Facebook-päivityksestä kehkeytyi kiehtovaa keskustelua. Kerään tähän kätevästi linkkejä, joita voit hyödyntää netti- ja muissa keskusteluissa.

Hannu Walterilta lainattua:

Venäjä ilmoitti 24.2 Ukrainan denatsifikoinnista ja demilitarisoinnista.

Amnesty International julkaisi 6. elokuuta 2014 raportin, jossa tuomittiin, että Oleh Liachkon puolisotilaallisten ryhmien, mukaan lukien Az0vin pataljoona, sieppaa ihmisiä, kiduttaa ja kohtelee heitä huonosti, ja tämä täysin rankaisematta

https://www.amnesty.org/…/impunity-reigns-for-abductions…/

YK:n raportti raportoi ihmisoikeusloukkauksista, mukaan lukien mielivaltaiset pidätykset ja kidutukset, joihin ovat syyllistyneet Ukrainan asevoimat ja sisäministeriön puolisotilaalliset joukot, kuten pataljoona Az0v.

https://www.lefigaro.fr/…/01003-20140827ARTFIG00049-kiev…https://www.ohchr.org/…/UA/Ukraine_14th_HRMMU_Report.pdf

Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty kehotti 8. syyskuuta tapaamisessaan pääministeri Arseny Yatsenyukin kanssa Ukrainan hallitusta lopettamaan ihmisoikeusloukkaukset ja sotarikokset, joihin syyllistyvät Ukrainan kansallisen asevoimien rinnalla toimivat vapaaehtoisten pataljoonien joukot.

https://www.amnesty.org/…/ukraine-must-stop-ongoing-abuses…/

Toisessa Amnesty Internationalin raportissa tuomitaan, että Eurooppa-myönteiset puolisotilaalliset joukot, mukaan lukien Az*v-pataljoona, syyllistyvät sotarikoksiin teloittamalla panttivankeja ja vankeja mestattamalla heidän päänsä.

https://www.newsweek.com/evidence-war-crimes-committed…

14. lokakuuta 2014 Az*v- ja Aidar-pataljoonat 4.000 ihmisen seurassa, jotka juhlivat UPA:n perustamisen 72. vuosipäivää, yrittivät ottaa haltuunsa Ukrainan parlamentin.

https://www.humanite.fr/…/ukraine-porochenko-latout-de…

Marraskuussa 2014 Atekin tehtaan johto vetosi presidentti Porošenkoon, jotta tämä ryhtyisi toimiin Az*vin rykmentin laittoman tehtaan miehityksen lopettamiseksi.

https://www.capital.ua/…/35557-rukovodstvo-zavoda-atek…

31. heinäkuuta 2015 – 150 Az*vin miliisimiestä Kiovassa muodostivat elävän ketjun tarkoituksenaan estää kansanedustajien kulku.

https://www.kyivpost.com/…/azov-battalion-members-block…

”Drouj1ni”-nimiset miliisit, yksikkö, joka ylläpitää järjestystä Ukrainan kaduilla, käyttävät laittomuuksia eivätkä epäröi ryhtyä iskutoimiin jälleenmyyjiä, kiinteistökehittäjiä tai LGBT-aktivisteja vastaan.

Tammikuussa 2018 Az*z-rykmentin yksikkö Kiovassa toteutti pogromeja romaniyhteisöä vastaan ​​ja hyökkäsi LGBTQ-yhteisön jäsenten kimppuun.

Kesäkuussa 2018 Az*v rykmentti kuvasi itsensä purkamassa kirveillä Kiovan kukkuloilla sijaitsevan romanileirin viranomaisten välinpitämättömien silmien edessä. Tämä operaatio ei ole ensimmäinen, sillä se oli neljäs tämäntyyppinen hyökkäys alle kahden kuukauden sisällä

Ukrainan Az*v on pommittanut siviilejä kahdeksan vuotta ja nyt herätään kun Venäjä ilmoitti että tulee puhdistamaan Ukrainan näistä pommittajista. Ketä ne ovatkaan, jotka ottavat siviilejä ihmiskilvikseen?

YK:n vuoden 2016 raportin mukaan Az*v-liike on syyllistynyt Donetskin ja Luhanskin alueella tappamisiin, joukkoryöstöihin, mielivaltaisiin pidätyksiin, kaltoinkohteluun ja kidutukseen.

Aseellisten ryhmien hallinnassa olevien alueiden asukkaat ovat erityisen alttiita ihmisoikeusloukkauksille, joita pahentaa oikeusvaltioperiaatteen ja todellisen suojelun puuttuminen. OHCHR jatkoi syytösten kirjaamista ja todentamista murhista, mielivaltaisista ja epäyhtenäisistä pidätyksistä, kidutuksesta ja pahoinpitelystä ”Donetskin kansantasavallassa” ja ”Luhanskin kansantasavallassa”.

https://www.ohchr.org/…/Ukraine_13th_HRMMU_Report… (PDF)

International Criminal Court. ICC:n syyttäjän Karim A.A. Khan QC, Ukrainan tilanteesta: ”Olen päättänyt aloittaa tutkimuksen.”

Ilmaisin viime perjantaina kasvavani huolestuneisuuteni Ukrainan tapahtumista ja toistan niin maailman johtajien kuin kansalaistenkin huolen. Tänään haluan ilmoittaa, että olen päättänyt aloittaa Ukrainan tilannetta koskevan tutkimuksen mahdollisimman nopeasti. Ukrainan hallitus hyväksyi ICC:n lainkäyttövalan väitetyissä Ukrainan alueella tehdyissä rikoksissa, 21. marraskuuta 2013 ja 22. helmikuuta 2014 välisenä aikana.

– Tätä ajanjaksoa pidennettiin kattamaan jatkuvat väitetyt rikokset, jotka on tehty Ukrainan alueella 20. helmikuuta 2014 alkaen – tähän päivään.

• Ukrainan tilanteen alustavan tarkastelun perusteella on vahvistanut, että tutkinnan aloittamiselle on kohtuullinen peruste.

• ”Erityisesti olen vakuuttunut siitä, että on perusteltua syytä uskoa, että Ukrainassa on tehty sekä väitettyjä sotarikoksia että rikoksia ihmisyyttä vastaan ​​jotka ovat tulleet ilmi viraston alustavassa tutkinnassa.”

• Koska konflikti on laajentunut viime päivinä, tämä tutkinta kattaa myös kaikki uudet väitetyt rikokset, jotka kuuluvat ICC:n lainkäyttövaltaan ja jotka konfliktin osapuoli on tehnyt missä tahansa Ukrainan alueen osassa.

https://www.icc-cpi.int/Pages/item.aspx…


Iltalehti:

”Tasan 25 vuotta sitten Bosniassa käynnistyi Euroopan pahin joukkomurha sitten toisen maailmansodan. Serbijoukot hyökkäsivät Srebrenican kaupunkiin ja surmasivat noin 8000 muslimimiestä ja -poikaa.”

Tämähän ei pitänyt paikkaansa. Selvitys Srebrenican tapahtumista joka perustui Norjan NRK:n dokumenttiin sekä muihinkin lähteisiin kuin NAT0: Balkanin sodan propagandaan. Kaupungissa ei surmattu juuri ketään, koska se oli tyhjä. Srebrenican naiset lapset ja vanhukset siirtyivät kaupungista YK:n leiriin, eli kaupunki oli tyhjä kun Serbit tulivat Srebrenicaan. Karadzic määräsi että heidät kuljetetaan busseilla Tuzlaan ja sinne he myös pääsevät.

Bill Clinton ehdotti Izetbegovicille että jos Srebrenicassa kuolee 5000, NAT0 aloittaa sodan serbejä vastaan. 1995 Izetbegovic päättää uhrata Srebrenican.Kaupungissa eli suoja-alueella luvattomasti ollut Oric:in 28 muslimidivisionan esikunta vedettiin pois, kaupunkiin jääneet 5500 muslimisotilasta määrättiin ottamaan mukaansa sotilasikäiset miehet ja tekemään epätoivoinen 55 kilometrin läpimurto jalan Serbien hallussa olleiden metsien läpi Tuzlaan.

15 000 läpimurtoon lähteneestä Tuzlaan saapui 13 000. Eli noin 2000 sotilasta ja mukaan otettua kaatui Serbien ja Oricin 28, muslimidivisioonan taisteluissa metsissä. Mistä loput 6000 tulivat? 5000-6000 kuollutta etsitään ympäri Bosiniaa väitteellä että Serbit olivat kaivaneet alueen haudoista 500 tonnia ruumiita ja haudanneet muualle. Kukaan ei ole tätä havainnut.Luvun perustalla olevat tiedot ovat muslimien johtaman komitean hallussa, eikä niitä annettu edes Karadzicin oikeudenkäynnssä tutkittaviksi.4. 5000 kuolleen väitteen perusteella NAT0 aloittaa sodan Balkanilla ja pommittaa Serbiaa. Srebrenica oli NAT0:n Mainila Balkanilla. https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/599040996972498/ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/593588417517756/


Krimealle piti tulla Usan tukikohta. UsaNAT0n joukot olivat jo Ukrainassa. Yhdysvaltain ja Ison-Britannian armeijan pysyvän sotilastukikohdat Ukrainassa.

Nat0n armeijan avoimet sijoituspaikat Ukrainassa:

1. Javorivin sotilasharjoituskenttä, ”Kansainvälinen rauhanturvaamis- ja turvallisuuskeskus” (Lvivin alue)

2. Laivojen operatiivinen valvontapiste Ochakovissa (Nikolajevin alue)

3. Port Yuzhny (Odessan alue) ”Naamioituneet” Nat*n armeijat joukot ovat osana ukrainalaisten erikoisjoukojen ryhmiä 4.235.

4. yksiköiden välinen koulutuskeskus, Mikhailovkan kylä (Nikolaevin alue)

5. 241. yhdistelmäase harjoituskenttä, Aljoshkin kylä (Khersonin alue)

6. 233 aseiden harjoituskenttä, Malaya Lyubasha kylä (Rivnen alue)

7. 242 ampumaharjoituskenttä, tarkastuspiste Goncharovskoye (Tšernihivin alue)

8. Tiedustelukeskus, Snake Island

9. Harjoitusleiri , Mariupol 10. Sotilaslaitokset Shostkassa (Sumyn alue).


Lisää kommentteja keskustelusta

Pasi Silvennoinen: Eihän Nat* ole hyökännyt kertaakaan mihinkään maahan toisin kuin Venäjä. Nat* on puolustusliitto ja se ei kuulu Venäjälle pätkääkään mihin liittoihin itsenäiset valtiot haluavat liittyä. Outoa jos joku voi olla sitä mieltä että on ihan ok että Venäjä aloittaa täysmittaisen hyökkäyssodan maahan joka haluaa liittyä Nat*on…

Antti Kirjalainen: Pasi, luentasi on puhtaan idealistinen. Ymmärrän hyvin ajatuksen siitä että itsenäinen valtio päättää omista asioistaan. Ajatuksella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Kanada, Meksiko tai Kuuba eivät voi päättää liittyä Venäjän tai Kiinan sotilasliitoon tai ottaa maahansa Yhdysvaltain rajalle Kiinan kalustoa vaikka olisivat kuinka vapaita ja itsenäisiä. Yhdysvallat ei missään nimessä sallisi sellaista. Kiina ja Venäjä eivät ole poikkeus. Ymmärrät tämän varmasti oikein hyvin ja muistat varmasti Kuuban ohjuskriisin jossa edellä mainittu kokeiltiin käytännössä. Nykyään Yhdysvaltain suhteen kysymys on sikäli hypoteettinen ettei USA:n rajoilla ole muiden suurvaltojen tukikohtia. Yhdysvaltain omat tukikohdat ympäri maailman sen sijaan ovat muiden rajoilla. Sikäli kun ajattelee että toisella on oikeus sellaiseen mihin toisella ei ole, ollaan turvallisuus-, geo- ja reaalipolitiikan sijaan jossain ideologisessa Hollywood-fantasiassa. Joka ei sinällään ole mikään ihme sillä termi ”sodan oikeutus” on luotu nimenomaan Yhdysvaltain omia hyökkäyssotia varten. Tietenkään millään sodalla ei ole eikä voi olla oikeutusta.

Väitteesi Nat*sta ei kestä tarkastelua kolmesta syystä. 1) NAT0 on hyökännyt mm. Jugoslaviaan, 2) NAT0a ei voi geopoliittisesti mitenkään erottaa Yhdysvaltain imperiumista, 3) suosittelen tutustumaan NAT0n operaatio Gladioon. Romantisointi loppuu siihen.

Leena Hänninen: Nat*-usa on hyökännyt ja hyökkää. Nat*n sotilaita on nat*n jäsenmaissa *valvontatehtävissä*, myös esim. Saksassa.

Timo Uitto: eikös Usa Nat* liittolaisineen hyökännyt Irakiin? Siellä piti olla joukkotuhoaseita, ei ollut ja 1milj kuoli. Ei paljoa kohauttanut.

Antti Kirjalainen: Vaikuttaa siltä että osa ihmisistä Suomessa nyt täysin propagandan varassa, ilman mitään geopoliittista tilannekuvaa. Mielestäni demokratiassa kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu ainakin perustavan laatuinen yleiskuva, etenkin jos ottaa raskaasti kantaa ulkopolitiikkaan tai muiden ihmisten näkemyksiin siitä. Suosittelen lämpimästi amerikkaisprofessorin rauhallista ja selkeää katsausta:

John J Mearsheimer: The Great Delusion

tämä oli myös hyvä:

No To War In Ukraine

Tässä vielä lisäksi spesifimpi katsaus Ukrainan tilanteeseen. Sikäli kun on eri mieltä niin kuulen mielelläni missä Chicagon miehen kotiläksyissä virhe:

Why is Ukraine the West’s Fault? (John Mearsheimer)

Hannu Walter: Bloomberg 19.7. 2018: ”Venäjä ehdottaa, että Kansainvälisen Oikeuden mukaisesti Ukrainassa separistialueiden väestö saisi demokraattisesti päättää kansanäänestyksellä joko pysymisestä Ukrainassa tai siitä eroamisesta itsenäiseksi.”

”Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpille Helsingissä, että Ukrainan kriisiä soviteltaisiin järjestämällä kansanäänestys.”

”Uutistoimisto AFP:n mukaan tiedon ehdotuksesta vahvisti Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettiläs Anatoli Antonov Moskovassa perjantaina.”

• Tämä ei käy USA:lle.Yhdysvallat ei puolla kansanäänestystä separistien miehittämillä alueilla. Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedottaja Heather Nauert tviittasi, että ”Tehdään asia selväksi. Emme tue kansanäänestyksen järjestämistä Itä-Ukrainassa. Sillä ei olisi lainvoimaa. Jatkamme työtä konfliktin ’ratkaisemiseksi’.”

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova puolestaan kirjoitti, että ”Jos kansainvälinen yhteisö ja ennen muuta USA ei voi vaatia Kiovaa (Ukrainaa) täyttämään Minskin Rauhan sopimuksessa sovittuja ehtoja, niin on syytä keskustella uusista vaihtoehdoista kriisin ratkaisemiseksi”.

• Ukraina tyrmää idean kansanäänestyksestä kauttaaltaan.Ukrainan ulkominiseriön korkea virkamies Oleksii Makeiev Twitterissä.

”Mielestämme kansanäänestys on ajatuksena kerrassaan outo ja vastustamme sitä suuresti”.

Lähes jokainen eurooppalainen ”tietää” nyt että Venäjä aloitti sodan ja hyökkäsi Ukrainaan 24. Feb. 2022.

Tämä ”tieto” levitettiin median välityksellä kaikialle.

Mutta mutta mutta… OSCEn päiväraportit osoittavat että tulitukset alkoivat Ukrainan puolelta jo 17.-18. helmikuuta:

OSCE daily reports 18.-23. helmikuuta osoittaa:

• Ukrainan Usan rahoittamat, kouluttamat ja aseistamat oikeistosektorin joukot aloittivat pommittamaan Donetskyn ja Luhanskan alueita 17.- 18. Feb. 2020. Ensimmäinen OSCE raportti näistä julkaistiin 18.2. 2022.

• Tulitaukorikkomusten kartta osoittaa että pommitukset ovat tulleet Ukrainan puolelta Donetskyn ja Luhangsan kohteisiin.

KYIV 18.2. 2022

OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM) Daily Report 38/2022 issued on 18 February 2022

Summary

• Donetskin alueella SMM kirjasi 222 tulitauon rikkomista, mukaan lukien 135 räjähdystä.

• Edellisellä raportointikaudella se kirjasi alueella 189 tulitaukorikosta.

• Luhanskin alueella lähetystö kirjasi 648 tulitauon rikkomista, mukaan lukien 519 räjähdystä.

• Edellisellä raportointikaudella se kirjasi alueella 402 tulitaukorikosta.

OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine (SMM) Daily Report 412/2022 issued on 23 February 2022:

• Donetskin alueella SMM kirjasi 528 tulitauon rikkomista, mukaan lukien 345 räjähdystä.

• Edellisellä raportointikaudella se kirjasi alueella 703 tulitaukorikosta.

• Luhanskin alueella lähetystö kirjasi 1 182 tulitauon rikkomista, mukaan lukien 1 075 räjähdystä.

• Edellisellä raportointikaudella se kirjasi alueella 1 224 tulitaukorikosta.

Mitä Uutistoimisto TASS kertoi?

1) MOSKVA, 22. helmikuuta. /TASS/.

Venäjän presidentti Vladimir Putin painotti, että hän ei ilmoittanut Venäjän joukkojen välittömästä lähettämisestä Donetskin ja Luganskin kansantasavaloihin.

– Venäjä odottaa ensiksi lopettaako Ukrainan Usan oikeansektorin joukot sotatoimet ja jos eivät, niin vasta sitten joukot siirtyvät Donbassiin puolelle turvaamaan siviiliväestöä.

https://tass.ru/politika/13811529

2) 23.2.2022 aamulla Kreml tiedotti että se harkitsee joukkojen siirtoa Doneskin alueelle suojaamaan siviilejä ja lopettamaan pommitukset, mutta ei ole vielä tehnyt päätöstä joukkojen lähettämisestä.

24.2.2022

• Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaiaamuna televisiopuheessaan, että hän päätti suorittaa erityissotilaallisen operaation vastauksena Donbassin tasavaltoja kohtaan kohdistettuihin sotilastoimiin.

• Venäjän johtaja korosti, että Moskovan suunnitelmiin ei kuulu Ukrainan alueiden miehitys.

• Venäjän federaation puolustusministeriö ilmoitti, että Venäjän armeija ei iske Ukrainan kaupunkeihin, vaan sotilaallisiin infrastruktuureihin jotka poistetaan käytöstä erittäin tarkasti.

Ja tämän vahvisti Ukrainan Zelensky:

KIEV, 24. helmikuuta.

• Ukrainan viranomaiset ottavat käyttöön poikkeustilan koko valtiossa.

• Asiasta ilmoitti torstaina Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky.

Zelensky vahvistaa sen mitä Venäjä jo aiemmin tiedotti:

• Venäläiset joukot iskivät Ukrainan sotilaalliseen infrastruktuuriin, Zelenski sanoi.

Zelensky kehotti kansalaisia pysymään rauhallisena ja pysymään kotona.

”Tarvitsemme sinulta rauhallisuutta. Jos mahdollista, pysy kotona”, Zelensky sanoi.

• Ukrainan parlamentin kansanedustajat jäävät Kiovaan ja jatkavat työtään normaalisti.


Sodassa on aina vähintään kaksi puolta.

Ukrainan konfliktissa on kuitenkin useita osapuolia.

 • Venäjä joka vastasi 24.2. Ukrainan 18.2. aloittamaan tulitukseen (lähde: OSCE päiväraportit /tulitaukorikkomus-raportit)
 • Venäjän infosota (joka blokattiin tehokkaasti)
 • Venäjän energiasota – jos Venäjä katkaisee Ukrainan kaasutoimitukset ja muut energiatoimitukset -> Ukraina kylmenee. Miljoonia kuolee. Poliittinen eliitti lentää private jeteillä ”jonnekin”.

– jos Venäjä katkaisee Euroopan kaasu + muu energiatoimitukset -> eurooppa kylmenee, pysähtyy ja kymmeniä miljoonia kuolee.

 • Hill & Knowlton ja lukuisat muut mainostoimistot
 • Sosiaalisen median vaikuttajat.
 • Usa – Biden (jo vuodesta 2014)
 • Usan talous- ja infosota eurooppalaisia, ukrainalaisia ja venäläisiä vastaan.
 • Usan energiasota Eurooppaa ja venäjää vastaan
 • Ukrainan Az0v ryhmittymät (useita)
 • Ukrainan kansalliskaarti
 • Ukrainan siviilit jotka on palkattu somen infosotaan ja laitettu ase käteen.
 • Euroopan maat jotka edistävät Ukrainan sodan pitkittymistä.

– Tulisiko vielä muita osapuolia mieleen?

Tämä on kuitenkin ensisijaisesti yksinapaisuuteen pyrkivän Usan sota eurooppalaisia, ukrainalaisia ja venäläisiä vastaan.

Usan tarkoitus on heikentää ja köyhdyttää Eurooppaa ja venäjää ja käyttää Ukrainaa pelilautanaan tässä operaatiossa.

Huomaat sen kun saat seuraavan sähkölaskun ja käyt tankkaamassa.


NAT0n päärahoittaja ja aseistaja on USA.

On myös yleisesti myönnetty että Nat* on Usan geopolitiikan työkalu mikä on hyvin nähtävissä se toimissa.

Ukraina on ollut Usan pelilautana virallisesti 2014 alkaen.

Yhdysvaltain ja Ison-Britannian armeijan pysyvän sotilastukikohdat Ukrainassa

Nat*n armeijan avoimet sijoituspaikat Ukrainassa

1. Javorivin sotilasharjoituskenttä, ”Kansainvälinen rauhanturvaamis- ja turvallisuuskeskus” (Lvivin alue)

2. Laivojen operatiivinen valvontapiste Ochakovissa (Nikolajevin alue)

3. Port Yuzhny (Odessan alue) ”Naamioituneet” Nat*n armeijat joukot ovat osana ukrainalaisten erikoisjoukojen ryhmiä 4.235.

4. yksiköiden välinen koulutuskeskus, Mikhailovkan kylä (Nikolaevin alue)

5. 241. yhdistelmäase harjoituskenttä, Aljoshkin kylä (Khersonin alue)

6. 233 aseiden harjoituskenttä, Malaya Lyubasha kylä (Rivnen alue)

7. 242 ampumaharjoituskenttä, tarkastuspiste Goncharovskoye (Tšernihivin alue)

8. Tiedustelukeskus, Snake Island

9. Harjoitusleiri , Mariupol 10. Sotilaslaitokset Shostkassa (Sumyn alue).

Navalny on Usan rahoittama agitaattori. Se on hyvin yleinen tieto Venäjällä.

Miksi Obaman hallinto nimitti McFaulin Moskovaan USAn suurlehttilääksi 2009 ohi normaalien diplomaattikanavien järjestyksen, vaikka McFaul ei ollut edes diplomaatti?

Mitä osaamista McFaulilla oli, jota muilla ei ollut. Oliko se tämä:

In an interview to a news portal Slon.ru, McFaul described himself as ”specialist on democracy, anti-dictator movements, revolutions”.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Michael_McFaul?wprov=sfla1

Venäjän vihatuin ”oppositiosankari” Navalnyin yhteyksiä amerikkalaisiin joilta hän saa/sai rahoitusta:

1) National Endowment for Democracias, jolla on toiminnassaan poliittiset motiivit ”Venäjän demokratisoimisessa”.

2) Yhdysvaktain suurlähettiläs McFaulin.

Hän oli myös osallisena Yhdysvaltojen rahoittamassa Ukrainan oranssissa vallankumouksessa.

McFaulin Venäjän kokemuksensa ulottuu vielä pidemmälle Yhdysvaltojen rahoittamiin kansallisiin demokraattisiin instituutioihin Moskovassa 1990-luvun alussa.

McFaulin nimi löytyy myös monista muista Yhdysvaltojen vallanvaihdoksista ja kansakuntien tuhoamisprojekteista ”demokratian varjolla”. (Esim Yhdysvaltojen Libyan tuhoamisprojektissa.)

Jos et ole vielä huomannut niin eurooppa on vajoamassa neokommunismiin ja Kiinan sosiaalisen pisteytyksen malliin jossa ihmisoikeuksilla ei ole niin väliä.

Poliittinen ja taloudellinen eliitti on julkistanut sinuakin kohtaan informaatiosodan – taloussodan – ”ilmastokriisi”-sodan, energiasodan ja seuraavaksi nälänhädän.

Mutta sinun aivot on pesty näkemään vain se mitä aivopesumedia käskee sinun näkevän -> ”Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2.”

Sinulle tullaan esittämään että 1000€ sähkölaskusi ja 4€ bensalitra ovat ”Venäjän syytä” ja sinä uskot sen ja lisäät vihakierroksia itsessäsi.

Mutta kuka määräsi pakoitteet Euroopalle 2014 ja sen jälkeen? Kuka heikentää ja köyhdyttää Eurooppaa? Osaatko vastata?

Eurooppa kun parhaillaan valuu neokommunismiin ja kotitalouksien varallisuuden siirtoihin ilmastofinanssi eliitille ja energian jakelijoille. ID lompakko vie kovaan kiinanmalliseen kansalais kontrolliin ja sosiaaliseen pisteytykseen.Venäjä on käytännössä velaton, omavarainen, itsenäinen, yrittäjäystävällinen (verotus 13% / 20%) matalan verotuksen alue. Media on siellä vapaampi ja moniäänisempi kuin Suomessa. Suomessa päätäntävalta on käytännössä EU komissiolla jota et voinut äänestää. Sieltä sanellaan corona politiikkaa jota toteuttaa WEF leaderit.

Usa estää suhteiden kehittymisen. 2014 Usan Ukrainan Az0v natsien piti järjestää Krimealla verilöyly. Sinne piti tulla Usan tukikohta. – ei tullut. Krimealaiset pyysivät Venäjän apua – äänestivät ja pyysivät liittyä takaisin Venäjään. Usa kehitti tästä oman narratiivin: ”Venäjä hyökkäsi Krimille ja otti sen haltuunsa”. Tätä krimealaisten tahtoa Usa käytti tekosyynä Venäjän vastaisten pakotteiden määräämiseen eurooppalaisille. Usa itse jatkoi kuitenkin kauppaa Venäjän kanssa. Jatkaa tänäkin päivänä. Usa on kahdeksan vuotta heikentänyt Eurooppaa ja käynyt omaa talous-energia ja infosotaansa eurooppalaisia vastaan. Ukraina on vain Usan pelilauta tässä.

Sodan etulinjassa on aina mainostoimistot – 

Hill & Knowlton, 

PR-yritys, joka suunnitteli 

”Citizens for a Free Kuwait” – kampanjan.  

H&K toiminta oli PR kampanjan, jonka tarkoituksena oli manipuloida Yhdysvaltain yleinen mielipide.  

Kun Saddamin armeija marssi Kuwaitiin, emiirin hallitus suostui rahoittamaan sopimusta, jonka mukaan Hill & Knowlton edustaisi ”Citizens for a Free Kuwait” – PR-rintamaryhmää – jonka tarkoituksena oli piilottaa Kuwaitin hallituksen todellinen rooli ja sen salaliitto Bushin hallinnon kanssa.  

Seuraavien kuuden kuukauden aikana Kuwaitin hallitus kanavoi 11,9 miljoonaa dollaria Yhdysvaltojen kansalaisille suunnattuun ”Citizens for a Free Kuwait” PR kampanjaan. 

Kuwaitin kampanjaa johtanut Fitz-Pegado oli aiemmin työskennellyt Haitin Duvalier-diktatuuria edustavan superlobbaajan Ron Brownin kanssa.  

Hill & Knowltonin varapresidentti Thomas Ross oli ollut Pentagonin tiedottaja Carterin hallinnon aikana.  

Uutismedian hallinnassa H&K turvautui varapuheenjohtajaan Frank Mankiewicziin, joka oli Robert F. Kennedyn ja George McGovernin lehdistösihteeri ja neuvonantajana, minkä jälkeen hän toimi National Public Radion puheenjohtajana.  

• Hänen ohjauksessaan Hill & Knowlton järjesti satoja media-tapaamisia, tiedotustilaisuuksia, puheluita ja postituksia, jotka oli suunnattu päivälehtien ja muiden tiedotusvälineiden toimittajille.

Hill & Knowlton … oli ottanut roolin maailman vaikuttamiseen PR-yritykselle ennennäkemättömällä tavalla. 

H&K käytti erilaisia ​​mielipideitä muokkaavia välineitä ja tekniikoita auttaakseen pitämään Yhdysvaltain mielipiteen kuwaitilaisten puolella…  

– Irakilaiset jakoivat kymmeniä tuhansia ”Free Kuwait” t-paitoja ja puskuritarroja yliopistokampuksilla ympäri Yhdysvaltoja.”

– H&K 12 toimistoa ympäri Yhdysvaltoja valvoi Kuwait-mainoskampanjan onnistumista. 

”Oikeusministeriölle antamassaan raportissa mainittujen yrityksen toimintaan kuului:

– mediahaastattelujen järjestäminen Kuwaitissa vieraillessa

– juhlien järjestäminen, kuten National Free Kuwait Day, 

– National Prayer Day (Kuwaitille)

– National Student Information Day, 

– julkisten mielenosoitusten järjestäminen.  

– vapauttaa panttivankikirjeitä tiedotusvälineille, 

– jakaa lehdistötiedotteita ja tietopaketteja, 

– ottaa yhteyttä poliitikkoihin kaikilla tasoilla 

– tuottaa radio-ohjelmaa arabiaksi Saudi-Arabiassa

H&K julkaisi 154-sivuisen kirjan Irakin julmuuksista nimeltä:

”The Rape of Kuwait” 

– jonka kopiot jaettiin medioille ja esiteltiin TV-keskusteluohjelmissa ja Wall Street Journalissa.  

– Kuwaitin suurlähetystö osti myös 200 000 kappaletta kirjaa jaettavaksi amerikkalaisille.

• Hill & Knowlton tuotti aiheesta kymmeniä video-Press tiedoitustilaisuuksia. 

• Valtiolliset uutiskanavat ympäri maailmaa esittelivät H&K tekemään PR-kampanjaa ymmärtämättä että se oli markkinointia. 

• TV-asemat ja verkostot yksinkertaisesti syöttivät huolellisesti laaditun propagandan tahattomille katsojille, jotka olettivat katsovansa ”oikeaa” journalismia.  

Unreliable Sources -Tutkimus (Massachusettsin yliopiston viestintäosaston tutkimusryhmä)

• Mitä enemmän ihmiset katsoivat televisiota, sitä vähemmän he tiesivät faktoja. 

• ja mitä vähemmän ihmiset tiesivät perusasiat/faktat, sitä todennäköisemmin he tukivat Bushin hallinnon laittomia toimia. 

• Koko PR kampanjan ajan Wirthlin Group suoritti päivittäisiä mielipidemittauksia auttaakseen Hill & Knowltonia ottamaan emotionaalisen pulssin keskeisissä vaalipiireissä, jotta se voisi tunnistaa teemat ja iskulauseet, jotka olisivat tehokkaimpia tukemaan Yhdysvaltain sotilaallisia toimia.  

Sodan päätyttyä Canadian Broadcasting Corporation tuotti Emmy-palkitun TV-dokumentin ”H&K Kuwaitissa” PR-kampanjan paljastuksista: 

”To Sell a War”

Ohjelma paljasti kuinka yleisötutkimuksissa käytettiin jopa Kuwaitin suurlähettilään vaatteiden ja hiustyylien mukauttamista, jotta hän näyttäisi televisioyleisön silmissä miellyttävämmältä.  

Tehtävänä oli ”tunnistaa hiljaiset viestit”, jotka todella resonoidivat emotionaalisesti amerikkalaisten kanssa”.  

He havaitsivat, että aihe, joka synnytti syvimmän  emotionaaliseen muistijäljen, oli – ”se tosiasia, että Saddam Hussein oli hullu, joka oli tehnyt julmuuksia jopa omaa kansaansa kohtaan ja jolla oli valtava valta tehdä lisävahinkoa, ja hänet oli pysäytettävä.”

”Kärsivät Pienet Lapset”

Jokainen suuri mediatapahtuma tarvitsee sen, mitä toimittajat kutsuvat ”koukuksi”.  

• Ihanteellisesta ”koukusta” tulee tarinan keskeinen elementti, joka tekee siitä uutisarvokkaan, herättää voimakkaan tunnereaktion ja jättää vahvan muistijäljen.  

Persianlahden sodan tapauksessa ”koukun” keksi Hill & Knowlton.  

Tyyliltään, sisällöltään ja toimitustavaltaan se muistutti hämmästyttävän paljon Englannin ensimmäisen maailmansodan kuulemistilaisuuksia, joissa syytettiin saksalaisia ​​sotilaita vauvojen tappamisesta.

10. lokakuuta 1990 Human Rights Caucus järjesti Capitol Hillillä kuulemistilaisuuden, jossa esiteltiin Irakin ihmisoikeusloukkauksia. 

Ulkoisesti kuuleminen muistutti virallista kongressin käsittelyä, mutta ulkonäkö oli petollinen.  

– Todellisuudessa Human Rights Caucus, oli poliitikkojen yhdistys.  

– ”Human Rights Caucus” toimi toisena Hill & Knowltonin eturyhmänä, joka käytti jaloilta kuulostavaa nimeä naamioidakseen todellisen tarkoitusperänsä.

Vain muutama taitava tarkkailija huomasi Hill & Knowltonin tekopyhyyden termissä ”ihmisoikeudet”.  

Yksi näistä tarkkailijoista oli John MacArthur, The Second Front -kirjan kirjoittaja, joka on edelleen paras Persianlahden sodanaikaisesta uutismedian manipuloinnista kirjoitettu kirja.  

MacArthur huomasi myös toisen paljastavan yksityiskohdan lokakuun 1990 kuulemistilaisuuksista: 

”Human Rights Caucus” ei ole kongressin komitea, ja siksi sitä ei rasita oikeudelliset syytökset valheen kertomisesta. 

• Emotionaalisesti liikuttavin todistus tuli 15-vuotiaalta kuwaitilaiselta tytöltä, joka tunnettiin vain etunimellään Nayirah.  

• Valtuuston mukaan Nayirahin koko nimi pidettiin luottamuksellisina, jotta estetään irakilaiset kostotoimet hänen perhettään vastaan ​​miehitetyssä Kuwaitissa.  

• Nyyhkyttäen hän kuvaili, mitä oli nähnyt omin silmin Kuwait Cityn sairaalassa.  

• Hänen kirjallinen todistuksensa välitettiin mediapaketissa, jonka ”Citizens for a Free Kuwait” – PR kampanja oli valmistellut.  

”Tein vapaaehtoistyötä al-Addanin sairaalassa”, Nayirah sanoi.  –  ”Kun olin siellä, näin irakilaisten sotilaiden tulevan sairaalaan aseilla ja menevän huoneeseen, jossa… vauvat olivat inkubaattoreissa. He ottivat vauvat ulos inkubaattoreista ja jättivät vauvat kylmälle lattialle kuolemaan.”

Kolme kuukautta kului Nayirahin todistuksen ja sodan alkamisen välillä.  

TOISTO:

• Noiden kuukausien aikana tarinaa hautomoista ​​revityistä vauvoista toistettiin yhä uudelleen ja uudelleen.  

• Presidentti Bush kertoi ja toisti samaa tarinaa: Se lausuttiin tosiasiana kongressin todistuksessa, TV- ja radiokeskusteluohjelmissa sekä YK:n turvallisuusneuvostossa.  

Kaikista PR kampanjan – ”diktaattoria vastaan ​​esitetyistä syytöksistä” – millään ei ollut suurempaa emotionaalista vaikutusta Yhdysvaltojen yleiseen mielipiteeseen kuin se, että ”irakilaiset sotilaat ottivat 312 vauvaa hautomoistaan ​​ja jättivät heidät kuolemaan Kuwait Cityn  sairaalan lattialle.”

• Human Rights Caucusissa Hill & Knowlton ja kongressiedustaja Lantos eivät kuitenkaan paljastaneet, että Nayirah oli Kuwaitin kuninkaallisen perheen jäsen.  

• Hänen isänsä oli itse asiassa Saud Nasir al-Sabah, Kuwaitin Yhdysvaltain-suurlähettiläs, joka istui kuuntelemassa kuulemishuoneessa todistuksensa aikana.  

• Valtuusto ei myöskään paljastanut, että H&K oli valmentanut Nayirahia väärän todistuksen lausumisessa. 

Kongressi ja uutismedia manipuloitiin tukemaan Yhdysvaltojen sotilaallisia toimia – 15 vuotiaan tytön valheella. 

Sodan jälkeen ihmisoikeustutkijat yrittivät vahvistaa Nayirahin tarinaa eivätkä löytäneet todistajia tai muita todisteita sen tueksi.  

• Tarinaan rakastunut Amnesty International joutui tekemään kiusallisen peruutuksen.  

• Nayirah itse ei ollut käytettävissä kommentoitavaksi.  

Kun Canadian Broadcasting Corporationin toimittajat pyysivät Nasir al-Sabahilta lupaa kuulustella Nayirahia hänen tarinastaan, suurlähettiläs kieltäytyi vihaisesti.

https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/posts/1924570447752873/


Klara Poikolainen:

En pidä Putinia viattomana, mutta kantani on se että siitä mitä Ukrainassa nyt tapahtuu, on mediassa esitetty ala-arvoisen huono versio. Tässä faktaa 12:sta tietolähteestä:📍 Biden kehuskelemassa sillä miten sai rahalla erotettua Ukrainan valtionsyyttäjän https://www.youtube.com/watch?v=rnIPw_Who7E📍 Zelenskyi jäi kiinni veroparatiisiyhtiöistä https://www.kansanuutiset.fi/…/4645163-presidentti…📍 Siitä miten Yhdysvallat rahoittaa ja kannustaa palkka-armeijaansa Ukrainassa: https://www.youtube.com/watch?v=iJXETEj6bsI&t=2784s…

The Last American Vagabond: How The Ukraine Situation Was Driven Into Reality
The Orchestrated Ukraine Deception, The Broken Overton Window & Western Extremism Removes Its Mask
The Last American Vagabond: How The CIA Built The ”New Al-Qaeda” In Ukraine

📍 Yhdysvallat aiheutti vallankaapauksen Ukrainassa vuonna 2014 https://archive.is/k048a📍 Patrick Lancaster tekee päivittäin vlogeja Ukrainan hyökkäyksistä Itsenäisten alueiden kimppuun. https://www.youtube.com/channel/UCbjTWVaRx6jMN5ZYgbqe2_w📍 Yhdysvallat rahoitti hyökkäyksiä Ukrainan siviilejä vastaan viimeiset 8 vuotta https://www.facebook.com/ukcolumn/videos/486440619637990 📍 Yhdysvallat on rahoittanut bioaselaboratorioita Ukrainassa, niitä on siellä parikymmentä https://www.newsweek.com/russia-china-nikolai-patrushev…📍 Zelensky otti ydinaseiden käytön puheeksi ennen Venäjän hyökkäystä https://www.dailywire.com/…/president-zelensky-suggests…📍 Ukrainan syrjäytetyn presidentin lehdistötilaisuus https://www.bitchute.com/video/B7sQCDRKpN1O/📍 Suomalaisupseeri: ”Venäläiset ovat varoneet siviiliuhreja” https://www.iltalehti.fi/…/b06b05e5-288c-4ebc-98bf…📍 Katso mitä Zelensky touhus vuonna 2014 👇https://www.facebook.com/flower.s.chen.7/videos/714575926205998📍 STT: Ukraina on Kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa ukrainan siviilien lahtaamisesta https://twitter.com/STTuutiset/status/1498393685943279617

Lisätään vielä listaan tämä viimeisin löytö: ”The Russian Defence Ministry showed documents from Ukrainian biological laboratories, which are funded by the US Department of Defense.The documents confirm that Ukrainian biological laboratories located in close proximity to Russia were developing components of biological weapons.” https://yespunjab.com/russia-reveals-documents-of-labs…/


Lisää linkkejä keskustelusta:

Ukrainian agony – The concealed war
Gorlovka Resident Anna Tuv Gives a Speech at the UN About Genocide in Donbass

Jimmy Dore: Ukraine Neo-Naz1s Infiltrate EVERY LEVEL Of Military & Government
Glenn Beck Presents: Ukraine: The Final Piece

Viron ulkoministerin ja Euroopan ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan johtajan välinen puhelinkeskustelu vuodelta 2014, josta ei pahemmin ole uutisoitu. Viron ulkoministeri kertoo lääkärin vahvistaneen että luodit, joilla ammuttiin sekä poliiseja, että mielenosoittajia tulivat samojen tarkka-ampujien aseista. Cui bono?

Teemu Turkulainen, sopiva loppukommentti: Kommentoijat muistanevat olla yhtä pöyristyneitä kun palestiinalaisia raahataan kodeistaan, tai kun jenkki pommittaa Syyrian, Afganistanin, Irakin, Somalian, Jemenin, jne kaltaisia paikkoja. Saattanu nimittäin jokunen siviili kärsiä kun vuositasolla painettu menemään kymmeniä tuhansia pommeja.


P.S. Muutin otsikossa ja tekstissä joitain herkkiä sanoja, koska kun tätä linkkiä yritti jakaa Facebookiin, FB ilmoitti että koko sivusto olisi kaapattu itänaapurin hallintaan:

Ollaan siis vielä entistäkin herkempien aiheiden äärellä, joista saisi puhua vielä vähemmän kuin k-epidemiasta ja piikkihaitoista.

P.P.S. Instagram-keskustelussa joku kyseli todisteita tekstin ensimmäiselle väitteelle, eli että Venäjälle olisi vakuuteltu ettei NAT0n olisi tarkoitus laajentua itään. Tässä asia tulee selkeästi:

Gravitas Plus: Did NAT0 push Ukraine into war?

Ja tässä syvemmin:

National Security Archive: 35+ Years Of Freedom Of Information Action


Yhteenveto kaikesta:

Mikko Revonniemi: Onko tämä Ukrainan sodan (ja sitä edeltäneen kriisin) todellinen syy?

Nimeltämainitsemattoman naapurimaan johtaja on sanonut asioita varsin selkeästi – ja pahimmassa tapauksessa joskus jopa toiminut sanojensa mukaan, kun tarpeeksi kiusataan.

Jos Kiina tekisi Meksikon kanssa ”puolustusliiton” ja toisi aseitaan ja sotilastukikohtiaan USA:n rajalle, mitä Jenkit tekis? Tuskin hekään siitä tykkäisivät. Vielä vähemmän Amerikka viihtyisi, jos Kiinan tiedustelupalvelu istuttaisi Meksikoon syvää valtiota palvelevan nukkehallituksen, ja korruptoisi koko valtion. VARSINKIN jos USA olisi sanonut usein ja selkeästi, että ”tämä ei meille käy” – ja Kiinan sotilasvoima puskisi silti rajoille.

”Mutta NAT0han on pelkästään puolustusliitto…”

– joo (teoriassa), mutta USA ei missään nimessä ole. Jenkit ovat hyökkineet ja pommittaneet viime vuosikymmeninä käsittääkseni enemmän kuin kaikki muut maailman valtiot yhteensä. Jenkit sotivat ja pommittavat tälläkin hetkellä siellä täällä:

https://www.salon.com/2022/01/11/the-us-drops-an-average-of-46-bombs-a-day-why-should-the-world-see-us-as-a-force-for-peace

https://www.democracynow.org/2022/2/25/headlines/pentagon_says_it_attacked_al_shabab_in_first_us_airstrike_on_somalia_since_august

https://www.juancole.com/2022/01/americas-bombing-dropped.html

Venäjä haluaa sotilaallisesti neutraalin Ukrainan, joka ei massamurhaa venäläisvähemmistöä vuodesta toiseen: https://twitter.com/STTuutiset/status/1498393685943279617

18 Kommenttia

 1. Osallistun keräykseen ja maksan 100€ jos ostetaan yhdessä sulle matkalippu Venäjälle Olli. 🙂

  1. Toinen 100EUR tähän matkalippukeräykseen. Venäjällä on kaikki paremmin, ei ole Instagramiakaan.

 2. Mitä jos kirjoittaisit vastaavan tekstin Venäjän toiminnasta ja tiedotuksesta tässä konfliktissa? Venäjä käy massiivista informaatiosotaa lännessä saadakseen itselleen mieluisan version näkyviin.

  Nyt Venäjän ja Putinin toimintaa ei tuoda millään tavalla esille tässä kirjoituksessa. Konfliktin molempien puolien tavoitteiden ja tekojen kokonaisuuden hahmottaminen on aika oleellista kokonaiskuvan kannalta. Myös ukrainalaiset kuvataan lähinnä USA:n heittopusseina vailla minkäänlaista itsenäistä toimijuutta.

 3. Hannu Walterilta löytyy linkkiä joka lähtöön:

  – Tiedäthän että Bellingcat läntisten tiedustelupalveluiden kulissiorganisaatio, joka valkopesee ja välittää infosotaviestinnän medialle, jotta näyttäisi ettei sisällön lähde ole valtiolliset infosotakoneistot. Bellingatin jäsenet ovat entisiä vakoilijoita ja sotilaita [1]:
  Nick Waters, toiminut sotilaana Afghanistanissa edistämässä Brittien tavoitteita.
  Cameron Colquhoun, johtotehtävissä GCHQ:ssa joka on Brittien NSA, vastaten lähi-idän kyber- ja terrorioperaatioista. Omaa USA:n ulkoministeriön turvaluokituksen.
  Chris Biggers, työskenteli aiemmin National Geospatial-Intelligence Agencyssa, joka tuottaa tiedustelumateriaalia USA:n puolustusministeriölle ja tiedusteluelimille.
  Dan Kaszeta, US Secret Service, kemiallisien, biologisien ja ydinaseiden asiantuntija, Valkoisen talon Military Officen työntekijä. Royal United Services Institute -ajatushautomon jäsen, joka saa rahoitusta valtioilta ja sotilasteolliselta.

  Nour Bakr työskenteli aiemmin British government’s Foreign and Commonwealth Officen palveluksessa, joka on organisoinut Euroopan laajuisen Zinc -infosotaverkoston, jonka osa Bellingcat on.

  Elliott Higgins, Atlantic Council:in eli akateemisen Naton senior Fellow 2016-2019. Hän on väittänyt ettei BG saa rahoitusta NED:iltä, mutta BG:n 2019 toimintakertomus osoittaa että saa. [2] NED on Reaganin aikana luotu kulissi CIA:n operaatioiden rahoittamiseen.

  Onko tämä muka joku ”harrastuspohjalta toimivien verkkosalapoliisien ryhmä”? Bellingcat on vaiennut täysin jäsentensä taustoista. Artikkelista löytyy lähteet kaikkiin näihin mitä edellä on esitetty. Lisäksi BG kouluttaa uusia infosotureita, joita sitten sijoitetaan toimittajiksi eri medioihin.
  Esimerkiksi Twitterin Lähi-idän johtaja Gordon MacMillan paljastui olevan Brittien 77. infosotaprikaatin sotilas, eikä Twitterin työntekijä. [3]

  [1]
  https://www.mintpressnews.com/bellingcat-intelligence-agencies-launders-talking-points-media/276603
  [2]
  https://www.bellingcat.com/app/uploads/2020/09/Bellingcat-Annual-Report-2019.pdf
  [3]
  https://www.middleeasteye.net/news/twitter-executive-also-part-time-officer-uk-army-psychological-warfare-unit

  https://www.facebook.com/olli.posti/posts/10159598642053500?comment_id=10159598794663500&reply_comment_id=10159600513123500

  1. – Koska Belligatiin viitataan jatkuvasti mediassa, mutta ei kerrota lähdekritiikin kannalta keskeisiä asioita, niin kokosin ne tähän.

   1) Bellingatin vetäjä on Atlantic Councilin nonresident senior fellow. Atlantic Council = USA & Nato
   2) Bellingatia rahoittaa Higginsin oman ilmoituksen mukaan George Sorosin Open Society Foundation
   3) Bellingatia rahoittaa National Endownment of Democracy, eli CIA:n kulissisäätiö.

   Bellingat ei ei täytä yhtäkään objektiivisen ja puolueettoman tietolähteen kriteereistä. Jo pelkästään tunnustus / sitoutuminen siten että kuuluu Atlantic Councilin ylimpiin toimijoihin, on samaa kuin istuisi Mossadin johtokunnassa.

   Kun rahoituskin on Sorokselta ja CIA:n kulissiilta, niin Bellingat on täysin samassa luokassa kuin kuulut Valkokypärät, joiden suurin rahoittaja on UK, sitten USA ja kolmantena Ranska / EU -maat. Näin toimii läntinen infosota.

   Tiedustelupalvelut tehtailevat todisteita ja laittavat ne verkkoon, sitten Higgins ”löytää” ne verkosta ja väittää että ne ovat ”kansalaisien” sinne laittamia. Termi tälle on Astroturfing, eli keinonurmi. Tai kuten Valkokypärät, jotka esitävät olevansa ”kansanläheinen” pelastupalvelu, mutta ovat lähinnä propagandakomppania.

   Tiedättekö että yksikään luotettava media olisi maassamme uutisoinut Bellingatin taustat? Arvioinut Bellingatin väitteiden luotettavuutta tässä valossa?

   https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Society_Foundations
   https://en.wikipedia.org/wiki/National_Endowment_for_Democracy
   https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/05/25/mh17-russian-gru-commander-orion-identified-oleg-ivannikov
   https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4hdekritiikki

   https://www.facebook.com/olli.posti/posts/10159598642053500?comment_id=10159598794663500&reply_comment_id=10159600513973500

   1. Silminnäkijä Jarmo Ekman kertoo ihan mitä vaan paskaa Janus ”Putinin patja” Putkonen lässyttää.

 4. Lukemattomat ukrainalaiset voivat omilla kertomuksillaan vahvistaa sen, mitä Ukrainassa tapahtuu. Voiko Olli Postí sokeana uskoa sen kaiken, mitä janukset ja muut venäjän trollit vaan keksivät suu vaahdoten väittää? Ja Venäjällä taas mikään toisinajattelu ei ole sallittua. Eikö Venäjän harjoittama joukkotuhonta yhtään pysäytä miettimään?

   1. Nuo kaikki sivustot lähtevät siitä, kuin olisi joku suuri länsimainen suunnitelma, ja kuin tuon suuren suunnitelman estäminen hinnalla millä hyvänsä olisi sallittua. Ja kuin Putin tekisi jotain hyvää tässä hankkeessa. Esimerkiksi halaistua sanaa eivät nuo tahot kerro siitä, kuinka laajaa tuhoa Venäjä tekee Ukrainassa. Samoin sitä ei esitellä, kuinka surkeaan jamaan on ihmisoikeustilanne saatu Venäjälläkin. Tuollainen valesivustojen varaukseton uskominen ja oman ajattelun ja empatian tunteen puute menee jo tyhmyyden ja typeryyden puolelle reippaasti.

 5. bottom line on että venäjällä ei ole mitään oikeutta murhata ukrainan kansalaisia ukrainan maaperällä, riippumatta pelon lähteistä joita venäjä käyttää oikeutuksinaan. piste.
  julkaisemasi tavara sisältää paljon ”oikeutusta” venäjän käymälle hyökkäyssodalle ukrainassa. tulisiko venäjää ja sen tappamista toisen itsenäisen valtion alueella ”ymmärtää” mielestäsi?

  1. Ukrainan sota alkoi 8 vuotta sitten, ja on jatkunut siitä asti. Tähän kevääseen asti hyökkäyssodan uhrina ja kohteena kärsivät erityisesti Itä-Ukrainan venäjänkieliset siviilit.

 6. toinen asia: Jarmo Ekman on kertakaikkiaan liian syvällä Venäjän propagandassa. On iso harmi jos lähdet häntä kuuntelemaan liittyen Putinin hallinnon intentioihin tai Ukrainan tilanteeseen. Olen itse puhunut monen ukrainalaisen kanssa suoraan ja he kyllä tietävät mikä tässä tilanteessa mättää: se on yksiselitteisesti Venäjän koulukiusaajamainen kuritus pienempää naapuriaan kohtaan. Ymmärrän halun hakea jostain osoitteesta turvallisempaa syliä kun valta on korruptoinut lännessäkin. Mutta valitettavasti joudumme toteamaan: Putin ei ole turvallinen ihmisten parasta ajatteleva hahmo, vaan tismalleen päinvastoin. Sama on Kiinan kanssa. Turvallista isompaa syliä Suomelle tässä maailmassa ei tällä hetkellä vain löydy.

 7. Kiitos vastauksesta, mutta toivon että vastaat kysymykseeni: tulisiko Venäjää ja sen tappamista toisen itsenäisen valtion alueella ”ymmärtää” mielestäsi?
  Itä-Ukrainan kriisi on ollut olemassa Krimin lainvastaisesta miehityksestä lähtien kyllä, sen käynnisti V.Putin Krimin miehityksen yhteydessä puolisotilaallisilla joukoillaan. Putinilla on motiivi tuon kriisin ylläpitämiseen, minkä olemme nyt saaneet havaita. Se on antanut osan tekosyytä jolla koittaa valloittaa koko Ukraina osaksi Venäjää.
  Jos selityksesi Itä-Ukrainan tilanteesta on että itsenäiseksi haluavat osat tappelevat Ukrainan hallintoa vastaan, niin kysyn, uskotko todella että jos Donbassissa on Putinin tankkeja joka pihalla, että tämä alue on ”itsenäinen”? Se on tasan yhtä itsenäinen kuin Krim, eli osa Venöjää.

 8. Ihan laatusapuskaa oon aina syöttänyt, eli eläinkaupan valikoimia. Tai crypto siis zooplussasta olen alusta asti ruuat tilannut. Veikkaan siis, että penturuoka on se mikä pierettää.
  Ja en nyt miksikään ongelmaksi tätä vielä sanoisi, lähinnä vaan huvittaa kun ehdin jo iloita täysin kissanpieruttomasta kodista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *