Hetkineenn…

https://www.hartgroup.org/hang-on-a-minute

”Piikittömyyden” uusi määritelmä?

Boris Johnson kehotti marraskuun 15. päivän pressitilaisuudessa kaikkia kansalaisia hakemaan boosteriannokset. Tämä on aiheuttanut hämmästystä ’täysin piikitettyjen’ keskuudessa. Tuleeko täysin piikitetyistä pian piikittömiä kakkosluokan kansalaisia vailla piikitetyille myönnettyjä etuoikeuksia? 

Lehdistötilaisuuden aikana Boris totesi seuraavaa:

‘Antakaas kun kerron, miksi boosterin ottaminen on ehdottoman tärkeää. Ajan kanssa nimittäin kahden piikkiannoksen teho alkaa alenemaan – mutta kolmas annos boostaa suojan takaisin yli 90% tasolle’

Onko näin? Miten voimme muka tietää sen? Kuinkahan kauan tämän kolmannen annoksen teho mahtaa kestää? Tarvitsevatko kolmanteen annokseen suostujat neljännen annoksensa vieläkin nopeammalla väliajalla jonkinlaisen kulumisefektin takia? Aiheuttaako toistuvien piikkiannosten sisältämä kemikaalicocktail kumuloitivia ongelmia ihmiskehoille? Mitä puolivuosittain toistuva piikitys tekee immuunisysteemille pitkässä juoksussa? 

Moni kiltti kunnon kansalainen on alkanut kyseenalaistaa asioita kolmannen ”boosteri”shotin myötä. On helppoa nähdä tällaisen loputtomiin boosteriannoksiin perustuvan strategian hyödyttävän ennen kaikkea lääketehtaita. On vaikeampaa nähdä, mitä hyötyä loputtomasta piikkiruljanssista on kansalaiselle itselleen. Nämä ihmisethän ovat jo suostuneet ottamaan kaksi annosta kokeellista tuotetta jonka tehoa tai turvallisuutta ei ole kovin selvästi osoitettu. Joten ei muuta kun kolmatta perään. Pitäisikö kahden Astra-annoksen perään ottaa Phizer? Kuinka monta annosta tulee ottaa, jos on ottanut alle jo kaksi kappaletta sellaista piikkiä, joka on suunniteltu toimimaan nimenomaan kahdella annoksella? Tilanne on outo potilaan kannalta.

Kukaan ei ole testannut näiden uusien yhdistelmien tehoa, turvallisuutta ja mahdollisia ristikkäisvaikutuksia. Tällainen ajattelematon lähestymistapa kielii käsittämättömästä edesvastuuttomuudesta. VAERS- ja Yellow Card -haittaraporttisysteemit hälyttävät punaista. Piikki, joka antaa edes osittaisen suojan vain puoleksi vuodeksi ei ole riskin arvoinen – varsinkaan kun ottaa huomioon tulevien boosteriannosten aiheuttamat tuntemattomat riskit. Kehotamme hallitusta pysäyttämään piikkikampanjan ja keskittymään turvallisempiin hoitomuotoihin. Meidän tulee aina muistaa lääketieteen perusperiaate — First, Do No Harm. (”älä ainakaan vahingoita potilasta”)


Lähde: lääkäreistä, ekonomeista ja muista asiantuntijoista koostuva HART-ryhmä

Yksi Kommentti

  1. Niinpä – kaikki jättää jälkensä – myöskin tauti. 🙃☕🍉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *