tuotteena että sitä käyttäisin, mutta sitäkin enemmän arvostan ylipäänsä jodin merkityksen korostamista etenkin limakalvojen suojaamisessa.

Tilaa tästä Chris Masterjohnin k-opas

Protokolla


Iso kuva

Tämä itsehoitoprotokolla korostaa ravintoaineita, yrttejä ja muita luomuaineksia joiden takana on pätevää tiedettä. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että uni, lepo, terveellinen stressi, ihanat ihmiset, nautinnollinen laiffi, positiivinen mieli, merkityksellinen elämä, luonnon valo, raikas ilma ja iloinen liike ovat terveyden kulmakiviä, jo ennen mitään ihmetuotteita.

Mikä tahansa ravitsemuksellinen vaje voi vahingoittaa immuunipuolustusta. Oppaassaan Chris kertoo myös, miten varmistaa yleishyvä ravitsemustila, pohjaksi tässä oppaassa esitellylle protokollalle.

Tärkeimmät

Niin ennaltaehkäisyyn kuin taudin parantamiseenkin tarvitset ainakin D-vitamiinia. Sairauden iskiessä sopiva annos on jopa 10 000 eli 250 mikrogrammaa päivässä. [Ollin suositus: hommaa hyvin imeytyvä tuote, jossa ainakin osa D-vitamiinista on uutettu kalasta, eikä kaikki tule pelkästään lampaan villan lanoliinista kuten yleensä kaikki D3-vitamiini tulee]

Tarvitset A-vitamiinia, retinolina tai retinyylipalmitaattina, 5000 IU jos k-juttu iskee päälle. [Ollin suositus: en käytä mitään synteettistä a-vitamiinilisää. Tämä perustuu sekä Altti Parviaisen ja monien ihmeparantajien opetuksiin, että tieteeseenkin. Aito A-vitamiini koostuu monista osista; luonnosta et voi saada mitään niistä eristettynä kokonaisuudesta. Mikään keinotekoinen A-vitamiinilisä ei ole minun kehossa tuntunut hyvälle, mutta hyvä grass-fed maksa tuntuu sitäkin paremmalle. Jos A-vitamiinilisän tulee kätevyyden vuoksi olla nimenomaan kapselimuodossa, suosittelen maksakapseleita.]

Tarvitset K2-vitamiiniaviite, 200 mikrogramman annos, mieluiten sekoitus MK-4 & MK-7 muotoja. [tämän yhdistelmän saat helpoiten Taimi Immunity -tuotteesta, jossa paljon olennaista samassa. Iherb-tuotteista K2-asiantuntijana tunnetuksi tulleen Masterjohnin suositus on Innovix Labs. Suomesta on vaikea saada K2-tuotteista, joissa olisi mukana tärkeä MK4-muoto. K2-vitamiinissa ei tarvitse tyytyä kahteen sataan mikrogrammaan, muttei kannata turhaan käyttää tuhansia mikrogrammoja päivässä, koska liioittelulla voi olla biologinen hintalappu, tai ainakin rahallinen. Olen ollut pääsuunnittelija Taimi Immunity -tuotteessa, mutten firman osakas, ja lopetin työt sielläkin keväällä 2021 siirryttyäni aktivistiksi]

Tarvitset matala-annoksisen E-vitamiinin, noin 20 IU [Ollin suositus: kannattaa olla mahdollisimman kokonainen E-vitamiini, ei pelkkä alfa-tokoferoli. Minun E-vitamiinilisänä toimii Puhdistamon Seleeni, jossa mukana juuri sopivasti varsin kokonaista E-vitamiinia. En kuitenkaan luota sataprosenttisesti siihenkään, koska en ymmärrä kyseisen raaka-aineen lopullista laatua, tuotantoa ja toimitusketjua tarpeeksi hyvin, joten turvaudun myös luomu auringonkukansiemeniin, joista tykkään muutenkin, ehkä noin ruokalusikallinen päivässä. Lundeen kanssa halusimme toki valita Puhdistamon seleenituotteesen parhaan mahdollisen E-vitamiinin mitä markkinoilta saa, mutta silti olen varma, että kokonaisen auringonkukansiemenen E-vitamiini on vähemmän prosessoitua, vähemmän hapettunutta ja tuoreempaa]

Mustakuminaöljy (black seed oil, 500mg kapseleissa)

Arginiini (jauheena tai kapseleina, noin puolentoista gramman kerta-annoksina)

.

Parhaat lisäykset

Sinkkiä, kuparia ja muita hivenaineita voit saada ruoasta tai ruokaperäisistä ravintolisistä, kuten Oystermax. Kuparia saa ostereiden ja hummereiden lisäksi mukavasti maksasta, spirulinasta ja shiitakesienistä. Rautalisää tarvitset vain, jos käytät voimakasta sinkkilisää, joka siis kuluttaa rautaa kehosta. [myös rautalisänä suosittelen sisäelinkapseleita]

Jos käytät kversetiinia, sen on paras olla ”fytosomi-muotoa”. [Suomessa olen kuullut eniten kehuja Kverilla-nimisestä kversetiinista]

.

Perusteet

Pidä veren D-vitamiini jopa niinkin korkealla kuin välillä 125-150 nmol/l. [Ollin D-vitamiini oli viime mittauksessa noin 100 nmol/l, mitä pidetään korkeana]

Useimmilla tämä vaatii noin 100 mikrogramman päiväannosta, eli esimerkiksi yksi Puhdistamon D-vitamiinikapseli päivittäin.

Jotta rasvaliukoiset vitamiinit ja kalsiumaineenvaihdunta pysyvät jonkinlaisessa tasapainossa, eli ettei runsas D-vitamiinilisä aiheuta ongelmia pidemmän päälle, Chris suosittelee syömään vähintään 3000 IU päivässä A-vitamiinia [Ollin suositus: maksa- tai sisäelinkapselit, maksan syöminen toisinaan], 20 IU e-vitamiinia ja 200 mcg K2-vitamiinia, mieluiten MK-4 & MK-7 yhdistelmätuotteesta. [Ollin huomio: myös magnesiumlisä on tärkeää, jottei runsas D-vitamiini kuluta sitä vähiin, ja jotta D-vitamiini pääsee tehokkaasti muuttumaan aktiiviseen muotoonsa eli kalsidiolista kalsitrioliksi]

Lisäksi saatat haluta käyttää sinkkilisää 7-15 milligrammaa päivässä – tai jopa enemmän. Sopivan kerta-annoksen sinkkiä saa kahdesta osterista, sadasta grammasta maksaa tai 150 grammasta punaista lihaa.


Jos tulee kipeäksi

Jos tulee flunssan oireita, kuumetta, lihaskipuja, kuivaa yskää tai mitä tahansa tyypillisiä k-oireita, kuten haju- tai makuaistin menetystä, kyseessä voi olla k-juttu. Ennen kuin menet edes testiin, ota heti näitä niin kauan kunnes oireet helpottavat:

D-vitamiini: Ota peräti 100,000 IU eli 2500 mikrogrammaa ensimmäisenä päivänä, saman verran seuraavana päivänä, ja siitä eteenpäin 10 000 IU eli 250 mikrogrammaa päivässä kunnes oireet helpottavat. [Kyllä, luit oikein: tämä tarkoittaisi siis kahdessa päivässä yhteensä 50 kappaletta Puhdistamon kapseleita, eli melkein koko purkki parissa päivässä! Itse en ottaisi niin paljoa kyseistä tuotetta, koska saisin aikamoisen yliannoksen kalaöljyä, ja kyseisen tuotteen kalaöljy maistuu hieman eltaantuneelle, joten isosta määrästä tulisi varmastikin aika huono olo. Älä huoli, jos et pysty tai kehtaa ottaa niin isoja määriä. Kunhan vaan tiedät, että niinkin isoa annosta voi ottaa päivän tai parin ajan, jos tarvetta on, eli kun virus kuumottaa enemmän kuin vitamiiniöverit]

A-vitamiini: Jos syöt maksaa, aitoa kalanmaksaöljyä joka sisältää luonnollista A-vitamiinia, laadukkaita kananmunan keltuaisia, ja voimakkaanvärisiä kasviksia (erityisesti vihreitä) – tai jos olet käyttänyt A-vitamiinilisää [kuten maksakapselit] – ja jos sinulla ei ole merkkejä A-vitamiinin puutoksesta, kuten heikko hämäränäkö, silmien kuivuminen, et tarvitse ihmeellistä A-vitamiiniannosta D-vitamiinin supertankkauspäivien tueksi. Jos sen sijaan A-vitamiini ei ole valmiiksi hyvässä mallissa, voit ottaa kahden ensimmäisen päivän aikana puolet siitä IU-määrästä mitä otat D-vitamiinia. Jos siis ottaisit jopa 100 000 IU D-vitamiinia kahden päivän ajan, sen kanssa voisi ottaa A-vitamiinia jopa 50 000 IU.

● K2- ja E-vitamiinit: jatka normaalia annostusta. Älä ainakaan jätä K2-vitamiinia kokonaan pois isolla D-vitamiiniannoksella hurjastellessa. K-vitamiinin annostuksen voi halutessaan nostaa jopa yli tuhannen mikrogramman, mutta se ei ole pidemmän päälle suositeltavaa.

● Mustakuminaöljyviite1, viite2: 500 mg kerralla kaksi kertaa päivässä, tai tuotteessa lukevan ohjeen

Lisäksi voit kokeilla kversetiinia [pakkauksen ohjeen mukaan, tai ensimmäisenä päivänä jopa tuplasti].

.

Kun henki ei kulje

Arginiiniviite: puolitoista grammaa kerralla, kaksi kertaa päivässä, josta tulee yhteensä noin 3 grammaa päiväannokseksi. Vesilasin kanssa tyhjään mahaan tai ennen ateriaa, muttei aterian aikana eikä sen päälle.

Glutationi: Chris suosittelee perus glutationilisääviite 2000 milligrammaa päivässä. Tai 1000-2000mg kerralla aina jos tulee hengitysvaikeuksia (maksimissaan 5000mg päivässä)

.

Tsekkaa tästä koko Chris Masterjohnin opas! E-kirjan lopusta löydät yli 150 lähdeviitettä, joista suurin osa varsin herkullisia. K-jutun hoidosta ja parantamisesta tiedetään jo tieteellisestikin vaikka mitä. Medikalisaatiokoneisto, mukaanlukien valtamedia, ei voi hiiskua juuri mitään yksilöä voimaannuttavaa. Chris pärjää nykyään ilman Matrix-rakenteiden hyväksyntää, koska saa elantonsa suoraan kansalta.


Siim Land & James DiNicolantonio: The Immunity Fix: Strengthen Your Immune System, Fight Off Infections

Virolainen Biohakkeri Siim Land ja tunnettu tutkija James DiNicolantonio ovat takoneet olennaisen oppaan immuunipuolustuksen parantamiseksi. Kirjassa on yli 2400 tieteellistä lähdeviitettä, jotka löydät oppaan loppupuolelta. Poimin alle malliksi niistä joitakin herkullisia; loput saat tilaamalla kirjan. Opus on täynnä aarteita; tässä esimakua:

Ehkä paras kirja immuunipuolustuksen parantamiseen

Mikä heikentää immuniteettia?

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta
 • Krooninen stressi, mikä voi auttaa etenkin viruksia villiintymään. Jopa lapsuuden traumat voivat vaikuttaa siihen, kuinka terveesti immuunisysteemi reagoi haasteisiin aikuisena. Stressi kuluttaa magnesiumia, josta muutenkin on useimmilla pulaa. Musiikki voi auttaa, samoin nautinnollinen liike – kunhan ei ”lääkitse” stressiä fyysisellä stressillä. Kannattaa olla ystäviä lähellä, luontoa ja viihtyisää tilaa. Kaikenlainen stressiviite1 (fyysinen, henkinen, itsensä haastaminen) tekee vahvemmaksi, mutta annoksen noustessa se ei enää vahvistakaan niin paljoa, ja jossain kohtaa tulee raja, jossa stressin haitat kääntyvät hyötyjä suuremmiksi. Näin toimii myös auringonvalo: pieni, sopiva, nautinnollinen määrä on erittäin hyväksi, ihon punoitus on huono juttu, ja auringossa palaminen vielä pahempi. Sama pätee jopa pelkojen kohtaaminen ja riskien ottamiseen. Reppureissatessa voi nähdä vaikka joka päivä uuden kaupungin jos siltä tuntuu – ja sitten viikon päästä tajuta jäädä lukemaan kirjaa riippukeinussa, kun ei enää kiinnosta enää nähdä uusia maisemia hetkeen.
 • Lymfanesteiden kehno kierto – eli kannattaa hyppiä, kävellä, leikkiä, vaikka seistä päällään seinää vastaen ja heittää kärrynpyöriä.
 • Maksan ja muiden sisäelinten heikko toimintakunto. Ei kannata liikaa käyttää alkoholia, teollisesti prosessoituja sokereita, ja kaikkein vähiten halpoja siemenöljyjä. Maksan kuntoa voi korjata glysiini-aminohappoviite2, sekä koliini värikkään herkullisista munankeltuaisista, joita ei kannata kuumentaa pilalle.
 • Heikko hormonitoiminta
 • Raskasmetallien yliannos ruoasta, kosmetiikasta, ympäristöstä
 • Valkosokeri ja sokerisiirapit, höttöhiilarit ja teolliset siemenöljytviite3 (kuten rapsi)
 • Immuunisysteemi ja verensokerin sääntely liittyvät vahvasti toisiinsa.viite4 Ideaalitilanteessa verensokeri on luontaisesti tasainen ja solut ovat insuliiniherkkiä, jolloin haiman ei tarvitse pumpata isoja määriä insuliinia. Karkinsyönti, vehnän puputtaminen ja teolliset siemenöljyt vievät kohti insuliiniresistenssia, lisäten hapetusstressiä ja tulehdusta kehossa. Sokeri heikentää neutrofiili-syöjäsolujen kykyä syödä pöpöjä. Diabetes ja korkea verensokeri häiritsevät defensiini-nimisten antimikrobiaalisten yhdisteiden toimintaa, jolloin pöpöjä pääsee enemmän läpi limakalvoista. Sokeroidussa kehossa moni epätoivottu mikro-organismi pääsee lisääntymään nopeammin. Liika sokerin syönti voi kuluttaa kuparia, mikä voi edesauttaa entisestään maksan rasvoittumista ja insuliiniresistenssia. Kuparin vaje vähentää SOD-antioksidantin tuotantoa, mikä lisää hapetusstressiä ja rasvojen hapettumista kehossa.viite5,viite6 Magnesiumin puute heikentää verensokerin sääntelyä.viite7,viite8
 • Heikko glutationin tuotanto
 • Vuotava / huonokuntoinen suolenseinämä
 • Insuliiniresistenssi ja metabolinen syndrooma on k-taudin riskitekijöiden ytimessä. Sitä pahentaa:

 – ylipaino

 – teolliset sokerit, munkit, niksut ja naksut

 – rasvan ja makean yhdistäminen. (Syön yleensä aika keto-tyylisesti eli proteiinia, rasvaa, suolaa, kasviksia.. Makeat jutut syön pääosin erikseen, yleensä illalla.)

 – liikkumattomuus, istuminen aamusta iltaan (jos niin joutuu tekemään, kannattaa pitää sokerit minimissä ja syödä aika keto-henkisesti)

 – unettomuus

 – transrasvat ja teolliset siemenöljyt. Älä myöskään ylikuumenna ruokaa, koska hyvätkin rasvat kärsivät siitä aina. Kalasäilykkeetkään eivät ole paras idea suurissa määrin, koska niiden pastöroinnissa käytetään voimakasta lämpötilaa, mikä jättää kalojen herkät omega-rasvat hapettuvaan tilaan. Ruoan paistamiseen kannattaa käyttää perinteisiä eläinkunnan öljyjä kuten voita, gheeta, naudanrasvaa tai sian rasvaa (terveistä lähteistä, koska huonoa rehua syöneen sisällä kärsineen stressieläimen rasvakudos kannattaa jättää vähemmälle ruokavaliossa). Kasvikunnan öljyistä ruoanlaittoon sopii kookosöljy, punainen palmuöljy, sekä jossain määrin laadukas oliiviöljy ja avokadoöljy. Jos kala(öljy) tai kasviöljy haisee ja maistuu eltaantuneelle, sitä ei kannata käyttää. Immuunisysteemin kannalta yksi keskeisimmistä asioista on pilaantuneiden ja huonojen rasvojen vähentäminen, ja niiden päivittäminen parempiin.

 – magnesiumin puutos14,15,16

Magnesiumin lisäksi kaikkeen tähän auttaa, eli ikäänkuin valkosokerin vastavaikuttajana toimii, mm. kurkuma, kaneli, kversetiini, valkosipuli, hyvä omega3-lisä kuten Zinzino Balance oil, sekä monet fytoravinteet, polyfenolit17 ja karotenoidit eli vahvoista kasveista kuten marjoista, mausteista, yrteistä, vihreistä ja spirulinasta alkunsa saavat väri- ja aromiaineet. Sekä ennen kaikkea lihaksia kasvattava salitreeni. Jos sinulla ei ole Balanstri- tai Balance öljyä, voit ottaa ruokalusikallisen tai puolikaan hyvää omegaöljyä kuten Eskimo Pure, ja sen kanssa ruokalusikallisen tai kaksi voimakkainta antioksidanttirikasta oliiviöljyä, mitä löydät. Jälleen, nykyruokavaliossa vähäinen glysiini-aminohappo voi olla hyödyllinen metabolisen syndrooman kääntämisessä voitoksi.18

 • Ravinnepuutokset. Vajeet ovat yleisiä A-vitamiinista (koska emme syö enää maksaa), D-vitamiinista, K2-vitamiinista, magnesiumissa (koska emme enää saa sitä juurikaan juomavedestä19, ja kemikaaliviljely on köyhdyttänyt viljelymaiden magnesiumtasot), koliinista (laadukkaat munankeltuaiset ja maksa, ilman kovaa käristämistä), omega-kolmosista sekä sinkistä.

Mikä vahvistaa vastustuskykyä?

 • Kilpirauhashormonit
 • Lymfanesteen / kehon nesteiden liike
 • Mikroravinteet, eli pääasiassa vitamiinit ja kivennäis- ja hivenaineet. Erityisesti vitamiinit D20,21,22,23,24,25,26,27,28,29, A, K2 ja B-vitamiinit (ja C tietyin varauksin) sekä magnesium, seleeni, sinkki30,31,32, kupari, jodi. Tämä ei tarkoita, että näitä kaikkia kannattaisi ottaa purkista, ainakaan huonosta tai keskinkertaisesta sellaisesta. Itse turvaudun laadukkaisiin ravintolisiin ainakin magnesiumin, B-vitamiinien, K2-vitamiinin ja joskus sinkin ja seleenin kohdalla. Mikroravinteiden merkityksestä k-jutun kohdalla ymmärretään jatkuvasti lisää.33,34 Mistä tunnistaa laadukkaan ravintolisän? Ennen se oli vaikeaa ja vaati jopa vuosien opiskelua ja testailua. Nykyään se on helppoa: mene terveyskauppaan, ja osta melkein mitä vaan. Marketissa hyvää laatua tarjoaa Puhdistamo. Muut Puhdistamon tuotteet ovat osittain huonoja, kuten patukat ja kombuchat. Puhdistamon ravintolisät eli ennen kaikkea kapselituotteet ovat edelleen hyviä kautta linjan, paitsi Puhdistamon entsyymeistä menee monilla maha sekaisin ja niissä on outo sivumaku.
 • Liike (kunhan ei mene överiksi)
 • Sauna (hyvälle tuntuvat annokset)
 • Glutationi ja sen raaka-aineet. Glutationi on kehon oma tärkein antioksidantti; sitä tuotetaan maksassa. Glutationi on keskeinen immuunijärjestelmän toiminnassa ”tulipalojen sammuttajana” ja myös esimerkiksi raskasmetallien putsaamisessa kehosta. Glutationia käytetään DNA:n korjaamiseen, proteiinien rakentamiseen ja entsyymien aktivointiin – eli suunnilleen kaikkeen mitä kehossa tapahtuu. Glutationin tuotantoa voi avittaa mahdollisesti n-asetyylikysteiinilla, glysiini-aminohapolla, jota saa ihan mukavasti kollageenista, parsakaaliniduilla, sipuleilla, magnesiumilla ja seleenilla. C-vitamiini saattaa auttaa glutationin tuotantoa. Glutationia vähentää ympäristömyrkyt, univaje, alkoholismi, huono liikastressi, tulehdusta aiheuttavat teollisuusruoat ja ravintoainevajeet. Tosibiohakkerit hoitavat k-jutun pahemmatkin muodot paljolti nimenomaan glutationilla, kunhan on tuote tai käyttötapa, joka todella imeytyy ja vaikuttaa.35
 • Terve energiantuotanto soluissa. Lihasten kasvattaminen stimuloi uusien mitokondrioiden kasvua, ja magnesium auttaa aktivoimaan ATP:ta (adenosiinitrifosfaatti), joka on keskeisin solujen energiantuotannossa. Yliprosessoidut höttöhiilarit kuten karkit, pastat ja perus leivät päin vastoin kuluttavat ATP-varastoja.36
 • Aito suola ja hyvä nesteytys. Suola on tärkeää mahahapon tuotannolle, jotta ruoka sulaa, ja onhan mahahappo itsessäänkin osa immuunipuolustusta. Neutrofiili-tappajasolut erittävät hypokloriittia, jolla ne tappavat taudinaiheuttajia; myös sen tuotanto vaatii suolaa. Suolaa tarvitaan tauriinikloramiinin tuotantoon, joka rauhoittaa monien k-tautiin kuolleiden potilaiden kohtaloksi koitunutta sytokiinimyrskyä. Suolavettä voi käyttää kurlaamiseen ja nenäkannuhuuhteluun. Suolahuoneissa hengittely tekee monenlaista hyvää keuhkoille.
 • Autofagia.37,38 Solujen on hyvä päästä välillä syömään pois turhia, huonosti toimivia, vanhoja ja viallisia osia ja rakentamaan niistäkin uusia. Tässä puhdistus- ja uusimisprosessissa taudinaiheuttajat saavat kyytiä, DNA korjaantuu ja tulehdus vähenee. Autofagia käynnistyy ja voimistuu kaikkea paastotessa pitkään, mutta sitä buustaa myös treeni, kylmä, kuuma, ketoruokavalio (rasvan syöminen hiilihydraattien sijaan), ja kaikki mikä saa lymfanesteet virtaamaan, kuten trampoliini, kaikenlainen leikkiminen, tuliset ruoat ja aktiivihiili.
 • Kollageeni & glysiini

Terveen immuunipuolustuksen ruokavalio

Immuunisysteemin terveydelle on tärkeää, että aineenvaihdunta toimii, ja se näkyy sopusuhtaisessa elopainossa.

Viralliset ruokasuositukset suosittelevat syömään runsaasti eltaantunutta omega6-rasvaa sisältäviä ultraprosessoituja siemenöljyjä. Parempi idea on syödä mahdollisimman vähän herkästi hapettuvaa omega6-rasvaa. Siemenet kannattaa syödä siemeninä, ei siemenöljyinä. Kokonaisissa ruoka-aineissa on paremmin tallella kaikki herkkiä rasvoja suojaavat antioksidantit.

D-vitamiini ja K2-vitamiini toimivat synergiassa ja tarvitsevat toisiaan.39 Liiallinen D-vitamiini suhteessa K2-vitamiiniin voi lisätä epätoivottua kudosten kalkkeutumista.40 K2-vitamiinin vaje on yhteydessä ikävämpiin tautimuotoihin k-taudin iskiessä. K2-vitamiini vähentää keuhkojen toiminnalle keskeisen elastaanikudoksen kalkkeutumista, mikä helpottaa vakavaakin tautimuotoa. K- ja D-vitamiinien vaje ovat molemmat yhteydessä tulehdusta aiheuttavien sytokiinien kohonneisiin tasoihin.

D-vitamiinia voi saada tarpeeksi villikalasta41, mutta paras lähde on aurinko paljaalle iholle. Rasvaliukoisia vitamiineja (A, D, E, K) voi saada riittävästi rikkaasta ruokavaliosta, joka sisältää sisäelimiä, ötököitä nokkineiden ja vihreää ruohoa nauttineiden kanojen munankeltuaisia42, hapatteita kuten hapankaalia ja pitkään kypsytettyjä juustoja, parhaassa tapauksessa jopa kalan mätiä.

Magnesium on elintärkeää kaikille kehon prosesseille, myös immuunisysteemille.43,44 Magnesiumin vaje, kuten D- ja K2-vitamiinienkin vaje, johtaa tulehdusta lisäävien sytokiinien kohoamiseen45, ja vähentää CD8+ T-soluja. (molemmat huonoja uutisia, etenkin mitä tulee k-juttuun). Magnesiumin vaje lisää tulehdusta aktivoimalla makrofageja, neutrofiileja ja endoteelisoluja. Magnesiumin vaje nopeuttaa kateenkorvan surkastumista lisäämällä solukuolemaa ja hapetusstressiä.46 Magnesiumia tarvitaan D-vitamiinin aktivoimiseen47,48,49 ja D-vitamiinin kuljettamiseen ympäri kehoa.

Seleeni on ehdoton hormonien tuotannolle ja kehon sisäisyntyiselle antioksidanttisuojaukselle ja -tasapainolle. Sopiva päiväannos on 50-200 mikrogrammaa; 400 mikrogrammaa päivässä menee ehkä toksisen puolelle ainakin pidemmän päälle. Seleenin puute auttaa monia viruksia villiintymään.50,51

A-vitamiini tarkoittaa kokonaista joukkoa rasvaliukoisia ravintoaineita. A-vitamiiniin kuuluu ainakin retonoli, retinali, retinoidi sekä epäaktiiviset muodot eli karoteenit kuten beta-karoteeni, alfa-karoteeni ja beta-kryptoksantiini. A-vitamiini on ehdottoman tärkeä terveelle fyysiselle kasvulle ja erityisesti immuunijärjestelmän toiminnalle. Jo sadan vuoden ajan on tiedetty A-vitamiinin vähentävän tulehdusta ja kötistävän taudinaiheuttajia.52,53 A-vitamiinissakin tasapaino D-vitamiinin kanssa on tärkeää.54 Jos A-vitamiinia on liikaa suhteessa D-vitamiiniin, voi liiallinen A-vitamiini jopa pahentaa esimerkiksi hengitystieinfektioita. Rasvaliukoiset vitamiinit eli ennen kaikkea K2, D ja A kannattaa ajatella niin, että:

 – K2 on perustavanlaatuisin, se kannattaa olla kunnossa, eikä siitä hirmuista haittaa tule yliannoksillakaan.

 – D-vitamiini kannattaa olla kunnolla, muttei mielellään liikaa K2-vitamiiniin nähden

 – A-vitamiinia kannattaa olla jonkin verran balansoimassa, muttei liikaa D-vitamiiniin nähden. Jos otat hirmu annosta D-vitamiinia, voit vähentää sen toksisuutta lisäämällä A-vitamiinia. Ja sama toisin päin. Se ainakin on varmaa, että huipputerveet luonnon kansat ovat saaneet kaikkia näitä rasvaliukoisia vitamiineja ruoastaan monta kertaa (joiltain osin ehkä jopa kymmenen kertaa) nykyistä normia enemmän.

Näitä rasvaliukoisia vitamiineja ei tarvitse saada joka päivä. Yhdellä aterialla voi saada tarpeeksi A-vitamiinia jopa viikoiksi. Parhaita A-vitamiinin lähteitä ovat maksa, kalan maksa, laadukkaat kananmunan keltuaiset ja kala (ehkä erityisesti lohi). Maksa on A-vitamiinin lähteenä ylivoimainen. Jos syöt toisinaan lihaa ja joskus jopa sisäelimiä ja muniakin, et tarvitse A-vitamiinilisää.

Riittävä B-vitamiinien saanti tukee immuunisysteemin tervettä toimintaa monin tavoin.55,56,57,58,59,60,61

Suurin osa arvokkaista ravintoaineista kannattaa saada hyvästä ruoasta. Ruoan prosessointi voi olla tervettä ja perinteistä, kuten kylmäpuristettu oliiviöljy, pastöroimaton pitkään kypsytetty juusto tai luomu hapankaali. Suurin osa ruokateollisuuden prosessoimasta ruoasta on prosessoitu pilalle, ja siihen on lisätty poistettujen ravintoaineiden tilalle sokeria, halpoja siemenöljyjä, transrasvoja ja myrkkyhomeita rääkkäämällä tuotettuja lisäainekemikaaleja.

Laadukas valkosipuli voi tappaa viruksia suoraan. Kunhan sitä ei ylikuumenna; vähän voi lämmittää. Aika hyvä omatekoinen viruslääke on hommata kauppahallista, pientilalta, puutarhasta, biodynaamiselta tilalta tai maalaispuodista tehokasta valkosipulia, ja nauttia voimakasaromisen pientilahunajan kanssa sitä niin paljon kuin kerralla pystyy, hyvin pureksien ja hengitellen, jotta valkosipulin ainesosat pääsevät altistumaan hapelle ennen nielemistä. Hyvien valkosipulien kilohinta on yleensä 20-50 euron välissä.

Muutkin tuoreyrtit ovat tehokkaita, kuten timjami, rosmariini, voikukka62 (myös juuri) ja muut villiyrtit, oregano63, sitruunaruoho, luomu inkivääri, luomu tuorechili..64 Yrteistä saa eniten irti, kun käyttää niitä runsaasti osana lämmintä ja rasvaista keittoa, kuten kanakeittoa, joka valmistetaan nahkoineen kaikkineen, mieluiten luomukanasta tai markettilaatua paremmasta kanasta. Kannattaa käyttää niin paljon sitruunaa, kuten Foodin sitruunamehu, ettei keittoa tarvitse missään vaiheessa kuumentaa edes kiehumispisteeseen asti, kun happamuus hoitaa osan kypsytyksestä. Tämä on erityisen tärkeää kalakeittoa valmistaessa, jotta kokonaisen kalan herkät rasvat pysyvät ehjempinä.

Aktiivihiili puhdistaa kehosta pois taudinaiheuttajia ja toksiineja. Toimii parhaitan juuri ennen nukkumaan menoa tyhjään mahaan reilunkokoisen vesilasin tai iltateen kanssa. Suomesta ei saa puhdasta aktiivihiiltä, joten sen joutuu tilaamaan ulkomailta. Toimii myös Oil Pullingpurskutuksen tehostamiseen. Yöksi tyhjään mahaan otettuna aktiivihiilikapseli saattaa parantaa unta, koska sisäelinten puhdistustaakka vähenee ja nekin saavat paremmin levätä.


Pahimpia immuunisysteemin pilaajia

 • Eltaantuneet rasvat kuten rapsi, margariini ja auringonkukkaöljy ovat erittäin tulehduksellisia ja suistuttavat sekä immuunisysteemin että koko aineenvaihduntakoneiston raiteiltaan. Melkein kaikessa teollisuus- ja ravintolaruoassa on käytetty näitä halpoja tulehdusöljyjä. Silti on hyvä muistaa, ettei parempiakaan rasvoja tai rasvaa sisältäviä raaka-aineita ei kannata kuumentaa kovin kovasti.
 • Viljat, etenkin vehnä. Viljat kannattaa päivittää parempiin, kuten luomu spelttiin, mutta eipä niistä silti mitään olennaista saa. Perinteisesti hapanjuurileivät olivat parempia, mutta nykyään lähes kaikki viljatuotteet ovat täynnä ongelmia. Katso lisää Supermarket survival-videolta:
 • Yliprosessoidut höttöhiilarit, karkit, siirapit, sipsit, ranskalaiset, simut, niksut ja naksut. Toki tietty määrä voi olla ok, ja jos treenaa paljon, voi voida ihan ookoosti isommallakin määrällä ravinnetyhjiä yliprosessoituja höttöhiilarinaksuja. Silti olisi suositeltavaa vähentää teollisesti prosessoituja hiilihydraatteja ja lisättyjä sokereita ruokavaliossa. Ei aamuaisella tarvitse syödä weetabixia saati sokerimuroja. Parempi olo tulee, kun nauttii laadukkaita kanamunia, avokadoja, suolaa, hyvää oliiviöljyä, vaikka lohisalaatin… rasvaa, proteiinia, suolaa ja vihreitä mieluummin kuin verensokerivuoristorataa ja insuliinipiikkiä maidon, sokerin ja viljan muodossa.

Koko metabolia menee pikkuhiljaa pieleen, kun aloittaa aamun sokerilla (korkea glykeeminen indeksi), nykyvehnällä (vielä korkeampi verensokeripiikki) ja maidolla tai jugurtilla (vielä korkeampi insuliini-indeksi). Näin useimmissa suomalaisissa perheissä tehdään. Kun mitä tahansa pumpataan, annetaan tai stimuloidaan luonnottoman rajusti päivästä toiseen, se johtaa vähintäänkin solureseptorien turtumiseen ja vähenemiseen. Tässä tapauksessa voidaan sanoa, että soluista tulee ”insuliiniresistenttejä”, eli tarvitaan aina vaan isompia insuliiniannoksia verensokerin tasapainottamiseen. Jatkuvasti kohoavat insuliinitasot tarkoittavat kohoavaa tulehduksellisuutta, ja vähemmän tilaa nuorentaville hormoneille kuten testosteroni, progesteroni ja DHEA. Vuosi vuodelta pahenevan ruokariippuvuuden ja sokeriviljakoukun sijaan suosittelen etenemään kohti vähemmän makeaa ja voimakkaampia, aidompia ja monipuolisempia aromeita sisältävää ruokaa, joka tekee soluista ajan kanssa insuliiniherkempiä. Jos tarvitset sitten vaikka salitreenin jälkeen hetkellistä insuliinibuustia lihaskasvun moottoriksi, puolikas banaanikin riittää siihen, kun solut ovat herkkiä insuliinille. Toki kaikenlaisia hiilihydraatteja saa ja useimpien kohdalla kannattaa syödä ainakin illalla jos treenaa paljon. Totuus on kuitenkin, että menneiden aikojen fyysinen työ on jo aikaa sitten vaihtunut tietotyöhön. Läppäriä näpytellessä toimii paremmin kun pitää solut insuliiniherkkinä ja elimistöä vanhentavan krooniset tulehdusmarkkerit minimissä.

Meistä nokkelimmat ymmärtävät, ettei lääketeollisen kompleksin kehittyminen ei tarkoita kansanterveyden paranemista, vaan teollisuuden paisumista ja vallan keskittymistä Rockefellereille. Vastaavasti ruoka ei ole ruokateollisuuden olemassaolon aikana kehittynyt juurikaan ihmistä ajatellen parempaan suuntaan, vaan ”kehityksen” tarkoitus on ollut pääasiassa teollisuuden lihottaminen. Mitä tarkoittaa teollisuuden etu ruokakulttuurin kehittymisessä? Teollisuus voi sitä pulskeammin, mitä isommaksi kansalaisen maha kasvaa. Lihavilla on jopa moninkertainen riski saada k-jutun vakava tautimuoto, ja ruokatoellisuuden lisäksi he ruokkivat lääketeollisuutta herkullisesti. 

Ruoan addiktiivisuus on teollisuuden etu. Siksi nykyvehnässä on niin paljon esimerkiksi amylopektiini A -nimistä tärkkelystä joka heiluttaa verensokeria jopa valkosokeriakin voimakkaammin. Mitä tyhjempää ravinto on, sitä enemmän sitä tekee mieli, kun ei koskaan tule aidosti kylläiseksi. Mitä sokerisempaa ruoka on, sitä enemmän sitä syö. Mitä ikävemmin koko aineenvaihduntakoneisto tuhotaan teollisilla siemenöljyillä, sitä kroonisemmasta energiavajeesta kansa kärsii, ja lääkitsee itseään karkkipatukalla puolen tunnin välein, ja ottaa turvallisen valkotakin ”suosittelemat” reseptilääkkeet aamuin illoin.

Vastakohta nykypäivän dystopialle on se tila, missä huomaat nauttivasi yhä enemmän yhä vähemmän stimuloivasta, vähemmän makeasta mutta sitäkin maukkaammasta aidosta ruoasta. Se tunne, kun puolukkakin maistuu välillä liian makealle, eikä karkkia edes pystyisi enää syömään, ja sopivanpehmeä avokado maistuu sitäkin paremmalle suolaisessa salaatissa voimakkaan oliiviöljyn ja tuoreehkon kalan kanssa.

 • Teollisesti prosessoidut lihatuotteet. Makkarat ja muut lihajalosteet ovat täynnä tulehdusta lisääviä täyte- ja lisäaineita. Kala on teoriassa terveellinen, mutta nykyään ongelmallinen. Isot kalat ravintoketjun huipulla ovat liian täynnä elohopeaa, dioksiineja, PCB-yhdisteitä ja muita ympäritömyrkkyjä. Pienemmät kalat ovat parempi idea. Kasvatetuille kaloille syötetään suurimmilta osin aivan kauheaa ravintoa, jota kalan ei todellakaan tulisi syödä, kuten ultraeltaantuneita siemenöljyjä, tehotuotettuja viljoja ja roundup-myrkytettyä GMO-soijaa. Itse syön jonkin verran kasvatettua lohta tai luomulohta, koska tykkään sen mausta salaatissa. Nykyään Lidlista saa hyvää melko tuoretta makrillia jääkaapista. Älä anna sen pilaantua huoneenlämmössä, vaan säilytä mahdollisimman kylmässä ja käytä koko paketti kerralla sen jälkeen kun avaat sen.

Kuinka pitää vastustuskyky tikissä läpi elämän?

Iän myötä T-solujen tuotanto tyypillisesti heikkenee, ja NK-solujen tehot vähenevät. Vanhentuessaan soluista tulee lopulta turhia ja tulehduksellisia ”zombisoluja”. Jos meinaa selvitä puhtain paperein k-jutusta, ei kannata olla siinä tilassa missä insuliiniresistenssi ja liiallinen insuliini rakentaa liikaa huonoa höttökudosta, joka on täynnä tulehdusta lisääviä zombisoluja, jotka vanhentavat soluja ympärillään.

Autofagia tulee apuun. Siinä keho uudistaa itseään ”syömällä” ja puhdistamalla vanhoja soluja ja soluelimiä. Parhaiten autofagiaan pääsee pätkäpaastolla etenkin pitkällä paastolla. On hyvä totuttautua ketoruokavalion tyyppiseen syömistapaan, jotta sitä voi välillä hyödyntää, kun keho osaa jo pärjätä ilman sokeria. Aamulenkki tyhjällä mahalla voi auttaa autofagiaa, ja liikunta ylipäänsä. D-vitamiinista ja magnesiumista voi olla apua tässäkin.

Mitä eläimet tekevät tullessaan kipeäksi? Lakkaavat syömästä. Sama pätee luonnollisesti ihmisiin. Kasvaako ruokahalu kuumeen iskiessä, vai väheneekö se? Ruokahalu yleensä vähenee, kunnes tilanne on hoidettu. Kipeänä ei kuitenkaan kannata mitään extremeä hurjastella. Lähes kaikenlaisista ravinteista ja rasitteista on hyötyä sopivissa määrin ja haittaa täysin övereissä määrin. Jos tauti itsessään on jo rasite keholle, ei kannata heittää bensaa liekkeihin millään ennätyspaastolla, vaan mieluummin tarjota keholle mahdollisimman hyvät ja helpot olot ja ravintoaineet haasteen voittamiseen. Sokeria kannattaa välttää aina jos on jotenkin kipeänä, ja suosia mieluiten mausteita65,66, yrttejä, vahvoja makuja, suolaa, hapanta, kosteaa ja lämmintä. Huonointa mahdollista ruokaa taudin voittamiseen olisi karkit, keinorasvat, riksut ja raksut. Perinteisesti nuhat on parannettu mausteisella, rasvaisella, suolaisella ja happamalla kanakeitolla. Perinteisesti kanat olivat paljon parempia kuin ne tehmutantit mitä marketissa pääosin myydään. Helpoin tapa löytää hyvää kanaa nykyään on ostaa vähän isommasta ruokakaupasta luomukanaa; ainakin pakkasesta pitäisi löytyä kokonainen luomukana, jonka voi suoraan laittaa kattilaan sitruunan, curryn ja mausteiden kanssa. Suolaa ja sipulia voi lisätä myöhemmin, samoin porkkanaa ja kotimaista tai luomua varsiselleria. Tulee ihan käsittämättömän hyvää! Hyvä kana, runsas sitruuna, sipuli ja suola. Vettä tietenkin sen verran, että kana juuri ja juuri peittyy. Aluksi voit käyttää kovempaa lämpötilaa jotta vesi ja kana vähän lämpeää, mutta muuten suosittelen pitämään kannen alla pienimmällä teholla mitä hellalta löytyy. Kun sitruunaa, suolaa ja mausteita on tarpeeksi, keitto säilyy kattilassa hellalla niin kauan kuin siitä riittää syömistä, eli joissain tapauksissa jopa useita päiviä. Lihat pehmeävät ensin pinnalta. Myöhemmin voit syödä jopa luiden päivä, niistäkin saa paljon tärkeää, mitä lihasta ei saa.

Mitä ravinnerikkaammin syö, sitä paremmin parantuu ja pysyy terveenä. Tiheässä ruoassa on enemmän aitoja makuja, aromeja, väriä, vitamiineja, hivenaineita ja vaikka mitä hyvää suupalaa kohden. Kehoa ei kannata täyttää laimealla makealla ja keinotekoisilla aromiaineilla kuten Suomessa on tapana, vaan ryhtyä metsästämään aitoja makuja.


Piikkiproteiini

Mikä siihen auttaa? Sekä k-taudin että k-piikkien haitoilta suojautuminen liittyy paljolti piikkiproteiiniin. Jokainen joka tapauksessa altistuu tässä ajassa tälle uudenlaiselle piikkiproteiinille, jos ei muuten niin ainakin hengaamalla piikitettyjen seurassa. Pahinta on tietenkin laittaa oma keho tuottamaan sitä ottamalla k-piikki, mutta piikittömätkin voivat saada ainakin kuukautishäiriöitä ja päänsärkyjä piikitettyjen seurassa, sekä joissain tapauksissa selittämättömiä mustelmia raajoihin. Kaikkien näiden voi olettaa johtuvan jos ei muusta niin ainakin piikkiproteiinin aikaansaamista verihyytymistä.

Olit sitten piikitön, piikitetty, altistunut k-taudille tai muuten vaan elävä ihminen nykyajassa, näistä ohjeista voi olla iloa.

Koska sosiaalista ympäristöämme saastuttava piikkiproteiini saa aikaan verihyytymiä, kannattaa olla tietoinen asioista, jotka tekevät verestä virtaavampaa. En ehkä sentään lähtisi popsimaan aspiriinia huvikseen, mutta laadukas omega-lisä voi olla paikallaan. Vettä kannattaa juoda, ja mitä laadukkaampaa, sitä paremmin nesteet virtaa. Lähdevesi, mehustus, maadoitus, auringonvalo ja punavalo voivat olla oivia ideoita tässä ajassa.

Piikkiproteiinin leviämistä ei mikään maski estä; se on niin pieni että se menee jopa ihon läpi niin että hujahtaa. Itsekin olen välillä kokenut omituita pistosta rinnassa vietettyäni päivän piikitettyjen ilmoilla. Koska tältä Faucin, Daszakin, Barrickin ja kumppaneiden kehittämältä bioaseelta ei voi täysin välttyä, koen saaneeni apua suonia laajentavista biohackeista kuten niasiini (B3-vitamiini, noin 100 milligrammaa), ginkgo biloba, cayenne ja arginiini.

Maailmalla hehkutetaan neulasia, fenkolinsiemeniä, tähtianista, voikukkaa ja sitruunankuorta:

Suomessa Kalevi Korento on korjannut, että olennaisin ainesosa näissä saattaakin olla toluidiini. Sen kemiallinen kaava on C14 H16 N2, ja Kalevi kertoo sen tuhoavan suoraan piikkiproteiinia. Suramiini on Kalevin mukaan kyllä kemiallisesti toimivaa tähän tarkoitukseen, mutta liian tiukkaa ihmisille riittävissä määrin. Kalevi suosittelee vanhaa suomalaista teereseptiä, jossa kuumaan veteen sekoitetaan sekä kuusen että männyn neulasia. Neulasten tai kerkkien tulee olla vihreitä, ei ruskeita tai harmaita. Yrttien sisältämiä potentiaalisia taika-aineita voivat tämänhetkisten arvauksien perusteella olla siis ainakin toluidiini, suramiini, shikimic acid (sikimihappo?) ja kiniini. Sekä tietenkin Suomesta sensuroitu i…mektiini.


Hardcore-osasto

Vahva suositus fulvohapolle. Lähetä viestiä Ecode.fi -nimiselle maahantuojalle niin saatat saada jotain kautta erinomaista ainetta muinaisen järven pohjakerrostumista. Tuotteen nimi on ”Hymato Huminicum”. Se auttaa kaiken muun hyvän lisäksi myös ikävien asioiden poistumisessa ja vaurioiden korjaamisessa.

Ruokasoodasta ja savesta saattaa olla iloa. Minun ruokasoodan lähteenä toimi ennen Puhdistamon maustamaton ellujauhe, johon lisättiin varta vasten juurikin ruokasoodaa ja muutenkin bikarbonaatteja. Mutta nyttemmin ovat näemmä taas vähentäneet niitä, joten voisin lisätä johonkin juomapulloon ehkä neljäsosa-teelusikallisen ruokasoodaa päivittäin. (Paitsi että nyt ilmestyi uusi Ketokamu Ellu-maku, jossa bikarbonaattia on taas riittävästi.) Savea minulla on nytkin mukana juomapullossa täällä kirjastolla kirjoitellessani. Paratiisikaupan paketissa on saven lisäksi mukana oikeanlainen bikarbonaattijauhe; saatan ottaa sen käyttöön seuraavaksi.

Marjo Urbanski kertoo paljon olennaista piikkiproteiinilta suojautumiseen tässä Yazkan haastattelussa:

Bitchute-alustasta löytyy katsomisen arvoinen sensuroitu keskustelu, jossa lääkäri Mikael Kivivuori haastattelee Marjoa suunnilleen samasta aiheesta.

Jos Marjon jutut resonoi, tsekkaa tästä Marjon ”kauppalista” eli lyhyt yhteenveto videoillakin mainituista keinoista piikkiproteiinin ja k-piikkien haitoilta suojautumiseen.


Dr. Lee Merritt suosittelee piikitettyjen erittämältä myrkyltä suojautumiseen NAC + ”metyyliryhmien” lähteitä kuten trimetyyliglysiini tai dimetyyliglysiini. Trimetyyliglysiini on toiselta nimeltään betaiini, ja sitä saa mukavasti ainakin gojimarjasta, parsakaalista, pinaatista ja punajuuresta. Koliini saatta olla vieläkin parempi metyyliryhmien lähde, ja sitä saa loistavasti maksasta ja kananmunan keltuaisista – kumpaakaan ei kannata käristellä liikaa, ja molemmissa laatu on tärkeää. Metyyliryhmien lähteenä MSM on yksi suosikeistani. Sitä saa mukavasti myös Puhdistamon elektrolyyttijuomajauheista, koska olin itse lobbaamassa sitä ainesosaksi niihin, Lundeen tehdessä suurimman osan suunnittelutyöstä. Kun ajattelet mitä tahansa myrkkjen poistumisen tehostumista, muista MSM osana reseptiä. Sopiva päivittäinen MSM-annos on aluksi ehkä tasainen teelusikka, mutta lopulta voi mennä kokonainen ruokalusikallinenkin, kun keho tottuu voimakkaasti puhdistavaan aineeseen. Metylaatiobuusteireista puhuttaessa on hyvä mainita jälleen kerran glysiini-aminohappo sellaisenaankin, sekä kreatiini, metyylikobalamiini-niminen B12-vitamiini, metyylifolaatti-niminen B9-vitamiini, P5P-niminen B6-vitamiini sekä rikkipitoiset kasvit kuten kaalikasvit, ”ristikukkaiset” kuten parsakaali, sipulitviite – sekä jälleen kerran magnesium ja D-vitamiini.

Moni on kehunut piikkiproteiinin, k-jutun ja piikkivaurioiden hoidossa glutationia. Glutationi ei kuitenkaan sellaisenaan imeydy kovin hyvin kehoon vaan ehtii enimmäkseen hajoilla ennen aikojaan. Siksikin moni käyttää NAC-lisää, koska se voi auttaa kehoa glutationin valmistuksessa. Glutationin valmistuksessa voi olla hyötyä rikkipitoisista kasviksista kuten sipuleista, kaaleista ja erityisesti hapankaalista, sekä seleenista. Magnesium on aina suositeltavaa, koska sen puute kuluttaa glutationia.

Helppo ”kotitekoinen” glutationibuusteri on 300mg NAC, suunnilleen saman verran C-vitamiinia, sekä 50 (korkeintaan 100) mikrogrammaa seleeniä. Mukaan voi halutessaan ottaa myös maarianohdaketta. Tällaisen teho on kuitenkin rajallinen, jos puhutaan ihan akuutista ja rajusta tilanteesta. Jos tarvitaan ”kättä pidempää”, maailmalla moni turvautuu suonensisäiseen glutationilisään. Suomessa sellaisten saatavuus on olematon, joten tehokkainta täällä on ns. ”liposomaalinen glutationi”. Niitäkään ei ole paljoa saatavilla, mutta nettikaupoista voi tilata, ja NaturaZonen jääkaapista saattaa löytyä. Tämä siis haastavampiin tositilanteisiin.

Glutationi on turvallinen, muttei sitä huvikseen kannata liikaa käyttää, koska varsinkin hyvin imeytyvät tuotteet maksavat aika hurjasti, ja minkä tahansa vaikuttavan aineen luonnottoman suurella saannilla on pidemmän päälle jonkin kokoinen biologinen hintalappu.

Lopulta paras ”biohakkerointi” glutationillekin on vaan antaa oman maksan voida hyvin. Eli vähemmäksi teolliset siemenöljyt kuten rapsi, rypsi, auringonkukka, maissi, soija ja puuvilla. Sokerisiirapit minimiin, kuten glukoosi-fruktoosisiirappi, maissisiirappi ja muut tyypilliset teollisuusruoan ainesosat, valkosokeri mukaanlukien. Suomessa Marja Ruuti jakaa kelpo ohjeita maksan hyvinvointiin.

Teollisen valmisruoan lisäksi ravintolaruoka on haaste. Laadukkaatkin ravintolat käyttävät Suomessa halpaa rapsiöljyseosta, joten pyrin suosimaan annoksia, joissa ei ole käytetty paistorasvaa. Tosi biohakkeri pyytää käyttämään aitoa voita rapsin sijaan annoksen valmistamiseen.

Lue tästä loput Lee Merrittin ohjeet.

.

Dr. Lee Merritt kertoo myös videolla olennaisia ohjeita. Tässä Merritt menee syvemmälle koko k-jutun hoitamiseen.


Hankalissa tilanteissa tärkein apu saattaa tässäkin tapauksessa olla autofagia, (pätkä)paasto ja nälkä. Silloin keho pääsee korjaus- ja putsausmoodiin ihan kunnolla. Prosessia voi tehostaa noin 10-30-minuuttisella Oil Pulling -purskuttelulla johon avaa mukaan aktiivihiilikapselin, saunomisella, ja ainakin pidempään paastotessa myös suolihuuhtelulla tai jopa colonichoidolla.


Tärkeimmät käytännössä

Nyt tuli paljon dataa. Mistä lähteä liikkeelle? Suosittelen:

 1. Magnesium, kuten Plantforce tai Puhdistamo
 2. Hyvä nesteytys, jossa voi auttaa Ellu-jauhe
 3. Kversetiini+sinkki
 4. Rasvaliukoiset vitamiinit, erityisesti K2 + D. Ne saat helpoimmin Taimi Immunity -tuotteesta
 5. Maksan hyvinvointi, mitä voi auttaa monin tavoin
 6. Tutustu Marjo Urbanskin juttuihin

13 Kommenttia

 1. Entä ihan puhtaasti piikkihaitat, niiden korjaaminen ja ehkäiseminen?
  Jos on jo ottanut piikin, kuinka tehdä haittojen esiintymisestä mahdollisimman epätodennäköistä?

  Dr. Paul Cotrell joutui ottamaan piikin jatko-opintojensa vuoksi.
  Tässä hänen ohjeita:

  – kurkumaa ennen ja jälkeen piikityksen – ja muutakin tulehdusta vähentävää.

  C60, eli rasvaliukoinen ”aktiivihiili”: mitokondrioiden terveys, antioksidantti

  – monivitamiini, sinkki

  – D- ja K2-vitamiinit

  – ashwagandha, verensokerin tasaaminen

  – NMN (nicotinamide mononucleotide), resveratroli

  – nano silver (esim. ACS200?)

  – ”get the blood moving”

  Tässä Paul kertoo protokollastaan:
  https://www.brighteon.com/e9c722d5-aafa-4dfa-a86a-a0bbc76d456f
  (olennainen alkaa noin 36 minuutin kohdalla)
  Verensokeri tasaiseksi
  Tulehdus alas
  Solujen terveys, mitokondrioden kunto

  Naturopaatit puhuvat, että glutationin lisäksi NAD (suonensisäisesti) on auttanut piikkivaurioiden korjaamiseen. Niinhän se on, että keho pystyy vaikka mitä, kun energiantuotanto toimii.

 2. Korjaus/lisäys artikkeliin:

  – sanoin, että pyrin pitämään rasvat ja makeat erillään. Oikeasti kyllä yhdistän makeaan, kuten marjoihin, jonkin verran rasvaa. Pieni rasva tai öljy samalla aterialla auttaa marjojen rasvaloukoisia karotenoideja imeytymään paremmin.

  1. Toinen korjaus/lisäys:

   – puhun tekstissä (Immunity Fix -kirjaa mukaillen) vähän liian yksisilmäisesti keto-tyylisen syömisen ja pätkäpaastoilun puolesta. Ayurvedasta ja monista muista suuntauksista sekä myös kokemusperäisesti tiedetään, ettei sellainen ole parasta läheskään kaikille, läheskään kaikissa tilanteissa.

   Erityisesti naisille voi tulla jopa hormonaalisia ongelmia pidemmän päälle pätkäpaastoilusta, vaikka se aluksi tuntuisi hyvälle.

   Kuitenkin Immunity Fix -kirjan ideoissa on silti ideaa, kun haluaa ymmärtää sitä suuntaa, mistä parempi immuunipuolustus löytyy: kyllä karkkia kannattaa vähentää. Supermarket survival -kirjassani olenkin huomattavasti sallivammalla linjalla. Siinä en kehota ketään juurikaan syömään tietyllä tavalla, vaan syömään omalla tavallaan, jonka sisällä autan löytämään laadukkaampia valintoja.

 3. Kiitos Olli.
  Mites lääkinnäliset sienet pakuri, reishi ja shiitake yms?

  1. On hyvä juttu, ja on mainittu myös Immunity Fix -kirjassa.

   Jätin pois, koska en vaan näe ihan niin olennaiseksi kuin tärkeimmät vitamiinit ja ennen kaikkea kivennäis- ja hivenaineet.

   Mutta nyt kun asiasta puhutaan, ja tämäkin kommentti jää osaksi artikkelia, sanon että jos jos aihe henkilökohtaisesti resonoi, annan erittäin vahvan suosituksen tuplauutetulle pakurille, ja muillekin lääkinnällisille sienille. Eikä pelkästään immuniteettia varten, vaan ainakin minulla myös mieli on skarpimpi, kun sitä vähän tukee Lions Manella, pakurilla ja muillakin sienillä.

   Sienissä on sekin hyvä puoli, että niitä tuottavat firmat ovat tyypillisesti hyvin tietoisia asioista ja ihmisinä erittäin oikealla asialla. Joten kaikki sympatiat myös sienituotteiden ja -tuottajien suuntaan.

   Tässä jotain hyviä, vaikka oikeasti lista on loputon:
   – Four Sigmatic (pienellä stevia-varauksella)
   – Kääpä Health: https://www.kaapahealth.com
   – Chaga Health -juomat on tosi kivoja vaikka toki hintavia: https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-mustaherukka-500-ml
   https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-tyrni-500-ml
   Näitä joisin varmaan joka päivä jos olis jo lottovoitto tilillä:
   https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-mustaherukka-luomu-500-ml
   https://chagahealth.eu/fi/tuote/chaga-health-immuno-elixir-pakuri-tyrni-luomu-500-ml

   Muistelen joskus lämmöllä niitä aikoja, kun olen saattanut käyttää päivittäin vähintään neljää, joskus jopa kymmeniä eri sieniä, enimmäkseen tuplauutteina. Elämäni ehkä parasta tennistä olen pelannut syötyäni kesken pelin melkein purkillisen Stamets 7 -sienisekoitusta.

   Sami Nuoralta kuitenkin opin joskus kesällä 2013, että adaptogeenien ja parhaidenkin toonikumi-yrttien väärinkäyttö voi olla juuri sitä, kun niillä saa olotilan niin hyväksi ja vireäksi, ettei edes huomaa jotain fundamentaalisempaa puutosta sienillä buustatun pinnan alla.
   Sittemmin olen opetellut tankkaamaan fundamentaalisempia juttuja kuten magnesiumia ja K2-vitamiinia, tavoitteena saada olo hyväksi ilman mitään stimulantteja, jopa ilman adaptogeeneja, ilman edes lääkinnällisiä sieniä.

   Jos siihen päälle jotain yrttejä haluaa testailla, ykkössuositukseni on kyllä juurikin lääkinnälliset sienet. On muutenkin hyvä ajatus täydentää ruokavaltiota ”neljännellä eliökunnalla” eli sienillä, joita nykyään syödään liian vähän. Uskon, että kaikkien terveydelle tekisi hyvää safkailla vähintään yhtä, mielellään jopa kymmeniä eri lääkinnällisiä sieniä jonkin verran, vaikka jopa päivittäin. Jopa mahan mikrobiomille voi lääkinnällisten sienten runsaskin käyttö tehdä hyvää.

   Jos Mikko Reishiniemi jaksaa tehdä taas kimppatilauksen, voisin ottaa jälleen kilon verran tuplauutettua LionsManea suoraan alkulähteiltä tietotyön buustaamiseen. Sienistä voi saada ehkä 10-20% lisätehoa vähän kaikkeen, ilman mitään varsinaista miinuspuolta mistä olisin tietoinen; päinvastoin ”sivuvaikutukset” ovat tietääkseni positiivisia. Paitsi toki rahaa voi mennä.

  2. Taimi Immunity -tuotetta suunnitellessa halusin laittaa siihen runsaasti ennen kaikkea monia lääkinnällisiä sieniä, koska ajattelen niiden olevan niin helppoja ja hellävaraisia, varmoja valintoja. Minua viisaampi Denis Vinokur kuitenkin sanoi, että hänen potilaskokemuksensa mukaan esimerkiksi maitake on joillekin sen verran stimuloiva, että päädyimme varman päälle varsin pieneen määrään.

   Denis osaa itse selittää paremmin, ”stimuloiva” voi olla ehkä väärä sana tässä. Mutta siis jollain tavalla ”raju”.

   Haluan aina kysyä Deniksen näkemystä, koska hän on yksi parhaita ihmeparantajia minun kirjoissa:
   https://www.akupunktio.nu

   Katja Kokko kirjoittaa Deniksen kirjasta:
   https://katjakokko.com/tuli-maa-vesi-denis-vinokur

   Viisas mies:
   https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512098200/tuli-maa-vesi
   https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512088874/terveyden-kiinalainen-kasikirja

  3. Ruotsista kuulin jo epidemian alussa, että siellä oli saatu loistavia tuloksia k-taudin ehkäisyssä (ja ilmeisesti myös parantamisessa) nimenomaan pakurilla. Ihme jos pakuri ei auttaisi, kun se tukee suolenseinämää, limakalvoja, ja toimii voimakkaana antioksidanttina – ja kouluttaa valkosoluja toimimaan fiksummin.

   Tästä olisi kiva saada lisää tietoa, kokemuksia, mitä vaan. Tiede ei käsittääkseni ole jaksanut vielä testailla pakurin tehoa k-juttuun?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *