Pohjolan lähiruoka ja Supermarket survival aloittivat yhteistyökokeilun. Vastailaan Pohjolan lähiruoan tilillä terveyskysymyksiin ja muutenkin kertaillaan vähän SuSu-kirjan aiheita.


Mikä Pohjolan lähiruoassa kiehtoo? Uskon, että yhteiskunnallisten mullistusten koittaessa on paras olla perusasioiden äärellä. Mistä ruoka tulee? Kuka sitä valmistaa? Kummallisessa maailmantilanteessa kannattaa passibiletyksen sijaan kerätä elämän perusteisiin liittyvää tietopääomaa, osaamista ja ystävyyssuhteita Pohjolan lähiruoan porukassa sattuu olemaan tuota kaikkea.

Eliitin tavoittelema ”Great Reset” viittaa transhumanistiseen tulevaisuuteen, jossa olemme entistäkin kauempana aidoista asioista, tekoäly hoitaa elämisen puolestamme, vapautta ei ole ja ihana maailmanhallitus tekee sinut onnelliseksi.
”Great Reject”, suuri massaherääminen, taas tarkoittaa elämän opettelua uudelleen, pieleen menneistä perusteista alkaen. Mitä on laadukas ravinto, aidompi asuminen, orgaanisesti rakentuva yhteisöllisyys; mistä on hyvät suhteet tehty? Kaiken tämän käsittelyyn koen, että Pohjolan lähiruoan kanavat saattavat olla osuvin paikka, joten aloitetaan @pohjolanlahiruoka IG storyista. Linkkamme sieltä toki myös muihin lähteisiin ja medioihin, jotka opettavat olennaisia asioita tässä ajassa, ja auttavat niissä konkreettisesti.

Pohjolan lähiruoan Jaakko luontaisessa ympäristössään

Parhaassa tapauksessa voidaan onnistua lopulta vaikuttamaan ruokakulttuuriin isostikin. Nyt jos koskaan on tärkeää nostaa ruoan alkuperätietoisuutta valokeilaan.

Uskon inspiraatioon ja synergiaan. Silloin kun ne ovat kohdillaan ja tuntuu sydämessä hyvälle, voi ryhtyä toimeen. En usko vanhaan malliin, jossa ensin pitää opiskella jotain asiaa viisi vuotta ennen kuin saa ”luvan” tehdä sitä. Jos haluaa ehtiä muuttaa maailmaa isosti tämän elämän aikana, täytyy edetä nopeammin – eli tehdä samalla kun oppetee, oppia tekemällä. Milloin oppiminen on nopeinta? Silloin, kun oppilasta kiinnostaa, tai kun parhaassa tapauksessa hän on jopa ihan liekeissä.

Asiakaspavelu on sydämen asia – ja pikku seikkailun

En usko markkinointiin enkä vaikuttamiseen. Uskon ihaniin suhteisiin, toisten auttamiseen omilla vahvuuksilla, harrastuskaveruuteen, aitojen intohimojen toteuttamiseen ja jakamiseen.

En usko strategiaan: strategia on sotatermi. Aidot suhteet tuhoutuvat jos joku yrittää käyttää niissä sotatoimia kuten strategiaa tai manipulaatiota. Ei minun kuulu hallita toista ihmistä, ja vielä vähemmän vapaan tahdon omaavista ihmisistä koostuvaa kompleksista markkinaa. Minun kuuluu löytää keinoja palvella sitä niin että samalla viihdyn itsekin.

Mitä useampaa onnistun auttamaan ja mitä merkityksellisemmin, sen parempaa elämästäni tulee. Mutta vaikkei tulisi, siinä auttamisessa, jakamisessa ja innokkaassa kohtaamisessa toteutuu jo elämän tarkoitus.

Puoti löytyy kauniista Oulun kauppahallista

Toivottavasti onnistutaan opettamaan huikeita asioita. Niin että kuka tahansa meidän porukasta voi vaikka viiden vuoden päästä päätyä seikkailulle joidenkin sellaisten luo, jotka tänä vuonna saivat meiltä kipinän omaan paranemiseensa. Siinä tavoittelemisen arvoinen ROI (Return On Investment).

Pohjolan lähiruoan nettisivu: https://www.pohjolanlahiruoka.fi

Instagram

Facebook

P.S. Tätä kirjoittaessa Lähiruoan IG-tilille on tullut noin vuorokauden aikana noin 500 uutta seuraajaa. Kiitos kaikista kysymyksistä! Niitä on kiva pohtia täällä porukalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.