Kotikasvatetuista versoista löytyvän molekyylin on dokumentoitu aktivoivan hermoston kantasoluja kasvattamaan uudelleen hermokudosta ja korjaamaan vaurioituneita hermoja. Tämä molekyyli syntyy automaattisesti, ilman kustannuksia, kun parsakaalin ituja idätetään käyttäen jotain niinkin yksinkertaista kuin purkkia ja idätyskantta.

Molekyyliä kutsutaan nimellä sulforafaani, ja sitä on kaikissa ristikukkaisissa vihanneksissa. Sen suurimmat pitoisuudet (ylivoimaisesti) löytyvät parsakaalin versoista.

Sulforafaani on vain yksi monista ”neuritogeenisistä” molekyyleistä, joiden tiedetään uudistavan hermokudosta ja auttavan korjaamaan vaurioituneita aivoja. Kun otetaan huomioon, että mR*A-piikkiproteiinipiikit aiheuttavat suoria vaurioita neurologiselle ja verisuonijärjestelmälle, sulforafaani saattaa olla yksi lupaavimmista luonnon molekyyleistä, jotka auttavat korjaamaan piikkiuhrien aivovaurioita.

GreenMedInfo.com on tehnyt laajaa selvitystä sulforafaanista ja muista luonnonmolekyyleistä. Heidän luettelonsa neuritogeenisistä aineista, joka löytyy tästä linkistä, osoittaa, että kaikilla seuraavilla aineilla on dokumentoituja neurologisia korjauskykyjä:

 • Lion’s Mane (sieni)
 • Vihreä kahvipapu (uute)
 • Ubikinoli (ubiquinol)
 • Kurkumiini (kunhan sen saa imeytymään mm. lämmön ja rasvan avulla)
 • Puerariini (etenkin kudzu-kasvissa)
 • EGCG (vihreässä teessä)
 • Jujube
 • Ginsenosidit
 • Kannabinoidit
 • Royal Jelly (hyvin säilytetty emomaito mehiläispesästä, mieluiten pakasteena)

GreenMedInfo on julkaissut yleiskatsauksen sulforafaanista ja sen aivojen korjausmekanismeista:

Tutkijat määrittivät sulforafaanin optimaalisen pitoisuusalueen edistämään hermokantasolujen (NSC) kasvua vahingoittamatta neuroneja. Tutkijat totesivat, että ”alle 5 millimoolin pitoisuudet eivät aiheuttaneet sytotoksisia vaikutuksia, vaan edistivät hermoston kantasolujen kasvua.”

Vaikka tämä riippuu toki kehon painosta, uskomme, ettei tarvitsisi kuluttaa paljoakaan parsakaalin ituja, jotta ihmisen veressä saavutettaisiin 5 mM:n pitoisuus.

Kun neuraaliset kantasolut altistettiin sulforafaanille, ne muuntuivat neuroneiksi

GreenMedInfo-artikkelista:

…NSC-kantasolujen altistaminen sulforafaanille johti niiden erilaistumiseen [neuroneiksi], mikä antaa vahvaa tukea hypoteesille, että sulforafaani voisi stimuloida aivojen korjaamista.

Tämä tarkoittaa, että sulforafaani on eräänlainen molekulaarinen ”aktivaattori”, joka saa hermokantasolut muuttumaan neuroneiksi. Näin vaurioituneet aivosolut kasvavat uudelleen.

Ja niille, jotka luulevat, ettei aivosoluja voi kasvattaa, te teitte sen jo kerran. Koko aivosi kasvatettiin tyhjästä, äitisi kohdussa. Samanlainen prosessi kasvatti sydämesi, keuhkosi, luusi, hermosolusi ja niin edelleen. Jokainen ihmiskeho osaa kasvattaa hermosoluja uudelleen. Muuten ihmisiä ei olisi olemassa.

Kuinka kasvattaa sulforafaania edullisesti

Koska Jumala ja luontoäiti antoivat meille kaiken tarvitsemamme lääkkeen, voit ”valmistaa” oman sulforafaanisi pelkillä pennosilla ja kirjaimellisesti muunnat ilmaa sulforafaaniksi käyttämällä parsakaalin ituja:

 1. Osta parsakaalin siemeniä, purkki ja itämiskansi (ks. kuva alla).
 2. Pane noin ruokalusikallinen parsakaalin siemeniä purkkiin, huuhtele vedellä, kiinnitä itämiskansi ja käännä purkki ylösalaisin veden valuttamiseksi.
 3. Pidä itämispurkki ylösalaisin. Huuhtele kerran päivässä vedellä ja valuta.
 4. Parissa päivässä sinulla on parsakaalin ituja, joissa on runsaasti sulforafaania.
Jos idut tai oraat tuppaavat homehtumaan tai muuten pilaantumaan, ongelma ratkeaa suihkimalla niihin laimeaa (vaikkapa noin 1-prosenttista) vetyperoksidiliuosta suihkepullosta, tai käyttämällä noin promillen tai alle promillen vahvuista vetyperoksidiliuosta versojen huuhteluun

Voit sitten syödä ituja, käyttää niitä salaateissa, sekoittaa niitä smoothieihin, tiputtaa niitä keittoihin tai mitä ikinä haluatkaan tehdä. Sulforafaani on hyvin kestävä molekyyli ja sitä on jokseenkin vaikea tuhota, joten älä luule, että sinun täytyisi kohdella sitä kuin herkkää, haurasta ainetta. Itujen blendaaminen tehosekoittimessa smoothien sekaan ei tuhoa näitä molekyylejä.

Alhaalla olevassa podcastissa vinkit siitä, miten voit ehkä moninkertaistaa sulforafaanin tuotannon ruiskuttamalla ituja edullisella rikinlähteellä (suihki tai tiputtele parsakaalinitujen päälle MSM-liuosta). Vaikka parsakaalin versot tuottavat sulforafaania ilmasta nappaamalla hiiltä, happea ja typpeä ilmakehästä, ne tarvitsevat rikkilähteen, joka imeytyy juurten kautta.

Katso GrowYourMedicine.com -sivulta lisää tapoja kasvattaa omia lääkkeitä.

Sulforafaanin muut hyödyt

Sulforafaanilla on voimakkaita syövänvastaisia ominaisuuksia. GreenMedInfo listaa tämän molekyylin parhaat ominaisuudet jotka ilmenevät julkaistusta lääketieteellisestä kirjallisuudesta. Se osoittaa, että sulforafaanin on dokumentoitu auttavan:

 • hapetusstressiin
 • krooniseen tulehdukseen
 • eturauhassyöpään
 • rintasyöpään
 • suolisyöpään
 • autismiin
 • haimasyöpään
 • tyypin 2 diabetekseen
 • DNA-vaurioihin
 • virtsarakkosyöpään
 • insuliiniresistenssiin

…. ja moneen muuhun.

Sulforafaani on yksi viidestä parhaasta terveysmolekyylistä luonnosta minun listallani. Resveratroli on toinen, ja D-vitamiini on numero 1.

Muista: Kuka tahansa voi valmistaa rajattomasti sulforafaania lähes ilmaiseksi. Kenenkään ei tarvitse odottaa lääkärin lupaa kasvattaa ja syödä parsakaalin ituja. Et tarvitse sairausvakuutusta tai käyntiä apteekissa.

Mikä parasta medikalisaation saastuttamat hallitukset eivät voi ottaa pois parsakaalin ituja elleivät ne ala kieltämään seuraavaksi siemeniä. Tosin silloinkin siemenet on melko helppo piilottaa hallituksen roistoilta.

Brighteon.com/dc200025-b77a-4d58-b12f-9762b3a33b83

Alkuperäinen artikkeli: Mike Adams: Can va**ine NERVE DAMAGE be REVERSED with this home-grown molecule called sulforaphane?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *