Amnestyn sivuilta löytyy psykologisen kidutuksen kartta:

 

Valtioiden tautitoimet on poimittu suoraan tästä:

1. Eristys: sosiaalisesta toiminnasta, sukulaisista, ystävistä tms.

2. Huomiokentän rajaaminen: jatkuva huoli-/pelkotietoisuus. Rangaistuksia toimien vastustamisesta ja oman pään mukaan toimimisesta. 

3. Vastustajien saattaminen häpeään: tarkoituksena luoda tilanne, jossa toimien vastustaminen käy kalliimmaksi kuin totteleminen. 

4. Uhrien uuvuttaminen, mikä vähentää (tässä tapauksessa kansalaisten) mentaalista ja fyysistä kapasiteettia toimien vastustamiseen.

5. Uhkailu: vahvistetaan ahdistuksen ja epätoivon tunteita kidutu… eikun siis koronatoimien kohteissa. Korostetaan kuinka kalliiksi yhdenkin vangin tottelemattomuus voi käydä meille kaikille.

6. Välillä vähän porkkanaa: ”jos nyt kaikki tottelee, saatatte hetkeksi saada pikkusen lisää vapautta”. Näin pidetään yllä myös positiivista motivaatiota toimien noudattamiseen. Samalla varmistetaan, ettei psyyke pääse turtumisen kautta tottumaan uuteen normaaliin.

7. Omnipotenssin osoittaminen: minne ikinä katsot, näet maskeja ja missä ikinä liikut, kuulet koronatoimista. Tämä antaa voimakkaan suggestion, että toimien vastustaminen on turhaa ja mahdotonta. Mikäli pienikin porukka lähtee toimimaan omatoimisesti, heitä vastaan hyökätään joka ikisen ison median voimin.

8. Triviaali simputtaminen: uimahalliin saapuessa pitää pitää maskia parin minuutin ajan, ja sen jälkeen saa miltei nakuilla toisten lähellä vaikka tuntitolkulla. Muskarissa ei saa laulaa. Lasten ruokajonossa ei saa jutella. Kauppakeskuksissa saa olla vaikka minkälainen tungos, mutta äidin hautajaisiin et voi nyt osallistua. Teatterit suljettiin, vaikka niissä on istuttu tiukoin turvavälein maskit naamalla – mutta voit mennä baariin karjumaan karaokea koko illaksi. 

Maskipakkauksissa jopa lukee, etteivät ne suojaa viruksilta, mutta silti niitä kuuluu käyttää. 

Epäloogisiin sääntöihin alistamisen tarkoitus vahvistaa tottelemisen tapakulttuuria.

 /  / 

Tsekkaa tästä tarkemmin:

https://www.strath.ac.uk/media/1newwebsite/departmentsubject/socialwork/documents/eshe/Bidermanschartofcoercion.pdf

https://www.amnesty.org/download/Documents/204000/act400011975eng.pdf

Asiasta voisi laittaa viestiä Amnestylle? Silmiemme alla tapahtuu maailmanlaajuinen kampanja, joka täyttää kaikki sotavankien kidutusoperaation ominaispiirteet.

 _ 

Moniin kidutus on tehonnut: moni on menettänyt mielenterveytensä, tahtonsa, elinvoimaisuutensa ja kykynsä ajatella selkeästi.

Minulle tämä on ollut oikein hauska vuosi. Olen ihmetellyt tätä kummallista kampanjaa, enkä todellakaan ole ottanut sitä todesta.

Kumpi tekee enemmän yhteisen hyvän eteen: se joka menettää elinvoimansa ja tekee itsestään alttiin kaikenlaisille sairauksille – vai se joka pitää D-vitamiinitasot korkealla, hengittää raikasta ilmaa ja nauttii elämän onnellisuudesta? En pidä itsestäänselvänä, että tahdoton alistuja olisi suurin sankari.

Yksi Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *