Orwellilaisesti nimetty ”Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos” julistaa:

Näistä merkeistä tunnistat väärän tiedon verkossa

Viime vuonna saman laitoksen edustaja [1]mainosti ennätysrikoksista [2]tuomitun jättifirman tuotteiden tarjoavan 90-prosenttista suojaa. Ai niin, se [3]superrikoksista tuomittu megakorporaatio rahoittaa tai [4,5,6]lahjoo vähän kaikkia ja kaikkea, kuten käy ilmi [7]tästä Sanna Marinin tekstistä:

https://www.sannamarin.net/blogi/2009/09/03/15/?page2

Tiesitkö, että possunuhan aikaan THL sai silloisen yllätyspiikin valmistajalta 6 miljoonaa euroa [8]”tutkimusrahoitusta” (suomeksi ”korruptiorahaa”), mikä johti surullisenkuuluisaan piikkihankintaan mistäpä muualtakaan? Tietenkin miljoonapotista [8]vaiettiin, aivan kuten nykyään peitellään Phizer-pomon ja EU-johtajan välisiä [9]viestejä sekä päättäjien ja piikkijättien välisiä [10]sopimuksia.

THL:n entinen työntekijä [11]paljastaa laitoksen [12,13]tilastokikkailuja, joilla nykypiikit [14]pyritään [15]näyttämään todellisuutta turvallisemmiksi ja tauti todellista pahemmaksi. Tämä on teollisuuden etu, ja teollisuus [16]rahoittaa Terveyden HuumoriLaitosta. Pitäähän maksajalle olla mukava, kunhan vilunki pysyy edes suunnilleen kansan hyväksymissä rajoissa. Taloudellisia etuja edistävää auktoriteettiasemaa suojellakseen THL näkee varoittelun arvoista disinformaatiota kaikkialla paitsi omassa toiminnassaan. Uskooko joku? Kansan herätessä onneksi yhä harvempi.

Tiesitkö, että THL pestasi [17,18,19]piikkipäälliköksi piikkifirman entisen päällikön? Näetkö [20]tässä mahdollisuuksia disinformaatiota aiheuttavaan eturistiriitaan? Taloustieteessä tunnetaan käsitteet [21]”pyöröovi-ilmiö” sekä [22,23]”sääntelijän kaappaus”. Toivon, että suurin osa suomalaisista tuntee pian samat [24]termit, jottei jatkossa tarvitse sokeasti uskoa sanomaa joka saa alkunsa suurteollisuuden ja sitä ”valvovien” laitosten välisestä avoimesta kolluusiosta.

Professori Peter Gøtzsche varoittaa raharikkaan lääketeollisuuden kaikkialle ulottuvasta ylivallasta

Nyt sitten avoimesti korruptoitunut TerveysHuumorin Laitos kertoo, kuinka tunnistat haitallisen disinformaation internetissä. Käydään kohta kohdalta läpi laitoksen oman aseman suojeluun tähtäävä julistus. Totta kai jokainen saa suojella asemaansa ja tähdätä kuinka korkealle tahansa. Muiden tehtävä on sitten selvittää, kenen jutut ovat kuuntelemisen arvoisia, ja jakaa risut & ruusut ansion mukaan:

Näistä merkeistä tunnistat väärän tiedon verkossa

Verkko pursuilee terveyteen liittyvää tietoa. Sitä on niin suunnattoman paljon, että jokaisella on joskus vaikeuksia erottaa luotettava tieto epäluotettavasta. Tämä artikkeli tarjoaa apuvälineitä väärän tiedon tunnistamiseen verkossa. Jokainen meistä on joskus ainakin hetken verran uskonut valeuutiseen, väärennettyyn kuvaan tai muuhun harhaanjohtavaan tietoon. Tämä johtuu ihmisen mielestä.

Ollin kommentti THL:n julistukseen: Tarkoitatte kenties näitä lupauksia, ellei suoranaisia mainoksia, joihin tekin osallistuitte?

THL jatkaa:

Me kaikki uskomme herkästi sellaiseen tietoon, joka vahvistaa omaa käsitystämme maailmasta. Hyljeksimme sellaista tietoa, joka sotii omia käsityksiämme vastaan.

Siinä se tuli. Ilmiötä voi osaltaan vahvistaa miljoonien kokoinen korruptioraha, jota teollisuus on avokätisesti tarjoillut terveyslaitokselle. Ison rahan puristuksessa voi olla haastavaa ajaa kansan asiaa. Kansainvälisten Gates-rahoitteisten instutuutioiden kuten WHO:n alaisuudessa lienee vieläkin vaikeampi sanoa jotain mikä haittaisi oligarkkien hyväntekeväisyysbisneksiä. Omat ohjeeni otan tahoilta, joilla on vähintään vapaus ajatella ja kertoa näkemyksensä ilman pomon painostusta tai tutkimusrahoittajan valvovaa silmää.

Tätä on vaikea huomata itsessään, mutta jos sen tiedostaa, on jo pitkällä väärän tiedon torjunnassa. Ennen kuin jaat jotakin eteenpäin sosiaalisessa mediassa, pysähdy hetkeksi miettimään. Uskotko tähän lopulta vain siksi, että haluat uskoa tähän? Onko tämä oikeasti totta?

Ennen kuin jaatte eteenpäin piikkifirmojen mainostekstiä, kannattaa miettiä uskotteko tähän lopulta vain siksi, että haluatte uskoa tähän? Onko tämä oikeasti totta? (THL:n ylemmyydentuntoinen teksti on hauskempi lukea, kun suuntaa tuomitsevan katseen takaisin tekijän omaan toimintaan)

Valeuutisilla ja muulla harhaanjohtavalla materiaalilla pyritään usein vetoamaan juuri tunteisiin. Jos olet aikeissa jakaa jotakin tietoa eteenpäin suuren tunnekuohun vallassa, pysähdy taas hetkeksi. Laske vaikka kymmeneen ennen kuin jaat mitään eteenpäin sosiaalisessa mediassa.”

Mitenkäs kaikki ne viime vuosien valheiksi osoittautuneet lehtiotsikot ja -mainokset siitä kuinka pian voit taas laulaa ja halata, kun vaan otat piikkejä (terveisin THL). Olivatko ne tunteisiin vetoavaa disinformaatiota – vai onko arvovaltainen taho oikeassa silloinkin kun se vedättää edistääkseen kaupallisia etuja?

”Jaksetaan vielä vähän. Olemme käsivarren mitan päässä paremmasta…” Tuskin THL itse keksii tuollaisia tunteisiin vetoavia valhelauseita; taitaa olla hyvin palkatut mainostoimistot kyseessä, usein Suomen rajojen ulkopuolella. Kuka maksoi tunteisiin vetoavat disinformaatiot laajoine levityksineen? Pitäisikö THL:n pyytää anteeksi viime vuosien tunteisiin vetoavaa disinformaatiotulvaa voittaakseen takaisin yleisön luottamuksen?

Everything is Brought to you by Pfizer

Kuka hyötyy väärien tietojen levittämisestä? 

Sairaudet ja tarttuvat taudit aiheuttavat ihmisissä ymmärrettävästi huolta. Juuri tähän huoleen ja pelkoon väärän tiedon levittäjät tarttuvat. Jotkut ovat kaupallisen hyödyn perässä: he yrittävät myydä hoitoja ja parannuskeinoja, joilla ei ole lääketieteellistä pohjaa.

Jep, THL on myynyt palveluitaan kymmenillä miljoonilla suurteollisuudelle. Jos THL on mukava maksajia kohtaan, saattaa tulla lisää kauppaa. ”Hyvää työtä” tehneelle virkaveljelle saattaa aueta lukratiivinen asema teollisuudessa. Tai ministeriössä, jolle kannattaa myös olla kiva.

Kannustimet vaikuttavat kaikkiin. Siksi pyrin asemaan, jossa kannattaa kehittyä politiikan ja silmänpalvonnan sijaan ihmisten auttamisessa ja palvelemisessa, unelmien rakentelussa ja ongelmien ratkomisissa. Pyrin palvelemaan yksilöistä koostuvaa dynaamista markkinaa, jolloin en ole riippuvainen tietyn portinvartijan hyväksynnästä. Koetan kehittää tosielämässä tarpeellisia taitoja, joille on aina kysyntää, vaikka menettäisin kaiken poliittisen suosion ja isojen instituutioiden kannatuksen.

THL:n byrokraateista harvat osaavat juuri mitään millä voisi auttaa ihmistä tai tuottaa tuntuvaa arvoa vapaammille markkinoille. Tämä pätee jopa lääkäreihin: jos lääketeollisuudelle suosiollinen sairausparadigma menettäisi ylivalta-asemansa ja turvallisemmat & tehokkaammat parantamismenetelmät saisivat tasa-arvoisen aseman, ei normilääkärin arvausdiagnoosi- ja reseptiautomaattitaidoille jäisi juurikaan kysyntää. He ovat riippuvaisia suojatyöasemasta, jonka jokin kookkaampi, korkeampi, voimakkaampi taho tarjoaa. Siksi he eivät ole vapaita, edes ajattelemaan saati puhumaan sydämensä mukaan. Siksi en kuuntele heitä – tai jos kuuntelen, teen siitä satiiria, mutten ikinä ottaisi onkeeni neuvoista. Onko Mika Salminen sen näköinen, että ottaisit häneltä vastaan terveysvinkkejä? Orwellin kirjassa sota oli rauhaa ja musta valkoista. Suomessa sairausteollisuuden edunsaajaelin on nimeltään ”terveyden ja hyvinvoinnin” laitos.

THL:n suojatyöläinen saa pitää asemansa kunhan teollisuus on tyytyväinen, oligarkkien säätiöt, YK, WHO, WEF ja muut valtakeskittymät hyvällä tuulella, ja raportit, säännöt, määräykset ja pykälät suunnilleen täytettyinä. Minä menestyn, jos ihmiset saavat arvoa, iloa, intoa ja eloa elämäänsä. Kumpi kehittää ja mihin suuntaan? Innostava vapaus parantaa, stressaava alamaisuus vanhentaa vauhdilla – vaikka suojatöissä saa lukea hesaria tuntikausia päivässä jos ei hommat hotsita – kunhan et asetu instituution agendaa saati sille läheisiä kaupallis-poliittisia etuja vastaan. Sellainen laiffi pienentää, ja kutistavassa energiassa on paha olla. Ja sitten voi julkaista pamfletin, jossa syyttää toisia misinformaatiosta xD

”Toiset levittävät harhaanjohtavaa terveystietoa muista syistä. Se voi liittyä heidän omiin vilpittömiin uskomuksiinsa, eivätkä he useinkaan ajattele levittävänsä valheita. Toisinaan taas väärää tietoa levitetään poliittisista tai aatteellisista syistä. Esimerkiksi koronavirukseen liittyviä vääriksi todistettuja terveysväittämiä on yhdistetty poliittisiin tarkoitusperiin.

THL [25]tunnetaan Terveysministeriön tarkoitusperien tottelevaisena toteuttajana.

Ennen media oli ”vallan vahtikoira”, jonka tehtäväksi katsottiin kysyä kriittisiä kysymyksiä vallanpitäjiltä, ja puhua kovaakin totuutta heille, ja heistä kansalle. Nykyään valtamedia on vallan sylikoira, joka forwardaa YGL-hallituksen, keskusvalta-Reutersin ja pedo-skandaaleissa ryvettyneen CNN:n tiedonantoja kyseenalaistamatta. Matrix-systeemissä pääsee helpommalla, kun kumartaa kohteliaasti alastomankin vallan suuntaan.

Vastaavasti THL:n ”pitäisi olla”, tai oletetaan olevan, riippumaton asiantuntijaorganisaatio. Epidemia-aika osoitti, että villikoira on kesytetty villakoiraksi, mikä on syönyt ”riippumattoman” laitoksen arvovaltaa:

23 minuuttia[26]THL:n huvennut arvovalta

On usein vaikeaa, joskus jopa mahdotonta, selvittää, kuka on laittanut valheet tai huhut liikkeelle. Harhaanjohtavan tiedon taustalla voi olla esimerkiksi jokin valtio, yritys, järjestö, poliittinen puolue tai ryhmä. Useimmiten väärää tietoa levittävät kuitenkin yksittäiset henkilöt.

Tulee mieleen viime vuosien [27]huhut k-piikkien ylivertaisesta tehokkuudesta. Ne laitettiin liikkeelle piikkifirmojen mainosmateriaaleista. THL [28]jakoi niitä eteenpäin jopa sellaisenaan. Esimerkiksi [29]tässä THL puhui täyttä puppua laumasuojasta, kuinka se saavutettaisiin vieläkin tehokkaammin yhdistelemällä eri piikkejä. Tuntemattomien [30,31,32]mysteerituotteiden miksailu osoittautui huonoksi ideaksi ja osa piikeistä niin [33]vaarallisiksi, ettei niitä [34]enää edes anneta. Minkäänlaista laumasuojaa ei piikeillä saavutettu, vaan päin vastoin, mitä enemmän piikitettiin, sitä pahemmaksi pandemia saatiin. Laumasuoja syntyi lopulta [35]luonnollisesti ilman megateollisuutta, geeniteknologiaa ja massamedian päivittäisiä mainoksia joissa näkyi THL:n logo luomassa luottamusta. Tämän tekstin tarkoitus on hälventää harhaluuloja, jotta jatkossa laitoksen on hankalampi käyttää asemaansa väärin.

Sisältö on silti usein peräisin muualta kuin Suomesta. Samat huhut, valeuutiset ja salaliittoteoriat kiertävät maailmaa, ja niitä vain muokataan hiukan omaan kulttuuriin sopiviksi.

[36]THL-artikkelin alla listataan lähteitä, joista THL ammentaa tietoaan. Lähteistä suurin osa on muualta kuin Suomesta. Samat huhut, valeuutiset ja salaliittoteoriat kiertävät maailmaa, ja niitä vain muokataan hiukan omaan kulttuurin sopiviksi. Juuri näin toimii THL. Tosin toisin kuin laitoksen kritisoimilla toisinajattelijoilla, sen omat tietolähteet saavat virtansa suurelta osin suoraan tai epäsuorasti jättirikoksista tuomittujen megakorporaatioiden runsaskätisestä rahoituksesta. THL unohtaa suhteellisuus- ja todellisuustajun kritisoidessaan vaihtoehtoista terveyspalvelua tarjoavaa pien- ja mikroyrittäjää, jonka takana ei ole korruptiosta tuomittua triljoonateollisuutta.

”Siksi kannattaa miettiä, kuka hyötyy väärän tiedon levittämisestä. Onko taustalla jonkun poliittinen, aatteellinen tai kaupallinen etu?

THL:n tapauksessa kaupallisten etujen kokoluokat tuppaavat olemaan kertaluokkaa korkeampia kuin asiakkaidensa hyvinvoinnin parantamisella elävän joogayrittäjän housuissa. THL on sekä instituutiona että yksilöinä lähempänä poliittista valtaa, kuin vaihtoehtoisen puolen luomuyrittäjä, joka ei istu samoissa saunoissa virkakoneiston kanssa.

Millaista on luotettava tieto?

Mihin sitten voi luottaa? Esimerkiksi uutisia lukiessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko niissä kerrottu selvästi, mistä tiedot ovat peräisin. Valeuutissivustot voidaan verhota näyttämään hyvinkin luotettavilta. Tarkista siis, onko kyseessä Journalistin ohjeisiin sitoutunut uutisväline.

Mitä tarkoittaa journalistin ohjeisiin sitoutuminen? Käytännössä sitä, että erittäin harvinaisessa tapauksessa saattaa saada melko merkityksettömän [37]näpäytyksen Julkisen sanan neuvostolta, jos rikkoo todella härskisti monia Journalistin ohjeita, ja joku jaksaa asiasta valittaa.

Arvaa, ketkä istuvat Julkisen sanan neuvostossa? Samat valtamediat. Käytännössä ”Journalistin ohjeisiin sitoutunut uutisväline” tarkoittaa keskusjohtoiseen kerhoon kuulumista, ei juuri muuta. Kaikki mediat jotka kyseiseen kerhoon kuuluvat, tottelevat [38]Mediapoolin, [39]Hybridikeskuksen ja [40]Trusted News Initiativen tahtoa, eli niiden agendaa, jotka näitä (ja isompiakin) valtakeskittymiä sponsoroivat. Toimittaja ei saa sanoa mitä sydän sanoo valitsemastaan aiheesta, vaan toimituspäälliköt torppaavat yhteisen agendan vastaiset juttuideat, tai kontrollin pettäessä viimeistään päätoimittaja. Tai sitä korkeammat tahot. ”Journalistin ohjeisiin sitoutunut uutisväline” toimii osana valtapyramidia, jossa pieni [41,42]kourallinen yksilöitä suoraan tai epäsuorasti omistaa tai [43]kontrolloi koko läntisen maailman tiedonvälitystä. Omat uutiseni ammennan keskusjohtoisen koneiston ulkopuolelta.

Jos nämä väitteet kuulostavat ”disinformaatiolle”, koska niistä ei raportoida Hesarin etusivulla, tutki [44]lähteet ennen kuin tuomitset.

Pieni määrä megakorporaatioita kontrolloi yllättävän paljon niidenkin asioita, jotka eivät kyseisistä koneistoista ole kuulleetkaan.

”Mutta jos Hesarilla olis jokin agenda, siitähän kerrottaisiin meille Hesarin etusivulla!”. Niin. Nyt valoja päälle.

Mieti, kuka uutisessa puhuu ja millä asiantuntemuksella: 

 • Onko kyseessä pitkään aihepiirin parissa työskennellyt tutkija tai asiantuntija vai maallikko? Esimerkiksi se, että henkilö on lääkäri tai professori, ei tarkoita että hän olisi juuri tämän alan asiantuntija.

Jos olisin ravitsemustieteen virallisesti koulutettu teollisuudessa työskennellyt muodollisesti pätevä asiantuntija, osaisin sanoa sinulle, miksi margariini pelastaa, vehnä on ihanaa ja jauhomakkarassakin kasvaa katteet kasvattamalla veden ja muun hötön määrää (eikä pieni fosfaatti pahaa tee, kun ei rotatkaan saaneet siitä syöpää sopivan lyhytaikaisessa tutkimuksessa).

Luotan toki taitajiin – kun osaajalla on kokemusta nimenomaan ihmisten auttamisesta ilahduttavan menestyksekkäästi. Jos ”asiantuntijuus” perustuu kemikaaliteollisuuden kirjoittamaan koulutukseen ja oman ajattelun tukahduttavassa suojatyössä lusimiseen, ei kiitos. THL toivoo sinun luottavan vain niihin ekspertteihin, joilla ei ole varaa ajatella itse ja vielä vähemmän tilaa ilmaista teollisuusmyönteisestä normista poikkeavia näkemyksiä (joten lopulta sellaisia ei enää edes ole). Jos olet ihminen etkä tehdas, kannattaa kuunnella ihmisläheisempiä tahoja oman elämän terveysvalinnoissa.

 • Viitataanko uutisessa tiedon lähteisiin, esimerkiksi tutkimuksiin, tilastoihin, haastatteluihin tai muuhun aineistoon? 

Tarkoitetaanko tässä THL:n [45]virheellisiä tilastoja & muuttuvia [46]määritelmiä? Vai Phizerin [47]huijaustutkimuksia? Tai kaikkea sitä tietoa, mitä [48,49]valtarakenteet salaavat silloin, kun datan paljastuminen ei palvelisi teollisuuden etuja? Pitäisikö [50]Fimean haittapiilottelua katsoa sormien läpi, vai onko kansalaisten ok ottaa asiat [51]omiin käsiin kun teollisuus- ja politiikkarahoitteiset tahot eivät jaksa pitää pienempien puolia?

Suositteleeko THL tietolähteitä, jotka muuttavat tilastojaan [52]takautuvasti jopa vuosia jälkeenpäin, kun kaupallisen ja sairauspoliittisen edun turvaaminen sitä vaatii?

Käykö piikkiaiheessa lähteeksi teknologian keskeisen keksijän [53]haastattelu? Voinko viitata alan kokeneisiin, [54]menestyneisiin ja arvostettuihin [55]huippunimiin? Saako hoitokeinoja kysellä [58]lääkäreiltä, jotka parantavat pahojakin potilaita hyvällä menestyksellä, löytäen tositilanteessa toimivia keinoja, joita he avoimesti [59]jakavat [60]julkishallinnollekin? Salliiko arvoisa THL [56,57]maailman johtavien epidemiologien puhua epidemiasta, vai pitäisikö heidät hiljentää?

Olen taipuvaisempi uskomaan sitä asiantuntijaa, joka [61,62]uskaltaa paljastaa rahakeskittymien ja päättäjien välisiä [63]kytköksiä, kuin häntä joka kesysti pelaa mukana ja hiljaisesti hyväksyy mädännäisyyden, josta omakin palkkapussi viime kädessä kumpuaa.

 • Ovatko tiedon lähteet sellaisia, joista saa todellista tietoa juuri tästä asiasta? Liittyvätkö todisteet käsiteltävään asiaan? Varo yksittäisen ihmisen tarinaa, jota esitetään todisteena laajemmasta ilmiöstä.

Jep, varo massamediaa, joka koittaa huono-onnisen monisairaan [64]tarinalla retostellen kauhistuttaa kansaa [65]karttamaan tautia, joka on kyseiselle ikäryhmälle merkittävästi kausiflunssaa kevyempi. THL:lla oli pari vuotta aikaa käyttää arvovaltaansa ja puuttua pelkopornoon. Aseman varmistelu taisi mennä lasten edun edelle?

THL:n siunaama kauhukampanja tehosi. Kansalaiset ja etenkin lapset saivat täysin vääristyneen käsityksen viruksen vaarallisuudesta, kuten käy ilmi Miikka Peuravirran reportaasista
 • Onko lähteitä tulkittu ja siteerattu oikein?

Tarkoittaako ”oikein” yhtä kuin ”teollisuusmyönteisesti”, vai riittääkö muodollinen pätevyys? Omissa opettajissani arvostan, kun asia on olennaista ja argumentit osuu maaliin. En suutu pilkun puuttumisesta, kun sisältö muuttaa elämää – mitä mikään THL:n tuotos ei tarjoa, sanan voimaannuttavassa merkityksessä. THL:n kaupallis-poliittiset kumppanit tienaavat mukavammin, kun kesyt kansalaiset pysyvät pikku karsinoissaan käymättä liian uteliaiksi.

Esimerkiksi hakukoneiden, kuten Googlen, avulla voi yrittää selvittää, mikä on alan asiantuntijoiden enemmistön käsitys jostakin terveyskysymyksestä. Tämä on yleensä hyvä luotettavuuden merkki.

THL suosittelee kuukkelia, koska se taistelee vääryyksien paljastumista vastaan ehkä innokkaammin kuin mikään muu organisaatio. Ensin kuukkeli sensuroi luontaisterveyssivustot pois hakutuloksistaan. Pesuveden mukana meni tiedesivustot kuten Selfhacked.com ja Examine.com, jotka saivat asemiaan jonkin verran takaisin hurjan haloon jälkeen. Lopetin käyttämästä kuukkelia terveysvastausten hakemiseen viime vuosikymmenen loppuvuosina, kun hakutuloksissa alkoi näkyä taitajien, tieteen ja tykättyjen tuutoreiden sijaan lähinnä toisiinsa linkkailevien sairaalojen pinnallisia pikkutekstejä sekä Healthline.comin kaltaisten Alphabet Companya vaurastuttavien mainossivustojen kevyitä katsauksia. P@ndemian myötä googlesta tuli vauhdilla vielä huonompi, ”faktantarkastajien” eli [66]mielipiteisiin perustuvien informaatiokontrolloijien saatua rahahanat auki ja isosti valtaa läpi internetin.[67,68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79]

JP Sears – The Fact Checkers

Sharyl Attkisson: How Propagandists Co-Opted ’Fact-Checkers’ and the Press

”On tavallista, että verkossa levitetään myös sellaista terveyteen liittyvää tietoa, josta ei vielä ole tieteellistä tutkimusta. Kyseessä voi olla esimerkiksi jokin uusi mullistava parannuskeino vanhaan sairauteen, tai uusi ihmeitä tekevä ruokavalio. Silloin hakukoneista ei ole hyötyä, koska asiaa ei ole vielä tutkittu.

Olen yhä hengissä, koska satuin sairastumaan juuri siihen aikaan, kun netistä alkoi löytymään Mercola.comin ja muiden luomusivustojen kaltaista käytännön terveystietoa. Löysin opettajia, kirjoja, audioita, videoita, viisautta ja suosituksia, jotka auttoivat paranemisen tielle, lähtökohdista jotka teollinen lääketiede tuomitsi takuuvarmaksi kitumiskuolemaksi (”kunhan muistat kuitenkin käyttää näitä lääkkeitä, jotta meille mukava teollisuus ehtii saada sinun ’hoitamisesta’ satoja tuhansia helppoa verorahaa…”). Jos olisin sairastunut aiemmin, olisin tuskin löytänyt kirjastoa kummempia tietolähteitä. Jos olisin kärsinyt 15-20 vuotta myöhemmin, olisin törmännyt ”faktantarkastajien” eli teollisuusrahoitteisten informaatiokontrolloijien ylivaltaan. Niin kauan kuin henki pihisee, tulen toimimaan yksilöä voimaannuttavan terveystiedon vapauttamiseksi.

Tässä ajassa on erityisen tärkeää oivaltaa poliittisesti korrektin terveystiedon palvelevan pääosin teollisuutta, joka subventoi viime kädessä koko virallisen tiedon [80]ravintoketjua. Meidän kansalaisten on tärkeää informoida toisiamme suoraan, koska suurteollisuus välittää enemmän valuutasta kuin tavisten terveydestä, ja muut osat tiedon ravintoketjussa välittävät suurteollisuuden rahasta, tai sen turvaamasta asemasta, enemmän kuin sinusta, jota he eivät edes tunne.

”Tämä on hyvä varoitusmerkki: jos asiasta ei ole tutkittua tietoa, siihen on syytä suhtautua varovaisesti.

Onko siitä tutkittua tietoa, että minun kannattaa nyt kirjoittaa tämä artikkeli? Ei ole. Tosielämän päätökset on joka tapauksessa tehtävä itse, tilanteen mukaan, vajavaisen tiedon varassa. Kertooko tiede, minkä väriset vaatteet minun kannattaa tänään pukea? Ei – ja silti voin ihan turvallisesti tunnustella asiaa. Älä anna jättikorporaatioiden rahasta ja valtakoneiston hyväksynnästä riippuvaisen byrokratiastruktuurin nimeltä ”tiede” ajatella puolestasi. Käytä tiedettä hyväksesi silloin kun se sinua palvelee, älä silloin kun se laulaa lähinnä tuhoisan tutkimusrahoittajan lauluja, tarvittaessa totuuttakin vääristellen.

Tieteeseen tukeutuminen on auttanut minua elämää parantavissa valinnoissa esimerkiksi punavalolaitteiden parissa ja maadoittumisen (Earthing) ymmärtämisessä. Aqva Finlandin laboratoriossa hengailu ja vesitutkimusten lukeminen on auttanut ymmärtämään, miten tärkeää on parantaa hana- ja suihkuveden laatua useimmissa Suomen kaupungeissa. Ruokavalintoihin taas olen olen saanut toimivampaa tukea länsimaista lääketiedettä inhimillisemmistä suuntauksista. Kehittyneintä terveysneuvontaa olen saanut suoraan mestaritason parantajilta, jotka saavat aikaan sellaisia tuloksia mitä tavallinen terveyskeskuslääkäri ei suostuisi edes todeksi myöntämään.

Tennistaktiikoista ja optimaalisista mailavalinnoista löytyy niukasti tieteellistä tutkimustietoa. Kannattaako lyödä seuraavaksi rystylle vai kämmenelle? En voi hakea tähän tukea edes kaikkitietävästä PubMed-tutkimustietokannasta. Joten asia on ajateltava itse, perustuen puutteelliseen kokemukseen, kehittyvään osaamiseen, nopeaan vaistoon ja vankkaan voitontahtoon.

Varovainen jää kotikatsomoon. Voitonhaluinen kehittyy pelikentillä.

Millaista on tieteellinen tieto?

Väärän tiedon levittäjille on tavallista luoda vastakkainasettelua lääketieteen ja vaihtoehtoisen terveystiedon välille. He sanovat, että ’tätä eivät lääkärit sinulle kerro’ tai ’virallinen lääketiede pimittää sinulta tämän’.

Lääkärit eivät kymmeneen vuoteen maininneet minulle sanaakaan astmalääkkeiden haitoista saati taudin helpoista ja luonnollisista parannuskeinoista. Heille, tai edustamalleen himmelikoneistolle, oli kannattavampaa myydä lisää lääkkeitä veronmaksajien laskuun. Enää en käy lääkärissä, ja sairaaloista pysyn erityisen kaukana. Terveyttäni saavat hoitaa ansioituneet osaajat, jotka välittävät minusta enemmän kuin kulissien takaisten kuninkaiden suosiosta. Parantajallani on oltava vapaus toimia puhtaasti potilaan kanssa, ilman päällepäsmäröivää hierarkkiakoneistoa puuttumassa meidän välisiin asioihin.

Yksikään peruslääkäri ei ole ollut kiinnostunut, kuinka ”ihmeparansin” astman ja MS-taudin. Heidän bisnes ei ole parantaminen, vaan sairaalabyrokratian noudattaminen, valtarakenteen totteleminen ja viime kädessä sitä ohjaavan teollisuuden miellyttäminen. Jos edullisemmat, helpommat ja turvallisemmat terveyspalvelut leviäisivät, lääkärit menettäisivät lukratiivisen asemansa. Heidän etunsa ei ole tehdä ammattikuntaansa turhaksi, vaan päinvastoin tehdä itsensä yhä tarpeellisemmaksi. Mitä huonommin ihmiset voivat, sitä korkeammaksi nousee lääkäreiden arvostus, sekä neuvotteluasema jolla he voivat rikastuttaa itseään ja kavereitaan kansanterveyden ja veronmaksajan kustannuksella.

Luotan tahoihin ja tekijöihin, jotka hyötyvät minun hyötymisestäni ja voittavat kun minä voin hyvin.

Pidä tällaisia väitteitä markkinointikikkana ja mieti jälleen, kuka väitteestä hyötyy. Myykö joku taho esimerkiksi aiheeseen liittyviä tuotteita ja palveluita? Mitä terveysviranomaiset hyötyisivät siitä, että he salaisivat tietoja?

Kun THL sanoo jotain, mieti kuka hyötyy. Tavallisesti THL:n sanomisista hyötyy kaikkien aikojen rikollisin jättiteollisuus. Katso uudestaan [22,23]sääntelijän kaappaus ja [21]pyöröovi-ilmiö. Hyötyjänä THL:n sanomisissa saattaa olla Hallitus, Terveysministeriö ja ylikansalliset vallankeskittämishankkeet kuten Agenda2030, jonka pinssiä THL-Mika usein esittelee:

Uusi uljas terveysturvallisuusmaailma (ei, en usko että Mika olisi paha, päin vastoin. Hänen on vaan asemansa puolesta pakko kumartaa moneen suuntaan. Monella taholla on merkittävää valtaa Mikaan. Voimakkaista valtakeskittymistä monien ääni painaa käytännössä enemmän kuin kansan terveys saati sinun tai minun elämänlaatu. Mika haluaisi tehdä parempia päätöksiä ja jakaa koskettavampia opetuksia kuin hän asemansa puolesta voi. Tervetuloa vapaille markkinoille! Täällä kaikki on mahdollista, mutta toki myös haastavampaa suojaduuniin tottuneelle.)

Millaista sitten on tieteellinen tieto? Tieteellisen tutkimuksen tekijät kertovat suoraan, miten tutkimus on tehty ja millaisia rajoitteita sillä on. Tiede perustuu jatkuvaan testaamiseen ja korjaamiseen. Kritiikin ja uusien havaintojen pohjalta tehdään uusia kokeita ja tutkimuksia. Näin käsitys tutkimuksen kohteista paranee ja tarkentuu jatkuvasti. Yksittäinen tutkimustulos ei vielä riitä tieteellisten johtopäätösten tekemiseen.

Tieteellinen tieto turvaa raharikkaan eliitin etua, koska harvemmin kansalla on varaa kustantaa kovinkaan kummoista tiedettä. ”Julkinen rahoitus” tarkoittaa vieläkin vankempaa vallan keskittymistä sille, joka saa päättää kuka rahat saa.

Tiede on kaikista tiedonsaanti- ja viestimiskanavista kirkkaasti kallein ja byrokraattisin. Missä tarvitaan paljon massia, sinne syntyy pian politiikkaa ja valtapelejä (ja korruptiota), joita nykytieteeseen kuuluu enemmän mihinkään muuhun massatiedonvälitykseen.

Puhuuko tieteessä data ja totuus, vai teollisuuspoliittinen konsensus, jota saa kutsua tieteelliseksi konsensukseksi? Kun tiede sekoittuu politiikkaan ja suurpääoman intresseihin – kuten se tuppaa tekemään aloilla joilla voimakkaat eturyhmät toimivat ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia vastaan – päädytään ”tieteellisenä totuutena” pitämään [81]esimerkiksi halvimman ja keinotekoisimman teollisuusrasvan erinomaisuutta sekä varoittelemaan luonnollisesta ruoasta ja perinteisestä osaamisesta, josta suurteollisuus ei saa penniäkään. Kaikki, mistä tutkimusrahoittajat tienaavat erinomaisesti, on rahoitetun tutkimuksen mukaan todennäköisesti ”hyvää”. Mikä haittaa rahoittajan liiketoimintaa, todetaan pahaksi, ”koska tiede sanoo niin”. Ei, en tarvitse tiedettä tämän todistamiseksi, mutta toki sitäkin löytyy, koska kyseessä on yleinen ilmiö.

Mitä tapahtuu, jos tieteellistä auktoriteettiasemaa nauttiva taho sanoo ääneen jotain vakavasti teollisuusedun vastaista? Hän saa potkut[82,83,84] tai menettää muita saavutettuja etuja.

Dosentti-ohjelma: Psykologi Aku Kopakkala, onko Suomi sairas lääkkeistä? ”Se että puhuu totta ei saa aiheuttaa potkuja…” Aku Kopakkala sai potkut Mehiläisestä, koska kertoi tietojaan ja ajatuksiaan julkisesti.

Eläköidyttyään[85] saattavat tieteen parissa työskennelleet paljastaa jänniä [86]pointteja systeemin likaisuudesta.

Tieteellinen tieto ei siis ole mielipidekysymys. Valeuutisen, huhun tai salaliittoteorian tunnistaa siitä, että se ei kestä aitoa kriittistä tarkastelua.

Juuri niin. Voidaanko tällä perusteella TerveysHuumorin Laitosta kutsua valeuutisorganisaatioksi, huhukerhoksi – vai peräti salaliittoteorioiden levittäjäksi? Mitä sinä olet mieltä, kestääkö THL:n julistus kriittistä tarkastelua?

Kiitos lukemisesta! Aion jatkossakin puuttua alastomien keisarien tarjoamaan disinformaatioon. Mitä enemmän valtaa jonnekin keskittyy ja mitä vähemmän sitä kyseenalaistetaan, sen väsyneempään oman edun ajamiseen he saattavat laiskistua. Vallan ei tarvitse neuvotella tai huomioida muita, kunhan miellyttää niitä keneltä valtaa helpoiten saa. Meidän jokaisen itsearvostus kannustaa kaikkia nostamaan tasoaan. Kenenkään ei kuulu hyväksyä kehnoa saati ilmeisen haitallista asiaa laitokselta jonka palkanmaksuun jokainen osallistuu veroja suorittaessaan.

Lähteet

[1] Tämä Phizerin k-piikistä tiedetään nyt (Iltalehti)

[2] Phizer Admits Bribery in Eight Countries (Corpwatch)

[3] Phizer fined $2.3 billion for illegal marketing in off-label drug case (ABC News)

[4] Miljardikaupat Phizerin kanssa: Näin korruptoitunut on Ursula von der Leyen (Kårånarealistit)

[5] Korruptio – onko sitä? (olliposti.fi)

[6] Brought to you by Phizer (Avoin media)

[7] Tampereen kaupunki Phizerin ”lahjonnan” kohde? (Sannamarin.net)

[8] Miljoonapotista vaiettiin (Iltalehti)

[9] Delete-gate is bigger than the texts (Politico)

[10] Haluatko tietää, mitä hallitukset ovat sopineet råkåtevalmistajien kanssa? (Avoin media)

[11] Kirsi Kautiainen ja THL:n tilastokikkailu (olliposti.fi)

[12] THL-tietokantaa on muokattu vuosien ajalta – suuri nollaus! (Injektiopiikki)

[13] Pähkähulluja salaliittoteorioita – Apinaa KOIJATAAN! (Injektiopiikki)

[14] THL:n ”tekniset virheet” 2019-2022 (Avoin media)

[15] THL: Paljon ei ole paljon (Avoin media)

[16] THL:n kaksoisrooli rokotteiden tutkimuksessa ja hankinnassa sai oikeuskanslerin vaatimaan riippumattomuuden vahvistamista (Salon seudun sanomat)

[17] Taneli Puumalainen sosiaali- ja terveysministeriön turvallisuus ja terveys -osaston osastopäälliköksi (Sosiaali- ja terveysministeriö)

[18] THL:n Taneli Puumalainen siirtyy sosiaali- ja terveysministeriöön (Iltalehti)

[19] THLn råkåtepäällikkö GlaxoSmithKlinen entinen pikkupomo (Avoin media)

[20] Pandemrix – tappavan vaarallinen råkåte pandemiaan (Injektiopiikki)

[21] Pyöröovi-ilmiö ja kaksoisroolit siivittävät sujuvaa päätöksentekoa (Yle)

[22] ”Sääntelijän kaappaus kuvaa tilannetta, jossa alaa sääntelevän viranomainen valvoo toimialan etua julkisen edun kustannuksella. Tästä Fimea on hyvä esimerkki. Se valvoo apteekkareiden etua muiden kustannuksella.” (Mikko Kiesiläinen, Twitter)

[23] Regulatory capture, sääntelijän kaappaus (Liberalismi wiki)

[24] THL, Fimea ja institutionalisoidut kytkökset lääkeyhtiöihin (Uusi Suomi)

[25] Oikeusoppineelta täyslaidallinen ministeriölle: Joku näyttää ohjailevan THL:n mielipiteitä (Iltalehti)

[26] THL:n huvennut arvovalta (23 minuuttia)

[27] Ensimmäisestä råkåteannoksesta sanottua (Leviämisvaihe)

[28] THL:n ylilääkäri: Modernan rokotteen 94,5 prosentin suojateho kertoo siitä, että kyseessä on todennäköisesti erinomaisen tehokas rokote (Mediuutiset)

[29] Ristiinrokottaminen kahdella koronarokotevalmisteella kannattaa, vahvistaa brittitutkimus – THL:n Nohynek: Ei mitään vakavia turvahuolia (Yle)

[30] ”Ministerit, saammeko vihdoin suosituksenne tutkituttaa mitä näissä kansaan injektoitavissa ’råkåtteissa’ on?” (Ike Novikoff, Twitter)

[31] ”Krista Kiuru ja hallitus eivät halua tutkia mitä piikit sisältävät. Yli 18000 haittavaikutusilmoitusta Fimeassa, ei kiinnosta.” (Ike Novikoff, Twitter)

[32] ”Ministeri Krista Kiuru ei halua, että suomalaiset tutkimuslaitokset/ tutkijat, yliopistot, poliisi, armeija, kertoisivat meille mitä näissä injektioissa on? Meitä vaaditaan ruiskuttamaan itseemme tuntematonta ainetta saadaksemme olla…” (Ike Novikoff, Twitter)

[33] Paljastaako rokotteen tuoteseloste kaikki ainesosat – Vastaus on EI! (Injektiopiikki)

[34] Veritulppa (Leviämisvaihe)

[35] ”As many people as possible need to be infected with the virus as the vaccines are not enough” (Alex Berenson)

[36] Näistä merkeistä tunnistat väärän tiedon verkossa (THL)

[37] Yle MOT sai langettavan päätöksen – Nyt puhuu Simo Ruoho (Myytinkertojat)

[38] Mediapooli – Orwellilaista sananvapautta puolustamassa? (Ossi Tiihonen)

[39] Hybridikeskus ja Suomen Disinformaation levittäjät (Juha Korhonen, Token studio)

[40] Trusted News Initiative (T.N.I) and Cancelling (Robert Malone, Bitchute)

[41] The 6 Companies That Own (Almost) All Media (WebFX)

[42] These 15 Billionaires Own America’s News Media Companies (Forbes)

[43] Dokumenttielokuva: Seuraa Rahaa (Blokkimedia)

[44] Dokumenttielokuva: Seuraa Rahaa (Odysee.com)

[45] THL-tietokantaa on muokattu vuosien ajalta – suuri nollaus! (Injektiopiikki)

[46] Pähkähulluja salaliittoteorioita – Apinaa KOIJATAAN! (Injektiopiikki)

[47] Phizer-skandaali: Onko Phizer syyllistynyt tutkimuspetokseen? (Injektiopiikki)

[48] 1.8 miljardia korruptoitunutta räkätetta (Injektiopiikki)

[49] Miksi Big Pharmalle salailu on vahvuutta ja avoimuus heik­kout­ta – ja miten Peter McCul­lough riisuu keisarin vaatteita (Sami Antinniemi, Älyhoi)

[50] Uusi laskuoppi 15102 x 1 = 3128 tai 54387 – råkåtehaittojen sekasotku Fimeassa (Injektiopiikki)

[51] Kerro råkåtehaittatarinasi nimettömänä (Råkåtehaitat.fi)

[52] Nämä Yhdysvaltojen puolustusvoimien DMED-tietokannasta peräisin olevat lääketieteelliset tiedot ovat räjähdysalttiita. Valtavirran tiedotusvälineet on määrätty jättämään ne huomiotta. (olliposti.fi, Steve Kirsch)

[53] Joe Rogan Experience – Robert Malone suom.tekstitys (Sami Antinniemi, Älyhoi)

[54] Dr. Mike Yeadon, Pfizer’s former Vice President and Chief Scientist for Allergy & Respiratory (Rumble.com)

[55] Geert Vanden Bossche pyytää WHO:ta lopettamaan rokottamisen omikronia vastaan (Rumble.com)

[56] Great Barrington Declaration (gbdeclaration.org)

[57] Entinen Harvard-professori, nykyinen toisinajattelija Martin Kulldorff (Twitter-profiili)

[58] Joe Rogan Experience – Peter McCullough suom.tekstitys (Älyhoi.com, Sami Antinniemi)

[59] Dr. Pierre Kory speaks about 1vermectin (Rumble.com)

[60] Joe Rogan Says Dr. Pierre Kory Treated 200 Members of Congress with 1vermectin (& monoclonal antibodies, prednisone, z-pak, NAD, vitamins..) (Rumble.com)

[61] Dr. Pierre Kory – Full Speech at ”Defeat the Mandates” Washington, DC 1/23/22 (Defeat The Mandates)

[62] Trudeau’s Foundation May Hold 40% Ownership of Acuitas, Which Makes Mechanic Lipids for Pfizer (Rumble.com)

[63] Dr. Kory – Defeat the Mandates, DC Rally – I See You! (Rumble.com)

[64] Koronatartunnan saanut lapsi on kuollut Laihialla (MTV Uutiset)

[65] Pelkop*ndemia (olliposti.fi)

[66] Facebook admits the truth: ‘Fact checks’ are really just opinion (New York Post)

[67] ”Robert F. Kennedy, Jr. fact-checks CNN’s vaccine misinformation” (Sharyl Attkisson)

[68] False information published again by Factcheck.org (Sharyl Attkisson)

[69] The true conflicts of interest behind self-appointed ”fact checkers” (Sharyl Attkisson)

[70] A Politifact fact check has to correct its own facts (Sharyl Attkisson)

[71] Another fake fact check from Facebook’s ”Science Feedback”: this one about Amish Covid-19 immunity (Sharyl Attkisson)

[72] Facts about Covid-19 vaccine info censored by Facebook (Sharyl Attkisson)

[73] Facebook’s fake fact-checkers censor medical journal article on alleged safety issues with Pfizer Covid-19 vaccine study (Sharyl Attkisson)

[74] Medical Journal calls out Facebook’s fake science ’fact checks’ (Sharyl Attkisson)

[75] HealthFeedback.org inaccurate ’fact check’ of Joe Rogan Covid interview with Dr. McCullough (Sharyl Attkisson)

[76] Will a medical journal sue over Facebook’s fake science fact checks? (Sharyl Attkisson)

[77] Sharyl Attkisson: How Propagandists Co-Opted ‘Fact-Checkers’ and the Press to Control the Information Landscape (Epoch Times)

[78] Fact checking the fact checkers – It’s a dirty job, but someone has to do it. (Steve Kirsch)

[79] Dishonest Fact-Checkers – How fact-checkers trivialize lies by politicians and undermine truth-seeking (Capital Research Center)

[80] Historian suurin valhe (Sami Antinniemi, Älyhoi.com)

[81] 10 perinteistä tapaa syödä suosituksia paremmin (Supermarket survival)

[82] Psykologi kertoo saaneensa potkut televisioesiintymisestä – ”Sananvapaus ei ole ehdoton” (Yle)

[83] Potkut heti kättelyssä: Mehiläisen työntekijän sanat Ylen MOT-ohjelmassa olivat liikaa (Ilta-Sanomat)

[84] Psykologi kyseenalaisti masennuslääkkeet – Mehiläinen irtisanoi heti (Iltalehti)

[85] Erikoislääkäri Rauli Mäkelä – Katsaus rajoitustoimien vaikutuksista (TerveysSummit 2021)

[86] Believe It Or Not, Most Published Research Findings Are Probably False (Big Think)

2 Kommenttia

 1. Hannu Walter tarkentaa:

  – Venäjän mediaa seuraavana voin kertoa että Venäjällä on erittäin värikäs mediakenttä ja kaikkea propagandaa voi julkaista. Toimiihan siellä kaikki lännen mediat jotka tuottavat ulos Venäjän vastaisia näkemyksiään.

  Sen sijaan Suomessa:
  2015, Suomen media siirrettiin valtiokontrolliin, eli sodan ajan mediakontrolliin. Perusteluna oli väite että olemme hybridisodassa eli informaatiosodassa Venäjän kanssa.
  Tätä toimintaa vartan tuli NATO:n hybridikeskuksen Mediapooli ja Medialiitto, johon kuuluvat kaikki ”luotettavat mediat”.

  Kansalle syötettävää pajunköyttä koordinoi VNK:n Turvallisuuskomitea.
  Siksi mediakentän ääni on yhtenäinen – yksi totuus – yksi virallinen valtion narratiivi

  https://www.facebook.com/olli.posti/posts/10159583654873500?comment_id=10159583676398500&reply_comment_id=10159583727643500

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *